Main Menu

trg bipodi

Aloittaja jawa, elokuu 29, 2009, 18:50

« edellinen - seuraava »

aop

#15
Lainaus käyttäjältä: "PJA"Eikös toi adapteri olisi kannattanut jyrsiä piippukouruun?


joo tuossahan ase keinuu perinteisesti.taitaa vaan olla hiukan konstikkaampi laittaa piippukouruun..?no ens viikolla lähdetään aseen ja bipodin kanssa sepän luo ja tarkoitus olisi saada kiinnitys piippukouruun kuten kuuluukin!

KNo

#16
Adapteri jäi kieltämättä hiukan "alas" kun asennusvaiheessa ei ollut TRG-bipodia mukana.  Kiväärillä  on " asennusvirheestä" huolimatta kuitenkin huomattavasti vakaampi ampua kuin esim Harris-bipodilta.

HJu

#17
Tuossa adapterissa on se feature että se kiinnitetään normaalisti yläkautta parilla läpiruuvilla. Joten aivan piippukourun tasalle sitä ei voi nostaa. Omassa Mcm A5:ssa se on ylempänä/lähempänä piippua kuin tuossa kuvassa olevassa aseessa mutta puhutaan ehkä 4-5 millistä. Piipun alle tukkiin piippukouruun upotettiin metallinen vastapala johon ne ruuvit tulivat kiinni alakautta.http://aa-ok.com/p2w-side-mount-bipod-w-6-8-adjustable-legs-for-picatinny-mount.html">http://aa-ok.com/p2w-side-mount-bipod-w ... mount.html">http://aa-ok.com/p2w-side-mount-bipod-w-6-8-adjustable-legs-for-picatinny-mount.html ja VLTORin Modpod http://www.vltor.com/modpod.htm">http://www.vltor.com/modpod.htm ovat bipodiratkaisu jossa jalat tulevat tyypillisen AR-free floatin picatinnykiskoihin periaatteella "jalka per puoli" ja jalan kääntösaranat ovat silloin aika tarkkaan piippulinjan korkeudella tai sen yläpuolella. Jalka koostuu kahdesta irtojalasta jotka kiinnitetään itsenäisesti kiskoihin etutukin kahta puolta. Jos aseessa on kiskoa piippulinjan yläpuolella niin ase jää jalkojen varaan roikkumaan. Ideahan on kopioitu FAMAS-rynkystä ja/tai FRF1 -tarkkuuskivääristä joten ei sinänsä mitään uutta
Terveisin,


HJu

KNo

#18
Jospa kuvassa näkyvään adapteriin lisäisi n. 50 mm pitkän "hännän"  johon poraa kiinnitysreiät. Adapterin voi silloin asentaa piippukouruun ja kiinnitysruuvit saa ruuvattua piippukourun puolelta tukkiin.

MSa

#19
Aikoinaan hahmottelin tuon adapterin esiasteita omaan A5 tukkiprojektiin.Mua kun ei miellyttänyt Jalosen häntäratkaisut

- painon

- etuvoittoisuuden

- ulkonäön vuoksi

Sen suunnittelu yleisesti muistutti tosta poikki ja tohon jenka" - kertasuunnitteluperiaatettaTavoite tuolle TRG bipodiadapterille ovat simppelit

- sopii TRG:n bipodiin ja pitää paikallaan

- upotetaan pituussuunnassa tukkiin, jotta bipodin keinu tulee tukin etureunaan kiinni ja ei jää turhia ulkonemia.

- upotetaan pystysyvyydessä alta siten tukkiin että piippu lepää nätisti oikealla korkeudella bipodin keinussa.

- alhaaltapäin upotus siksi, että alareuna on auki => ei synny onkaloita ja taskuja jonne väistämättä kertyy tavaraa ja niitä ronkitaa auki juuri silloin kun ei pitäisi.

- piippukourun puolelle laitetaan todellakin tukirauta, johon adapteri läpipultataan, näin saadaan bipodin vääntö jaettua pidemmälle matkalle eikä vain adapterin pituudelle. Ainakin A5 tukissa nähdäkseni must, pienemmillä pystyupotuksilla ja vaneritukissa ei välttämätön.MSA
[url=https]

Tepe

#20
Oiskohan kellään tuon trg bipodin kiinnitysadapterin mittoja jos vaikka värkkäis itselle sellaisen. Hämärä muistikuva että joskus olen nähnyt mitallisen kuvan täällä foorumilla mutta nyt ei enää löytynyt sitä.

elbedro

#21
Moi

Jos tarvetta niin löytyy teräksestä valmistettuja adapterita . Laitatko sähköpostiosoitteen niin laitan viikonlopun aikana kuvia sekä mitat,

45€ sis. postikulut.

