Kirjoittaja Aihe: Hirven pään nylkeminen  (Luettu 32263 kertaa)

Harwey

  • *
  • Viestejä: 123
Hirven pään nylkeminen
« : Lokakuu 27, 2013, 14:33 »
Haluaisin tehdä hirven päästä trofeen niin mistä ja miten aletaan päätä perkaamaan?

Pää on siis jo eroitettu ruumiista :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

VilleV

  • *
  • Viestejä: 506
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #1 : Lokakuu 27, 2013, 16:46 »
Ite lähettäisin sellaisenaan jäissä amatimiehelle. Varmaan aikamoinen souvi muuten edessä. Tuliko monikin piikkinen?



Ville
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Arctic Snipers Ry

Facebook Arctic Snipers Public
Instagram @arcticsnipersfinland

T3 sport

  • *
  • Viestejä: 406
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #2 : Lokakuu 27, 2013, 17:38 »
Jos/kun on iso niin kallotrofeiden teko onnistuu mädättämällä tai maahankaivamalla (onnistuu vain kesäaikaan?)  lienee ainoot järkevät kotikutioiset keinot (ammattilaisen lisäksi).

Hirven sarvet on yleensä keittämisessä pahasti tiellä, kallo tarvis saada veden alle kutakuinkin kokonaan. Ottaa myös kohtuullisen kattilan :shock: itse päälle ei tarvi tehdä mitään esikäsittelyä.



Pienempiä kalloja on tullu tehtyä ihan "pikana" nylkemällä siististi kaikki irtoava pois ja keittää kattilassa fairivedessä tunnin pari. Painepesurilla puhtaaksi. Ei ole "palkintotrofee" menetelmä, nenärustot ym saa yleensä siipeensä vähän.



Mutta kuten ed mainitsi jos on kommiat, laita ammattilaiselle joko trofeeksi tai täytettäväksi. Muutama satanen siinä palaa mutta jälki on yleensä hienoa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Finnfire

  • *
  • Viestejä: 598
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #3 : Lokakuu 27, 2013, 17:59 »
Yhdyn edellisiin. Isäukolla onnistu tuo keittäminen vaan sen jälkeen onkin tuo keitetty kallo sarvineen ollu viitisen vuotta autotallissa odottamassa valkasua ja levyä...  :whistle:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

PJA

  • *
  • Viestejä: 546
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #4 : Lokakuu 27, 2013, 19:38 »
Ei kannata keitellä muuten sisätiloissa, ainakaan jos haluaa välttää hellasäröä. Nyljet pään ja putsaat ylimääräiset lihat. Turvassa lienee jotain fiinejä lihojakin. Sitten vaan kiehumaan. Hyvä siitä tulee!
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If it isn\'t broken, let\'s take it apart and see why not.

KemMar

  • *
  • Viestejä: 54
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #5 : Lokakuu 27, 2013, 20:07 »
Alku syksyllä voi sahatun pääkopan laittaa kusiaispesään. Vielä kun itse kaivaa ensin enimmät mäskit pois niin murkut hoitaa loput yllättävän äkkiä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Harwey

  • *
  • Viestejä: 123
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #6 : Lokakuu 27, 2013, 21:57 »
4 piikkinen :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JoPo

  • Killan sihteeri
  • *****
  • Viestejä: 738
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #7 : Lokakuu 27, 2013, 23:38 »
Lainaus käyttäjältä: "KemMar"
Alku syksyllä voi sahatun pääkopan laittaa kusiaispesään. Vielä kun itse kaivaa ensin enimmät mäskit pois niin murkut hoitaa loput yllättävän äkkiä.

Kunhan pitää huolen, ettei joku muu metsänelävä pääse jaolle.. Yritin tätä menetelmää kuolleella minkillä ja seuraavana päivänä minkistä ollu tietookaan. Monttu vaan kusiaispesässä  :doh:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
t:-jopo
sihteeri@takilta.fi

Lumminen

  • *
  • Viestejä: 45
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #8 : Lokakuu 28, 2013, 10:29 »
joskus törmäsin metässä kusiais pesän vieressä olevaan katiskaan :D  syömään pääse kaikki oravaa pienemmät eikä saa tavaroita pois! vaikutti aika hyvältä ratkaisulta mutta tuo hirvenpään saaminen katiskan voi olla operaatio :D  :think:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Antero H

  • *
  • Viestejä: 161
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #9 : Lokakuu 28, 2013, 10:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Finnfire"
Yhdyn edellisiin. Isäukolla onnistu tuo keittäminen vaan sen jälkeen onkin tuo keitetty kallo sarvineen ollu viitisen vuotta autotallissa odottamassa valkasua ja levyä...  :whistle:


Jotkut valkasee ihan paperilla. Eli märkää talouspaperia vaan pintaan muutamaksi päiväksi, niin valkenee, kuulemma.

Tämä siis hirvimieshiltä kuultua.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Ite kun tekee, niin saa sellasen kun sattuu tulemaan

WhoEver

  • *
  • Viestejä: 96
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #10 : Lokakuu 28, 2013, 10:38 »
Itse tein keittoastian vanhasta 200l tynnyristä. Tynnyri poikki melko läheltä pohjaa, reunoille sopivat lovet sarville, josta pelti käännettiin ulospäin suojaamaan sarvia lämmöltä. Kantena oli sopiva vanerilevy ja eristevillaa sarvia suojaamassa(vanhassa tiiligrillissä puita polttamalla lämmitys). Valkaisu sitten vetyperoksidilla kastelluilla talouspapereilla, jotka levitettiin kallon päälle ja silloin tällöin kasteltiin uudestaan.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Harwey

  • *
  • Viestejä: 123
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #11 : Lokakuu 28, 2013, 11:43 »
Löysin kanssa halkaistun tynnyrin pohjan. Onhan siinä vähän ruostetta ja haisee polttoöljyltä. Mahtaakohan haitata?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

MiI

  • *
  • Viestejä: 51
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #12 : Lokakuu 28, 2013, 12:36 »
Minulla ei pieni ruostemäärä tynnyrissä haitannut lopputulosta. Ehkä kannattaa kuitenkin ylimääräset huuhdella pois ennen keittämistä.


Lainaus käyttäjältä: "WhoEver"
Itse tein keittoastian vanhasta 200l tynnyristä. Tynnyri poikki melko läheltä pohjaa, reunoille sopivat lovet sarville, josta pelti käännettiin ulospäin suojaamaan sarvia lämmöltä. Kantena oli sopiva vanerilevy ja eristevillaa sarvia suojaamassa(vanhassa tiiligrillissä puita polttamalla lämmitys). Valkaisu sitten vetyperoksidilla kastelluilla talouspapereilla, jotka levitettiin kallon päälle ja silloin tällöin kasteltiin uudestaan.


Kuulostaa samalta prosessilta, jota minäkin olen käyttänyt.



Ensin nyljetään ylimääräiset nahat + muut osat pois.  Varo ettet tee viiltoja kalloon, koska ne saattaa näkyä lopputuloksessa. Sitten tuli tynnyrin alle ja pää kiehumaan. Sarvien suojaus. Tynnyrin kantena joku levy. Olen laittanut juuttisäkin vedenpinnan yläpuolella olevan osan päälle pitämään sitä märkänä. Välillä täytyy lisätä vettä, kun pinta laskee. Kun pää on kypsä, painepesurilla kalvot ym pois. Sitten kallon sahaus sopivasti ja taas painepesurilla aivot pois ja pääontelot tyhjiksi.



Valkaisu siten, että vetyperoksidia talouspaperiin, paperit kallon pintaa vasten ja koko komeus elmukelmuun, ettei aineet haihdu. Seuraavana päivänä kelmu ja paperit pois.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
There\'s more than one way to skin a cat.

Finnfire

  • *
  • Viestejä: 598
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #13 : Lokakuu 28, 2013, 16:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Antero H"
Lainaus käyttäjältä: "Finnfire"
Yhdyn edellisiin. Isäukolla onnistu tuo keittäminen vaan sen jälkeen onkin tuo keitetty kallo sarvineen ollu viitisen vuotta autotallissa odottamassa valkasua ja levyä...  :whistle:


Jotkut valkasee ihan paperilla. Eli märkää talouspaperia vaan pintaan muutamaksi päiväksi, niin valkenee, kuulemma.

Tämä siis hirvimieshiltä kuultua.


Vetyperoksidiakin löytyy, pointti oli vaan se, että jää homma helposti kesken kun on kaikenlaista rojektia.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Harwey

  • *
  • Viestejä: 123
Re: Hirven pään nylkeminen
« Vastaus #14 : Lokakuu 28, 2013, 16:10 »
Kauankohan vaatii keittämistä? Kosanilla ajattelin lämmittää.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »