Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ballistiikka ja jälleenlataus / Vs: 130gr Barnes TSX (.308) reseptiä vailla
« Uusin viesti kirjoittanut J.J tänään kello 14:18 »
Itse itselleni vastaten: Sakon hylsyyn 44gr N135 ja COL 69mm tuotti 150m matkalta 30mm kasan. Selkeästi jatkoon! Vauhteja tuntuu piisaavan kun osumat vajaa 10cm ylempänä kuin 10,85g scenarin peruskohdistuksella.
2
Eränkäynti / Vs: .308 subsonic pienriistalle
« Uusin viesti kirjoittanut J.J tänään kello 14:15 »
Vihdoin sain PPU:t testattua. Poikittaisia reikiä 50m matkalta. Ei siis näytä valmispatruunasta löytyvän ratkaisua.
3
Eränkäynti / Vs: Susihukkaset ja metsästely
« Uusin viesti kirjoittanut Long Range tänään kello 06:42 »

Vanha keskustelu mutta kiinnostava.Noiden Tungsten patruunoiden lataamisen aloitin ehkä Suomessa ensimmäisenä.Hankin materiaalit silloin USA.ssa aloittaneelta Tungsten Super Shot yhtiöltä(TSS).Todettuani tehon,yllytin UNA.n setiä aloittamaan Tungsten haulien maahantuonnin.

Pääasiassa käyttänyt 2,5/2,75/3,0/3,25 mm hauleja,mutta huvikseni lataillut myös 4,5 mm hauleilla.

Nyt myöhemmin on kehittynyt nuo tuplakuppilataukset ja 20 gramman hauli latauksella 12/76 Vo on yli 600 m/s.

Kuka ei ole itse elävässä elämässä noita kokeillut,niin tehon mieltää helposti laskemalla 4,5 mm:n haulin energian ja vertaamalla tavalliseen pienoiskiväärin patruunaan:

*4,5 mm:n Tungsten hauli painaa 0,9 grammaa. 640 m/s lähtö antaa energiaksi 184 J.

*Tavallinen 22 LR Lapuan piekkarin paukku (Center X) on energialtaan 138 J

Eli tuolla tavoin ladatusta haulikonpatruunasta lähtee 22 kpl hauleja,joiden iskuenergia on 1,33 kertainen piekkarin luotiin vrt.

Nuo tungstenit säilyttävät pirun hyvin nopeutensa vrt.lyijyyn,kun ovat hiottuja halkaisijaltaan ja paino vrt.poikkileikkaukseen on edullinen tuolle.

Varovainen noiden kanssa on kyllä metsällä oltava.Siis oltava AIVAN VARMA ettei suunnassa johon ampuu ole ketään/mitään.

Timppa

4
All transitions and movements during a course of fire must be done with open bolts and an empty chamber. An exception will be made for Semi- Automatic Rifles but only at the discretion and approval of the Match Director. If the MD does permit transitions and movements with a hot rifle, the weapon must be on safe and the shooter must give an audible “Safe” before moving; NO EXCEPTIONS
5
Niin kauan kun varastoa riittää niin on tarjoilla erittäin hyvään hintaan:

CARINTHIA
* Defence 1
* Tropen (Hyttysverkolla)
* Defence 4
* Defence 6
* Observer Plus (Gore-tex teltta /sniper hide )

SAVOTTA
Jääkäri M
Jääkäri L
Jääkäri XL
Torrakko 2.5 M05
6
Optiikka / Kiikarinjalat Vector Marksmanille piekkariin?
« Uusin viesti kirjoittanut Pukkupaikka eilen kello 14:30 »
Elikkä tällä hetkellä on CZ 457:n päällä Hawken weaver- adapteri ja tuon Marksmaniin mukana tulleet jalat. Pirun korkealle asettuu putki. Olen kompannut sitä laittamalla solumuovista poskipakkaa ja ihan ok siitä tuli.
Ongelma on, että ristikko tuntuu kääntyvän ajan mittaan vinoon, enkä viitsi rikkoa kiikaria kiristämällä liikaa enkä myöskään alvariinsa suoristella kiikaria ja kohdistella uudestaan jne... Myöskin tuo adapteri-rengasyhdistelmä näyttää jo itsessään asettuvan jonkin verran vinoon. Korjaantuisikohan nämä ongelmat jollain kunnon jaloilla?
7
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / M: SPUHR + Vortex 6-24x50 MRAD, valaistu ristikko
« Uusin viesti kirjoittanut eero eilen kello 12:04 »
Vortex Viper PST 6-24x50 mrad sfp, Spuhrin SR-3000 jalustoilla ja linssinsuojilla(bikini).
Valaistu ristikko, joka Vortexin sivujen perusteella vaikuttaisi olevan EBR-1.

