Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aseet / Vs: Piippujen läppääminen
« Uusin viesti kirjoittanut MikaS tänään kello 21:11 »
Älä ota itseesi, en tuota huomannut. Asiaa on siis selvästi ajateltu ja toteutettu.  :)
2
Aseet / Vs: Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut Löntystelijä tänään kello 21:10 »
Alkuperäinen ajatus oli 9.3 sialle mutta nyt kun tuo lupa on tuossa pöydällä niin todennäköisesti olisi myös hyvä että sillä pystyisi ampumaan tarkasti myös kauemmaksikin ja siten asekin olisi enempi käytössä. Se että kuinka oikeasti sitä sitten noille matkoille pääsee ampumaan onkin toinen juttu vaikka onhan tuo hälvälä tuossa aika vieressä jos sitä kerran aiotaan kehittää niin tuo sama kivääri hoitaisi kummatkin tarkoitukset.
Tuskin kukaan reserviläinen on väenväkisin sotaan lähdössä mutta miksi ammuntaa yleensäkkin harrastetaan, siihen on varmaan jokaisella omat syynsä.
3
Aseet / Vs: Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut Mk-0 tänään kello 21:04 »
Hyppäsin suoraan .223, sekä 7,62x39>> 300wm ja huolimatta paljon ampuneena jouduin unohtamaan tietyt perusperiaatteet ja polttamaan puolitoista kiloa ruutia, ennenkuin käynti alkoi olemaan enemmän puolen kulmaminuutin puolella, kuin yhden moa.
Muilla kivääreillä paras käynti oli aina löytynyt kohtuu köykäsellä otteella, mutta makuuasennosta ammuttuna, vaikka kuinka hullulta kuulostaa, vaatii winmaggi pistoolikahvasta tiukan olkapäähän vastaan vetämisen ja isällisen otteen pistoolikahvan ympäri, että käyttäytyminen rekyylin aikana vakioituisi.
Näin ainakin omalla osalla.
4
Aseet / Vs: Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut metsienmies tänään kello 20:50 »
Hieman huvittaa lause "308 ei riitä ta-kivääriksi muuta kuin taulun puhkomiseen". Meinasikko oman kiväärin kanssa sotaan lähteä? (näillä tantereilla 308lla on tehty paljon pahaa jälkeä yli 1km matkoillekkin)

Ryan Cleckner ja moni muu kovan tason ammattitarkka-ampuja sanoo, että on ensin hyvä hallita 308 ennen kuin siirtyy suorituskykyisempiin kaliipereihin ja itse olen samaa mieltä. 308 oppii erittäin hyvin tuulenluvun kun käytössä on lyhyempiä matkoja, suht mieto ja halpa ampua jolloin liipaisuaikaa kertyy magnumeihin verrattuna paljon enemmän. 308 kaataa hirvet ja siat, toki 300 winmag tekee pahempaa jälkeä.

300winmagista saa tauluampumisessa kunnolla hyötyä irti vasta n. 500-800m+ matkoille verrattaen 308. Jos sian pysäytysteho on ylivoimainen pääpaino, ota tehokkaampi kaliiperi. Muuten oma ääni menisi 308, siitä saa enemmän hyötyjä irti ja myöhemmin voi sitten hankkia jytkymmän tykin.
5
Aseet / Vs: Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut Löntystelijä tänään kello 20:40 »
Ajatus oli ostaa aimpoint sialle(metsästykseen) ja kiikari erikseen radalle.
Miten tilanne muuttuu jos verrataan näitä 300/308 jos sillä sialla on 500m:ssä kypärä päässä?
6
Aseet / Vs: Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut HJu tänään kello 20:24 »
300 WinMag on erinomainen ta-kaliperi mutta niin on 308 Winkin. Jälkimmäisestä loppuu puhti noin 1000m paikkeille.

Jos samalla kaliperille on pakko ne villisiatkin hoitaa niin noista kahdesta 300 Win Mag on parempi.

Yleensä metsästyskiväärit ja ta-kiväärit ovat eri laitteita jo pelkästään erilaisten tähtäinten vuoksi
7
Aseet / Oikea Ta-kivääri aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut Löntystelijä tänään kello 19:48 »
Terve vaan kaikille.
Miettinyt että uskallanko kysyä tämmöistä kysymystä mikä ilmeisesti kuuluu suljetulle osiolle mihin toistaiseksi ei ole minulla pääsyä. Ostolupa lipaston päällä valmiina hirvikaliiperille liukuvana 9.3 saakka. Metsästysperusteena villisika ja hirvi. Todennäköisesti rata ammuntaa tulee tehtyä enempi mutta pysäytys voima pitää olla villisialle varma. Ajatukseni on kuitenkin että olen reserviläinen ja kiväärin pitää riittä hyvin näin alkuun 300m+. Tikan T3x Super Varmint 300wm olen itse ajatellut tähän tarkoitukseen sopivammaksi näin alkuun ja panoskulujen kautta vielä minkä kestän. 308 ei taida riittää ta-kivääriksi muutakuin taulun puhkomiseen. Mitä ajatuksia tämä herättää tai onko tässä mitään ajatusta. Saatteko kiinni tästä?
8
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / Vs: Punapistetähtäin GECO R20 2MOA 110e
« Uusin viesti kirjoittanut expressload tänään kello 18:53 »
115e sis lähetyskulut 9.90e
Sivuja: [1] 2 3 ... 10