Kirjoittaja Aihe: Eberlestock  (Luettu 51885 kertaa)

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Eberlestock
« : Elokuu 19, 2010, 16:23 »
Perustan uuden ketjun nimenomaan näitä kantolaitteita ja varusteita varten.

Eberlestockin eri malleja on tänäkin vuona hankittu kohtuullisesti TA-kisakäyttöön, ehkä hieman enemmän kuin aikaisemmin.

Syynä ymmärtääkseni on sääntömuutokset, jotka ilmeisesti lisäävät kannettavan varustuksen määrää ja nähtävästi myös sivuaseen käyttöönotto.

Ottamatta sen kummemmin kantaa sääntöihin taikka edes perehtymättä niihin, ajattelin, että tässä ketjussa voisitte ruotia noita kantolaitteita antaen risuja ja ruusuja. Laitamme aijoittain muutosehdotuksia Glen Eberlelle. Tuotantojaksoja tulee joskus jopa kaksi kertaa vuodessa joten ainakin

pienemmät hyväksi todetut ideat ovat heti seuraavassa tuotantoerässä.

Täytyy vielä todeta se, että Eberlestockit eivät ole varsinaisesti optimoituja esim. suomalaiseen TA-kisakäyttöön.

Mutta jos TA-kisatoiminta simuloi kutakuinkin "normaalia" taistelukenttätoimintaa niin silloinhan näissä on paljon yhtymäkohtia.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
Re: Eberlestock
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2010, 13:13 »
http://i299.photobucket.com/albums/mm294/ruistola/Hayha2010.jpg" alt="" class="bbc_img" />Mulla oli poikkeuksellisesti J104 Just One ( metsästysmalli ) Häyhä 2010 kisassa. Syynä se että ennakoitiin pitkää siirtymää ja toi on sairaan hyvä kantaa. Muuten olisin ottanut yksinkertaisemman ja isolla pääosastolla varustetun pikkurepun ( medium ALICE itsetehdyllä rangalla tai brittien päiväreppu ) . J104 eri osastojen välillä pelaaminen vaatii välillä pyörittelyä tuliasemassa jolloin toinen puoli helposti oksentaa samalla kun toiseen sulloo tavaraa, mutta toisaalta tavarat löytyy omista osastoistaan nopeasti ( oma muistisääntö: Kun reppu on otettu selästä l. pystyssä selkäpehmuste itseen päin, niin Varusteet Vasemmalla ja Optiikka Oikealla ) .Ne v****n tuulilistat vai mitä ovatkaan. A5 rastilla annoin tst-parille käskyn kaivaa spotteri mun repustani käyttöön. Jätkä ( maastavetotulos jotain luokkaa 250kg ) veti J104 kokemattomana tuulilistan niin tiukkaan vetoketjun väliin että se piti katkaista puukolla rastin jälkeen. Ei taida mennä takuuseen. Onneksi päätyaukosta sai pujotettua spotteriputken ulos mutta aikaa meni sen verran että tulenavaus meni piloille. ( toki oltiin ymmärretty käytössä oleva aika ja tulenavauksen luonne väärin muutenkin, eihän siinä olisi mitään spotteria tarvinnut ) Mutta joka tapauksessa. Ne helmat on aina tiellä.http://i299.photobucket.com/albums/mm294/ruistola/Hayha2010_2.jpg" alt="" class="bbc_img" />Vyön mollet osoittautui hyödyllisiksi. Päädyin loppujen lopuksi ( taas ) siihen että mulla oli katselukiikarit, hiekkapussi, kuulosuojaimet ja patruunoita siinä vyötäröllä. Ensi vuonna on ehkä jonkun kevyen molle- liivin testi jolloin reppu voisi olla vähän pienempi. Lantiovyö on kyllä siirtymissä ehdoton ( la aamuna oli hartiat silti kipeät, sunnuntaina jo tottuneet ) siis varusteet pitäisi saada kulkemaan lantion yläpuolella, mutta viilekkeiden välissä, silti jättäen keskelle rintalastan ympärille n. 20 cm leveän puhtaan alueen jonka päällä on hyvä maata pitkiäkin aikoja. ==> Isot soljet ja vetoketjut siinä rintalastan linjalla on vähän ikävä juttu, siis täytyy miettiä pistänkö oman Brotherin laulamaan pikemmin kuin ostan valmista liiviä. Tilaa ei kyllä noilla em. parametreillä jää paljon. Toisaalta sitä ei paljon tarvitakaan kun vain taisteluvälineet tarvii saada siihen hollille. Kompassit sun muut kulkee sitten taskuissa ja isot tavarat repussa.HKR:lle kertyi kokemuksia Gunslingeristä, kertokoon osaltaan.Aseet oli täyteen pakattujen reppujen asepusseissa aika tiukassa. Sivuase- edellytys ei olisi tuulesta temmattu. Mutta helpotti todella merkittävästi T1 ja T6 rasteilla kun pitkä ase oli pois kädestä ja aseenkin kuorma kantolaitteen varassa, hyvä kantaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

mamannon

 • *
 • Viestejä: 353
Re: Eberlestock
« Vastaus #2 : Elokuu 20, 2010, 19:18 »
Mulla oli Häyhässä Phantom. En oikein voi tällä käyttökokemuksella antaa sen erikoisempaa palautetta, mutta kaksi juttua:-Phantomin lantiovyön molle-kujastoa pitäisi vahvistaa. Jos siinä roikkuu jatkuvasti neljän täyden rynkynlippaan verran a-tarviketta Varustelekan myymässä leipälaukussa, se ei pitemmän päälle kestä, vaan kujasto repeää. Varustelekan leipälaukku kiinnittyy molleen itse ommelluilla remmeillä.-Jos Phantomissa ei ole asetta, mutta asekotelo on silti kannossa, reppu keikkuu ikävästi kun asekotelo antaa systeemille "saranat". Eli asekotelo tarvitsisi kompressioremmit tai jotain.T: mamannon
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

HKR

 • *
 • Viestejä: 146
Re: Eberlestock
« Vastaus #3 : Elokuu 20, 2010, 21:10 »
Lainaus käyttäjältä: "JRu"
HKR:lle kertyi kokemuksia Gunslingeristä, kertokoon osaltaan.


