Kirjoittaja Aihe: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?  (Luettu 58205 kertaa)

KaTu

 • *
 • Viestejä: 56
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #60 : Heinäkuu 29, 2016, 17:03 »
Olisiko JTa:lla mahdollisuus hieman yksilöidä mikä tekee Lee:stä huonon, niin olisi sitten varoittavana esimerkkinä muille latausta aloittaville? Yritin kahIata foorumia läpi mutta en pikaisella etsinnällä löytänyt muuta kuin että nallipiikkiä ei saa Leen holkeista vaihdettua sekä että sarjan osat ovat hepposia muovivehkeitä pois lukien prässi, jonka O-mallinen runko on alumiinia ja muut osat terästä.Itse olen aloittelijana lataillut kolmenollakaseja Leen sarjalla ja lisäksi minulla on digivaaka sekä ruutisirotin. Minusta ei ole Leen suosittelijaksi kun minulla ei ole vertailupohjaa muiden valmistajien tuotteisiin. Ainahan Leen sarjasta voi vaihtaa osia yksitellen parempiin, mutta halvaksi tämä ei tietenkään tule.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #61 : Heinäkuu 29, 2016, 17:41 »
Kyllä Leen kamoilla alkuun pääsee, ja monella 200-300 patruunaa vuodessa lataavalla se on kustannustehokas sarja. Ainoa mikä on todella luokattoman huono on luoditin, sillä jos saa luoditinta modaamatta suoria luodituksia niin kannattaa laittaa lotto vetämään. Halvimmatkin kamat kestää (kymmeniä) tuhansia latauksia oikein käytettynä.Leen kanssa aikoinaan aloitin, ei siinä mitään varsinaista vikaa ollut mutta pikkuhiljaa päivitin kamppeita pala kerrallaan, sen mukaan mikä osoittautui ominaisuuksiltaan sellaiseksi jota tarvitsen. Siksi koko latauslaitteisto on sekalaista seurakuntaa merkkien osalta, laidasta laitaan mieleisillä ominaisuuksilla. Edelleen löytyy Leen supistusholkkeja koska pidän niitä hyvinä ja edullisina.Kun alkuun on päässyt, ja jos ei heti hankkinut Hornady L-N-L prässiä niin kannattaa tarkistaa saako omaan prässiin päivitettyä latausholkkien pikakiinnitysholkit, ainakin isoon RCBS:ään niitä saa erikseen. Pieniä sarjoja lataavalle ja testejä tekevälle on sitten uskomattoman hyvä keksintö kun holkin irtoaa/kiinnittyy käden käänteessä ja mitään holkin asetukset ei muutu holkkeja vaihtaessa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Kylätason ampuja

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.576
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #62 : Heinäkuu 29, 2016, 17:52 »
Kyllä Leen nallipiikkejä saa irto-osana, itsekin jouduin ostamaan kun nallipikki sai osumaa jumittuneen hylsyn irroitusoperaatiossa. Riistamaalta saa, olisiko ollut 8 tai 10 euroa pala.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Terveisin,


HJu

jsr85

 • *
 • Viestejä: 688
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #63 : Heinäkuu 29, 2016, 18:03 »
Ite harkinnut jo edellä kehutun Leen (loadmaster) tilalle Forsterin co-ax prässiä (ei tarvi pikakiinnitysholkkeja). Enkä siksi et Lee olis ollut huono, vaan hankittaessa kuvittelin tarvitsevani progressiivisen puristimen, laukaus määrät kuitenkin niin vähäisiä et pärjää yksiasemaisellakin, lisäksi vähemmän liikkuvia osia=vähemmän muuttujia.JR
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
<t></t>

