Kirjoittaja Aihe: Eberlestock  (Luettu 51883 kertaa)

King-Kong

 • *
 • Viestejä: 93
Re: Eberlestock
« Vastaus #15 : Elokuu 23, 2010, 12:21 »
Jonkun vuoden on Gunslingeriä kannettu mukana. Hyvin siinä kivääri mukana kulkee ja viikonlopun varusteet myös. Uusimmissa malleissa näytti olevan sivussakin nosto kahva mikä on kyllä hyvä jos joutuu painvaa reppua nostaan autonperään ja sieltä pois. Gunslinger 2:sen saa avattua paljon paremmin niin löytyy ne tavarat huomattavasti helpommin. Nuo kaksi asiaa on omassa "vanhuksessa" vialla.Vielä sellanen pikku ongelma eebereissä on että ne peittää todella tehokkaasti takin ja housujen taskut. Lantio vyö peittää housujen taskut ja takin alataskut. Rintaremmi peittää takin rintataskut. Jos vaikka lantiovyöhön saisi pienen taskun johon mahtuisi kännykkä tai kokoon taiteltu kartta. Siis sellaisen taskun joka on matalaprofiilinen ja lantiovyöhön sisään ommeltu. Tämä teksti taitaa taas olla kirjotettu niin selvällä suomenkielellä ettei siitä muut saa selvää joten laitetaan kuva.

Eli tuohon kohtaan jos saisi pienet taskut molemmille puolille vyötä.

http://i195.photobucket.com/albums/z195/Killer-Kong/Eeberinvy.jpg" alt="" class="bbc_img" />Lisäksi jos Gunslingeriiin saisi etuosaan enempi PALS remmejä niin oisi ihan kiva. Nyt siinä on 3x4 vaikka siihen taitaisi saada mahdutettua 5x5 tai jopa 6x6. Trangian kuljetus tuottaa pään vaivaa kun sitä ei saa kunnolla molle taskulla kiinni Eeberiin. Ei oo kovin mukava kulettaa Trangiaa jos HT on valunu pitkin reppua kastellen kaikki vaatteet ja varusteet.

Ja taas tuli sellasta tekstiä että siitä ei muut ymmärrä niin laitetaan kuva.

http://i195.photobucket.com/albums/z195/Killer-Kong/Eeberietumollet.jpg" alt="" class="bbc_img" />Asepussissa olevat veden poistoaukot pitäisi suunnitella erinlaisiksi. Niistä tahtoo irrota ne purjerenkaat jolloin kangas repeää helpommin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JHa

 • *
 • Viestejä: 544
Re: Eberlestock
« Vastaus #16 : Elokuu 24, 2010, 07:47 »
G2:n käyttökokemukset nyt täydennetty edelliseen viestiin...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #17 : Elokuu 24, 2010, 08:33 »
Kiitos näistä ideoista ja ajatuksista. Olen samaa mieltä, sitä tilannetta kun asekotelo on tyhjä, mutta reppuosa on täysi, pitää miettiä enemmän kautta koko malliston. Joissakin asekotelon kompressio on, joissakin heikommin.

Lenkit asekotelon saumoissa eivät paljoa maksa ja menoa haittaa, joten sellaiset voisivat olla järkevä päivitys.Yksi asia mitä olen miettinyt, että millainen on tilanne kun ase otetaan kotelostaan ja kuinka pitkiä matkoja sitä ja rinkkaa kannetaan niin, että asekotelo on suunnilleen tyhjä? Jos tilanne ei ole yhtäkkinen ja kantomatkan tietää olevan hiukan pidempi, pitäisi kantoergonomia palauttaa kuntoon pakkaamalla myös asekoteloon varustetta. Se voidaan tehdä esim. siten, että otetaan asehuppu ja vedetään siitäkin hiha esille. Asehuppu pakataan täyteen ja työnnetään asekoteloon. Se toimii kuten liner eli sisäpussi ja mahdollistaa myös asekotelon tyhjentämisen kertavetäisyllä.

Asehupussa, jos sitä ei siis käytä aseen suojaamiseen, voi säilöä jotakin painavampaa kuten a-tarviketta, koska painavin on hyvä pakata lähimmäksi selkää. Mutta siis mikä tahansa, vaikka varavaatetus (tai naamioverkko, ghillie tms.) tiukasti sullottuna tyhjässä asekotelossa on paljon parempi kuin ei mitään.Metsästysmallisissa rinkoissa tyhjä asekotelo on pienempi ongelma, koska kotelo on kapeampi, sivutaskuissa voidaan pitää tavaraa ja kompressio hoitaa loput.Tuollainen ylätaskun kiinnitys on tuttu monista vaellusrinkoista. Se helpottaa ylipakkaamista tai sen kompressiota, mutta toisaalta aavistuksen monimutkaistaa rakennetta remmeineen. Hyvää olisi, että sen saa helposti irti vyölaukuksi.Olen itsekin miettinyt lantiovyön taktista käyttöä irrotettuna, siihen pitää tehdä laukkukiinitys (esim. MOLLE) koko matkalle, jotta buttpackin (esim. ylätasku) saa helposti kiinni. Tai sitten käytetään ylätaskun pikalukollisia remmejä. Nykyisellään joissakin malleissa ristiselän tyyny aukeaa siten, että vyö voidaan ottaa mukaan ilman, että sivulaukkuja tarvitsee irrottaa MOLLEsta.Vyössä olevia sivutaskuja olenkin ehdottanut jo useampaan kertaan, toki lähinnä metsästysmielessä ja keveissä rinkoissa.Asekotelon yläpäässä on usein tai aina kanto/nostokahva. Tämä voisi toimittaa myös aseen lukitsijan virkaa vähän toisella tavalla toteutettuna.

Samoin asekotelon hupun pikalukot voidaan asentaa siten, että ne kiinnitettynä vetävät asekotelon suuaukkoa tiukemmin kiinni.Asekotelon metalliset vesireiät eivät ole normaalisti edes kovin tarpeellisia (en tiedä monsuunisateista), koska vesi valuu pois ompeleiden saumoista.Verhoilukangas rinkan sisällä voi jäädä joskus poiskin jos pääkangas muuttuu joksikin laminaatiksi.US Navy Seals valitsi G2M rinkan.

http://www.eberlestock.com/G2H%20Gunslinger%20II.htm
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #18 : Helmikuu 20, 2011, 14:04 »
Tähän G2 keskusteluun liittyen:Eberlestockilta tulee tänä vuonna muutamia uusia malleja.

Näistä on kuvia Facebook sivustolla:

http://www.facebook.com/pages/Eberlestock/330174315737Eräs mielenkiintoisimmista malleista on mielestäni 70 litran Destroyer.

Kun saan noita keväällä niin tutkin tarkemmin miten siinä aseen kantaminen on oikein rakennettu.

Siihen saa laitettua asekotelon sisälle lähimmäksi selkää ja kotelon koon voi valita tarpeen mukaan.

Jos käyttää esim. Eberlestockin omaa A4SS-koteloa niin siihen menee isokin ase, ja sitä voidaan käyttää myös Drag Bagina.

Koteloon voidaan siirtää myös rinkan olkavaljaat joko rinkasta tai sitten hankkii valjaat erikseen koteloa varten.

Isomman sniperaseen voi ehkä pakata rinkkaan myös ilman asekoteloa.

Pienempiä aseita voidaan tietenkin kantaa rinkan kyljissä.Ylätasku lähtee irti ja sitä voidaan käyttää leipälaukkuna lantiovyön kanssa.

Ylätasku on myös korkeussäädettävä eli se mahdollistaa paremmin repun ylipakkaamisen ja kompression.  Pääosastoon pääsy on siis repun päältä ja kahden ison luukun kautta.

Pääosasto voidaan jakaa myös kahteen osaan.Sinänsä malli on periaatteessa lähellä hyväksi havaittuja siviilimallin rinkkoja, mutta

tehty ikäänkuin sotilaskäyttöön.

MOLLE matriiseja on joka pinnalla ja jokainen pinta voidaan hyvin kompressoida.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

mamannon

 • *
 • Viestejä: 353
Re: Eberlestock
« Vastaus #19 : Maaliskuu 18, 2011, 21:36 »
Semmosta tässä ajattelin ilmoittaa, että nyt saa Eberlestocilta tilata 25 prosentin alennuksella Terminator reppuja special ACU-oliivi värityksellä. Varmaan paras militarycamo havumetsään, jenkkiarmeijan käytössä. Huippurinkka jos haluat paljon kamaa mukaan. Tai taittoperädragun yötähtäimellä reppuun, mahtuu :oT: mamannon
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JPa

 • *
 • Viestejä: 464
Re: Eberlestock
« Vastaus #20 : Kesäkuu 09, 2011, 23:06 »
Tämä syksyllä tulevaksi ilmoitettu uutuus http://www.kivelaoutdoor.com/Gunrunner.html vaikuttaa aika mielenkiintoiselta, mutta siitä ei taida olla vielä hirveästi tietoa saatavilla??-J-
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Kuulkaa korpeimme kuiskintaa..

uolevi

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #21 : Kesäkuu 10, 2011, 21:10 »
Meneekö todella TRG +kunnon kiikaritähtäin 80 x 160 mm asekoteloon kuten sivuilla väitetään?? Ja jos menee, niin tuleeko pois??
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #22 : Kesäkuu 14, 2011, 08:50 »
Kyllä menee.

Jos asekotelon koko on A2LS, H2 Gunrunner, X1E, J34 Just One, J107 Dragonfly jne.

ja kaikki isommat kuten G2, G3 jne niin siihen menee Sako TRG ja tulee myös pois.

Saa olla bibodi ja kiikari paikoillaan.

JSTC asehuppu myös peittää TRG:n perän ja kiikarin, mutta ei istu kovin nätisti, on ihan siinä rajalla mahtuuko.A2LS-asekotelo voidaan asentaa myös pienimpään eli Mini-Me reppuun.TRG:n kantamisesta ei minulla ole kokemusta, entkä ole saanut palautettakaan, kuinka bibodi hiertää asekotelon vuorikangasta.

Kangas on kyllä melko vahva.

Silti kannattaa katsoa ettei jaloissa ole teräviä särmiä tai ehkä päälle voi vetää jotain kangasta, teippiä, solumuoviputkea tms.

Kiikarinkin voi suojata vaikka neopreenisukalla.Eli tällä kuvassa olevalla, kai vakiopiipulla + suujarrulla (voi korvata vaimentimella),

TRG pohjaa asekoteloon ja korkein kohta eli pistoolikahva jaa kotelon ulkopuolelle.

Mm. A2LS asekotelon sijaintia korkeussuunnassa voidaan jonkin verran säätää mm. Mini-Me repussa.

Eli mm. Mini-Me käy Sako TRG:n keveänä kantolaitteena jos haetaan sopivaa kombinaatiota lyhyehköjen tehtävien suorittamiseen.

Kevytkin reppu on, vaikka on 1000 den Corduraa, mutta ase toki vähän painaa.

Riistapussiin voi pakata vaikka sadeviitan märkänä tai jotain rölliä tms.

Mini-Me:n sisälle menee kaukoputki.Noista kuvista sen näkee.

TRG on työnnetty kivuitta A2LS koteloon ja se tulee helposti poiskin.

Jos haluaa jotenkin varmistaa ase koteloonsa niin yksi kiinnitysnauha ylös on nopea ratkaisu ja käyttää myös reppujen kompressiota tarvittaessa, ne litistävät asekoteloakin.

Aukaisu siis 1-2 pikalukkoa.http://www.kivelaoutdoor.com/Mini-Me_files/shapeimage_6.png" alt="" class="bbc_img" />http://www.kivelaoutdoor.com/Mini-Me_files/IMG_1169_2.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.850
Re: Eberlestock
« Vastaus #23 : Syyskuu 17, 2011, 21:44 »
Eberle kokemuksia... Kokeile ja opi eli R&D mielessä on tullut tehtyä reissuja Eberlen G3M Phantom repun kanssa. Ohessa on tuntemuksia tuotteesta.Speksit:

Tilavuus, litraa: pääosasto 26 + sivutaskut 2 x 7 + ylätasku 2,5 (rinkka 42,5 - asekotelo 15)

Paino: 2,5-3,9 Kg

Runko: muovilevy

Asekotelo: 90 x 26 x 7 cm

Asekoko: kaikki normaalit metsästyskiväärit kiikarilla, bibodilla, vaimentajalla. Myös Sako TRG, rynnäkkökiväärit ja Barrett.

Asehuppu: vakiovaruste, GSTC

Kangas: Cordura 1000d

Valjaat: täysin säädettävät, irrotettavat

Lantiovyö: irrotettava, 5x3 MOLLE/Pals, 84 x 14 x 3 cm (pehmustettu osuus)

Sisävuoraus: Hi-Viz nylon

Kompressioremmit: 2

Tarvikekiinnitys: MOLLE/Pals

Juomapussitaskut: 2 isoa sivutaskua

Sadesuoja: vakiovaruste

Takuuaika: elinikäinen valmistus ja materiaalivioille.Kyseessä on reppu josta saa 10min askartelulla asekotelon irti tai vastaavasti takaisin kiinni. Repun tilavuus ilman asekoteloa on varsin vaatimaton, joskin viikon reissu on mahdollista tehdä tälläkin. Testin aikana reppua on kannettu milloin asekotelon kanssa ja milloin ilman, mutta 100% SELVÄKSI kävi vanha tuttu voiman momentti M = r x F eli asekotelon kanssa kevytkin kuorma painaa paljon kun painopiste on liian kaukana selästä. Kantaminen helpottuu heti kun asekotelon jättää pois. Painavat tavarat, kuten kaira on helppo köyttää repun takaosaan jolloin kannettavuus säilyy. Repun lantiovyö tuntuu jotenkin ylimitoitetulta tilavuuteen nähden, lantiovyö on paksu ja tukeva, paria pykälää isompi kuin 80-90 litran repuissa. Jäykkä vyö on yleensä pyrkimässä auton takaoven väliin ja tuvanoven väliin.                                http://www.elisanet.fi/so/folder/e2.jpg" alt="" class="bbc_img" />Normaalissa kuosissa, asekotelo kiinitettynä on kantojärjestelmässä mukava ja paksu tyyny alaselkää vasten. Samalla selkää kohti on kaksi vahvasti topattua fylliä. Hauskuus loppuu 20km kohdalla kun tyynyt on läpimärät hiestä ja tauon jälkeen ottaa repun selkään, kosteat tyynyt on enemmän kuin läsnä.Repussa on perinteistä poikkeava päältä vetoketjuilla aukeava päätasku. Vetoketjuja en ole vielä saanut rikki, mutta se päivä lähestyy. Useita kertoja ketjun välissä on ollut muovikassi ja kerran takinhiha. Suuren kuivapainon lisäksi repun suurin ongelma on pakattavuus; tällä designillä osa repun tilavuudesta jää käyttämättä. Ei vain saa pakattua täyteen. Sisäreppu on jaettu kahteen osioon jotka voi yhdistää (tarranauhavälipohja) ja sivuilla on pieniä taskuja joissa pientarvikkeet säilyy tallessa. Repun sivutaskut ovat suuret ja tilavat, mutta niistä puuttuu lumilukko. Sivutaskut pelastavat pienen päätaskun ja sivuihin saa yllättävän paljon tavaraa. Ulkopuolella on enemmän kuin riittävästi kiinnityspisteitä johtuen molle-nauhoista.http://www.elisanet.fi/so/folder/e1.jpg" alt="" class="bbc_img" />Taukotakille ei oikein löydy repusta paikkaa. Sivutaskuun se ei mahdu ja läppää jonka alle sen voisi laittaa ei ole. Päätaskuun vetoketjun alle sen voi laittaa, mutta talvella mennään tyyliin: takki ulos ja lunta sisään. Kun repussa ei ole varsinaista runkoa niin ylipakattavuus on varsin heikko. Kaikki mitä laittaa päälle tai alle heiluu enemmän tai vähemmän.http://www.elisanet.fi/so/folder/e3.jpg" alt="" class="bbc_img" />Kokonaisuudessaan tuote on kuitenkin laadukas, joskin hinta on myös sen mukainen. Asekotelo tekee repusta huonon kantaa kun painopiste siirtyy kauaksi selästä. Ase on helpompi kantaa sivuilla jos se joutuu selkään laittamaan. Jotta repun saa pakattua hyvin ja täyteen, se vaatii oikeanlaisia retkieväitä. Kokonaisvaikutelma 7+.http://www.elisanet.fi/so/folder/e4.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #24 : Syyskuu 27, 2011, 15:15 »
Jos asekotelollista mallia ei tarvitse niin F3M Halftrack voi olla parempikin, siinä on alumiinikiskot sisällä ja repun selkäosassa pehmusteet.

Jos Phantomissa ei kanna asetta kotelossa, eikä koteloa irrota, niin asekoteloon kannattaa pakata painavin tavara (mahtuu paljon kaljatölkkejä)

ja käyttää sitä cooler-taskuna häntä taitettuna.

Nykyään ovat selkäpehmusteet melkein kaikissa vaihtuneet sellaisiksi 3D-verkkopohjaisiksi, joka ei juurikaan sido kosteutta ja hengittää hyvin.

Isompiakin malleja löytyy kuten V69 ja jopa V90, jos on tarkoitus viikoksi lähteä reissuun.

Pakkaamisen hyvä nyrkkisääntö on, että painavin mahd. lähelle selkää.

Tuo kaira on kauimpana nyt selästä.

Taukotakki on helppo laittaa kiinni parilla pikalukollisella remmillä vaikka repun yläpuolelle.

Sivutaskuissa ei ole lumilukkoja, jos pelkää lunta niin käyttää pakkauspusseja pikkutavaroille.

Talvella voi käyttää koko repun päälle vedettyä valkoista lumisuojaa.

Lantiovyö on reilu, koska kysymyksessä on sotilasrinkka.

Ainakin jenkit ovat kantaneet näissä mm. Barrettia, ammuksia, räjähteitä jne. joten painoa on ollut reippaasti.

Phantomissahan homma menee niin, että repun saa irti noin parissa minuutissa jossakin taistelutilanteessa, jolloin selässä on iso sniperkivääri.

Sitten jos haluaa jättääkin asekotelon pois niin pitää siirtää valjaat reppuosaan, jossa ei ole selkäpehmusteita.

Idea on nähtävästi kantaa reppua silloin suojaliivien päällä.Kannattaa muistaa erityisesti Phantomin kohdalla, että se on Sniper/Scout Pack eli nimenomaan tarkka-ampujakäyttöön tehty erikoistunut tuote

kun sitä arvioi jossakin käyttötilanteessa ja antaa tekniikan maailmasta tuttuja subjektiivisia pisteitä.

Suomen lumiretkeilyyn ottaisin mielummin V69 tai V90 mallin, jos asetta ei kanneta juurikaan mukana ja kotelossa.Metsälle otan itse seuraavaksi X3:n, jolla pääseen aina parin yön reissuille ainakin majoitusvälineiden puolesta.

Kaikki maailman mahdollinen saalis siihen ei mahdu, ainakaan sisälle.Olen tänä tänä kesänä ja syksynä kantanut melko paljon B3 Barta Stalkeria, kun mukana oli vain haulikko (kivääriä odotellessa).

Kantojärjestelmä on ainakin minulla ollut toimiva kun sisällä on ollut pari metsoa, eväät jne. ja päivän kävelyt.

Kalareissuilla laitoin laavun ja makuupussin ylös ja alas kiinni.

Kokonaan aukeava pääosaston luukku on ollut erittäin käytännöllinen.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

er

 • *
 • Viestejä: 1.535
Re: Eberlestock
« Vastaus #25 : Syyskuu 27, 2011, 18:53 »
Terve. Olen nyt itse käytellyt reilun vuoden G3 phantomia.Havaintoja ja ajatuksia.1. Kolmen päivän pakkaus ideologia ei oikein istu täysin kotimaisiin oloihin. Phantom on isompi kuin normaali päiväreppu, mutta liian pieni pitkäkestoiseen toimintaan Suomessa. Ymmärrän täysin että repun koko voi riittää lämpimämmissä maissa. Kolmen päivän reissu kotimaassa muuna kuin keski kesän aikana vaatii ilman tulia toimittaessa makuupussin ja vaihto/taukovaatetta. Kuten SO:kin totesi tälle ei oikein ole tilaa.2.  Olen käyttänyt Phatomia asepussin kanssa ja ilman. Ilman asepussia reppuun ei voi laittaa päivärepun kuormaa suurempaa. Reppu menee tällöin selkää vasten rullalle. Asepussin kanssa reppu toimii paremmin, kunhan reppuun ei laita paljoa kampetta. Suuremman kampemäärän kanssa loitolla kehosta oleva massa kampeaa miestä.3. Olen kantanut myös pelkkää Phantomin asepussia yhdessä AR-10:in kanssa. Tällöin selvisi kotelon muotoilu. Siinä missä TRG-42 heiluu jonkin verran pussissa, niin AR-10 bipodin ja zeiss 3-12X56:sen kanssa täyttää kotelon sopivasti. Lintureissulla viime viikolla kannoin pääosan aikaa phantomin asepussissa tuota ar-10:ä. Käsissä oli samalla 3.7kg painava valmet 412S. AR-10 painaa ilman paukkuja varusteidensa kanssa 6.6kg. Näin kulkien saatoin vaivatta kulkea 9-10h putkeen kävellen maita ja lapin soita. Toistaiseksi saaduista Eberle kokemuksista kyseinen reissu oli positiivisin. Kannoin osana päivistä AR-10:ä poikittain selässä, Valmet samalla käsissä. Kuten tavallista jossain vaiheessa poikittain oleva ase alkoi painamaan olkaa, joten puolta piti aina välillä vaihtaa. Eberlen kanssa sain myös selkeästi kuljettua hiljempaa, kuin 2 ase poikittain selässä. Asekotelo selässä voi helposti ryömiä matalanakin(ei onnistu reppuosa kiinnitettynä matalana)-----> Mieleen tuli että phantomin asepussin voisi yhdistää pieneen molle päiväreppuun tarvittaessa ja isompaan tarpeeseen johonkin suurempaan, malliltaan pidempään reppuun. ---->3 packs in one.  Päivärepun pitäisi tyhjänä taittua isoimman repun sisään.Jotenkin tuntuu että Phantomin reppukoon kanssa, parin/partion pitää suunnitella turhan tarkoin että kukaan jäsenistä ei kanna mitään extraa, jotta tarpeellinen saadaan mukaan. Phantom voisi olla hyvä valinta ei kolmen päivän vaan n 1.5 vuorokauden toimintaan, jona aikana ei ajatella nukuttavan juurikaan. Tällöin ajoneuvossa tai muussa paikassa pitäisi olla jokin varustesäkki/kantolaite lisävaatteille ym varusteille jotka eivät ole tehtävässä käytössä. Eberlen g3 Phantom on nähdäkseni suunniteltu kahden pitkän aseen kantamiseksi. Jotta näin osaa toimia sitä pitää myös harjoitella ja käsissä oleva ase ei saa olla liian painava. Kotimaiset RK-62/RK-95 ovat nähdäseni painoltaan äärirajalla/liian painavia kahden pitkän aseen yhteiskäyttöön. Reppukonsepti sopiikin nähdäkseni parhaiten juuri M4 tyyppisen aseen kanssa käytettäväksi(varmasti näin suunniteltukkin)4. Tähystäjän käyttöön nähdäkseni Halftrack tai vastaava olisi parempi valinta kuin Phantom. Asepussia ei kannata ottaa jos sitä ei käytä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Train hard--->Fight easy

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #26 : Syyskuu 27, 2011, 19:40 »
Itse ottaisin ilman muuta joko G2 Gunslingerin tai jopa X3 LoDragin sissitoimintaan, jotka molemmat

ovat sellaisia, että kaikki kuorma saadaan joka tilanteessa hyvin kiristettyä selkää vasten.

X3 on tässä suhteessa ehdottomasti nopein, kätevin ja ehkä hiljaisin.

Ei ole tarvetta ottaa asekoteloa irti missään vaiheessa, siis drag bagiksi.

Jos on tarvetta raahata niin sitten koko reppua, talvella päällä voi olla lumisuoja niin liukuu hyvin, kesällä

sadesuoja tai sitten jokin lujempi suoja.Sitten kun tilavuus ei riitä niin vaikka J107M Dragonfly.

Tai vaikka puhtaampiin sniper tehtäviin G4 Operator, jossa kaikki voidaan organisoida taskuihinsa.---Tuli näitä lukiessa mieleen, että tässä on lähinnä kysymyksessä:a) Repun oikean tilavuuden hahmottamisen vaikeus.

Jos G3 tuntuu pieneltä tiettyihin operaatioihin, niin mallistosta löytyy useampia tätä tilavampia malleja.b) Asekotelon tarpeellisuuden hahmottamisen vaikeus.

Mallistossa on useampia isompia malleja ilman asekoteloa.c) Pakkaamisen haasteet

Ase kompressoituna asekoteloon jäykistää samalla kantojärjestelmää.

Jos asekotelossa ei kanna asetta, koteloa tulisi käyttää normaalina pakkaustaskuna,

jolloin nyrkkisääntö "pakataan selästä päin" toteutuu.

Jos reppu on painavasti pakattu ja välissä on tyhjä asekotelo, se sopii vain lähinnä lyhyisiin "tuliasemasiirtymiin",

mutta ei kannata lähteä pidemmille marsseille näin epäergonomisella pakkauksella.

Joissakin malleissa on toki mahdollisuus litistää asekotelo tyhjänä.

Niissä malleissa, missä asekotelon litistämismahdollisuutta ei ole,

voidaan käyttää esim. kahta 150 cm pitkää pikalukollista kompressioremmiä koko repun ympäri.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JKr

 • *
 • Viestejä: 934
Re: Eberlestock
« Vastaus #27 : Syyskuu 28, 2011, 15:16 »
Huhujen ja näköhavaintojen mukaan taisi 2 Eberleä hajota Häyhän ekalle rastille ?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Sniper - Taxi / One Mile Club / Jäykkä Kampi / sPurkuvasara / Sufferfest participant

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Eberlestock
« Vastaus #28 : Syyskuu 28, 2011, 15:27 »
Lainaus käyttäjältä: "JKr"
Huhujen ja näköhavaintojen mukaan taisi 2 Eberleä hajota Häyhän ekalle rastille ?


Häyhä kisat olivat 9.-11.9.2011 ja nyt on 28.9.2011.

Ainakaan vielä ei ole tullut yhtään yhteydenottoa maahantuojalle mahdollisista takuuasioista.

Onko tarkempaa tietoa mikä siellä hajosi?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

ARc

 • *
 • Viestejä: 35
Re: Eberlestock
« Vastaus #29 : Syyskuu 28, 2011, 18:39 »
Meikäläisellä hajos Häyhässä Eberlen gunslingerin oikean reppuhihnan ompeleet pikaklipsin yläpuolelta. Ei mikään iso murhe -> saa nähdä jaksanko edes reklamoida moisesta. Vai pitäisikö? Iskettiin se kisassa nitojalla nippuun ja vedettiin teippiä päälle :wink:Voisinkin itseasiassa purkaa teipit päältä ja ottaa kuvan tuosta.Edit: Ne kuvat ->

http://laniorava.hollolan.net/~arkkoni/Valokuva0186_.jpg" alt="" class="bbc_img" />

http://laniorava.hollolan.net/~arkkoni/Valokuva0189_.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »