Kirjoittaja Aihe: 308 hylsyjen vetoerät.  (Luettu 603 kertaa)

Parallaksi

  • *
  • Viestejä: 1
308 hylsyjen vetoerät.
« : Marraskuu 04, 2023, 12:16 »
HEIPS!
Olen tässä taasen vuosien tauon jälkeen aloitellut kivääriammuntaa noin 300 - 400 m etäisyyksille ja patruunoiden lataukseenkin pitäisi paneutua hieman vakavammin. Kotimaisia .308 hylsyjä on hyvin tarjolla, mutta kun ovat pitemmältä aikakaudelta niin kantaleimojakin on kovin monia erilaisia.

Nytpä kysyisinkin, että onko joku tutkinut tarkemmin, onko saman valmistajan eri leimoilla vedetyt hylsyt kovinkin erilaisia keskenään vertailtuna?
Tietty punnitus ja ruutitilan mittaus vedellä tuosta kertoisi. Kun oma tarkkuustavoite ko. matkoille on siinä 1 MOA.n kinttailla, niin en tuohon vielä oikein tohtisi ryhtyä. Kiva jos joku voisi asiaa valaista ja esittää arvioita tai kokemusperäisesti kertoa paljonko hylsyjen eroavaisuudella olisi vaikutusta osuntaan. Epäilen että näillä sivuilla on asiasta keskusteltu, mutta en heti sellasta säijettä löytänyt.

Esson baarissa olen antanut itselleni kertoa, että esim. Sakon hylsyn on voinut tehdä esim. Norma. SK -leimatut hylsyt tuntuvan olevan kovin jäykkää messinkiä, joutavatko metallinkeräykseen?