Tämä tuli minulle aseen mukana, ja myyjäliikkeen mukaan koko paketti on ampumaton. Kunnon perusteella ei ole syytä epäillä väitettä: tämä on täysin virheetön, enkä usko koko paketin ikinä käyneen edes radalla.

YV tavoittaa. Sijainti tarvittaessa Tampere-Loimaa-Huittinen-Vantaa. Ostajan kustannuksella voin myös lähettää esim matkahuollossa.

HP 1080eur. Myyn ensijaisesti pakettina.
8
Tarkka-ammuntakisat ja -kurssit / Vs: Turvallinen asekäsittely kisoissa ja radalla
« Uusin viesti kirjoittanut eero eilen kello 10:50 »
Miten PSR-kisoissa?

Stagella lukko auki /puolari varmistettuna aina kun liikutaan, vaikka olisi kyseessä vain maalin vaihto samasta asennosta. Lukko kiinni /varmistin pois vasta kun maali on ristikolla. Stagejen välillä liikkuessa lukko auki, lipas irti.
Itseasiassa ei, kannattaa lukea PRS-säännöt. Tästä oli kesällä facebookissa ties mitä käsityksiä ja väitteitä, että "PRS-säännöissä lukee". Esimerkiksi, että käsittelysektori olisi vallin ylälaita, joka tarkoitti jotakuinkin 60 asteen käsittelysektoria. Säännöissä on 120 asteen sektori maalin suunnasta (normaalin 180 asteen sijasta).
Puolarin ei tarvitse olla maalinvaihdossa varmistettu, paitsi jos MD sen vaatii. Videoista katsotun perusteella aika harvoin näyttää vaativan. Tuohan on esimerkiksi 45deg safetylla varustetussa arskassa tuomarilta täysin mahdoton valvoa, eikä se edes tuota mitään turvallisuutta. Päinvastoin härvääminen lisääntyy. Pulttilukossakin osaavalla ampujalla maalinvaihdossa pultti käy takana vauhdilla ja palaa eteen ja samalla maali vaihtuu. En ymmärrä miten tähän MD vetää tähän rajan, milloin pultti saa mennä eteen, koska tuomari yksinkertaisesti ei voi nähdä milloin maali on tähtäimessä, jos maalin vaihto on vaikka 10 astetta, kuten se usein on. Seuraavaksi voi kinastella rekyylin vaikutuksesta; montako astetta saa rekyylistä piippu noustaa ilman hylkäystä?

Vaatimus siitäkin, että ase pitää varmistaa, kun mennään vaikkapa pystystä polvelle ja maali pysyy samana, on SRA/practical-ampujalle melko hirveä muistettava, kun lihasmuistista tulee vain sormi ja sektori. Tuo vaatimus toki lukee PRS-säännöissä. Vaatimus on mielestäni aivan pähkähullu. Ainoa järkevä peruste tuolle on mielestäni kiväärit 100g laukauisuvastuksella, joita myös aika usein näkyy käytettävän. Sen sijaan arskalle jossa on 2kg vastusta, en näe tuossa mitään mieltä.
9
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / O/V 6.35 / 25 acp latausholkit
« Uusin viesti kirjoittanut expressload eilen kello 09:43 »
Ei wasaralatausholkkeja..
Mikäli tarpeen vaihdossa allekirjoittaneella tarjolla oleviea bipodeita piipunpätkiä sekä rahaa erilaisissa kombinaatioissa..

  o5oo 791386
10
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / Vs: S&W 22lr rewolli
« Uusin viesti kirjoittanut expressload eilen kello 09:40 »
NILLin hantaaki myyty,paikallaan tällä hetkellä Pachmayerin kumikahva..
Avotähtäimillä 400e,pistoolikiikarilla 650e.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10