Kirjoittaja Aihe: Uudet stiflat?  (Luettu 61173 kertaa)

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Uudet stiflat?
« : Huhtikuu 04, 2009, 20:04 »
Onko mitään uutta kenkärintamalla? Viime vuoden häyhän muistaa ainakin ne jotka oli huonoilla kengillä lähtenyt mukaan SM-taistoon. Haixit porsi vähän reilun vuoden käytöllä (molemmat vuotaa), täytynee miettiä korvaavia vaihtoehtoja. Nahkakengät on jätettävät pois kun hinta on nykyisin sama kun kalvollisella ja kuitenkin on suota ja sadetta vaikka ei pitänyt olla... Tunnustaudun jonkin asteiseksi kenkäfetissiksi, tässä muutamia eniten käytettyjä kesämalleja selostuksineen.http://www.elisanet.fi/so/folder/stiflat.jpg" alt="" class="bbc_img" />1. Töysän nahkatehtaan kumiteräsaappat

Paino 868g/kpl, alaosa kumia ja yläosa nahkaa. Pitää vettä, kevyet ja mukavat vuodenajasta riippumatta. Alle ohut tekninen alussukka ja päälle emännän neuloma villasukka. Kävelty pisimmillään 30km vuorokaudessa rinkan kanssa, ei hiertymiä. Samat kengät vielä vuodesta 97, kaipaisi jo uusia tilalle, varmaan 1000km nähneet. Ehjät kuitenkin kilometreistä huolimatta. Prisman yleismallinen urheilupohjallinen. Pikitielle hieman ohuehko pohja. Ei paluuta kumisaappaisiin paitsi kahlatessa pitkään, hengittää ihan erilailla kuin kumisaappaat. Jäiset kumiterät ja saa helpommin jalkaan kuin jäiset kumisaappaat. Ylivoimaiset jalkineet eräilyyn, hinta ja laatu on kohdannut, hinta nykyisin noin 50e (300mk). Ei tarvitse miettiä ostaako toiset samanlaiset tilalle.2. Meindl Tunturisusi Pro

Paino 1080g/kpl, vieläkin mietityttää miksi nämä piti ostaa? Helvetin painavat ja kolhot, tosin ei saa ikinä jalkaa hiertymään, paksu pohja. Tuskalliset juosta. Goretex-kalvo, pitää vettä. Joidenkin mielestä ylivoimaisesti parhaat vaelluskengät. Alle ohut tekninen alussukka ja päälle paksumpi tekninen sukka. Jotenkin vaan laittaa aina jotkut muut kengät jalkaan kuin nämä. Autolla-ajaminen onnistuu, mutta ei herkullista (riippuu autosta ja jalkatilasta). Meindlin Air-Active pohjallinen.Taisi tulla ostettua kahdet samalla kertaa...ekat ja vikat. Ja hinta mairitteleva 275e (1650mk). Yli puolentoista tonnin stiflat. Ehjät toistaiseksi.3. Jalas (joku lopetettu malli)

Paino 808g/kpl. Lopetettu malli, kuulemma joku viranomaismalli. Alaosa nahkaa ja sivut kangasta. Porelle-kalvo, pitää vettä. Ei turvakärkeä. Umpinaiset nauhalenkit. Ulkopintaan tehty jälkeenpäin kärkivahvike SIKA-flexillä, toimii. Alle ohut tekninen alussukka ja päälle paksumpi tekninen sukka. Pitää viikonlopun vettä märässä metsässä, kävelty pisimmillään 50km/viikonloppu. Sievin pohjallinen. Hinta poistomyynnistä ostettuna 75e (450mk). Ehjät toistaiseksi.

Ostaisin toiset jos saisi. (Vinkki: Ottakaa malli takaisin tuotantoon)4. Haix Airpower Pro

