Automaatti ruudinannostelija

Aloittaja SaTi, heinäkuu 22, 2008, 00:13

« edellinen - seuraava »

CallOfDuty

#15
Lainaus käyttäjältä: "pyrjovuo"Mä käytän N150 ruutia ja annos on 2,85 grammaa. Onkohan se sitten tarpeellista tuon sähkölelun hankkiminen? Nimittäin lähtönopeudet vaihtelee jopa +/- 10m/s. Onko se epätavallisen paljon? Hylsyt käsittelen erittäin tarkasti.


Tiedä sitten leluista tai muustakaan.. En ole mikään viimeisen päälle nyhrääjä lataushommissa mutta itselläni nuo lataukset heittävät liian paljon. Jos joku hylsy jää esim puolikkaaksi siitä ruutiannoksesta mitä siihen kuuluu niin se alkaa jo olla terveydellekin haitallista. Ja kuten sanoin, itse lataan N165 ruudilla joka on todella rakeista ja jonka kanssa ongelmia on. En ole lähtöjä mitannut koska se ei ole itselle se pääasia. Tärkeintä ovat hyvät kasat - joihin tiedän itseni ja aseeni pystyvän, mutta joihin tarvitsen tasalaatuisen patruunan. Ja itsekin olen ladannut torni-mekaaninen vaaka systeemillä varmaan 2000 kutia joten tiedän mistä puhun.. :)
Terveisin,


CallOfDuty

\"Jos joku asia on varma, niin se on myös aivan varma

pyrjovuo

#16
Kiitos mielipiteistä, jospa sitä sitten voi alkaa keskittymään nyhräämisen sijaan itse amuntaan. ;)

Jatkan torni annostelijalla enkä erikseen punnitse ruuteja.
Белая смерть

CallOfDuty

#17
Lainaus käyttäjältä: "pyrjovuo"Kiitos mielipiteistä, jospa sitä sitten voi alkaa keskittymään nyhräämisen sijaan itse amuntaan. ;)

Jatkan torni annostelijalla enkä erikseen punnitse ruuteja.


Ei kannatakaan varmaan investoida mikäli ongelmia sinulla ei ole ilmennyt. En itsekkään olisi hankkinut annostelijaa (hinnan takia) mutten viitsi käsinkään jokaista punnita mekaanisella vaa'alla. Ja tarkka digivaaka taas maksaa n. 200€ niin erotus ei ollut enää sitten niin suuri annostelijaan. Torniannostelija on varsin toimiva ja kätevä kapistus mikäli ruuti ei holvaannu. :)
Terveisin,


CallOfDuty

\"Jos joku asia on varma, niin se on myös aivan varma

pyrjovuo

#18
Joo, mulla on vaaka joka näyttää 0,1 gramman tarkkuuteen. Ja näyttää samalla puntilla kyllä aina saman lukeman. Luulis määrän olevan oikea, jos punnitsen aina vähintään 10 satsia ja jaan sitten lukumäärällä. Näin säädän tornin antamaan oikeaa määrää. Toinen juttu on sitten tuo holvaantuminen. Käytän N150 ruutia, ja napautan aina kevyesti tornia sormen päällä holvautumisn estämiseksi. Katson myös jokaikiseen hylsyyn täytön jälkeen jotta ruudin yläpinta on siinä samalla korkeudella. Ei siis ainakaan pääse tulemaan puoli täysiä. Mun lataukset on nim aika täysiä, joten pienen eron huomaa aika helposti. Ja jos näyttää vähänkin poikkeavalta, kaadan ruudin huolellisesti pois ja täytän uudelleen. Ei varmaan pitäs olla eroja????

Lopuksi vielä tarkistus punnnitsen jokaisen patruunan, jottei ole yli puolen gramman heittoja (Josskus hylsyissä on heittoa painossa eli se pitää kait hyväksyä), ja jos on, patruuna puretaan. Yhden ainoan kerran olen löytänyt tyhjän, eli olen epähuomiossa unohtanut täyttää sen.
Белая смерть

MSa

#19
Lainaus käyttäjältä: "Poikma"
Näissä lataushommeleissa liiallinen pyrkimys täydellisyyteen tuntuu joskus vievän päähuomion koko harrastuksessa......... nyhrätään ja nyhrätään joidenkin toisarvoisten asioiden kanssa vaikka perusasiatkaan ei ole hanskassa.



-clip-



Tuo testi oli toisaalta aika vapauttava kokemus...enää ei tarvi nyhrätä...... :P


+2!!!



Myös suurien latauserien puolesta uskallan liputtaa. Kun luottolataus löytyy, niin sitten 300-500 patruunaa kerralla valmiiksia. Tein näin mm 338LM:llä - koko kesän sai kauhoa samasta sammiosta kuulia eri keikoille ja olla sen kummemmin murehtia lähtönopeuksia tai muita. Sillä mennään mitä on ladattuna.



Toki latasin käyttäen RCBS Chargemasteria, mutta vain sen nopeuden vuoksi, en välttämättä tarkkuuden. Hyvillä annostelijoilla SAA pikku kikkailulla hyvin tasalaatuisia annoksia. "Kopautus ruuti putkeen ja kaksi napautusta punnuksella kylkeen ja annostelu" menetelmällä. Mä lataan poikkeuksetta kuulat rihloihin ja tarkkuus on sillä yleensä löytynyt halutulle käyttönopeudelle. Kaiken kaulansorvaamisen ja muun luodinlajittelun olen unohtanut ja kauan sitten.
[url=https]

Y-P

#20
Laskennallis-teoreettista tarkastelua "nyhräämisen" vaikutuksista:



Meikäläisen spekseillä (TRG-42 / .338LM / 6,20g N170 /Moly Scenar 0C° 885m/s) QL ja QTU antoivat seuraavanlaisia vastauksia:

(Molemmat sovellukset ovat meikäläisellä antaneet koeammuntojen ja mittausten kanssa yhtäpitäviä tuloksia kun vaan syöttää lähtötiedot oikein, joten uskallan luottaa laskennan tuloksiin tässäkin.)



-0,03gramman heitto latauksessa aiheuttaa 5m/s lähtönopeuseron (tämä on noin kymmenen jyvää N170:stä)

-5m/s lähtönopeusero vaikuttaa putoamaan 1000metrissä 9cm, 1500metrissä 20cm ja MSa:n 2K haamumatkalla 40cm



Lähtönopeuden vaihteluihin vaikuttavat tietysti monet muutkin asiat kuten tässäkin ketjussa on jo mainittu. Mulla käyntilämpöisen ja -paskaisen piipun antamat lähtönopeudet pysyy yleensä +-4m/s keskiarvosta, ja käytän siis punnittuja latauksia. (ääreispoikkeamissa on silti tuo 8m/s ero, joka vaikuttaa osaltaan tiettyihin rajauksiin meikäläisen leipälajissa)



Normaali tornityyppinen ruutiannostelija oikein käytettynä ei tietämykseni mukaan tee 0,03gramman virhettä, joten sinänsä sellaisen tarkkuus yleensä riittää. Kun taas sitten on tarkoitus ampua todella pitkälle (tai todella tarkasti, esim metsällä) niin silloin ei mielestäni voi olla liian täsmällinen näissäkään asioissa. Tässä on nyt tietysti tarkasteltu vain yhtä muuttujaa ja sen vaikutusta, mutta periaatteessa mitä useamman muuttujan saa hallintaan niin sitä paremmat onnistumisen edellytykset on.
-Y-P-

pyrjovuo

#21
No, mielenkiintoista. Tais tulla vehje hankittavaks.



