Kirjoittaja Aihe: Harrastuksen herättelyä  (Luettu 8871 kertaa)

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #15 : Helmikuu 26, 2022, 09:26 »
Pitääpä laittaa kokeillen noita vinkkejä. Nappasin nyt alkuun isomman satsin tuota long range matcia niin saa aseesta ja ukosta oikeesti jotain kuvaa mitä sillä saa aikaseksi. Vuosien tauon jälkeen pitää vähän hakee rutiinia tuohon ampumiseen niin on varmempaa vertailuarvoo kun alkaa hakemaan sitten vielä sitä oikeeta kuulaa.

Meinaako tou carnauba vaha ihan siis sitä autovahaa? Vähän tuo tukkiprojekti nyt jäänyt perhevelvotteiden takia. Tuossa pyörittelin sellasta ajatusta että mites onnistuis istuttaa ar/ak pistoolikahva puutukkiin. Sinänsä vaikuttaa aika helpolta kun petais mutterin tukkiin ja vaan ruuvais kiinni. Sitten jo mietinkin jos sais teleperän poskipakalla myös sujautettua. Ei tartteis sitten työstää muuta ku raudat tukkiin ja runtata nuo kiinni. Voihan se olla vähän frankensteinin morsian mutta eihän se tyhmää jos se toimii?

Juri

 • *
 • Viestejä: 65
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #16 : Maaliskuu 15, 2022, 15:41 »
Morjesta.

Vinkkejä vastaan miten kanattais lähestyä nyt ongelmaa kun pitäis saada kiikari kallistettua tuohon tozin päälle. Vector Opticsin Veyroni siinä istuu eli 30mm putkella.

Tietämättä yhtään mitä Tozin päällä on kiskona, niin nämä olivat ainakin omaan Sakoon picatinnyn päälle aivan sairaan hyvät:

https://www.burrisoptics.com/mounting-systems/rings/xtr-signature-rings

Noilla saa säädettyä putken nollille kunhan jonkin verran viitseliäisyyttä riittää. Tuolta sivulta ei suoraan saa toimituksia Suomeen, mutta pikku hetki niin kaivelen kuka nämä minulle suostui kelkkomaan...

edit - tämä: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1113337-REG/burris_optics_420222_xtr_signature_30mm_picatinny.html
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 15, 2022, 15:46 kirjoittanut Juri »

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #17 : Maaliskuu 28, 2022, 10:10 »
Nyt on ehkä elämän stressaavin kokemus takana. Vaimo laitto nukkumaan parvekkeelle ku tokasin että ei synnyttäminenkään ollu näin paha.

Totsi sai uudet housut jalkaan Tikan Lite tukin muodossa. Ilman suurta väkivaltaa sai raudatkin irti ja istahtaa takasi oikein nätisti. Ensviikonloppuna sitten katsastamaan radalle oliko tästä operaatiosta mitään hyötyä.
Kokemuksena varsin mielenkiintonen ja varmuutta tekemiseen tuli roimasti.

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #18 : Huhtikuu 10, 2022, 17:31 »
Ampumaanhan oppii tietenkin vaan ampumalla. Nyt kaipaisin vähän vinkkiä juurikin ta-hommia silmällä pitäen rataolosuhteisiin.

Tänään huomasin sen kun siirryin 100m radalta piekkarin kanssa 150m radalle että pelkästään tuo 50 metrin lisäys sai ajatuksen juoksemaan paremmin. Selkeemmin huomasi jälkipidon ja asennon vaikuttamisen osumaan. Pikku paine selvästi tekee hyvää. Pitäs vielä löytää joku tekijämies viereen nakuttamaan yhtä reikää niin sisuuntus kunnolla. Kerrankin pääsi kohtuu hyvään tuuleen ampumaan joka tietenkin auttaa jo huimasti pikku kaliiperilla. Oli myös vähän suojasempi tuo rata ja mahdollisuus ampua makuultaan oli kyllä ehdottomasti plussaa. Vielä pitää askarrella perän alle pikku pussukka niin voi keskittyä yhteen asiaan vähemmän. Kasat pyöri <2moa. Askartelulistalle menee jonkinlaiset viiritkin kun ei tuolla montussa oikein mitään indikaattoria asustele. Taitaa ase olla tarkempi kun ampujasa.

Nyt kun saadaan toistoja alle ja varmuutta tekemiseen mietin miten ei luiskahda ihan täysin kasan metsästykseksi koko touhu. Ko. radalle ei ole mahdollista ampua vaihtuville etäisyyksille jos ei vaihda rataa siinä välillä. Omia pleittejäkään tuonne ei saa viedä mutta ilmeisesti sinne olis kiinteät rakenteilla joten pahvia on puhkottava toistaiseksi.