JTa

 • *
 • Viestejä: 571
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #64 : Heinäkuu 29, 2016, 18:36 »
Ekana muistuu mieleen Leen holkkien säätöjen "lukitus" tms. joka oli toteutettu kumitiivisteellä (o-rengas). Toinen ongelma oli holkkien luokattoman huono viimeistely, jota ei ilmeisesti ko. satsille oltu tehty ollenkaan. .308 hylsy (ihan oikein rasvattu ja putsattu jne.) meni supistettaessa naarmuille ja ei edes lopulta supistunut kunnolla. Tai olishan sen saanu varmaan sinne lopulta holkkiin loppuunkin asti, mutta ei varmasti enää pois. :DPrässiä ei Leen valmistamana mulle ole eksynyt, koska sain ekaksi prässiksi halvalla rcbs:n partnerin (vaimikäsenyoli) ja joka on vaihtunut tuohon Reddingin isoon pomoon. Ja jonka kanssa lataaminen on oikeasti mukavaa puuhaa. Reddingin holkeilla ei ole mennyt nallipiikkejä, ei ole tarvinnut tehtaan jäljiltä kuin putsata suojaöljyt pois ja luodit on varmasti suorassa.Toinen huono kokemus: Hornadyn (halvat ja oli saatavilla) holkeilla kun ekat .458 socomit latasin, ei yksikään hylsy supistuksen jälkeen sopinut pesään ilman väkivaltaa. Kun tuli vihdoin Reddingin holkit, jälleen homma rokkas samantien.Jokainen saa mun puolesta pistää rahaa huonoihin työkaluihin. Minä ennemmin maksan hieman enemmän laadukkaista värkeistä ja lataan pateja kuin käytän  aikaa huonojen työkalujen korjaamiseen ja säätämiseen. Kun on toleranssit kohillaan, niiin säädötkin pysyy samana ilman, että joka kerta pitää niiden kanssa tuhlata aikaa. Ja tulee tasalaatuista pyssyn ruokaa vaikka kaliberit vaihtuu välillä.Kuten koheltajakin kertoi, pikku hiljaa on värkit vaihtunu ja parantunut ja rahaa palanut. Pointti tuohon vuodatukseen paskoista työkaluista oli ja on edelleen, että hommaa kerralla kunnon työkalut ja keskittyy lataamisen opetteluun ja jättää sen huonoistsa välineistä tulevan muuttujan pois.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

mel

 • *
 • Viestejä: 27
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #65 : Heinäkuu 29, 2016, 18:57 »
Leen yksiasemainen valurautaprässi on oikeasti tukeva ja hyvä vehje. Tykkään myös siinä olevasta käytetyn nallin poistomekanismista, eli nallit tippuvat alapuolelle kiinnitettyyn kumiletkuun, jonka voi ohjata vaikkapa ämpäriin tai vaikka suoraan roskakoriin.Leen "universal decapperia" myös monet kehuvat, jos sellainen vaan omaan prosessiin sopii. Myös Leellä crimppaajia löytyy tuttavapiiristä ja kuulemma on "paras".Itsellä prosessi menee niin, että ensin vedän likaiset hylsyt kevyellä sormirasvalla reddingin kaulasupparin tai forsterin kokosupparin läpi ja samalla nalli irti, sitten ultraäänikylpyyn (pari sataa kerralla, neljän litran allas), kuivaus pyykkipussissa pyyheenkuivaustelineen päällä, tässä välissä hiukan laadunvalvontaa hylsyjen kunnon ja pituuden tarkistusta, nallit rcbs universal käsinallittimella (todella hyvä), ruudin punnitus gempro 250 digivaa'alla (tarkka mutta vaeltaa joskus hiukan) ja luoti päälle forsterin mikrometriasettimella (myös todella hyvä). Omaan tarpeeseen tämä prosessi (sarjatyönä), työkalut ja yksiasemainen sopii tosi hyvin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

FINZKI

 • *
 • Viestejä: 2.020
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #66 : Heinäkuu 29, 2016, 19:16 »
Lainaus käyttäjältä: "kumimuumi"
Ainakin Lohjan ase ja osa.   http://www.asejaosa.fi/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=881&category_id=68&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1


Tattista, pitää laittaa tilaukseen.

Kuivuuko toi jos ei heti ala hommiin?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #67 : Heinäkuu 29, 2016, 20:34 »
Lainaus käyttäjältä: "JTa"
Kuten koheltajakin kertoi, pikku hiljaa on värkit vaihtunu ja parantunut ja rahaa palanut. Pointti tuohon vuodatukseen paskoista työkaluista oli ja on edelleen, että hommaa kerralla kunnon työkalut ja keskittyy lataamisen opetteluun ja jättää sen huonoistsa välineistä tulevan muuttujan pois.


