Kirjoittaja Aihe: Ghillie viitta  (Luettu 672 kertaa)

timppatamppi88

 • *
 • Viestejä: 2
Ghillie viitta
« : Maaliskuu 23, 2021, 00:30 »
Terve
Tarkoituksena olisi aloittaa ressuilu, kivääri ja sen tilpehöörit löytyy, opit ja salat on tuoreessa muistissa, mutta naamiovaateusta ei omasta takaa löydy. Metsätyskäyttöön hankitty goretex puku ja sievin maiharit omistan ennestään, mutta niissä on naamioarvo ja varsinkin NIR-suojaus yhtä nollan kanssa, joten jonkilainen ghillie räpelmelmä täytyisi askarrella.
Täysi ghillipuku on sijoitukseeni liian kuuma ja epäkäytännöllinen, joten rupesinkin pohtimaan jos tekisin jonkinlaisen käsivarret, hartiat ja ylätorson peittävän hupullisen viper hoodia (katso liite) mukailevan viritelmän. Tähän voisi yhdistää irroitettavan naamioviitan joka peitäisi selkäpuolen, ja johon saisi itsensä käärittyä (kenties remmillä lantion korkeudella?) paremman suojan ollessa tarpeellinen. Tämä ratkaisu jättäisi myös tetsarin etupuolen taskut käyttövalmiiksi, ja irrallinen naamioviitta voisi muutenkin olla erittäin käytännöllinen esim. rinkan tai vaikka taistelijaparin piilottamiseen.
Toteutus voisi mennä vaikka niin, että ostaisin jonkin käytöstä poistuneen kenttätakin, josta leikkaisin kaiken nännien alapuolella irti, ja sitten lisäisin klipsut ja remmit joilla sen saisi kiristettyä rinnan ympäri. Sitten ompelisin nylonverkkoa kankaan päälle ja verkkoon värjättyä juuttinarua. viitan voisi kiinnittää vaikkapa vetoketjulla.
Tuleeko viitasta liian painava jos siihen vetää ghillityksen päälle vai onko jonkinlainen maastokuviollinen verkkokangas järkeväpi ratkaisu? Onko mitään järkeä etsiä vedenpitävää kangasta joka ei kahise ja loista valonvahvistimessa? Mitä kaikkea muuta tässä täytyy ottaa huomioon?

JHa

 • *
 • Viestejä: 571
Vs: Ghillie viitta
« Vastaus #1 : Maaliskuu 23, 2021, 08:30 »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.945
Vs: Ghillie viitta
« Vastaus #2 : Maaliskuu 23, 2021, 09:22 »
Valmis viittapohja ja siitä oman maun mukaan koristelemaan. Tämä toimii jos ei tarvitse matalana ryömiä ja edetä. Alla voi käyttää liiviä ja jää edestä vapaaksi.
https://www.mokkimies.com/mil-tec-ghillie-sniper-cape-flecktarn

Sitten jos oikeasti pitää makoilla, ryömiä ja edetä niin haalari tai edestä topattu ja vahvistettu puku esim. NFMltä tai vastaavalta.

timppatamppi88

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Ghillie viitta
« Vastaus #3 : Maaliskuu 23, 2021, 09:32 »
Tässä ohjeet itsetehtyyn.

https://www.youtube.com/watch?v=yjon-DEDhIA
Loistava video ja kanava. Minä kun luulin jo keksineeni jotain omaperäistä.

MaR

 • Hallitus
 • *****
 • Viestejä: 153
Vs: Ghillie viitta
« Vastaus #4 : Maaliskuu 23, 2021, 09:32 »
Kaikki ghillien suunnittelussa lähtee määritellystä tarpeesta. Itse pidän naamiopuvusta/materiaalista, mikä ei häiritse toimintaa paljoa ja joka on kevyt.

Puvun valmistaminen vaatii hyvää suunnittelua. Todella usein puvun voi joutua rakentamaan useamman kerran ennen kuin on tyytyväinen tulokseensa. Aikaisemmin linkatussa videossa on hyvää tietoutta. Kuitenkin tekisin iitse naamiopuvun soveltuvasta verkkopohjasta, mikä tekee käytön mukavemmaksi paremman ilman kierron myötä. Mikäli on mahdollisuudet itse tehdä hyvä pohja, niin yli-iso huppu, lyhyet hihat ja selkäosa soveltuvasta heijastamattomasta naamiokuviodusta verkosta lienee paras malli. Eli juuri sen kaltainen, mitä kuvailitkin. Monessa tilanteessa naamioksi saattaa myös riittää pienempikin malli joka on käytännössä ylisuurihuppu hartiolla ja aavustuksen yläselkää peittävänä. Tällaienn malli auttaa jo paljon naamioitumisessa sekä mahdollistaa repun käytön, joka on myös helposti mahdollista naamioituttaa.

Nykyään löytyy jonkin verran suoraan saatavilla olevia hyviä pukuja. Suosittelen katsomaan mm. viranomaisen valikoimaa. Sieltä löytyy Sprinter customin röllikamppeita, jotka ovat hyviä ja osa jopa inhimillisen hintaisia. Toki jos on kova mielenkiinto rakentaa pukua, niin suosittelen kokeilemaan. Hyvän puvun rakentamiseen menee paljon aikaa ja vaatii soveltuvat tilat. Sisätiloissa rakentamista en voi suositella, sillä toiminta on erittäin sotkevaa varsinkin juuttia käyttäen.