Itselläni oli siis kyseinen laitos matkassa (iso kiitos MSa:lle lainasta), taisi olla ensimmäisiä versioita, uudemmassa Gunslingerissä ilmeisesti jotain pieniä muutoksia?Erittäin hyvä tavaroiden/aseen kantamiseen mutta taistelutoimintaan itselleni ainakin toivottoman kömpelö. Kestävyys tän reissun perusteella kiitettävä, sai ihan kyytiä, mitään ei revennut/hajonnut.

Muutama miinus:Kaikki munat yhdessä korissa, välillä tuli (varsinkin kiireessä) mihin v*%tuun on tavarat hävinnyt. Jostainhan ne aina kyllä löyty kun tarpeeksi kauan jaksoi kaivaa.Reppu piti ottaa aina pois selästä kun tarvitsi jotain oleellista. Toisin kuin JRu:lla vyön mollet ei toiminut mulla sitten ollenkaan, olivat aivan liian takana. Omat kätöset ei sinne taipunut millää, en tiedä pitäisikö ottaa kananmunat pois kainaloista vai mitä mutta aika toivotonta oli kaivaa tavaroita niistä. Loppujen lopuksi oleellisimmat oli sitten maastohousujen taskuissa (hiekkapussi, lippaat, kestrel, yms.., kiikarit ei sitten enää mahtunutkaan). Tarvitsisi erilliset tetsarit/liivit johon saisi oleellisemman aineiston. Eli nopeaan ampumatoimintaan ei ainakaan mulla reppu toiminut oikein ollenkaan.Lauantai-illan päätteeksi alkoi lantiovyö sitten hiertää kylkiä auki (luiden kohdalta), vaikea sanoa mistä johtui, oliko käyttäjävirhe vai yksinkertaisesti nahka vaan kului puhki liiasta hinkkaamisesta mutta teipata kyljet piti sunnuntaita varten.Lyhyesti: mettäkeikoille varmasti lyömätön vehje. Ase ja varusteet kulkee helposti mukana eikä hartiatkaan mene kovin helposti jumiin mutta itselleni ainakin kömpelö käyttää itse pikatilanteissa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #4 : Elokuu 21, 2010, 07:55 »
Lainaus käyttäjältä: "mamannon"
Mulla oli Häyhässä Phantom. En oikein voi tällä käyttökokemuksella antaa sen erikoisempaa palautetta, mutta kaksi juttua:-Phantomin lantiovyön molle-kujastoa pitäisi vahvistaa. Jos siinä roikkuu jatkuvasti neljän täyden rynkynlippaan verran a-tarviketta Varustelekan myymässä leipälaukussa, se ei pitemmän päälle kestä, vaan kujasto repeää. Varustelekan leipälaukku kiinnittyy molleen itse ommelluilla remmeillä.-Jos Phantomissa ei ole asetta, mutta asekotelo on silti kannossa, reppu keikkuu ikävästi kun asekotelo antaa systeemille "saranat". Eli asekotelo tarvitsisi kompressioremmit tai jotain.T: mamannon
Kaikilta hyvää palautetta, kiitos. Vastaan tähän väliin jotakin.Tuo Phantomin asekotelo on tyhjänä vähän liian huonosti litistettävissä tällä hetkellä. Sivutaskujen päällä oleva kompressioremmi voidaan reitittää sivukahvan kautta. Ongelma on pienempi esim. G2/G4 rinkoissa, joissa asekotelo voidaan litistää, mutta voi olla työlästä litistää joka kerta kun ase otetaan pois. En osaa sanoa ainakaan vielä järkevää toimintamallia tähän. Riippuu kuinka pitkiä matkoja siirrytään tyhjällä kotelolla.

Kommentoin asiaa eteenpäin. Ilmeisesti jenkit yms. kantavat aina sivuasetta käsissään ja isoa kivääriä rinkassaan, joka otetaan esille vasta kun ollaan ampumavalmiita. Siis iso kivääri + sivuase käsissä ei tehdä isompia siirtymiä. Tästä syystä tyhjä asekotelo + täyteen pakattu reppuosa -kombinaatiosta ei ole tullut maailmalta palautetta. 1. sukupolven Gunsligerit olivat ilman asekotelon mahdollistavaa kompressiota ja huomasin sen itsekin. Laitoin palautetta ja asekotelon sivuille lisättiin lenkit vaakakopressionauhoja varten.Gunslingerin ja muiden lantiovyön lyhyys laukkuja ajatellen. Vyö saattoi olla joskus pidempikin, mutta sitä on ainakin joissakin malleissa aavistys lyhennetty. Pehmuste yltää riittävästi lantion päälle. Lyhennyksen syy on tullut sotilailta, koska pitkä vyö haittaa yhteiskäyttöä paksujen suojaliivien kanssa.

Tähän on meillä tällä hetkellä yksi lääke, pitää hankkia lisävarusteena saatava normaalia pidempi lantiovyö, joka tuo MOLLE matriisit noin 10cm edemmäs.MOLLEn löysyys lantiovyössä. Laitan palautetta. Tällä hetkellä nauhat ovat kiinni kankaassa, jonka alitse menee lannevyön remmi. Painavilla laukuilla rakenne voisi olla tukevampikin. Pienempi lasti kuten 20 haulikonpatruunaa taikka katselukiikarit eivät ole ongelma, mutta 2-3 kiloa voi ollakin.

Suutari voi vetää kankaan kiinni nauhojen välistä lantiovyöhön eli niputtaa rakenteen - rinkan takuu ei raukea.

Joskus keveämmän laukun voi myös kiinittää itse lantiovyön nauhaan. Toisinaan jotakin saa kiinni myös viillekkeisiin, ainakin ylös. Etupuolen makuualan alueelle ei varmastikaan voida mitään kiinnittää TA-kisakäytössä.J104 vetoketjujen suojat. Laitan palautetta. Olen itsekin huomannut, että jäävät joskus väliin erityisesti vajaapakattuna. Käännän liepeet ylös kun käytän vetoketjua - jos muistan. Nopeassa tilanteessa asia on eri.

Tässä pitää tutkia erilaisia vetoketjuja, jolloin ei tarvitse suojia, kuitenkin lujat ketjut. Kovempi nauha suojan alla toimii myös ainakin makuupusseissa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JL

 • *
 • Viestejä: 1.835
Re: Eberlestock
« Vastaus #5 : Elokuu 21, 2010, 08:14 »
Lainaus käyttäjältä: "JRu"

Ne v****n tuulilistat vai mitä ovatkaan. A5 rastilla annoin tst-parille käskyn kaivaa spotteri mun repustani käyttöön. Jätkä ( maastavetotulos jotain luokkaa 250kg ) veti J104 kokemattomana tuulilistan niin tiukkaan vetoketjun väliin että se piti katkaista puukolla rastin jälkeen. Ei taida mennä takuuseen.

lol!  :D :mrgreen:   Ei millään pahalla, mutta:

http://www.youtube.com/watch?v=cWylOUiiR0kMuut käyköön koulujansa,

ei heidän maailmansa

kulkijaa voi koskaan kiinnostaa.

En kaipaa omaisuutta,

vaan tahdon löytää uuttaa.

Kierrellä ja nähdä maailmaa.
Reissumiehen reppu ja naisen tiukka peppu,

ne sisältöä elämääni tuo.

Reissumiehen reppu ja naisen tiukka peppu,

ne arkipäivään jännitystä luo.
Mä tahdon olla vapaa

ja mennä haluan.

Vain tätä elin tapaa

mä enää arvostan.

On kotimaani tiellä

ja nukun yöni siellä,

mistä löytyy syli lämpöinen.

Kun tuike aamutähden

mua kutsuu, taas mää lähden


Asiaan:

Itsellä ollut Phantomi muutaman vuoden.

Makuasiat on makuasioita, mutta täytyy kyllä sanoa että kestävä se ainakin on ollut.

Ei mitään vikaa, vaikka lapsesta asti olen ollut hyvä särkemään kaikenlaista.En muutenkaan ole oikein osannut reppua oikein moittia, kisoissa ja vähän muutenkin sitä on tullut kannettua. Integroidusta sadehupusta on ollut monesti iloa paljon muussakin kun itse repun suojaamisessa.Tosin jäi kaivelemaan kun suosittelin phantomia kaverille eikä hän siitä oikein tykännyt:

Painoa ei saa täysin kohtisuoraan lanteille/selkää vasten kun ase "nojaa" poispäin kantajan selästä, niin paljon kuin asepussi antaa periksi. Tästähän aiheutuu se että varsinainen kuorma, ja asekin, ovat ideaalia kauempana selästä, ikäänkuin "roikkuen" mukana. Näkyy myös ylemmästä kuvasta. Omistaja tulkoon kaapista kertomaan tarkempia jos haluaa.

Tarkemmin ajatellen, oikeassahan hän on, en itse vaan ollut pistänyt asiaa edes merkille -kun ei ole ollut paremmasta tietoa. Ainoa toinen reppu jota on tullut kannettua paljon on Pallo-M85, ja siihen verrattuna kyllä kaikki systeemit ovat loistavia.Eli:

Jos asepussin (ja vaikka samalla repunkin?) saisi puristettua kasaan repun ollessa selässä, varmasti kannettavuus paranisi. Kainaloiden alta tai hartioiden päältä remmit eteen joita vetämällä paketti kuroutuu kasaan- ja vielä kiristys-systeemille jonkinlainen "pikalaukaisu" että aseen saisi silti kohtuuajassa pois selästä.

 Tuossa kuvaa taannoisesta viikon harjoituksesta. En tiedä paljonko reppu painoi, mutta paljon.

Sipulisäkissä painava komposiittipotta ym kuitattua roinaa. Muutaman kerran, kasivitonen oli repun taskussa kun revin repun surutta yhdestä remelistä selkään. Olin ihan varma että pienet pikalukot (ne ylhäällä hartioiden takana olevat) porsivat, mutta ihme kyllä kesti.

Kuvissa sipulisäkin hihnoilla repunpohjan molle-kiinnikkeisiin sidottu paketti oli löystynyt  (PV:n liukasta hihnaa) ja raskas pussi+telttapatja valui hakkaamaan pohkeita loppumatkasta. Muutaman sadan metrin siirtymällä en viitsinyt alkaa korjailemaan, pingviini-walkilla mentiin.  :oops:http://img689.imageshack.us/img689/5056/reppu2.jpg" alt="" class="bbc_img" />http://img690.imageshack.us/img690/610/reppu.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2010, 12:49 kirjoittanut JL »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #6 : Elokuu 21, 2010, 10:10 »
Tuo JL:n lasti näyttää melkein siltä, että G3 Phantom on käynyt melko pieneksi.

G4 Operator olisi selvästi isompi ja siinä on paremmat kompressiot.

Tällöin enemmän varustetta olisi mahdollisuus siirtää sisätiloihin.

G4:n asekotelo on kiinteä.Toinen iso vaihtoehto tuolle tavaramäärälle olisi Skycrane.

Kuten G4:ssakin on tässä myös alumiinikiskot jäykisteenä.

Asekotelo on irrotettavissa ja sen voi siirtää mm. mukana tulevaan pikkurinkkaan.

Uusittu A3SS asekotelo on tehty niin, että siihen voidaan kiinnittää kantovaljaat siirtämällä ne rinkasta.

Samalla kotelon sivuseinät on jäykistetty.

MOLLE matriisiin saa sitten kiinni laukkuja.Rinkan ergonomisessa pakkaamisessa kaiken litistäminen mahdollisimman lähelle selkää on tärkeää.

G3:n yläpuolelle saa parilla nauhalla kiinni esim. 30L kanoottisäkin, pakkauspussin, makuupussin tms.

Tämä lasti täytyy yrittää vetää mahd lähelle kantajaa, jottei ala roikkumaan taksepäin.

Aseen perää vasten. Alapuolelle saa samalla tavalla lastin kiinni.

Sivutaskujen päällä kulkee kiristysnauha ja alaosassa on pussitasku narulla.

Tähän kohtaa saadaan jokin pitkänomainen kuorma.

Laitan kohta kuvia...Kokeilin G3:n asekotelon kompressiota sivuremmillä eikä se tyhjänä lähde litistymään.

Laitan kaikille G3:n omistajille yhden 150cm pitkän pikakukollisen kiinnitysnauhan, jonka voi kääriä

koko systeemin ympäri. Sillä voi kuristaa sekä reppua että asekoteloa. Testasin sitä ja se toimii melko hyvin.

Joka haluaa remmin niin osoite tänne: myynti@kivelaoutdoor.comKokeilin myös G3:n load lifter remmejä eli niitä, joilla viillekkeen yläpää kiristyy rinkkaan.

Nämä remmit menevät kiinni reppuosaan, joten kuristamalla nämä kunnolla asekotelo litistyy yläpäästään.

Kun haluaa löysätä niin nostetaan peukaloilla pikalukkoa, jolloin nauha liukuu auki.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2010, 10:21 kirjoittanut pkivela »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #7 : Elokuu 21, 2010, 10:12 »
Tässä kuvia edelliseen liittyen.http://j.imagehost.org/0317/G3MG-takaa2.jpg" alt="" class="bbc_img" />http://j.imagehost.org/0527/G3MG-edesta2.jpg" alt="" class="bbc_img" />http://j.imagehost.org/0896/G3MG-sivusta3.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

msk

 • *
 • Viestejä: 359
Re: Eberlestock
« Vastaus #8 : Elokuu 21, 2010, 10:20 »
Phantomia tuli kannettua läpi häyhän ja kokemukset olivat pääasiassa positiivisia mutta toki huonoakin löytyi. Reppu on kestävä ja selvästi laadukkaasti tehty, rikki tuskin saa kovinkaan helposti ja lantiovyön molleihin sai drop pouchit jne kivasti laitettua. Kun ase on repussa on phantom hyvä kantaa selässä kunhan muistaa kiristää kaikki mahdolliset remmit sopivan tiukaksi ettei reppu hölsky selässä. Mutta, heti kun aseen ottaa pois alkaa repun heilunta sivuille jo yllämainitusta syystä eli jotain kiristysremmiä kyllä kaipaisi. Hieman auttoi kun kyljistä löytyvät remmit kiristi ristiin ja asepussin alaosan taittoi asepussin ja repun väliin. Lisäksi kivääri trg:n bipodilla ei nouse pussista sitten millään, eikä kyllä mene myöskään paikoilleen ilman välppäämistä ja ilman bipodiakin kiväärin ulosvetäminen vaatii pomppimista ja nytkyttelyä koska pussin suuaukko on tiukka ainakin isolla kiikarilla olevalle ta-kiväärille. Jokin sulavalinjainen ja pieni mehtuuase sieltä varmasti nousee..
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Member of DTA SRS alliance

JL

 • *
 • Viestejä: 1.835
Re: Eberlestock
« Vastaus #9 : Elokuu 21, 2010, 12:34 »
Lainaus käyttäjältä: "pkivela"
Tuo JL:n lasti näyttää melkein siltä, että G3 Phantom on käynyt melko pieneksi.

G4 Operator olisi selvästi isompi ja siinä on paremmat kompressiot.

Tällöin enemmän varustetta olisi mahdollisuus siirtää sisätiloihin.

G4:n asekotelo on kiinteä.Kokeilin G3:n asekotelon kompressiota sivuremmillä eikä se tyhjänä lähde litistymään.

Laitan kaikille G3:n omistajille yhden 150cm pitkän pikakukollisen kiinnitysnauhan, jonka voi kääriä

koko systeemin ympäri. Sillä voi kuristaa sekä reppua että asekoteloa. Testasin sitä ja se toimii melko hyvin.

Joka haluaa remmin niin osoite tänne: myynti@kivelaoutdoor.comKokeilin myös G3:n load lifter remmejä eli niitä, joilla viillekkeen yläpää kiristyy rinkkaan.

Nämä remmit menevät kiinni reppuosaan, joten kuristamalla nämä kunnolla asekotelo litistyy yläpäästään.

Kun haluaa löysätä niin nostetaan peukaloilla pikalukkoa, jolloin nauha liukuu auki.


Joo vähän pieni on reppu just tuohon hommaan. Toisaalta päivärepuksi turhan iso, siksi päädyin alunperinkin välimalliin.

Ajattelin asian niin että ilman kantaminen ei ole raskasta, ja tilaa tarvii aina joskus kuitenkin. Remmeillä saa silti kiinni kaikki majoitustarpeet ja varakamat jotka jää kuitenkin teltoille. G3 on muuten tismalleen lento-käsimatkatavaran maksimimitoissa. Reppua mitattiin kerran ulkomailla hartaasti virkailijoiden toimesta, läpi meni. Kiva pieni boonus sekin.Taidan kokeilla hitsata 3-4mm PEM muovista asekotelon sisälle kylkipalat/toisen lappeeseen ( I__I ), josko pitäisi ryhtinsä paremmin raskaammallakin kuormalla. Ja jos integroisi niihin vielä jonkinlaiset kiinteät osittain hartioiden päälle yltävät jatko-osat, vähän HANS -niskatuen tyyliin.  Ideana se että reppu ei valuisi alas ja kallistuisi ulospäin vaan pysyisi paremmin oikealla korkeudella. :think:Ei mahda tuo ympärikierrettävä remmi toimiva jos kylkitaskuissa on täydet juomarakot?

Toisekseen, tuo kuvan reppu ei taida olla kovin raskaasti lastattu, istuu niin korkealla selässä?

http://j.imagehost.org/0896/G3MG-sivusta3.jpg" alt="" class="bbc_img" />P.S.

Remmithän ei paljoa maksa, mutta että suomalainen kauppias on aktiivinen ja vielä vapaaehtoisesti kokeilee juttuja tarjoten "päivityksiä" vanhoille asiakkaille ilmaiseksi.  :shock:

Mailia tulee lähiaikoina.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

er

 • *
 • Viestejä: 1.535
Re: Eberlestock
« Vastaus #10 : Elokuu 22, 2010, 01:19 »
Ostin heinäkuun alkupuolella eberlen phantomin, päätarkoituksena häyhäkisa ym ta toiminta. Ajatus kulki että mukaan tulisi sako trg ja sako m92 + majoituskama. Totesin kombinaation liian painavaksi. Päädyin kuitenkin kisaan putkirinkan ja päivärepun kanssa +yksi ase. Pelkkä päiväreppu olisi riittänyt käyttämäni tst vyön kanssa, koka unta ei kuitenkaan tullut.Kokemuksia.+hyvin lokerointu. Ta kamat saa hyvin järjestykseen.

+kestävä oloinen

+kohtuu lastissa ok kantaa.  

-painavissa lasteissa painopiste liian takapainoinen. Kaiken painavan joutuu pakkaamaan vyölle.

-kooltaan päivärepun ja rinkan välistä. Ei riitä viikon ta toimintaan suomessa, mutta päivän toimintaan liikaakin tilaa. Liian kanssa silti pärjää.

- pääase repussa ja sivuase käytössä polvelta asepussi nappaa maahan tehden turhan tukipisteen. 150m 20cm/30ls niput aukeaa 30-35cm luokkaan.

-koko nippu vaikeampi heivata selkään ja pois kuin reppu ja ase erillään.

-asepussi  ottaa päähän kiinni makuulta reppu selässä ampuessa. Onngelma on pahempi trg:llä kuin m92 sakolla avotähtäimin.

-koko kombinaation veto  ilman asettakin ryömien vaikeaa.

-vahvistan muiden käsityksen asepussin heiluvuudesta jos siinä ei ole asetta.

-ilman asepussia repun selkätuki menee helposti rullalle.Halftrack olisi ollut itselle parempi ostos.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Train hard--->Fight easy

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #11 : Elokuu 22, 2010, 07:58 »
Tuollainen rakenne varmasti jäykistää koteloa.

Huomasin itse, että noilla viillekkeiden yläpään tasapainoremmeillä saa kyllä asekotelon suuaukon lähes kiinni.

Tosiaan, jos on juomarakot sivutaskuissa niin ne litistyvät remmeillä.

Esim. G4:ssa remmit voidaankin reitittää myös sivutaskujen alta.

Tuo kuvan rinkka painoi noin 15-17 Kg, mutta minusta tuo on mahdollista pakata noin raskaamminkin kuormattuna.

Tuossa on mukana parit isot makuupussit, tyynyjä, yksi ase, kameratripodi, pari jakkaraa ja sellaista.Lantiovyö kantaa osakuorman ja loput kiristetään viillekkeillä ylös, jottei rinkka pääse valumaan alas.  

Tuota kannattaa kokeilla. Painavin kuorma mahd. lähelle selkää.

G3:ssa on jonkin verran mahdollisuus organisoida kuormaa pääosaston sisällä.

Vedän rintaremmin mahd alas ja kiristän sen ohjaten viillekkeet keskemmälle, etteivät mene kainaloon.

Sen jälkeen kiristetään viillekkeet nostaen rinkkaa ja lopuksi load lifterit.

Tässä näkyy täyteen pakattu G3:n

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2010/02/15/vo.afghan.marjah.marines.cnn?iref=allsearchTuohon ER:n kommenttiin. Repun kantaminen ja sen kanssa toiminta on luonnollisesti kantajansa subjektiivinen kokemus.

Voi olla, että joissakin tilanteissa riittäisi pienempikin tilavuus ja jos ei ole tarvetta kantaa asetta rinkassa

niin esim. F3M/F3F ovat hyviä vaihtoehtoja. Näissä varusteiden organisointi on vähintän yhtä helppoa kuin esim. G3:ssa.

Ne ovat lisäksi keveämpiä, kompaktimpia ja niissä on myös AL-kiskot.En silti itse voi allekirjoittaa sitä, että kaikki painava pitäisi kantaa vyöllä.

Tällöinhän koko rinkka olisi aivan epäonnistunut eivätkä kokemukset tue tätä asiaa.

Lähtisin tutkimaan pakkaustapaa suhteutettuna esim. kantajan vartalon pituuteen yms.


Lainaus käyttäjältä: "JL"
Taidan kokeilla hitsata 3-4mm PEM muovista asekotelon sisälle kylkipalat/toisen lappeeseen ( I__I ), josko pitäisi ryhtinsä paremmin raskaammallakin kuormalla. Ja jos integroisi niihin vielä jonkinlaiset kiinteät osittain hartioiden päälle yltävät jatko-osat, vähän HANS -niskatuen tyyliin.  Ideana se että reppu ei valuisi alas ja kallistuisi ulospäin vaan pysyisi paremmin oikealla korkeudella. :think:Ei mahda tuo ympärikierrettävä remmi toimiva jos kylkitaskuissa on täydet juomarakot?

Toisekseen, tuo kuvan reppu ei taida olla kovin raskaasti lastattu, istuu niin korkealla selässä?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JL

 • *
 • Viestejä: 1.835
Re: Eberlestock
« Vastaus #12 : Elokuu 22, 2010, 10:31 »
Lainaus käyttäjältä: "pkivela"

Lantiovyö kantaa osakuorman ja loput kiristetään viillekkeillä ylös, jottei rinkka pääse valumaan alas.  

Tuota kannattaa kokeilla. Painavin kuorma mahd. lähelle selkää.

G3:ssa on jonkin verran mahdollisuus organisoida kuormaa pääosaston sisällä.

Vedän rintaremmin mahd alas ja kiristän sen ohjaten viillekkeet keskemmälle, etteivät mene kainaloon.

Sen jälkeen kiristetään viillekkeet nostaen rinkkaa ja lopuksi load lifterit.

Tässä näkyy täyteen pakattu G3:n

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2010/02/15/vo.afghan.marjah.marines.cnn?iref=allsearch


Pitääpäs kokeilla kiriä noita remeleitä oikein ajatuksella. Varmasti ainakin paranee.

Näyttäis tuolla jenkilläkin olevan remmit niin että soi. Silti, ylemmästä kuvasta näkee että reppu pyrkii irtautumaan selästä, lapojen kohdalla on rako vaikka mies on reilusti etukumarassa. On repussa varmaan kuormaakin reilusti. Kiväärikin näyttää olevan ihan pussin vasemmassa reunassa (takaa katsottuna), varmaan survottu cokispulloja pinoon toiselle puolelle.Semmoinen kehitysidea tuli mieleen että lantiovyön molle -osuutta voisi jatkaa reilusti.

Allaolevissa kuvissa näkyy kuinka suojaliivi lisää vyötärön halkaisijaa niin että eteen ei saa taskuja.

Ongelma on sama ohuempia suomalaisia sirpaleliivejä käytettäessä.

Jos vyötäröosuus kiristyisi "limittäin" eikä "päät vastakkain" jäisi silti kiristysvaraa normaaliinkiin käyttöön yhtä paljon- enemmänkin. siitäkään ei olisi haittaa, hoikkarunkoiset eivät saa vyötä nytkään tarpeeksi tiukalle.

Voi tietysti olla että eberle sen "liian" lyhyeksi tarkoituksella, jättäen tilaa tetsarissa oleville lipastaskuille.http://img265.imageshack.us/img265/6610/jenkki1.jpg" alt="" class="bbc_img" />http://img217.imageshack.us/img217/5277/jenkki3.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #13 : Elokuu 22, 2010, 14:15 »
Tässä MOLLEssa on kyllä sinänsä ideaa.

Minusta tarkoitus on alunperin ollut, että vyöhön voi kiinnittää varustetta, mutta nyt ollaan lyhentämisessä siinä pisteessä,

että isompi kaveri ei saa esim. laukkuja riittävän eteen ainakaan suojaliivien kanssa.

Toki jotakin pussukkaa voi käyttää.

Sain kerran ehdotukseni läpi, että eberlen A1 ja A2 pehmustettuihin laukkuihin tehdään kaksisuuntaiset vetoketjut.

Vyön pään voi limittää ainakin noin 5cm kunhan siirtää pikalukon pehmustetun osan päälle heti MOLLEn jälkeen.Jenkki voi olla pitkä kaveri, jolloin G3:n säätövara on finaalissa ja villekkeet lähtevät aika alhaalta.

En tiedä valehteleeko ruutukaapauskuva kuinka paljon, muttei nuo kädetkään ole kovin hoikat.

Kyseessä voi olla riskissä kunnossa oleva tyyppi.

Viillekkeitä kaveri voisi ehkä kiristääkin, koska ainakin itsellä (pituus 183, lyhyehkö selkä tosin) tuo

vinonauha, jonka ali menee remmi ja esim. juomaletku, on aika ylhäällä.

Usein jenkit ovat vaan heittäneet rinkan selkään melkein miten sattuu, sama koskee pakkaamista.

Monissa uutispätkissä näkee, että reppu on hillitön pallo selässä.

Suojaliivi voi olla selästäkin aika paksu ja monilla on siellä vielä juomaleili.

Kuvasta sitä ei kyllä näe, mutta jotenkin näytää että rikka olisi hiukan selästä kauempana.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JHa

 • *
 • Viestejä: 544
Re: Eberlestock
« Vastaus #14 : Elokuu 22, 2010, 19:21 »
Tuli hankittua vähän ennen Häyhää G2 eli päivitetty Gunslinger. Reppu oli mukana koko Häyhän eli muuta kokemusta ei vielä löydy. Pe illalla mitattu pussin paino oli karvan alle 30 kg! Painossa mukana 338 LM varusteineen. Tämän lisäksi kannossa hyvin taskuilla varustettu TST-liivi osittain pakattuna (kiikarit, lippaat, kansio, asehuolto, puhelin yms.) Eli kokonaispainoa oli mukana kiitettävästi. Oma painoni on n.68 kg eli kaikki kantosuositukset rikotaan kirkkaasti :lol: Yösuunnistuksessa pitkäase on hyödyllistä pitää pystyasennossa, jolloin ei ole joka risussa kiinni. Kädet pysyy myös vapaana kiikarointiin, suunnistukseen, yms. Aseen pituus on 130 cm ja ainoa suunta miten pitkää asetta kannan on piippu ylöspäin. G2:ssa se on mahdollista :!: Paino tuo aina oman haasteensa, mutta täytyy todeta, että en olisi uskonut pienen repun kanto-ominaisuuksia täyteen pakattuna niin hyväksi. Ainoa ongelma tuli miten kiinnittää ase yläpäästä niin, että kun pussin laskee alas perä edellä pussin paino ei jää kiikarin varaan. Pussin varusteosan paino painaa kiikaria esiin asepussista. Pussin pikalukot yläpäässä eivät oikein pelitä. Hoidin ongelman erillisellä Drag Bag:sta pöllityllä kiristysremmillä, jolla kiinnitin aseen tukin reppuun. Ase toimii tällöin tukirankana. Kompression remmit lukitsivat pussin tiukaksi paketiksi. Yösuunnistuksen jälkeen kisan nopeatempoisuus ei tukenut asepussin käyttöä vaan tungin sen piiloon ja käytin pussia pelkästään reppuna. Lantiovyön laitoin myös pois edestä, jotta pystyisin nopeasti laskemaan pussin selästäni (jää helposti kiinni isojen taskujen väliin). Kaikki tuliasemassa tarvittava lukuunottamatta spotteriputkea (ei käytössä kuin kouluammunnoissa eli kertoo kisan kiivastempoisuudesta) kulki kisan liiveissäni. Pussissa oli ruoka, vesireservi, patruunareservi, sadevarustus, yms. ei niin riittiset varusteet.Tähän täydentyy myöhemmin havainnot pussin ominaisuuksista ja kehitysideat....Jatkoa edelliseenTäysin pakatun = painavan repun saaminen selästä kun käytössä on TST-liivit voi tuottaa hankaluuksia. Häyhän ryömintätehtävässä reppu kulki aluksi selässä ja ase kädessä, mutta narutus pakotti lopulta repun "riisumiseen". Oli hiukan hankaluutta saada reppu selästä naama hiekassa :lol: Pikatilanteissa hyvä ratkaisu olisi siirtää aivan repun kantohihnan alapäässä olevat pikalukot viilekkeiden päälle. Lukot saisivat myös olla isompaa kokoa, jotta avaaminen onnistuu hanskat kädessä. Tällöin pikatilanteessa saa ainakin toisen valjaa avattua ja repun pudotettua selästä. Kantokahvat molemmilla sivuilla ja päällä toimivat hyvin liikuttelussa, mutteivat auta selästä ottamisessa.Tetsaustehtävässä tuli testattua pussin veto-ominaisuuksia. Kun ase on kädessä, TST-liivit päällä ja raskas ase (308 win on eri asia kun 338 LM :mrgreen: ) liikkuminen on todella tuskaa. Pussi kulki hyvin kahvasta vedettynä. Täytyy tutkia pussin "veto-ominaisuuksia" enemmän ja mitä muutoksia vaatisi sen käyttäminen kuten Drag Bag:ä.Lantiovyö on hyvä kun kannetaan paljon painoa pitkiä matkoja. Itselläni on TST-liivit ja takki alla, joten mitään hiertymiä ei syntynyt. Enemmän lantiovyö toimi sivuttaisheilumista estämässä kun kuormaa jakamassa. MOLLE nauhastot ovat kiinni päällyskankaassa, joten kovin raskasta kuormaa niihin ei voi ripustaa. Lantiovyöstä saisi kevyen TST-liivin, jos sen nauhastot kestäisivät esim. leipälaukun kiinnittämisen (katso myöhemmin repun läppätaskun hyödyntäminen). Tällöin reppu voisi jäädä kätköön ellei ole omaa TST-liiviä käytössä. Sopii esim. lyhytkestoiseen tiedusteluun.Reppuosan saa auki perinteiseen tapaan päältä läpän alta ja repun "suun" sulkee lumilukko. Tämä on hyvä ominaisuus, jos halutaan kantaa pussin sisällä pitkää tavaraa tai ylipakata reppu. Itselläni kaikissa muissa repuissa on tämä avaustapa. Tykästyin kuitenkin sivusta-avattavuuteen. Hyvillä vetolenkeillä varustettu vahva vetoketju toimi erinomaisesti ja suojalista ei ollut avattaessa tiellä. Tavaroihin pääsee hyvin käsiksi ja ei tarvitse olla niin tarkka pakkausjärjestyksestä. Repun sisällä on useita taskuja ja sivuilla sekä vetoketjulla avautuvassa päällyskankaassa MOLLE-hihnastot. Kaikki taskut oli käytössä, joka helpottaa kyllä tavaroiden järjestämistä. Lisäksi MOLLE-nauhastoon kiinnitin pari irtotaskua runsasta A-tarvike painoa jakamaan (3.5 kg). Myös Ilmeisesti juomapusseille tarkoitetut turhan pienet taskut oli tässä tarkoituksessa. Pussin sisällä on ylhäällä pari heikonnäköistä muovikoukkua, joiden tarkoitus ei itselleni selvinnyt. Pussista puuttui iso tasku juomarepulle, jonka johdosta ripustin sen pussin sisäsivun MOLLE-nauhastoon irtohihnalla (tilankäyttö). MOLLE-nauhastot ovat kiinnitetty ainostaan ohueen vuorikankaaseen, joten niiden kestävyys tulee olemaan kovilla. MOLLE-nauhastot voisi kiinnittää ulkona ja sisällä päälleikkäin, jolloin kestävyys olisi aivan jotain muuta. Luulisi myös tarpeettoman verhoilukankaan poisjättäminen halventavan materiaalikustannuksia. Voisi tosin lisätä valmistuskustannuksia nauhojen ompeleminen päällekkäin tarkuusvaatimuksen takia. Sisätaskujen materiaaleissa käytetään kevyttä kangasta, mutta tuskin kunnon päällyskankaan käyttäminen toisi paljoakaan lisäpainoa ja hintaa lisää. Kestäisi kuitenkin paremmin A-tarvikkeiden painoa ja teräviä esineitä. Juomarepun letkuja varten pussissa on kaksi läpimenoreikää. Reijät ovat ahtaat (päälleikäiset kankaat sulkevat) mutta letkun kyllä saa ajalla tungettua läpi. Parempi ratkaisu olisi käyttää leveää kangaskuminauhaa tai tarraläppää. Tällöin juomarepun saa helposti täyttöä ja muuta käyttöä varten pussista ulos. Samasta reijästä voisi myös saada radion antennin mahtumaan ulos. Nykyiset eivät tässäkään tarkoituksessa toimi.Reppuosan saa litistettyä kahdella leveällä kompessiohihnalla. Samoilla hihnoilla voi löysien lenkkien kautta myös asepussin litistää. Remmit toimivat kokonaisuuden litistämisessä melkohyvin. Ongelma on vain, että ne ovat kokoajan tiellä kun reppua täytyisi avata. Parempi tapa repun koon säätämiseen olisi toteuttaa kiristäminen molemilla sivuilla olevilla metallilenkeillä ja irtohinhoilla. Tällöin repun saa helposti pienennettyä käyttömukavuudesta tinkimättä. Pussin sivujen MOLLE-nauhastojen käyttöön tämä ei paljonkaan vaikuta kun irtohihnat jättää taskujen alle. Nyt leveät hihnat litistivät tarpeettomasti myös sivutaskuja. Sivun irtohinnoilla toki tyhjät sivutaskutkin saa litistettyä. Eli reppuosan sivuille yhteensä neljä metallilenkkiä ja niitävarten irtohihnat. Samoja hihnoja voisi käyttää myös pitkien tavaroiden kuten kertasingot yms. kiinnittämiseen.Repun kaikki hinhat oli varustettu tarranauhoilla, jolloin turhat pituudet saa heposti piilotettua. Hieno ja kallis ominaisuus :!:  Repun läppätaskun ja pussin alaosassa oleva MOLLE-nauhoitettu viilekeen välissä on kaksi hihnaa pikalukoilla. Alaosan viilekkeen ja pussiosan väliin saa hyvin litistettyä tavaraa. MOLLE-nauhastoon saa ripustettua tavaraa.Repun läppänä toimivan taskun sisällä on runsaasti pieniä taskuja AR-15 lippaita, kyniä yms. varten. Tarkut on tehty vuorikankaasta ja yhdessä on vetoketju. Taskun ulkopuolella on myös pehmustettu vedenpitävällä vetoketjulla varustettu tasku. Taskut olivat käytössä, mutta yhden käyttäminen hankaloitti muiden käyttämistä. Taskun sisäosaan on tukittu siis turhan paljon ominaisuuksia. Läpänpehmustettu tasku toimii hyvin pienten suojalasien taukopaikkana. Vetoketjutasku on myös hyvä. Toimivampi malli olisi irroittaa koko läppätasku erillisillä "saranapuolen" hihnoilla, jotka samalla helpottaisivat pussin ylipakkausta. Ne myös mahdollistaisivat taskun irroittamisen kokonaan pussista leipälaukuksi. Tämä vaatisi lisäksi läpän sisäpuolelle lisättävän MOLLE-kiinnityksen vaatimat kiinnityshihnat. Tällöin taskun voisi repun jäädessä huilimaan liittää TST-liivin tai vyön leipälaukuksi ja mahdollistaa taskun sisällön ottamisen helpolla sellaisenaan kantoon. TST-liivissä voi turha kantaa omaa leipälaukkua takana koska se on repun tiellä :!: Leipälaukun voisi myös kiinnittää irroitettuun lantivyöhön. Lumilukon kangas voisi olla riittävän vedenpitävää, jolloin vesi ei pääsisi huilivaan reppuun.Asepussi on keskeinen osa reppua ja se toimii hyvin raskaankin aseen kantamisessa. Aseen saa helpoiten sisään pussin ollessa poissa selästä makuuasennossa kun valjaat on kantturat ylös. Muutoin täysi reppu hankaloittaa oleellisesti aseen laittamista. Kokeilin saako piippu ylöspäin olen aseen pussista ulos, jos reppu pakattu täysi mutta kompressiota ei ole käytössä. Lähtee kyllä muttei ole mikään pikavetokotelo. Kun kiristys on päällä niin toivoton yhtälö kuten pitääkin olla. Kun ase on pussissa niin reppusosa kannattaa kiristää erikseen. Asepussissa saisi olla oma vähintään yläpään kompressio remmi, jolla aseen sivuittaisliikkeen saisi poistettua ja samalla aseen hyödyntämisen pussin pystysuuntaisena tukena. Nopeamman aseen vetämisen mahdollistamiseksi pussin ollessa selässä kiristys pitäisi pystyä kuitenkin vapauttamaan helposti. Nykyisillä pikalukoilla ei tee mitään, mutta jos koko reunalistaan olisi portaittain kiinnittävissä irroitettavia PV:n TST-liivien taskujen tapaisia aukivedettäviä pikalukkoja homma voisi pelittää. Tällöin suuaukon voisi vapauttaa pitemmillä valjaiden päälle menevillä laukaisuhihnoilla kuten laskuvarjon :dance: Kun aseen laittaa piippu ylöspäin tulee piippu väkisin toiselle reunalle ja se on helppo lukita nurkkaan. Kun piippu on reunassa ei se lyö päähän makuuasennossakaan :!: Tällöin toiminta reppuselässä huomattavasti helpottuu.Kun on vihollisuhka päällä ja tukiasetta ei ole kädessä eli pääase on kädessä on järkevää poistaa tarpeettoman asepussin tuoma "väljyys " selkään. Tämä on erityisen tärkeää yläpäässä koska alapään lukitsee piiloon taitettu pussin alapää. Tämän löysien poiston voisi toteuttaa parhaiten asepussin sivuille asennetuilla omilla metallilenkeillä ja irtohihnoilla. Yläpään sulkemiseen käy samat pika-avattavat lukitukset muutetulla kiristysasennolla. Tällöin koko pussi on tiivis paketti ilman turhia löysiä. Asepussiosan voi toki myös hyöhyntää muuhun "kuljetukseen" mutta kiristys toimii tällöinkin.Kuten kuvista Jenkkien käytössä olevista repuista näkyy "Jenkkikäyttäjä" ei välttämättä ole paras sanomaan mikä toimii ja mikä ei jos ei edes ymmärrä rinkka-tyyppisen järjestelmän pakkaus ja käyttötapaa. Lihas korvaa järjen :whistle: Kun taas ylipainoinen reppu heitetään "rimpuloiden" selkään alkaa hyviä käyttöominaisuuksia todella kaipaamaan....  G2 toimi puutteistaankin huolimatta hyvin ja vanha Eaglen taistelureppu pääsee nyt ansaituille eläkepäiville. Ensivuoden kisoissa on toivottavasti käytössä viritetty G2 reppu kantamisen tuskaa lieventämään. :violin:
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2010, 07:50 kirjoittanut JHa »