Ajatuksia mitä oon tuumaillu:
Negatiiviset maalit niin ei keskity siihen kasan tekemiseen.
Tuulen luku ja korjaus tähtäimellä ja torneista.
Koron korjaus tähtäimellä ja torneista.
Paritoiminta, usea maali eri väri/muoto tai näiden yhdistelmä.
Eri asentojen treenaus.
Mitäs muuta? Ja kyllä eka pitäs opetella perusjutut niin siihen päälle voi rakentaa.

Koska kuvakirjat on kivempia niin muutama kuvituskuva.
150m
SK Rifle Match
Toz78

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 10, 2022, 17:33 kirjoittanut Linppu »

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #19 : Lokakuu 19, 2022, 09:01 »
Nyt on taas tuutattu kuulaa läpi piipusta radalla ja hifistelty kotisohvalla.
Taulua on sen verran tullut puhkottua kun kokeillut eri paukkuja ja viimeksi testailut piippupainon kanssa. Löyty tuollaset 10 ja 5cm pellit niin nyt niitä kiluutellu ja asentoja vähän treenaillu.

Muutama tuumailun aihe vielä mielessä. Onko joku irrottanu Tozin etutähtäimen ilman dynamiittia onnistuneesti? Kokeillu tuota diy piippupainoa ja olis mahollista siirrellä lähemmäs piipun suuta.

Toinen juttu vielä se että en tiedä olenko ampunut nyt ratakerralla enemmän vai sotkeeko tuo torrakko piippua enemmän mitä aikaisemmin. Tapana lähtiessä ollu pyyhkästä piippukäärmellä piippu, mutta nyt tuntuu että on niin saastanen ammunnan jälkeen, että ei saa matoa sinne uitettua. Mites toi ampumakolvaus? Uhka vai mahdollisuus?

Tietenkin vois tempasta ostohousut jalkaan, päästää menneestä irti ja hommata uutta kivääriä, mutta saan jotain sairasta mielihyvää siitä kun Frankensteinin morsiammen käynti yllättää ratakaverit. Mitäs ne sanokaan siitä kaverista jolla on rumin kivääri?

 
Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #20 : Tammikuu 16, 2023, 09:52 »
Taas yksin puhelua ja ihmettelyä.

Hinkuttelin tuossa patrunaapesän kunnolla puhtaaksi kun alkoi tulla hajontaa enemmänkin. Ajattelin myös, että kokeilin miten tuo tukkien ruuvien momentti vaikuttaa osumaan tuon omakustanne petauksen jälkeen. Sinänsä työläs operaatio koska toinen ruuveista tulee ylhäältä alas ja kiikari pitää irroittaa että pääsee avaimella väliin. No laitoin kevyeen momenttiin ruuvit kotona ja radalle kokeilemaan 100m. Kiikari ja ase taas kohdalleen kohtalaisen tyynessä säässä. Tuossa tozin nokallahan on tuo kierreholkki tuota äänenvaimennin kierrettä suojaamassa. Tuon kun vielä otti pois alkoi kasat olemaan 2cm luokkaa. Harmiksi paukut alkoi olemaan finiitto joten pitää ensiviikonloppuna käydä kokeilemassa onnistuuko tuo suoritus toistaa vai oliko nuo vain onnenkantamoisia. Kiristysmomentteihin en kajonnut radalla enää koska tulokset olivat jo edellistä paremmat. Selvästikkin tuo holkki piipunpäässä vaikuttaa värähtelyyn negatiivisella tavalla, mutta tämäkin pitää vielä varmistaa. Pitänee myös kokeilla tuolla piippupainolla saisiko tuota värähtelyä vielä hienosäädettyä.

Pitää olla nyt vaan varovainen, että ei mene liikaa hifistelyksi. Niin kauan kun pellit kilisee 150m niin oon tyytyväinen

Sawomies

 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #21 : Helmikuu 04, 2023, 11:00 »
Taas yksin puhelua ja ihmettelyä.

...

Mukava lukea ja huomata, kuinka toisille käy helposti sama, kuin itselle, vie harrastus ihan mennessään.. :P

tommi1963

 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #22 : Helmikuu 26, 2023, 16:06 »
 Pyydän mahdollisia osallistujia ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 300m pienoiskiväärikilpailuun, ajankohta vielä epäselvä, suorituspaikkana kuitenkin Huovinrinne tai Raasi. Ammutaan 3x13 lks lehmännahkaan, joista joka sarjasta 10 parasta lasketaan lopulliseen tulokseen. Tarkoituksena tässä vaiheessa kartoittaa  osallistujamäärää, eli kannattaako moista ryhtyä järjestämään. Ilmoittautumiset osoitteeseen tommi.63@luukku.com

Sawomies

 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #23 : Helmikuu 27, 2023, 10:56 »
Pyydän mahdollisia osallistujia ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 300m pienoiskiväärikilpailuun, ajankohta vielä epäselvä, suorituspaikkana kuitenkin Huovinrinne tai Raasi. Ammutaan 3x13 lks lehmännahkaan, joista joka sarjasta 10 parasta lasketaan lopulliseen tulokseen. Tarkoituksena tässä vaiheessa kartoittaa  osallistujamäärää, eli kannattaako moista ryhtyä järjestämään. Ilmoittautumiset osoitteeseen tommi.63@luukku.com

Suunniteltu ajankohta vaikuttaa varmasti monella todella paljon. Onko siitä vielä mitään hajua?

