Kirjoittaja Aihe: Rata-aseen rakennusprojekti  (Luettu 7701 kertaa)

rum

 • *
 • Viestejä: 126
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #45 : Maaliskuu 04, 2021, 21:51 »
Liekkö se koneistus tarkkuus koneista kiinni? kuvat on edessä ja toleranssit minkä mukaan tehään, oli 100 vuotta vanha tai uus sorvi nim. ent. sorvari.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 04, 2021, 21:53 kirjoittanut rum »

Henttari

 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #46 : Heinäkuu 29, 2021, 14:44 »
Tämäki homma on nytkähtäny sen verran etheenpäin että pitkän mietinnän jälkheen tilasin  tehtaalta Tikan 223rem varmintin 24" piipulla ja 5/8x24 kierteellä. Suujarruksi tilasin englannista Axis Precision Worxin 5 porttisen mallin. Postilla vain tuntuu menevän aikaa tullauksen kanssa  ::) >:( Tukiksi suunnittelin KRG:n Bravoa tai X-Rayta, nuista olis kiva kuulla käytännön kokemuksia. Hyviä bipodi merkkejä tuntuu olevan useampia ja malleja vielä enemmän että sitä häätyy vielä hunteerata ennen ostopäätöstä. Kiikari tässä nyt enniiten tuntuu aiheuttavan päänvaivaa. Sanotaan nyt hinnaksi noin 1000-2000 euroa. FFP MRAD torneilla mutta nuissaki on merkkejä ja malleja aika lailla. Pitäs yrittää löytää se paras "bang for the buck" kiikari. Vortexin PST Gen 2 olis varhmaan hyvä vaihtoehto, mutta mieluusti sitä kattelis muitaki ko vain yhtä vaihtoehtoa. Huippuluokan optiikkaan (S&B, Kahles, Nightforce, Steiner yms.) ei rahkeet riitä, eikä ole ole täälläpäin oikheen mahollista ampua yli 500 metrin matkoille niin menis kalliimpien kiikareitten potentiaali vähän hukhaan. Mutta antakkaa tet viissaammat vinkkejä.

qwert

 • *
 • Viestejä: 14
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #47 : Heinäkuu 29, 2021, 16:07 »
Minulla on Bravo ja X-ray molemmat, ja kumpikin käy rata-ammuntaan varmasti. Kahvathan noissa on suurin ero, Bravossa paksumpi ja pullukampi, ja omaan ei niin suureen kouraan tuntuu paremmin sopivan rata-ammuntaan. X-ray pääsi hirviaseeseen, kun tuntui nousevan hyvin poskelle, ja ohuemmasta pistooli kahvasta saa tukevamman otteen pystyammuntaan, ja nopeisiin tilanteisiin.

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.320
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #48 : Heinäkuu 29, 2021, 18:52 »
Delta Optical Javelin 4.5-30x56 ja Delta Optical Stryker 4.5-30x56 vaikuttavat olevan hintaansa nähden soivia pelejä. Javelin on omaan silmään hyvä ostos. Strykeriä en ole päässyt käpistelemään.
Terveisin,


HJu

saku_s-t

 • *
 • Viestejä: 519
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #49 : Heinäkuu 29, 2021, 19:59 »
Kiikariksi (jos foorumilta vielä löytyy) käytetty vortexin razor HD. Tukiksi suosittelen MDT XRS. Minulla oli tuo ja bravo ja omasta mielestäni XRS huomattavasti parempi. Tässä on lipas kuilu koko matkalta alumiinia ( bravossa vaihtuu puolessavälissä muoviseksi) , etu tukki on selkeästi pidempi(bravossa ei wiebad fortune cookie pussini mahtunut lippaan ja bipodin väliin kunnolla), kahva on vaihdettavissa ja on vieläpä pari kymppiä halvempi kuin bravo.

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla


Henttari

 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #50 : Heinäkuu 29, 2021, 23:40 »
kiitos Hju, jotenki jääny kokonaan huomiomatta tuo Delta optical, häätyypä alkaa kattelleen videoita ko putkista. Mdt XRS ei ommaa silmää miellytä niin se jää sen takia laskuista pois vaikka kuuleman perusteella on hintaan nähden varsin oivallinen chassis. Miettiny tuon Bravon ja X-Rayn välillä, hintaerohan nyt ei valtava ole että se ei ole rajottava tekijä. Jotenki tuo X-ray miellyttää enemmän silmää että häätyykhään se sitten tilata semmonen  ::)

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 3.221
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #51 : Heinäkuu 30, 2021, 06:33 »
Bravo käytössä kahdessa aseessa ja hyvin tyytyväinen niihin, käytännössä pomminvarmoja tukkeja jotka toimii kovassakin käytössä. Bravo oli selvä valinta versus Xray tai alumiinirunkoiset AR kahvaiset tukit, en tule toimeen tukkien kanssa joissa latauskäsi on tukin alapuolella tai tukissa on yläsilta pistoolikahvan kohdalla. Pidän avoimesta kahvan rakenteesta koska silloin latauskäsi saa enemmän vapautta josta on etua kun ammutaan hankalissa asennoissa tai nopeita peräkkäisiä laukauksia.
Kylätason ampuja

VTT

 • *
 • Viestejä: 26
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #52 : Heinäkuu 30, 2021, 09:37 »
Suujarruksi tilasin englannista Axis Precision Worxin 5 porttisen mallin. Postilla vain tuntuu menevän aikaa tullauksen kanssa  ::) >:(
Olethan huomannut että tullaus pitää hoitaa itse tullin sivuilla lähetysyunnusta käyttäen ja sen lisäksi postille pitää vielä maksaa erillinen huolintamaksu postin palvelun kautta ennenkuin tavara lähtee sinullepäin liikkumaan.

Henttari

 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #53 : Heinäkuu 30, 2021, 17:33 »
VTT, tullauksen voi jättää postin hoidettavaksi, maksaa noin 25 euroa ja postilta tullee siitä lasku jälkikäteen. Oli vain ruuhkaa tullausten kanssa kun asiakaspalveluun otin yhteyttä

Perkolaattori

 • *
 • Viestejä: 120
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #54 : Heinäkuu 30, 2021, 18:39 »
Pikkuisen OT, mutta viimesen kolmen jenkkilähetyksen kohdalla on kestänyt 1-3 kk saada paketti Suomen Postilta ittelle. Kaikki tämän vuoden puolella. Ketuttaa.

KJJ

 • *
 • Viestejä: 296
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #55 : Heinäkuu 30, 2021, 19:33 »
joo ei tuo postin toiminta kuin ihmetystä aiheuttaa kun toimittaja muutti toimituksen postin välitettäväksi toimitusaika tuplaantui ja ei hurraa huutoja aiheuta kotimaan liikennekkää jos lähettäjä on laittanu pakettiautomaattiin tuleen ni viivettä entisen lisäksi 1vrk ja juuri nyt sattui että tuosta asiamieheltä ois norm saanu tänään ni menee ma iltapäivään ei vi..u ja paketti on paikkakunnalla mutta pakettiautomaatti jako tapahtuu aina vasta seuraavana arki iltapäivänäpäivänä hurraa hurraa kohtuullista eikö(mitähän tämmönen aiheuttaa yhteiskunnalleki kun tervettä järkee ei ole edes näillä pikkupaikkakunnilla jos esim miljoona vehkeet oottaa varaosaa ja työmiehet hyppää pituutta... vain suomella vara tälläseenki äly hoi) nii ja jos pakettiautomaattiin ei mahu niin palaa vielä sittenkin sille asiamiehelle että aatteleppa sitä siten

Henttari

 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #56 : Elokuu 05, 2021, 15:25 »
Bipodiksi tuli tilattua Atlaksen bt65 picatinny pikakiinnikkeellä joka vaihtuu jossaki kohtaa arca kiinnitykseksi. Eipähän tarvi jossitella enhään 😅

Henttari

 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #57 : Marraskuu 06, 2021, 14:25 »
Nyt on testailtu kaverin aseella tuota APW:n suujarrua ja häätyy kyllä sanoa että paras suujarru mitä testannu. Raalla käyttäny piekkarin alla nuita Atlaksen bipodeja eikä kyllä kaduta yhtään että valittin net. 👍 Kivääri on vielä tehtaalla teoan alla. Sen saantia ootellessa pitäs valita picatinnykisko. Ehotuksia hyvistä kiskoista otetaan vastaan. Mielellään 20 tai 30 moa. Saako 30 moan kallistuksella vielä tornit nollattua sattaan metriin??

djollie

 • *
 • Viestejä: 23
Vs: Rata-aseen rakennusprojekti
« Vastaus #58 : Marraskuu 06, 2021, 16:01 »
Riippuu kiikarista ja siitä mihin ase ampuu.. jos kiikarissa säätövara on esim. 80 moa niin keskikohta on 40 moa ja -30moa kallistetusta kiskosta jolloin jää 10 moa säätövaraa jos ase ampuu keskelle.. elikkä 100m jää n. 29cm säädön ääriasentoon.