Tästä saadaan kohta samanlainen vänkääminen kuin ostanko 500€ halpisputken että pääsen viikon päästä ampumaan, vai säästänkö kaksi vuotta 2500€ putkeen ja olen sen aikaa ampumatta...Se miksi mulla Lee vaihtui pala kerrallaan, sillä ladatessa aloin huomaamaan mitä ominaisuuksia arvosta laitteissa ja mihin panostetaan. Jos olisin heti alkuun ostanut Hornadyn, RCBS:än tai Reddingin valmispaketin niin niistä olisi puolet kamoista lähtenyt vaihtoon ja osa jäänyt käyttämättä. Tämän hetkinen kalusto on hankittu 15-20 vuotta sitten ja päivittämisen tarvetta ei ole, kun sai ostettua mieleiset laitteet kerralla Lee-opiskelun jälkeen. Eikä se Leen setti mennyt haskiin, myydessä siitä sai rahaa ja se taitaa palvella vieläkin 222Rem linnustajan lataamona joka ampuu vuodessa riista/harjoituslaukauksia 100-200kpl.Latausholkkien mitoituksissa on suuriakin eroja jopa saman merkin/sarjan sisällä merkistä riippumatta. Mä kasailen holkit yleensä eri merkeistä, jokaisessa merkissä on omat kummitukset ja herkut. Redding Comp sarjan holkit on lähes parasta mitä rahalla saa, mutta kyllä niillä muillakin holkeilla tehdään laadukkaita tarkkuuspatruunoita, varsinkin jos valkkaa eri merkkisistä ne parhaat yksilöt.Mulle ei ole vielä tullut yhtään kokosupistusholkkia vastaan missä olisi liian karhea sisäpinta, mutta vääriä öljyjä/rasvoja on tullut. Yleisin syy hylsyn naarmuuntumiseen ja kiinnileikkaantumiseen on huonot hylsynvoiteluaineet, tässä kohtaa Leen supistusaine on täyttä kuraa eikä se kelpaa kyseiseen tehtävään ollenkaan.Mä olen hionut jonkun kokosupistusholkin pesän mitoille niin että hylsy supistuu noin 2-3 satkua rungon koko matkalta. Hionnan eri vaiheissa koesupistan hylsyn viimeistelemättömällä holkilla ja hyvällä öljyllä eikä hylsyn runkoon juurikaan tule jälkiä eikä ole pelkoa jumittamisesta vaikka holkin sisäpinta on melko karkea kiven jäljiltä. Lopuksi kun suppari on mitoissaan niin sisäpinta hiotaan 600 paperilla ja öljyllä mutta ei kiilloteta että öljylle jää tartuntapintaa voitelua varten.Se miksi nykyään hion kokosupparin pesän mittoihin, syitä on kaksi. Kaulasupistusholkilla hylsy ei tukeudu kunnolla holkin runkoon koska holkki on väljä rungon kohdalta, hylsy ottaa kiinni vain kaulan kohdalta, seurauksena on epäkeskeinen/vino kaula jonka näkee vasta heittokellolla. Toinen syy on että kaulasupatuilla hylsyillä tulee välillä tiukkoja pesityksiä kun hylsyllä on ammuttu muutama kerta, eikä se ole hyvä asia jos patruuna on jumissa pesässä tai kampi on todella nahkea, vaikea ampua nopeita peräkkäisiä jos joutuu leikkimään takkuilevilla hylsyillä. Nyt kun hiotaan kokosuppari omalle pesälle, voidaan aina tehdä kokosupistus ilman että hylsy kolisee patruunapesässä eikä hylsy juurikaan venähdä kokosupistuksessa koska runko ei juurikaan supistu. Samalla holkilla voi myös tehdä 2/3 kaulasupistuksen ilman pelkoa että hylsyn runko supistuu ja venyy niin paljon että hylsy ottaa kiinni hartioista pesään eikä lukko mene kiinni.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Kylätason ampuja

Perkeleen_Luoma

 • *
 • Viestejä: 1.226
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #68 : Heinäkuu 29, 2016, 21:03 »
Maksoin reilu vuosi takaperin Lee puristimesta, ruudittajasta, suppilosta, 308win holkeista ja prässiin sopivasta nallittimesta 60€.