Paino 844g/kpl. Alaosa nahkaa ja yläosa kangasta, goretex-kalvo, pitää vettä. Lähestulkoon Jalaksen kopio, jalkaanvetolenkki puuttuu takaa, jalaksista löytyy ja näissä on kova kärkivahvike tehtaan puolesta. Nauhalenkit on yläosasta aukinaiset. Mukavat pitää ja kävellä, melkein kuin lenkkarit. Alle ohut tekninen alussukka ja päälle paksumpi tekninen sukka tai pelkällä paksulla riippuen fiiliksestä.  Haixin oma pohjallinen. Ehkä hieman teknisemmät ja mediaseksikkäämmät kuin tavalliset suomalaiset, hinta 190e (1140mk).  Yli tonnin stiflat.  1 vuoden ja 6vko käytön jälkeen molemmat alkoi vuotamaan saman viikon sisällä. Ulkoapäin ehjät mutta kalvo paskana, kuivan kelin kengät jatkossa. Pirun liukkaat lumella/jäällä ja päästää pakkasen läpi pohjasta -> ei talvikäyttöön. Nauhalenkit syö nauhoja nopeasti, neljät nauhat vuodessa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 04, 2009, 20:38 »
Itseäkin kiinnostaisi hyvät ideat kenkäpuolella koska Hanwag Hunterit alkaa olla kohta tiensä päässä. Kalvo päästää varpaista läpi ja yksi hihnalenkki on korkannut kummastakin. Painavat kai jotain 1kg+ / kpl mutta niillä on kolattu stadin luodoilla, Muotkan Ruoktulla ja kaikki mahdollinen siltä väliltä ( mm. Häyhät 2006-2008 ) . Tuntuvat törkeän jäykiltä ja painavilta mutta jalkoja ei ole tarvinnut miettiä koskaan, sen kun vetää aamulla kengät jalkaan ja ottaa illalla pois. Nyt tosiaan alkavat päästää kosteutta sisään ja kun ovat Gore-Tex-kalvolla niin eivät vastaavasti päästä sitä pois...Jos kevyemmät vastaavat jostain saisi niin hipoisi täydellisyyttä, ainakin riittävän lähelle omaan makuun. Jos joku naittaisi noiden istuvuuden ja vedenpitävyyden nauhoilla + vetoketjulla suljettaviin maihareihin niin se olis siinä.Noi töysäläiset näyttää kiinnostavilta. Jos niissä on rintavaan jalkaan sopiva lesti niin pitää etsiä jostain sovitettavaksi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 05, 2009, 09:12 »
Töysän taktikal-saappaita löytyy milprosta ja aika monesti joku myy niitä paikallisilla markkinoilla. Meindlilla on mielenkiintoisen näköisiä malleja (mm. FAn sivuilla), onko kellään kokemuksia?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

KRi

 • *
 • Viestejä: 90
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #3 : Huhtikuu 06, 2009, 08:27 »
Aikoinaan koko varusmies ajan meillä oli maastokäytössä sallittua pitää vain kumisaappaita. Koulutuksen suoma etu, sanottiin, koska kouluttajat pitivät kyllä maihareita.

No lomakäytössä pidettiin vastaavasti M83 lomapuvun kanssa maihareita (edelleen kouluttajat johdonmukaisesti ns. pikkukenkiä..)Joten kokemusta maastokäytöstä ei kertynyt varusmiehenä. Sittemmin ostin MP-liikkeestä omat M91 kengät n. 12 vuotta sitten.

Siviili kokemukset maastokäytössä on ollut sitä että ne päästää aina vedenläpi ja on melkosen kylmät, jos on vähänkään seisoskelua esim betonisessa ampumakatoksessa. On niillä kuitenkin hyvä kävellä, etenkin näin siviilioloissa ja sen verran kaupunkikäyttöäkin ollut että nyt kattelin että ne on jo osittain slickseiksi kuluneet. Täyspohjitus maksaisi suutarissa 40 euroa.Joten vähän hymyilyttää miettiä vanhoja, sen sijaan pistää miettimään onko puolimiljoonaa ukkoa nykyäänkin varustettu vastaavilla vain sen takia että ollaan länsimaisten standardien mukaisia ja näköisiä? Eli onko nuo uudemmat M05 kengät mitenkään parempia ?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #4 : Huhtikuu 06, 2009, 08:34 »
Nollefemmoissa on kuulemma rullaavampi pohja ja hiihtorantti puuttuu ysiykkösiin verrattuna, kestävyydestä ei tietoa. Ulkonäkö 05ssa on aika lähelle brittien assaultbootseja jotka ainakin itsellä oli yhdet parhaista tavallisista nahkamaihareista, kunnes pohjat kului puhki. Jos nahkamaihareita tarttis niin ne olisi uudet brittien assaultbootsit. Joskus niitä myi Malmin Armyshop.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

