Main Menu

SCHMEISSER AR15

Aloittaja harriniemi, marraskuu 30, 2023, 20:15

« edellinen - seuraava »

harriniemi

Onko kellään kokemuksia SCHMEISSER AR15 kivääristä?

A_Vieggi

On reilun 11 vuoden ajalta.

Ylärunko ja alarunko hyvänlaatuisia, välystä ei juuri ollenkaan. Piippu lothar waltterin tuotos. Kykenee hyvällä patruunalla n. Moa:n käyntiin.  Tuohon aikaan kun ostin niin Muoviosat oli halpaa tavaraa ja laukssu todella jäykkä. Ne on nyt päivitetty ajan saatossa.

Kesällä käpistelin uusia schmeissereitä ja päällepäin laatu vaikutti hyvälle. Ainakin laukaisu oli parempi mitä mun vanha laukaisu.

Alkuun mun ase teki häiriötä fiochin patruunalla ja olikohan sinkkihylsy barnaul. Luisti ei käyny riittävän takana. En sitten enään ampunut niitä, niin en tiedä oliko uutuuden karheutta vai mitä.

Edelleen ostaisin schmeisserin tuotteen, vaikka muitakin vaihtoehtoja on..

Una

#2
Neljästä 3-6kk vanhasta 14,5" M4FL:stä on kokemusta SRA/RA-käytössä yhteensä noin 1500-2000 laukauksen edestä. Kaikki toimineet hienosti kun säätökaasut on saanut säädettyä sopiviksi ja hylsynpoiston suoraan sivulle / lievästi takaviistoon.
Yhdessä näistä ilmeni ainakin pakkasilla hassu ominaisuus että rekyylijousi soi joka laukauksella, mutta ei ole ollut vaikutusta toimintaan.
Toinen teki aluksi Sellier Bellotin bulkkipatruunalla satunnaista syöttöhäiriötä kun kaasut oli säädetty niin että hylsyt lähtee optimaalisesti suoraan sivulle. Sekin korjautui kun avasi kaasuja vielä pykälän verran siitä.

Osien valmistustoleranssit on esimerkiksi ylä- ja alarungon sovituksen ja lukon sekä luistin osalta paljon tiukemmat kuin vaikkapa Daniel Defensen arskoissa. 1/9" rihlannousu tuntuu myös toimivan kevyillä paukuilla paremmin kuin DD:n 1/7. 223 REM-pesä ei myöskään nokea 223-paukkujen hylsyjä niin kuin 5.56 Nato-pesästä ammuttaessa tahtoo tapahtua.

Zero The Hero

Omat kokemukset 11 vuoden ajalta Schmeisserin M5 mallista jossa 16,75" LW:n piippu 1:9 rihlannousulla.
Ei juuri mitään pahaa sanottavaa. Sellierin bulkki 55gr paukulla ampuu kivasti 1,5moan rinkiin koko päovän ja ilman kärpäsiä jotka vaivaa useita puolareita.
Peräputki oli commercial-mitoilla ja vaihdoin sen vuosi sitten milspeciin ja orkkisperän vaihdoin CTR:ään.
UTG:n alkuperäisen sopmod kädensuojuksen vaihdoin joksikin aikaa Magpulin muoviseen MOEen, mutta kun noita lamppuja ja lasereita kertyi, niin palasin alkuperäiseen pari vuotta sitten.
LWn piippu on huomattavan raskasprofiilinen, ja tekee aseesta vähän etupainoisen, mutta salilla käynti auttaa eikä piippu ainakaan nouse tuplilla juuri lainkaan.
Toleranssit ja välykset ovat pieniä, mutta ei ole vaikuttanut luotettavuuteen.
Suosittelen.

harriniemi

Kiitos vastauksista. SCHMEISSER AR15 kivääri tuli hankittua.

/Harri

harriniemi

SCHMEISSER kaksivaiheisen laukaisukoneiston laukaisuvastuin on noin 2kg. Haluaisin siitä kevyemmän laukaista esim. 1kg. Mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla?

J.J

Lainaus käyttäjältä: harriniemi - huhtikuu 09, 2024, 15:52
SCHMEISSER kaksivaiheisen laukaisukoneiston laukaisuvastuin on noin 2kg. Haluaisin siitä kevyemmän laukaista esim. 1kg. Mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla?

Uuden koneiston hankkiminen. Muutenkaan arskaan ei ihan tolkuttomasti ole koneistoja tarjolla, jotka tuohon kilon vastukseen saa, ja kannattaa varautua laittamaan n. 0,3 harrasteyksikköä uuteen koneistoon.