Kirjoittaja Aihe: Hylsyt  (Luettu 3081 kertaa)

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.170
Vs: Hylsyt
« Vastaus #15 : Toukokuu 27, 2021, 16:57 »
Kyllä painottomassa tilassa hehkutetut on parhaita. Ainakin hinnaltaan [emoji3]
Terveisin,


HJu

MikaS

 • *
 • Viestejä: 758
Vs: Hylsyt
« Vastaus #16 : Toukokuu 27, 2021, 19:10 »
Jos kannan pehmentää, niin nallitasku leviää ja nallit tippuvat. Mistäkö tiedän, kokemus puhuu kun tuli testattua -90 luvun taitteessa.

Long Range

 • *
 • Viestejä: 604
Vs: Hylsyt
« Vastaus #17 : Toukokuu 28, 2021, 06:20 »

Kasa-ampujilla on hyvissä olosuhteissa "jäljellä" hajontaa about seuraavasti:(5x5 ls kasojen keskiarvo).Ulkona ammuttaessa:

*100 m <5 mm

*200 m <10 mm

*300 m <25 mm

Kun ulkona ammuttaessa suurin yksittäinen hajonnan aiheuttaja on tuuli,niin tuulenlukemisen opetteluun tietty kannattaa käyttää eniten aikaa ja energiaa.

Tarvittaisiin ehdottomasti käyttöön TILAVA vanha teollisuus halli,jos haluttaisiin löytää keinoja jäljellä olevan aseista/patruunoista syntyvän hajonnan pienentämiseen.
Tunneleissa nuo ei selviä.

Jäljellä oleva hajonta ei katoa tietenkään millään yhdellä isommalla asialla vaan monilla pienillä asioilla,joiden vaikutus ulkoradalla testatessa katoaa helposti muuhun "tausta huojuntaan" eli tuuleen.

Olen kokenut tuon hyvän käynnin hakemisen samanlaiseksi kuin minun Ruotsin kielen kuullun ymmärtämisen monivalinta tehtävät kouluaikaan...Kun en tiennyt oikeaa vastausta,niin yritin sulkea väärät vastaukset pois ja toivoa,että jäljelle jää oikea vastaus....

Jotenkin tullut tunne,että Suomen kasa-ampujissakaan ei kovin montaa perfektionistia / täydellisyyteen pyrkiviä ole...
Vie hemmetisti aikaa & rahaa.
Ja kun kuitenkin pitkälti yksilölaji,niin kova kilpailuvietti estää / häiritsee yhdessä asioiden tutkimisen / eteenpäin viemisen.....

Timppa

Woodsman

 • *
 • Viestejä: 230
Vs: Hylsyt
« Vastaus #18 : Toukokuu 28, 2021, 19:32 »
No tästä lisäapuja luodittamiseen ;)
https://youtu.be/r8hrhELJDnA

Sais hienot käppyrät käytetystä voimasta ja vielä lisäksi bluetoothilla :)
Hintaa rapsakat 1200 taalaa

Long Range

 • *
 • Viestejä: 604
Vs: Hylsyt
« Vastaus #19 : Toukokuu 29, 2021, 08:00 »

Näköjään lyhyen matkan 100/200 m /(yd) kasa-ampujatkin alkaneet USA:ssa lämpökäsittelemään hylsynsä.Jotkut jopa joka laukauksen jälkeen.
Moni huippu näyttää kyllä ampuvan kisat uusilla/melko uusilla hylsyilläkin.

Tuossa Lou Murdican tutkailua 30 PPC:llä lämpökäsittelyillä / ei lämpökäsitellyillä hylsyillä.

 www.youtube.com/watch?v=YWUw6tyzE7U

Timppa

Jarmando

 • *
 • Viestejä: 149
Vs: Hylsyt
« Vastaus #20 : Kesäkuu 17, 2021, 00:53 »
Paljon on hehkutusvideoita katseltu, mutta hylsyn pyörimisestä en muista nähneeni mitattua faktaa. Missä suhteessa hehkutusaikaan hylsyn tulisi pyörähtää oman akselinsa ympäri?

Tekaisin kopion tuosta: https://www.youtube.com/watch?v=Mf6rYqtRrGY

Ja toisin kuin setä videolla kertoo, pyörimisaikaan ei voi vaikuttaa maljan halkaisijalla... Sen sijaan, mikäli haluaa lyhentää noin 20 sek. hehkutusaikaa ja leikkaa maljaan toisenkin loven: Kannattanee laittaa suurempihalkaisijainen malja, ettei hehkutuksesta tule toispuoleinen... Vai? Eli kehitysversioon 2.0 pitäisi keksiä, että montako kierrosta / noin 9 sek.?

Hulpio

 • *
 • Viestejä: 33
Vs: Hylsyt
« Vastaus #21 : Elokuu 23, 2021, 20:47 »

Näköjään lyhyen matkan 100/200 m /(yd) kasa-ampujatkin alkaneet USA:ssa lämpökäsittelemään hylsynsä.Jotkut jopa joka laukauksen jälkeen.
Moni huippu näyttää kyllä ampuvan kisat uusilla/melko uusilla hylsyilläkin.

Tuossa Lou Murdican tutkailua 30 PPC:llä lämpökäsittelyillä / ei lämpökäsitellyillä hylsyillä.

 www.youtube.com/watch?v=YWUw6tyzE7U

Timppa
Tuli asiaa tutkittua. Lähtökohtana se, että hylsy on muokkauslujittunut valmistusprosessissa ja lujittuu yhä ammuttaessa. Tarpeeksi monta kierrosta niin esim. suu halkeaa.
Löytyi tutkimus jenkkilästä viiskytluvulta jota tulkitsin niin, että muokkauslujittuneen messingin vetomurtolujuutta ja myötörajaa saadaan kasvatettua pitämällä sitä 200C uunissa tunnin ajan. Vetomurtolujuus kasvaa 4-5% ja myötöraja 16%. Ks sivu 19 Table 1.
Hylsyn kannan alueella nuo lienevät hyviä ominaisuuksia. Hylsyn suun alueella tuntuisi olevan viisasta pyrkiä tasalaatuisuuteen ja vaikka en osaa sanoa onko hylsyn lisääntynyt "jousimaisuus" hyvä vai huono asia niin eikö tuo tunnissa tasoitu hylsyjen välillä. Sitäkään en osaa sanoa missä vaiheessa lämpökäsittely kannattaisi tehdä, ennen vai jälkeen supistamisen. Vai molempi parempi.
Tieteellistä tutkimusta siitä, mitä ominaisuuksille tapahtuu kun kaulaa ja hartiaa hehkutetaan se 5-6 sek pimeässä huoneessa näkyvään tummaan punahehkuun, en löytänyt.
Tutkimus: https://scholarsmine.mst.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1190&context=professional_theses

Hietala2

 • Yhdistyksen ystävät
 • ***
 • Viestejä: 53
Vs: Hylsyt
« Vastaus #22 : Elokuu 24, 2021, 03:01 »
Minulla jäi hylsyt uuniin kuivaukseen pariksi tunniksi, lämpöä jtn. 225 tai sinnepäin. Ne hylsyt sai vetää seuraavan lataamisen jälkeen kierrätykseen. Nallit sai ampumisen jälkeen sormin paikalleen. Minulla oli ainakin huonot kokemukset siitä