"periaatteessa mitä useamman muuttujan saa hallintaan niin sitä paremmat onnistumisen edellytykset on"



Aika hyvin sanottu. :)
Белая смерть

SO

#22
Pakko tunnustaa että ite oon ladannut LEEn annostelijalla ja punninnut joka mällin digivaalla ennen hylsyyn kaatamista. Sirottajan virkaa hoitaa kuppi jossa on käytettävää ruutia ja siitä sormella papu tai muutama lisää tai pois vaakan mukaan. Pienempitilavuuksisessa hylsyssä annostelijasta tuleva ero on suurempi kuin 338n mörköhylsyssä.



Kolmenollakasihan on helppo ladata kun laittaa hylsyn täyteen N150, pyyhkii visalla tasan hylsynreunan kanssa ja työntää 10g scenarin perään... :wink:

pyrjovuo

#23
Jos 308:iin laittaa sen täyteen, siis reunoja myöten, ja sitte vielä scenar perään?!?!? Eiks tuu liian tiukkaa? Vihtavuoren ohjeissa on 10g scenarille maksimi 3,03 grammaa N150 ruudille. Ja sillä se on aika täysi. Mulla jo 2,85 grammaa on niin täysi ettei ruuti ravistaessa helise. Siis meinaan vaan, että eikä se täysi hylsy plus scenar ole liian tiukka? Ruuti rutisee jo luotia asettaessa niillä määrillä.
Белая смерть

SO

#24
Menee ihan ohi annostelija-aiheen, mutta aika monella 308 TA-käytössä on about 3,04-3,06g N150 lataus, eli hylsy täyteen ja ylikin.

esim

http://www.takilta.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=12&t=1136&hilit=N150#p8426">http://www.takilta.fi/keskustelu/viewto ... N150#p8426">http://www.takilta.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=12&t=1136&hilit=N150#p8426

http://www.takilta.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=12&t=643&hilit=pudotusputki">http://www.takilta.fi/keskustelu/viewto ... dotusputki">http://www.takilta.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=12&t=643&hilit=pudotusputki



Tämä tietysti edellyttää että edetään normaalisti pykälä kerrallaan ja varmistutaan turvallisuudesta. Kuten vanha neuvo kuuluu:

"Graini pois maksimilatauksesta ei ole juuri mitään, varsinkaan silloin jos kyseistä latauskombinaatiota ei ole koskaan kokeiltu kyseisessä aseessa. Neuvo kuuluu samaan kastiin kuin että tyhjään kaivoon kun lorauttaa ämpärillisen vettä niin sitten sinne voi turvallisesti hypätä..."

JTa

#25
Lainaus käyttäjältä: "SO"Menee ihan ohi annostelija-aiheen, mutta aika monella 308 TA-käytössä on about 3,04-3,06g N150 lataus, eli hylsy täyteen ja ylikin.


Edelleen OT, mutta ei 3.05g N150:ä vielä täytä .308win hylsyä. 3.20g mahtuu ja jää vielä millin verran tilaa kaulaan..  :D

Tuon enempää en ole ladannut, tuli  näes pieniä painemerkkejä..  :shock:

CallOfDuty

#26
Nyt on sitten tilattu ruutiannostelija ja kun sen ensi viikon alussa saan pääsen lataamaan patruunoita lintumetsälle. Kerron sitten miten laite pelittää N165 ruudin kanssa. :)
Terveisin,


CallOfDuty

\"Jos joku asia on varma, niin se on myös aivan varma

CallOfDuty

#27
Sain pari päivää sitten ChargeMasterin ja latasin linnustusta varten parikymmentä patruunaa. Hyvin tuntui laite pelittävän kalibroinnin jälkeen. 49,5gr putoaa kuppiin sellaiseen 12s. Onhan se hitaampaa kuin tornilla mutta tulee ainakin tarkkoja annoksia. :)
Terveisin,


CallOfDuty

\"Jos joku asia on varma, niin se on myös aivan varma

HJu

#28
ChargeMasterin voi myös tuunata softan osalta. Ohessa infoa Snipershidesta kopioituna:



Improve your RCBS Charegemaster scale 2007/11/07 02:34 Karma: 23

A while ago the friend of mine phoned me regarding his RCBS Chargemaster combo scale. Up to then I have not taken much notice of my own scale, but he informed me that his scale was charging extremely slow. I timed mine and found that mine was running a lot faster then his. This set me on a journey to find out why there was a difference. The outcome however was that his scale was defective, but it gave us insightfull information about the working of these scales.



