Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aseet / Vs: PV 2025 JVA
« Uusin viesti kirjoittanut jthyttin tänään kello 14:48 »
Threadi näyttää velloneen jotensakin samanlaisella intensiteetillä vuodesta 2011 joten kovin suurta mielenkiintoa tutustumiseen ei ollut.

Loppupäästä muutaman sivun lueskelin, ei sieltä nyt mitään ihmeempää sisäpiiritietoa pulpahdellut (lähinnä väkeä tuntui kiinnostavan virallinen RK:n puhdistus...)

Se pisti silmään että kaavoihinsa ollaan kangistuneita. Uumoillaan onko AK parempi kuin AR, vai sittenkin FAL (no tätä ei muistettu huomioida ;) tai jotain vaihtopiippuisuutta. Kun oikeasti pitäisi miettiä minkä standardin mukaan sähkö ja tieto asetta pitkin lisävarusteille ja takaisin kulkee, jos minkään.
2
Tarkka-ammuntakisat ja -kurssit / SRA 1/4 pleitti kyselyä
« Uusin viesti kirjoittanut Koheltaja tänään kello 14:47 »
Alustavaa kyselyä onko tarvetta SRA 1/4 pleiteille? Materiaalina 4mm paksu 400 Hardox. Ohut pelti siksi että huononkin osuman näkee visuaalisesti pitkältäkin matkalta, hyvällä osumalla ei jää epäselväksi osuiko vai ei.

Jos näille on kiinnostusta niin sitten tehdään plasmaleikkurille ohjelma ja ajetaan samalla useampi. Levystä en ole vielä saanut laskua joten tarkkaa hintaa en osaa sanoa, karkea arvio on parinkympin luokkaa kappaleelta ilman ketjua ja maalattuna musta/valkoinen. Mitat noin 190x112mm. Aikataulu kevään aikana.

Ilmoita kiinnostuksesi tähän viestiketjuun tai yyveenä.

3
Optiikka / Vs: .22lr tähtäin (halpa mil-dot)
« Uusin viesti kirjoittanut .308/Artturi tänään kello 14:32 »
Kiitos varsin avartavista tiedoista!
4
Tarkka-ammunnasta yleisesti / Vs: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta
« Uusin viesti kirjoittanut Koheltaja tänään kello 14:27 »
Tuo on hyvä keino selvittää millaista taustakasaa ase ampuu, taustakasa kertoo aseen potenttiaalisesta käynnistä paljon enemmän kun pelkät 5-10lks tai 5x5lks kasat. Taustakasa on jäätävän realistinen ja siitä saa käsityksen minkä kokoiseen maaliin on mahdollista osua käynnin puolesta, siinä monet 0.5moan aseet muuttuu 1-2moan aseiksi.

Pienoiskivääritaulu 20x20cm ja sen kääntöpuolelle tarvittava määrä paikkatarroja etäisyydestä riippuen. Peltiä kun ammun 150 metrille niin yläpuolella on pahvitaulu mihin voi välillä ampua ja katsoa mihin se tuuli kuljettaa tällä kertaa ja kuinka paljon. Peltinä toimii 1/4 SRA taulu.

Asento makuu, bipodi ja hiekka- tai kasapussi. Jälkimmäinen yleensä radalla käytössä. Jos harjoittelen nopeita peräkkäisiä laukauksia eri pelteihin tai tauluihin niin silloin perän alla ei ole pussia että saa nopeasti vaihdettua ristikon seuraavaan maaliin.