T:Pete

0405011192

KNo

#22
Nyt tarvittaisiin hyviä vihjeitä siitä kuinka TRG -bipodiadapteri naitetaan SSG kolmetonnisen McMillaniin. Materiaalivahvuudet tukin etuosassa eivät ole kovin kummoisia adapterin kokoon nähden  eikä originaalia UIT-kiskoakaan viitsisi pätkäistä. http://img709.imageshack.us/img709/7825/img1253l.jpg">

HJu

#23
Kuulostaa ihan TRG-UIT -kiskon adapterin paikalta. Käsittääkseni MVe on jotenkin puutukkiseen kolmetonniseen TRG-bipodin jotenkin kiinnittänyt mutta en ole nähnyt toteutusta läheltä.
Terveisin,


HJu

Poikma

#24
Jos kerran UIT-kisko jää paikalleen niin.... kiinnität tuon adapterin UIT-kiskoon; huono vaihtoehto, koska adapteri jää silloin aivan liian alas ja menetetään juuri se mikä TRG-bipodissa on hyvää eli se että ase ikään kuin "lepää keinussa". Yksi vaihtoehto on että jyrsitään tukin päähän tarkkamittainen potero ja "pedataan" adapteri epoksilla sinne; jos adapterissa olis kierrereijät voisi myös laittaa ruuvit piippukourun puolelta.

Seuraava vaihtoehto on jyrsiä adapterille potero piippukourun puolelta ja tukkiin istutettavaa vahvikelevyä (pitempää kuin adapteri) käyttäen kiinnittää adapteri. Tässäkin tapauksessa saisi adapterissa mieluummin olla kierrereijät ylhäältä päin kiinnittämistä varten. Eli nämä adapterit kannattais suunnitella tapauskohtaisesti...helpottais noita asennuksia.

KNo

#25
Pidempi adapteri ja kiinnitysura piippukouruun vaikuttaa parhaalta ratkaisulta. Kiinnitysruuvit voi vetää  tukin läpi, ruuvikannat jäisivät mukavasti UIT-kiskon alle piiloon.

HJu

#26
Kun aletaan asentamaan tukkiin upotettavaksi suunniteltua adapteria muualle kuin sinne tukkiin niin aina on vähän hommia tiedossa.UIT-TRG-adapteri "väliadapteri" voisi olla sellainen joka tulee UIT-kiskoon, jatkuu tukin etuosan yli, nousee ylös lähemmäs piippulinjaa ja TRG-bipodi tulee sitten siihen kiinni. Ei olisi kaunis mutta olisi toimiva.Toinen tapa on tosiaan asennella adateria suoraan UIT-kiskon alapuolelle mutta se on mielestäni kaikista huonoin vaihtoehto. Melkein suosittelen Harrisia siinä tapauksessa.Kuten havaitsemme niin TA-kalustotuunaus on aina yhtä haastavaa  :D  Otetaan 3000 Euron kivääri, 800 Euron tukki ja 400 Euron bipodi ja todetaan että ei nyt vaan pelaa yhteen ilman pikku modiksia.
Terveisin,


HJu

KNo

#27
Harrisilla on pärjättävä tämä syksy vaikka yhdistelmä ei esteettistä silmää hivelekään.  Talvella on toivottavasti aikaa väkästää McMillanista  yhteensopiva TRG-bipodin kanssa, modifikaation toteutustapa ovat kohtuullisen selvä. Olenkohan kerrankin onnistunut ostamaan hyvän ja halvan samassa paketissa kun kiväärin hintalappu oli reilusti alle kolmen tonnin?

HJu

#28
200 STR vasurina laminaattitukilla uutena oli pari vuotta sitten 2860-3150 euroa . SSG 3000 ei saanut tehtaalta vasurina. Ongelmana oli myös 6kk toimitusaika tilauksesta.205:sta sai vasurina ja pariin tonniin. 2150 oli MBR-version hinta monessa paikkaa. Valmistus taitaa olla loppu nykyään.Jäivät ostamatta koska tarve oli .284 Winille jolloin lisäpiippu olisi nostanut hintaa 800e ja vasuri McMillan toiset 800e. Vasuri Jalonen/Border/McMillan tuli lopulta yli 1500e halvemmaksi.Käytetty Sauer 200 STR voi irrota Ruotsista tai Norjasta hyvinkin edullisesti koska sikäläiset ampumaurheilujärjestöt subventoivat aseen hintaa niin että uusikin maksaa vain n. 2000e ja käytetyt halvimmillaan tonnin + paperisota ehkä satasen.
Terveisin,


HJu

aop

#29
trg bipodi adapteri asennettu laminaattitukkiin piippukouruun.kiinnitys tukin läpi pulteilla uit kiskoon.adapteri muine töineen maksoi 30e eli ei kovin kallista.erittäin tukeva ja vakaa ammuttava.ei enää paljon haikaile harriksen tai versapodin perään=)