After doing some research on the internet I was able to determine that these little green scales are fully re-programmable. I sent an e-mail to RCBS on which I received no reply, and eventually telephoned them. They were very helpful and gave me their instructions on how to change the programming on this scale.



This has made a tremendous difference in my reloading experience with this scale. The scale is fully adjustable and there are many settings and that you can change. To enter the program mode pres EDIT MEM and ENTER at the same time. After making an adjustment pres ENTER to go to the next option. After the last setting the scale will reset and countdown. If you passed a setting you have to start from the beginning, there is no back button.



This is the list of settings that you can make to your scale, for some of the functions I do not have detailed instructions as to what they do, and would recommend that you do not change them:



HSB_A1 (15.68) Grains under target weight to go from full to high speed for low weight

HSB_B1 (3.42) Grains under target weight to go from high to slow speed low weight

BSP_C1 (1.08) Grains under target weight to go from slow to final trickle speed low weight



MSP_A2 (39.20) Grains under target weight to go from full to high speed for medium weight

MSP_B2 (8.55) Grains under target weight to go from high to slow speed medium weight

MSP_C2 (2.25) Grains under target weight to go from slow to final trickle speed medium weight



SSP_A3 (196.00) Grains under target weight to go from full to high speed for heavy weight



SSP_B3 (42.75) Grains under target weight to go from high to slow speed heavy weight

SSP_C3 (11.32) Grains under target weight to go from slow to final trickle speed heavy weight



SEL (065) ???

F_A (050) Grains for a Heavy Charge

M_A (035) Grains for a Medium charge

S_A (006) Grains for a slow charge

W_F (200) Rotation for Full speed

W_M (100) Rotation for Medium speed

W_S (036) Rotation for slowest speed



S_F (012) Scale sensitivity timeout time in m/s fast speed

S_M (024) Scale sensitivity timeout time in m/s medium speed

S_S (128) Scale sensitivity timeout time in m/s slow speed.



FR1 (040) ?

FS1 (016) ?

FR2 (080) ?

SR1 (032) ?

SS1 (008) ?

SR2 (040) ?

DEC (000) ?

AT (000) ?



I have to advise you to only make changes to your scale if you are confident to do so, and remember that there is not a "return to default" setting in the scale. If all else fails return your scale to the default settings listed above in brackets.



I am now able to throw 56 grains of S365 in less than 18 seconds (average of 15 charges), and with very few overthrows.



Another problem I experienced with the scale was that there were continued overthrows. The RCBS employee advised me to take a McDonnell's straw (because it is thicker than a normal straw), cut off about a half inch piece and put it into the tube where the powder exits. This caused the last part of an extruded powder to clutter less, and reduced the amount of overthrows dramatically.



I hope you have more joy a with your scale now.

- - --  -



Omalla vastuulla sitten kajoatte laitteen softiin.
Terveisin,


HJu

kampsa

#29
onkohan tuo RCBS nyt sitten lopulta sen parempi kuin LYMAN,,varsinkin jos tarttee kaikenlaisia kikkailuja  toimiakseen?

luotia sirotin putkeen,,ja maadotteluja erikseen,,+"jesuksen" kova hinta Lymaniin verrattuna,, :idea:



itellä ollut parivuotta lyman dps1200  joka on toiminu moitteetta,,

ainoa varoituksen sana kännykästä,,joka syytä viedä kauas laitteesta, muuten aihettaa häiriöitä,,

turvallisuus syistä toimisin samoin RCBS:nkin kohdalla,,
\"asialliset hommat aina hoirethan,vaikka muuten eletäänkin kuin siat pellos\"