Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Aseet / Vs: Tikka t3 supervarmint
« Uusin viesti kirjoittanut A.Huumonen eilen kello 11:02 »
Super varmintissa on picatinny kisko valmiinaja rosteri piippu, tosin sillä ei mulle ole niin merkitystä onko piippu rosterista vai ei. Mutta kuskiin käy olemassa oleva sphurin jalka suoraan, eikä tarveis jälkiasentaa.  Tuo upr olisi kyllä ihan hyvä vaihtoehto varmaankin :)
22
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / Vs: M: Ar15 Lippaat 7,62X39 patruunalle
« Uusin viesti kirjoittanut rene64 eilen kello 10:39 »
Lippaat on Helsingissa
Rene +3725014418
23
Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan / .308 hylsyjä
« Uusin viesti kirjoittanut Trainer eilen kello 10:30 »
Kaikki kerran ammuttua pahvilaatikoissa

.308 Hornady Match 150kpl 30€
.308 Lapua Match 200kpl 50€

Yht. 70€
Nouto Hki tai postikulut lisää. Yht. YVllä aluksi
24
Aseet / Vs: Tikka t3 supervarmint
« Uusin viesti kirjoittanut saku_s-t eilen kello 09:21 »
En tiedä mitä tuossa super varmintista on parempaa kuin normi varmintissa jos tukin aikoo vaihtaa kuitenkin.. Hinta eroa kuitenkin on aika lailla.. Tuo UPR olisi tänä päivänä varmaan minun valintani tarkkuus/PRS kivääriksi kun on säädettävä lasikuitu tukki jo valmiina ja hyvät lippaat. Tuota 6,5 creedmoor kaliiperia voin suositella kyllä varauksetta. Hyvät lentoradat ja patruuna valikoimaa tulee kokoajan lisää. 308 ei tee mitään paremmin kuin 6,5CM jos ei isompaa elukkaa aleta kaatamaan ja siihenkin taitaa löytyä 6,5 kuulaa. 308 patruuna valikoima kyllä laajempi mutta itse olen ollut tyytyväinen creedmoorilla tehdas patruunoista sakon rangeen ja muut latailen sitten itse.

Lähetetty minun CLT-L29 laitteesta Tapatalkilla

25
Aseet / Vs: Piipun optimipituus
« Uusin viesti kirjoittanut jli eilen kello 09:21 »
Taivutusvärähtelyiden osalta piipun saa nykyään laskennallisesti tuunattua hyvin nopeasti ja pystyy myös etukäteen tutkimaan, mitä mahdollista vaikutusta tunereilla, vaimentimilla, suujarruilla tms on värähtelykäyttäytymiseen. Toimenpide on niin nopea, että kannattanee hyödyntää.
26
Aseet / Vs: Tikka t3 supervarmint
« Uusin viesti kirjoittanut A.Huumonen eilen kello 08:57 »
Hei! Kiitoksia jo näistä vastauksista, hyviä pointteja molemmilla  :) Varmaan suurimmilta osin tuleekin kyllä linnustettua .223:lla kun löytyy, mutta tarkentaakseni tosiaan sitä lintu soveltuvuutta meinasin lähinnä sillä ettei kukaan ala ehdottelemaan mitään kovin järeä kaliberista pyssyä :P
27
Varusteet / Vs: Me ja meidän surkeat aistimme
« Uusin viesti kirjoittanut Ukko eilen kello 08:51 »
Tuo UV valo homma on itselläkin pyörinyt mielessä monta kertaa mutta jäänyt ihan mietintä asteelle. Niin onko sinulla käytännön suositusta millainen lamppu kannattaisi hommata millä pystyisi hiukan tutkimaan tuota UV valoa ja sen heijastusta vaatteista tai muista varusteista?
28
Aseet / Vs: Tikka t3 supervarmint
« Uusin viesti kirjoittanut kema eilen kello 08:40 »
Siellä lintumetsällä minkä tahansa raskaan aseen kantaminen on kyllä ihan tuskaa. Tai no kantaa sitä kerran ja sitten ottaa sen alle 3kg pyssykän mukaan :)
29
Varusteet / Me ja meidän surkeat aistimme
« Uusin viesti kirjoittanut Long Range eilen kello 06:10 »

Joku voi taas miettiä,että mitä hemmetin tekemistä tällä on TA touhun kanssa...

Perehdyin vakavasti kalojen UV näkökykyyn kilpakalastus aikanani.Kun ei Suomesta tietoa oiken löytynyt,otin yhteyttä professori Hawsryshyn nimiseen setään. Hän on tutkinut kalojen (eniten lohien) näkökykyä Victorian yliopistossa Kanadassa ja häneltä sain paljon tutkittua tietoa ja se auttoi välinekehittelyssä ja saalismäärän lisäämisessäkin.

Kun luin kaiken mitä käsiini löysin eläinten UV näkökyvystä,niin siitäpä se siirtyi metsästyksenkin puolelle,kun ymmärsin kuinka monilla eläimillä UV näkökyky on olemassa.
Hankin "mustavalo" yms UV-valo lamppuja,kun en muuta keksinyt,että saisi UV heijastuksen edes jotenkin näkyviin.

Senkautta ratkesi mm mysteeri miksi minun silloiset hanhen kuvat toimivat pilvipäivinä,mutta aurinkopäivinä jopa säpsähtivät niitä.
Yritin alkuun peittää kaaveista UV heijastuksen,mutta nyt on saatavilla jo kuvia joissa noita ominaisuuksia on parannettu nukkapinnalla yms.Siipipeilien kohdat saa kyllä hohtaa/heijastaa kaaveissa.Tai pitääkin.

Kun meiltä on suodatettu UV näkökyky silmistämme lähes kokonaan pois,me olemme kuin strutsi joka upottaa pään hiekkaan ja luulee olevansa piilossa....

Tällä tarkoitan,sitä että kun puemme "minkä tahansa maastopuvun,mistä lie ostettu" luulemme olevamme "piilossa".

Kuitenkin erilaiset materiaalit hohtavat/heijastavat vaihtelevasti UV valoa ja voit hohtaa kuin lamppu eläimen silmiin vaikka maastopuku päällä.

Myös jotkut pesuaineet voivat saada heijastuksen voimistumisen aikaan.

Meidän surkeita aisteja kompensoimaan on kehitetty pimeänäkö laitteita ja lämpökameroita,mutta en tiedä laitetta,jolla UV valon aallonpituudet saataisiin ihmiselle selkeästi näkyville.

Lämpökameralta suojautuminen vaatii omanlaisia "älyvaatteita" joilla olisi mahd. ympäristön lämpöinen, mutta eläinten vuoksi suosittelen pukukoodia " UV valoa heijastamaton".

Sarkavaatetta pitänyt hyvänä,kun se ei kahise,mutta taitaa olla aikas hyvä tuota UV valon heijastavuuttakin vastaan.
Kun et anna emännän pestä sitä millä lie aineella,mistä lie ostettu....

Timppa

 
30
Tarkka-ammunnasta yleisesti / Vs: 3D-tulostus?
« Uusin viesti kirjoittanut SO Heinäkuu 06, 2020, 22:01 »
Uskaltaisin sanoa että erityisesti äänenvaimentimien suunnitteluun antaa täysin uudet ulottuvuudet kun pystytään unohtamaan perinteinen "on-oltava-koneistettavissa" ajattelu ja keskittymään täysin uudenlaisiin rakenteisiin mistä ennen vain uskallettiin haaveilla.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10