Kalliit etäisyysmittarit metsästyskäyttöön

Aloittaja @fimj, marraskuu 15, 2022, 16:47

« edellinen - seuraava »

Ippe69

#30
Joo, tosin ihmetyttää tuo -12 asteen ongelma. Tuo kun toimi -20 täysin normaalisti lukuunottamatta nappien ja tarkennuksen lievää jäykkyyttä.

Pitää vielä kokeilla toisella paristolla.

Lisäys: ei auttanut patterin vaihto.

Jullimus

Vortex ranger etäisyysmittari on toiminut hyvin vielä -27 asteilla pitkillä reissuilla, eikä oo tullut rajaa vielä vastaan. Se on ihan käypä peli.

Ippe69

Lainaus käyttäjältä: Ippe69 - marraskuu 20, 2022, 19:32
GPO:n raja löytyi.
Päivällä -20 toimi vielä hyvin mutta nyt kun kiri -23 niin ei enää antanut lukemaa.

Tässähän kävi niin ettei GPO toipunut tästä koettelemuksesta.
Se ei siis enää toimi ollenkaan. Virta menee kyllä päälle, valikot ym. toimii mutta etäisyys- ja kulmalukemia ei anna.

@fimj

Toivottavasti Ippe69 saat etäisyysmittarisi toimimaan. Ja onhan siinä takuu kuitenkin.

Tilasin itse BF tarjouksesta Optics Tradelta Kahlesin.
https://www.optics-trade.eu/en/kahles-helia-rf-m-7x25.html

Ippe69

Minun oma lähti jo Sissokselle ja sieltä maahantuojalle. Takuu on kyllä voimassa.
Olisin halunnut rahat takaisin mutta se ei kelvannut vaan korjataan tai lähettävät uuden.
Se pääsee kyllä heti testiin kun tulee.

Ippe69

Lainaus käyttäjältä: Ippe69 - marraskuu 26, 2022, 17:07
Minun oma lähti jo Sissokselle ja sieltä maahantuojalle. Takuu on kyllä voimassa.
Olisin halunnut rahat takaisin mutta se ei kelvannut vaan korjataan tai lähettävät uuden.
Se pääsee kyllä heti testiin kun tulee.

Tämä homma päättyi niin että maahantuojalta tuli sissokselle uusi laite pariviikkoa sitten.
Sissos suostui palauttamaan rahat kun saivat uuden myyntikelpoisen tilalle.

jkor

Onko tullut uusia käyttäjä kokemuksia kahles rf etäisyysmittarista. Itsellä tarkoitus ostaa hyvät katselukiikarit etäisyyden mittauksella. Tällä hetkellä yhden silmän bushnell Scoutt 1000, joka mittaa hyvin. Katseluun siitä ei oikein ole.

Ippe69

Ei sinänsä kahlesista kokemusta, mutta itse päädyin vortexiin furyyn koska sen takuu on 30v ja kahlesin 2v.

MOj

#38
Leica Geovid Pro 10x32 tai 8x32. Tästä oli tarkoitus kirjoitella oman otsikon alle, mutta sopii hyvin tähänkin. Tuli hommattua tuollainen Pro 10x32 malli Leican PRS tähtäimien rinnalle. Kokemusta löytyy aiemmin vuosien ajalta muusta Geovid perheestä HD-B ja R mallien muodossa. Välissä oli myös hetken Vortex Fury HD 5000.

Geovid Pro 32 on huippukampe. Kuvanlaadultaan varmaan parasta mitä markkinoilla. Tähän tottui jo aiempien Geovid mallien kanssa. Vortex jää tästä selvästi, mikä  pääsyy että vaihtuikin takaisin Leicaan, vaikka Vortex onkin muuten hinta/laatu suhteeltaan hyvä kiikari. Minulla oli mahdollisuus kokeilla myös Geovid Pro 10x42 mallia, mutta päädyin pienemmän koon takia 32 malliin.

Erittäin kompaktin kokoinen. Kuvanlaadussa päiväsaikaan ei jää omalla silmällä 10x42 mallille yhtään, hämärässä ei kesäaikaan eroja saanut aikaiseksi. Laser mittaa suunnilleen sinne minne luvataankin, 1900-2000 metriä metsän reunaan, eli riittävästi. Mittaaminen 1000m jasteriin ei tuota ongelmia. Kiikarissa on normaalien ilmanpaine, lämpötila, ja ampumakulmien lisäksi todellinen laskenta etäisyys/ampumakulman mukaan.

Kiikari on yhteensopiva Applied Ballistics ballistiikka ohjelman kanssa, ja laskee kaupasta ostettaessa ballistiikan tuulikorjauksineen 800m saakka. Lisähinnasta (149$) saa Applied Ballisticin Elite softan, mikä laskee 5000m saakka tuulikorjauksineen. Laite toimii parina Kestrellin ja Garmin Foretrexin kanssa ja lukee näitä reaaliajassa. Johdonmukainen, helppokäyttöinen ja nopea valikko ja laskenta johon voi luottaa. Applied Ballistics on ehkä parasta mitä ballistiikka ohjelmien saralla markkinoilla tällä hetkellä löytyy.

Lisäksi kiikarissa on jäätävä ominaisuus, mitä ei tietääkseni vielä muista siviilikamppeista löydy. Näyttää ja siirtää mitatun etäisyyspaikan kartalle mm. mobiililaitteessa. Kiva homma lintumetsällä, mutta myös maalinosoituksessa!

Hinnaltaan tuo painii eri sarjassa, kuin Vortex tai Kahles, mutta on siinä sitten kyllä eroakin. Todella tyytyväinen tuohon, ei voi taas kuin suositella jos lompakko taipuu tuohon. Rahoille saa kyllä vastinetta. Tästä voi vielä kirjoitella lisää kun syksyn kanalintu reissut on tehty.
jkor

Kyllähän tuo leica merkkinä kiinnostaa. Ei kyllä geovid pro malliin rahat riitä, mutta millainen tuo geovid r malli lienee noin 1500e halvempi...

MOj

Hyvä peruskiikari/etäisyysmittari. Leican optista laatua. Tuollainen vastaava oli aikoinaan useamman vuoden. Ilman ballistiikkasoftaa.

MOj

Kun pitää  tähystää pitkiä aikoja, Geovid 32 Pron muotoilu ja koko yhdistettynä optiseen laatuun on lyömätön yhdistelmä. Markkinoilta ei löydy parempaa.

jkor


MOj

Ihan mielenkiinnosta. Mihin malliin päädyit?