Tuolla on aika paljon erilaisia tulostettavia tauluja http://www.asesivut.net/ Mä olen aika paljon käyttänyt patruunatesteissä taulu nro:45 ja tulostanut sen 280-350g paperille joka on tukevaa eikä lerpahda jos on nihkeä keli. Paperit olen tilannut tuolta koska kotimaan kaupoista niitä ei tunnu löytyvän: https://www.ebay.com/itm/Mondi-Color-Copy-Papier-90-100-120-160-200-220-250-280-300-350-g-m-Hochweis/292699015910?hash=item4426388ae6:m:moE4ZpVUiMoX3sC7M8IjbKA&frcectupt=true
5
Optiikka / Vs: .22lr tähtäin (halpa mil-dot)
« Uusin viesti kirjoittanut jthyttin tänään kello 14:20 »
Mulla ei ole enää vanhaa Falconia (Menace?), vaihdoin vuosi-pari sitten sen sirompaan.

En usko että ko. tähtäintä voi verrata nykymalleihin, mutta olihan se ylipäätään aika ison ja "paksusti tehdyn" oloinen. Kuva myös jotenkin tuhnuinen. Vortexissa kaikki paremmin, ja sekin alkaa monelta osin jäädä uudempien jalkoihin. Tosin koko/paino/linssinhalkaisija-suhde taitaa olla uusia parempi.

Falcon oli aikanaan suurinpiirtein ainut vaihtoehto saada FFP MIL/MIL (variaabelina, edistyneemmällä ristikolla ja avoimilla torneilla) alle tuhansien eurojen. Mutta siitä alkaa olla varmaan 10v.
6
Ballistiikka ja jälleenlataus / Vs: Norma Jaktmatch 22LR alle 0,10e kpl
« Uusin viesti kirjoittanut Koheltaja tänään kello 14:09 »
Grillikatoksen pöydän päältä joka on liian matala ja asento aika epämiellyttävä, bipodi ja hiekkapussi joka on liian matala. Tänään piti pötkötellä jään päällä pidempiä matkoja mutta herra Tuuli ja rouva Sade pilasi tämän päivän, oli pitänyt eilen ampua niin kauan kun valoa riitti kun keli oli kohdallaan.
7
Aseet / PV 2025 JVA
« Uusin viesti kirjoittanut SO tänään kello 13:54 »
Tarttui toiselta foorumilta keskustelu tulevaisuuden virvelistä. Olisikohan joku keskustelun osallistujista saanut jostain luokiteltua tietoa vai onko omia arvauksia?

https://maanpuolustus.net/threads/uusi-taistelijan-ase.686/page-306

8
Aseet / Vs: Kasan koon suhteellinen muutos etäisyyden kasvaessa
« Uusin viesti kirjoittanut SO tänään kello 13:43 »
LSa puheenjohtajana pyysi haastamaan keskusteluita asioista ja kannoin nyt korteni kekoon. Toivottavasti joku saa tästä mitään irti. Minun mielestä keskustelu on hyvä pitää auki ja ne jotka antavat jotain myös saavat jotain. Se on ehkä parasta suomen ta- kentässä että opitaan kaikki toisilta jotain lisää. Kunnes myönnetään, että oltiin väärässä.
9
Ballistiikka ja jälleenlataus / Vs: Norma Jaktmatch 22LR alle 0,10e kpl
« Uusin viesti kirjoittanut jpniemi tänään kello 13:29 »
Ennen iltahämärää tuuli tyyntyi sen verran että sai ammuttua muutaman kasan 70 metrille, pientä tuulenvirettä oiealta. Verrokkina luottopaukku Center-X ja luottobulkki CCI Std. Kelpaa hyvin sekalaiseen treeniin. Ase Quad Shilen R4 piipulla.
Jäätävää käyntiä huh huh. Aseen perän takana on tehty paljon oikeita asioita. Onko niput ammuttu pötkötellen bipodituelta ?
10
Optiikka / Vs: Mikä olisi hyvä laser etäisyysmittari
« Uusin viesti kirjoittanut jli tänään kello 13:25 »
Onko Leupoldin RX-2800:sta kokemusta kenelläkään? Kovasti kehuvat mutta nettijutuista on vaikea sanoa, kehuvatko rahasta vai ilmaiseksi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10