Vain nallitin jäi käyttämättä. Holkit vaihtunut Redding type-s.

Muut roippeet palvelee edelleen ja reilu satkun panostuksella pääsin lataamaan aikoinaan omia paukkuja.Jos lataamaan täytyy päästä ASAP, niin kalusto sen mukaan mihin varaa.

Tarpeet määrittää, minkä laatuista paukkua täytyy pihalle pukata.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If you haven’t failed, you’re not trying hard enough.

TLj

 • *
 • Viestejä: 35
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #69 : Heinäkuu 29, 2016, 22:12 »
Mun piti ostaa prässiksi leen classic cast, mutta oli loppu. Päätin sitten että en osta vastaavaa toiselta merkiltä kallimmalla ja osti forsterin co-ax:in. Se on hieno ja kiva, en sano onko hintansa väärtti vai ei...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

KaTu

 • *
 • Viestejä: 56
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #70 : Heinäkuu 29, 2016, 23:25 »
Kiitokset kaikille huippukommenteista ja nallipiikin saatavuuden tarkennuksesta. Nyt tuli paljon asiaa ja se teki minut mietteliääksi. Taidapa hankkia ensin luodinasetusholkin mikrometrisäädöllä, niin saan samalla eri luodeille valittua asetussyvyyden mitta-asteikolta. Minun prässi on tehty pikakiinnitysholkeille, joten työkalun vaihto sujuu näppärästi. Minun pitää selvittää tämän Forster ultra luodinasetusholkin saatavuutta.Ihan mielenkiinnosta Koheltajalle kysymys, että millaisella työkalulla olet avartanut kokosupistushokin haluamaasi mittaan? Kenties jonkinlainen hoonauskivi tai vastaava.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Tappi

 • *
 • Viestejä: 196
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #71 : Heinäkuu 30, 2016, 00:21 »
Charkemaster compo on paras hankinta mitä olen latausvalineisiin hankkinut, tulee elokuvan aikana 300 hylsyä ruuditettua ja tarkkuuspatruunaa.

Holkeissa on melkoisia valmistajakohtaisia kokoeroja.

http://www.printecase.fi/

Tuolta löytyy Leen nallipiikit "tarjokset" alta 2,40€/kpl

"Tarvikkeet" alta löytyy Dillonin ja RCBS;n varaosat
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Raudassa on raha turvassa!

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #72 : Heinäkuu 30, 2016, 07:40 »
Kokosuppari sorviin pyörimään. Dremeliin hieno kivi jonka vartta on jatkettu niin että se ylettää hartiaan asti, stoppari kannattaa tehdä ettei kivi osu hartiaan ja voi jättää vaikka millin vajaaksi. Siitä sitten rohkeasti hiomaan holkin sisäpintaa tasaisin edestakaaisin liikkein, välillä holkki irti ja testaus miten lähellä ollaan omassa pesässä ammutun hylsyn mittoja. Kun holkki supistaa koko matkalta 2-3 satkua niin sen jälkeen holkin sisäpinnan viimeistelu, ei kiiltäväksi että öljylle jää otepintaa. Kaulan olen jättänyt vakiomittoihin, en ole kokenut sen hiomista tarpeelliseksi.Ei ole paluuta erillisiin kaulasuppareihin, hiottu holkki vörks laik train toilet niin koko- kuin kaulasupistuksessa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Kylätason ampuja

Ile__

 • *
 • Viestejä: 686
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #73 : Heinäkuu 30, 2016, 08:08 »
Meiks veri mats sens. Ei muutaku sorvia tilaamaan  8)

Kestää varmaan hylsytki melko monta latauskertaa?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Re: Millaisilla laitteilla pääsisi itselatauksen alkuun?
« Vastaus #74 : Heinäkuu 30, 2016, 09:12 »
223 hylsyillä on 10x menossa eikä loppua näy, pari kertaa on trimmattu vajaa kymppi pois hylsystä ja aina kokosupistus. Veikkaan että kaulat pettää ennen kun hylsyt tulee muuten tiensä päähän, siihen auttaisi myös holkin kaulan hionta mutta vielä en ole sitä tehnyt.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Kylätason ampuja