Miksi 338lm sanoo klic ennen bäng?

Aloittaja Tuomo, helmikuu 10, 2024, 16:37

« edellinen - seuraava »

Tuomo

Käytössä 338lm ja RWS LRM nalli.N565 ruuti.  Sanoo välillä klick ennen kuin bäng. Todella ärsyttävää.   Mistä tämä johtuuu? Nalli ei toimi vai ruuti ei syty? Lämpimässä +0 toimii hienosti jopa paremmin kuin Federal, kylmässä ei niinkään.

-T

ErkkiEinari


Tuomo

Ja siis mag nalli kyseessä, jäi laittamatta toi edelliseen.

HJu

338LM ainoa takuuvarma magnum nalli on Fed215 ja sen eri versiot. Nallipulan aikana voi aiheuttaa haasteita mutta se toimii aina.
Terveisin,


HJu

mjpaanan

Lainaus käyttäjältä: Tuomo - helmikuu 10, 2024, 17:14
Ja siis mag nalli kyseessä, jäi laittamatta toi edelliseen.

Toi on oire siitä että nalli ei sytytä kunnolla. Joskus oli CCI:n kanssa samanlaista, ainut oikea ja varmasti toimiva on Federal 215.
PAUTAC-asetarvikkeet

JPu

#5
Vastaavaa ei ole koskaan itsellä tapahtunut.. Kuinka syvällä nallit ovat hylsyssä ja onko nallipesä tarpeeksi tiukka, että nalli pysyy pohjassa kun se sinne latauksessa on painettu. Ja onko ladattaessa puristettu nalli aivan pohjaan? Jos nalli on löyhästi pesässä ja iskurin iskiessä liikahtaa ensin eteenpäin, ennen kuin puristuu tarpeeksi syttyäkseen, voisi ehkä aiheuttaa viivettä. Jos on ammuttu paljon kovia latauksia hylsyillä, niin pesät laajenevat ja joskus nallit on löysästi pesässä. Nalli voi jopa tipahtaa itsestään, jos hylsy on laajennut tarpeeksi. Eli vanhat hylsyt ehkä syy?
JPu, TRG-300LM ja pari muuta

Klpro

Kuten jo mainittu :a) Magnum nalli. Mieluiten Federal 215 b) Tarkista ruutiannos onko liian matala.
JJ-94

Hount

Edellämainitut tietysti ensin kannattaa tsekata, mutta seuraavaksi kun nallin asetussyvyys on tsekattu, oikea nalli ja varmistettu ettei nallitasku ole löysä, niin hylsyn supistus kannattaa katsoa.

Tuli vastaan kerran radalla (ei tosin 338LM) pulttilukko jossa ampuja valitti syttymättömiä, nallissa kovin heikohko jälki. Ja ne mitkä lähti niin ampuja kertoi että on viivettä.
Ammuttua hylsyä ja ampumatonta (itseladattua) syttymätöntä patruunaa vertaamalla näki heti että hylsyn olkapää oli puskettu todella paljon liian syvälle ja vissiin jokin harmonia nallipiikin jousen ja patruunan liikkuumisen kanssa teki tuollaisen viivästyneen iskun nallille, siis niissä harvoissa missä nalli ylipäätään syttyi.

Tuomo

Lapuan 5krt ladattu hylsy, vain aavistus hartiaa taakse. N565 5,85g, LP 92,7.
V0 +15c, 892m/s es 5m/s, 20lks.
V0 -11c 882m/s es 22m/s, 88lks.

Ongelma syntyy vain pakkasella ja kysymys oli että kumpi nalli vai ruuti.

HJu

Terveisin,


HJu

rum

#10
Mitenhän esim: Remarin nallit kuitenki pelaa, samoilla annoksilla tehaspateilla  mennään?

MOj

Nallivika. Jos ei tullut vielä riittävän selväksi niin Federal 215/338lm ja homma toimii.

rum

Millähän nallilla RWS lataa nuo lapuat?

Ärmätti

#13
Lukko, laik.koneisto ja nallipiikki puhdistettu ja kuivattu? Toisaalta lähtee mutta viiveellä niin fed215 kehiin- muuta ei kannata mielestäni käyttääkkään jos ei halua värkätä ja ihmetellä ongelmia.

HJu

Kaiken muun lisäksi tuollainen viivästetty lataus voi rikkoa aseen ja ampujan. Ensin  nalli heittää luodin jumiin ylimenoon ja sitten 0,4s myöhemmin paineet raketoi koska lepokitka on kovempi kuin liikekitka. Painepiikit voivat olla melko juhlavia.
Terveisin,


HJu