PJA

 • *
 • Viestejä: 546
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #5 : Huhtikuu 06, 2009, 09:45 »
M05 maihareista sai kulumaan pinnan puhki kahden päivän seisoskelulla ja hyvin vähällä muulla liikunnalla. Pinnassa on ilmeisesti jonkinlainen pinnoite eli nahka on maalattu mustaksi. Pitää sen aikaa vettä kun pinta on ehjä. Lestiltää aika leveä, joten itselle toimii huonosti. Muuten ihan mukavan tuntuinen kevyt tossu joustavalla pohjalla.Enemmän käytössä ovat olleet Meindlin jotkut korkeat vaelluskengät. Toimii hyvin pitemmässä siirtymisessä rankemmassakin maastossa, mutta nopeampaan menoon pohjat aika jäykät ja kengät painavat. Vuotaa nykyään rankasti jalkapöydän päältä.MSa vois esitellä muutamat taktisemmat Meindl:n kengät.Onko noi Haixit kuinka leveä lestisiä?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If it isn\'t broken, let\'s take it apart and see why not.

mika

 • *
 • Viestejä: 1.849
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #6 : Huhtikuu 06, 2009, 09:51 »
kommentti noihin 05iin. Eli niistä poikkeuksetta kuluu kärjestä nahan pinnote rikki. Vettä ne pitää just yhtä hyvin kun wanhat valtion kulupelit. Erona 91iin on omalla kohdalla jotta 05t istuvat paljon paremmin. Sopivat jalkaan hyvin ja omaavat pehmeät pohjat. Niillä on hyvä pitää kovaa marssivauhtia. Miinus puoli on taas maasto ja pehmeät pohjat sekä olematon tuki nilkalle. Jonkinlainen kompromissi esim Meindl ja 05 väliin olis hyvä.

Mulla on myös yhdet Meindlit ja mitä PJA tossa aiemmin kirjoitti niiden pohjasta niin pitää mulla myös paikkansa. Pohja on pirun jäykkä mikä ei ole välttämättä huono asia kivisessä maastossa. Pehmeällä alustalla taas se ei ole optimi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
CHAIRBORNE - USB Troop

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #7 : Huhtikuu 06, 2009, 11:31 »
Lainaus käyttäjältä: "PJA"

Onko noi Haixit kuinka leveä lestisiä?


Ei ne mitkään läskienmallit ole, aika monelle on istunut hyvin jalkaan mitä lähipiiristä tiedän. Meinaan hankkia toiset vuotavien tilalle jos ei mitään uusia innovaatioita tule esiin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JTa

 • *
 • Viestejä: 568
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #8 : Huhtikuu 06, 2009, 13:35 »
05:t on todella leveälestiset. Mutta täytyy myöntää että tämmösen lättä- ja persjalkasen jalkaan ne sopii todella hyvin. Tuplasukka vaan niin ei jalat kastuneet edes lätäköissä ja sohjossa tetsatessa viime vkl. Meindl Army Pro:t mitkä ostin pari vuotta sitten on jotenkin kutistuneet, ei meinaa varpaat enää mahtua liikkumaan, tunne on kuin olis liian pienet laskettelumonot jalassa..ei kiva. Ne tosin pitää vettä, se tuli testattua viime syksyn hirvijahdissa kun tallas pitkin soita. Kalvo on kiva kun se on oikeinpäin ja ehjä..  :wink:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Homer

 • *
 • Viestejä: 648
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #9 : Huhtikuu 06, 2009, 13:57 »
Joitakin mustia varsikenkiä löytyy ja joitain on jo poistettu käytöstä. Jalkani on leveähkö räpylä ja tällä hetkellä hyllyssä on seuraava satsi:- Sievi GT 53, mukava ja pehmeä kaupunkikenkä. Ei vaativaan maastoon, koska ei tue ja pohja on pehmeä. GoreTex.- Laja Pro "hyppääjän kenkä", vai mikä se oli. Aika tyköistuva, mulle hieman liian kapea ja tiukahko. Vie aikaa laittaa jalkaan, mutta on kohtuullisen tukeva. Ei taida olla mitään muuta kalvoakaan kuin rasva.- M/91, "tuttu ja turvallinen". Ei mikään erikoinen, mutta sellainen perusmaihari. Nuo on kuitilla, en ostaisi omalla rahalla ellen halvalla saisi = n. 50€.- Haix Trekker Pro S3, loistava turvajalkine. Suojattua kärkeä ja pohjaa ei huomaa käytössä. Painoa on kohtuullisesti, mutta pitää treenata eikä valittaa. Varsi on tukeva, mutta ei kovin korkea. Pidän usein ihan normaalissa ulkokäytössä kaikkialla ja se kertoo turvakengästä paljon. Sopii hyvin myös maastoon, kunhan muistaa varren korkeuden. GoreTex.- Meindl Army Pro, toinen pari menossa. Jalassa aina sotilaallisissa kekkereissä. Korkea, tukeva varsi ja GoreTex tekee niistä käyttökelpoiset lähes mihin tahansa. Toimivat kesällä ja talvella. Vesi pysyy ulkopuolella vielä parin, kolmen vuoden käytön jälkeenkin. Ellei mitään mullistavaa tapahdu niin ostan edelleen uudet samanlaiset, kun noiden matkamittari tulee täyteen. En oikeastaan keksi niistä mitään moitittavaa, koska kaikkea mahdollista ei voi saada samassa paketissa (kevyt, kestävä, tukeva, hyvin hengittävä, vesitiivis etc.).Yhdet ruskeatkin löytyy, Scarpa Nepalit. Olivat heräteostos ja todella positiivinen sellainen. Ei muuta rajoittavaa kuin lyhyt varsi ja ruskea väri.Lisäys koska JTa oli ehtinyt vastaamaan:

Ensimmäiset Army Prot jotenkin myös pienenivät. En oikein ymmärrä asiaa. Käytin niitä vuoden pari ja ostin isommat. Muut varsikengät ovat kokoa 45 ja nuo nykyiset Meindlit ovat 46,5. Aluksi kummastelin asiaa, mutta kengän saa yhdellä sukallakin täysin sopivaksi pitkäänkin käyttöön. Laatusukka on muutenkin, jos ei ihan puolet kengästä, niin ainakin kolmasosa onnistuneesta jalkineesta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JTa

 • *
 • Viestejä: 568
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #10 : Huhtikuu 06, 2009, 16:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Homer"
Lisäys koska JTa oli ehtinyt vastaamaan:

Ensimmäiset Army Prot jotenkin myös pienenivät. En oikein ymmärrä asiaa. Käytin niitä vuoden pari ja ostin isommat. Muut varsikengät ovat kokoa 45 ja nuo nykyiset Meindlit ovat 46,5. Aluksi kummastelin asiaa, mutta kengän saa yhdellä sukallakin täysin sopivaksi pitkäänkin käyttöön. Laatusukka on muutenkin, jos ei ihan puolet kengästä, niin ainakin kolmasosa onnistuneesta jalkineesta.


Oltaisko tehty sama virhe eli kuivattu liian kuumassa? esim. liian lähellä kaminaa..  :think: Ne kun oli uutena ihan ok, ja laatusukalla (merinovillaa) täytettynä tietenkin ja kutistumisen olen havainnut vasta parin leirin jälkeen. Joku jossain (täällä?) mainitsi että kalvolliset nahkakengät pitäisi kuivata ihan huoneenlämmössä hissuksiin..
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Homer

 • *
 • Viestejä: 648
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #11 : Huhtikuu 06, 2009, 21:06 »
Lainaus käyttäjältä: "JTa"
Lainaus käyttäjältä: "Homer"
Lisäys koska JTa oli ehtinyt vastaamaan:

Ensimmäiset Army Prot jotenkin myös pienenivät. En oikein ymmärrä asiaa. Käytin niitä vuoden pari ja ostin isommat. Muut varsikengät ovat kokoa 45 ja nuo nykyiset Meindlit ovat 46,5. Aluksi kummastelin asiaa, mutta kengän saa yhdellä sukallakin täysin sopivaksi pitkäänkin käyttöön. Laatusukka on muutenkin, jos ei ihan puolet kengästä, niin ainakin kolmasosa onnistuneesta jalkineesta.


Oltaisko tehty sama virhe eli kuivattu liian kuumassa? esim. liian lähellä kaminaa..  :think:

Olen kyllä yrittänyt olla tarkka kuivaamisessa enkä ole vissiin ollut kaminan läheisyydessä kuin huopakumisaappailla. Kotona kuivailen vessassa noin puolen metrin päässä patterista. Ei sitä silti kaikkea voi muistaa. Olen saattanut joskus kuivatella niitä saunassakin liian varhaisessa vaiheessa ts. ennen kuin lämpö on laskenut riittävän alas. Mystiset monot.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

PJA

 • *
 • Viestejä: 546
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #12 : Huhtikuu 06, 2009, 23:04 »
Itse ainakin onnistuin pilaamaan yhdet Meindlit liian tehokkaalla kuivaamisella teltassa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If it isn\'t broken, let\'s take it apart and see why not.

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 07, 2009, 07:49 »
Meindelit onkin näköjään kunnon taistelijakengät!  :lol:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Homer

 • *
 • Viestejä: 648
Re: Uudet stiflat?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 07, 2009, 19:04 »
Lainaus käyttäjältä: "SO"
Meindelit onkin näköjään kunnon taistelijakengät!  :lol:

Eipäs vinoilla siellä :naughty:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »