Sähköinen lokikirja

Aloittaja msk, heinäkuu 24, 2010, 16:22

« edellinen - seuraava »

msk

Lähes kaikki pitävät jonkinlaista lokikirjaa ammunnoistaan mutta sähköistä lokikirjaa ei vielä ole tullut vastaan. Iphonelle on nyt kehitteillä ensimmäinen kunnollinen loki ja tekijä olisi kiitollinen kaikista ideoista mitä mieleen tulee. Ohjelmassa on jo erilaisia taulumalleja joihin voi sijoittaa luodinreiät, sisällyttää säätiedot jne, normaali ampumapäiväkirja ja pari muuta ominaisuutta.



Mitä muita ominaisuuksia voisi tarvita? Ideoita kehiin niin saadaan toimiva softa puhelimeen ja tietokoneisiin.
Member of DTA SRS alliance

HJu

#1
Voi olla itsestäänselvää mutta tähtäinsäätöarvot pitäisi olla sekä ampumatuki hiekkasäkki/bipodi/hihnatuki/käsivara. Lisätietoihin suujarru/vaimennin/ei lisävarusteita.
Terveisin,


HJu

JL

#2
Lainaus käyttäjältä: "msk"
Mitä muita ominaisuuksia voisi tarvita? Ideoita kehiin niin saadaan toimiva softa puhelimeen ja tietokoneisiin.


HJu:n mainitsemien lisäksi, kätevää olisi jos softa tekisi puhelimen muistiin yhden JPG -tai PDF tiedoston. Helpottaisi jatkokäsittelyä, ts. arkistointia suuresti.



Mielestäni olisi hyvä olla myös yksi simppeli "rinkulataulu" - mutta niin että valikossa voisi syöttää kympin koon sekä käytetyn taulun rengaiden jakovälin  sentteinä/milleinä.

Näin ainakin PV:n 04/03/01 olisi helppo skaalata samaan pohjaan -samaten kuin kaikki muutkin "perinteiset" maalitaulut.

Eli sama asia kääntäen, jos kännykän ruudussa olisi mittasuhteitaan todellista maalia vastaava kuva, reiät voisi lätkiä kursorilla hyvin lähelle oikeisiin paikkoihin ihan silmällä vertaamalla. Syötettävänä tekstitarkennuksena sitten mitattu kasan koko, ja vielä OKP:n sijainti suhteessa napakymppiin.

Maalin etäisyystiedosta voisi vielä laskea kasan koon jonain yleisesti käytettynä mittayksikkönä -vaikkapa kulmaminuutteina.



Täydellinen ohjelma luonnollisesti hakisi puhelimesta päivämäärä -ja aikaleiman (kuva)tiedostoon automaattisesti, samaten kun MGRS&WGS84 GPS -sijainnin ampumapaikasta. Lisäksi, jos ammutaan vaikkapa 5x5lks testikasa "yhdeltä istumalta, olisi perin kätevää jos ohjelma osaisi yhdistää saman stringin erilliset kasat niin että erillisten mittaustulosten lisäksi niistä saisi yhdistetyn kasan koon sekä OKP:n. Samoin, kätevä pöytäkirjaan jäävä lisätieto olisi optio syöttää lähtönopeudet sekä millä nopeudet on mitattu- ts tekstikenttä johon voisi kirjoittaa vapaasti pari lausetta.

Marlin

Kävin TA1-kurssin jossa vakuutuin ampumapäiväkirjan tärkeydestä. Paperinen vähän pistää vastaan kun aina on kynä hukassa jne. joten onko kokemuksia sähköisistä versioista? Löysin Ampuma -nimisen sovelluksen jonka ajattelin ottaa käyttöön, mutta onko parempia vaihtoehtoja olemassa?

Jokke Espoosta

Olen yrittänyt kaikenlaista sähköistä versiota (Hornadyn appi, X-Ballistics yms), mutta palasin vihkoon. Toiseksi paras vaihtoehto on kirjoittaa taululle kaikki oleelliset tiedot ja ottaa taulusta kuvat jotka varastoi johonkin Goodle Driveen tai vastaavaan. Tähän on kuitenkin hankalampi yhdistää muita muistiinpanoja, kuten havaintoja ja epäilyksiä ja kommentteja ammunnan sujumisesta ja tähtäimen säätöjen muutosta tms.

Eli kirjaan radalla tauluun tarvittavat tiedot (patruuna, ampuma-asento, tuuli, lämpötila, paikka, aika yms) ja sitten kotona otan taulunipun kassista, kirjaan tiedot vihkoon ja heitän taulut veks. Vihkoa on helpompi selailla kuin kasaa kastuneita, ruttuisia ja repaleisia maalitauluja.
Trying is the first step towards failure
-Homer Simpson

HJu

FX True Ballisticsilla jos mittaa lähtönopeuksia niin puhelinsofta ottaa samalla talteen säätiedot pilvestä ja mukaan voi ottaa mmutusta kasasta kuvan.

Näkisin että kahdelle työkalulle on käyttöä. Toinen harrastuksen todisteluun viranomaisille ja toinen ballististen tietojen ja havaintojen kirjaamiseen. Haasteita tulee jos aseita, kalipereja ja latauksia on runsaasti käytössä.
Terveisin,


HJu

JPu

Itse olen aina tykännyt excelistä, se on niin helppo ja saa juuri sellaisen kun tarvitsee.. Latauspäiväkirja sisältää myös seuraukset mihin meni ja arvelut miksi. Päiväkirja on aika tärkeä, että pysyy ajantasalla kuinka paljon milläkin piipulla on ammuttu ja myöhemmin, aktiolla piippujen vaihtojen jälkeen.

Sitten lentoratataulukot omissa exceleissä, kulmiin ampumiset ja tuulikorjaukset. kun välillä tulee poikkeamia qtargetin tuloksiin, niin kirjaan niitä noihin taulukoihin. Olen tehnyt taulukkoja laskentoineen yksinkertaistaen, esim. lämpötilan -20, 0, +20 lämpötiloihin, enempi olisi sekavaa ja en ole nykyaikaisia laskentaohjelmia ottanut tutustuttavaksi.
JPu, TRG-300LM ja pari muuta