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #24 : Maaliskuu 05, 2023, 10:10 »
Tässä nyt tuumaillut josko sitä päivittäisi vähän kalustoa.
Katsellut nyt seuraavia
Ruger American RF-BL 18"
Ruger Precision Rimfire
CZ 457 Varmint
Tikka T1X MTR 16".
Onko tässä jotain jota kannattaisi välttää ja mihin tutustua tarkemmin? Ammuttutua tulee bipodi tuelta ja treenattua prs tyyppistä ammuntaa.


saku_s-t

 • *
 • Viestejä: 582
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #25 : Maaliskuu 05, 2023, 10:51 »
Prs harjoitteluun zetori. Ihan vaan sen takia kun siinä on raskaampi piippu kuin muissa. Tuo vähän enemmän ison aseen tuntua. Tikkaa ja zetoria et saa huonoa ostettua. Itse ostaisin cz457 mtr. Siinä olisi match pesä ja vähän prs käyttöön parempi tukki jo kaupasta. Toki saa tohon normi varminttiinkin vaihdettua tukkia esim mdt valikoimasta mutta siinä tulee lisäkustannusta

Lähetetty minun SM-S901B laitteesta Tapatalkilla
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 05, 2023, 10:54 kirjoittanut saku_s-t »

Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #26 : Maaliskuu 05, 2023, 12:17 »
Tuota MTR:rääkin katselin. Kurrella olis hyvään hintaan, mutta pitääpä kysästä onkohan saatavilla kun varastot näyttää nollaa.
Tuossa just katselin ampumapäiväkirjoja ja totesin, että eiköhän se ole jo perusteltua hankkia sellanen työkalu, että säätäessä ei mene puolet ajasta. Saattoi myötavaikuttaa enemmänkin kuin haluaisi myöntää se kun viimeksi radalla kaveri ampui Finnbiathlonilla vieressä ja realisoitui nuo rajoitukset.

Jarmando

 • *
 • Viestejä: 209
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #27 : Maaliskuu 06, 2023, 23:42 »
Piirikin alkoi näemmä harrastuksen herättelyprojektiin, että kai se tuonnekin mennä pitää...

https://www.ksrespiirit.fi/kilpailukutsu-keski-suomen-ta-pienoiskivaari-cup-2023/

saku_s-t

 • *
 • Viestejä: 582
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #28 : Maaliskuu 07, 2023, 07:57 »
Saisiko kisoista hieman lisätietoa? Pisteytys lähinnä kiinnostaa että riittääkö että osuu tauluun vai annetaanko asusteistakin jotain pisteitä/kertoimia

Lähetetty minun SM-S901B laitteesta Tapatalkilla


Linppu

 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Harrastuksen herättelyä
« Vastaus #29 : Maaliskuu 08, 2023, 08:23 »
Prs harjoitteluun zetori. Ihan vaan sen takia kun siinä on raskaampi piippu kuin muissa. Tuo vähän enemmän ison aseen tuntua. Tikkaa ja zetoria et saa huonoa ostettua. Itse ostaisin cz457 mtr. Siinä olisi match pesä ja vähän prs käyttöön parempi tukki jo kaupasta. Toki saa tohon normi varminttiinkin vaihdettua tukkia esim mdt valikoimasta mutta siinä tulee lisäkustannusta

Lähetetty minun SM-S901B laitteesta Tapatalkilla

Tässä lupia odotellessa nyt enemmän lueskellut aiheesta. Arvasinkin, että nuo kurren hinnat on noussu vaikka kaupassa näyttää vielä huokeammalta. Tuota MTR:rää ei löydy hyllystä niin ei pääse käpistelemään. Jenkkifoorumia lueskelin tuosta mtr:rästä ja sain käsityksen että useasti voi olla melko patruuna kranttu tuon pesänsä takia. Onkohan asia sitten kuitenkaan näin?

Tikassa näkyy olevan kahta mallia tuon piipun pituuden lisäksi? Mitäs tuo MY22 meinaa käytettävyyden kannalta? Jotain parannuksia tai korjauksia luulisi uudempaan tulleen, mutta en ole löytänyt tietoja enempää.

455 varminttia näkyis olevan tarjouksessa, mutta taitaa olla parempi kuitenkin pitää se pois listoilta ainakin pikaisen googlettelun pohjalta.

Ehtii monta kertaa mieli muuttua jos käsittelyjonot on pitkät.