Kirjoittaja Aihe: Lämpötähtäimellä tuhanteen metriin  (Luettu 4448 kertaa)

MOj

  • *
  • Viestejä: 494
Vs: Lämpötähtäimellä tuhanteen metriin
« Vastaus #45 : Marraskuu 29, 2020, 19:06 »
Tuli mieleen, että nyt oli lämmitettyjä peltejä ammuttu. Näkeekö/havainnoiko 1000m asti noita lentäviä härpäkkeitä? Miltä taivas näyttää lämpötähtäimen läpi?

Mitä mahtanet tarkoittaa lentävillä härpäkkeillä? Mutta se, miten etäältä pystyy havainnoimaan mitäkin riippuu täysin laitteen speceistä, keleistä, aivan niinkuin yllä oli mainittu. Laitteilla jotka lähtökohtaisesti specsiensä puolesta on tarkoitettu toimiakseen pidemmille matkoille, havaitsee ihmishahmon kokoisen lämmönlähteen n. +1000m, niin että sen voi varmuudella tunnistaa esim. ihmishahmoksi tai mikä se nyt sitten onkaan. Dronea, lintua tuskin näkee, tai sitä ei ainakaan pysty tunnistamaan, vaikka jotain näkyisikin.

jthyttin

  • *
  • Viestejä: 1.083
Vs: Lämpötähtäimellä tuhanteen metriin
« Vastaus #46 : Marraskuu 30, 2020, 12:06 »
Vilkaisin eilen huvikseni taivaalle, (täysi)kuu näkyy millä vehkeellä hyvänsä ja korkealla olevat ohuetkin pilvet erottuivat hyvin. Jollain lämpökartoituksiin tehdyllä kahvamallilla varmaan saisi haarukoitua mikä kuusta tulevan säteilyn "lämpö" on laitteen mielestä (niissä saa säädettyä lämpötila-alueita yms. mutta henkilökohtainen kokemus aikalailla nolla). Mutta tosiaan normikäytössä isompi siivu taivasta pistää itsesäätyvän laitteen "sekaisin" joten ei sinne paljon tule tähysteltyä.

jli

  • *
  • Viestejä: 776
Vs: Lämpötähtäimellä tuhanteen metriin
« Vastaus #47 : Marraskuu 30, 2020, 13:12 »
Oma kamera näyttäisi aikalailla noin -55C selkeälle taivaalle. Se on ilmeisesti yläilmakehän lämpö, josta ei sitten kuu tai tähdet näy läpi. Jos pilviä on, silloin ne näkyvät korkeudesta ja vuodenajasta riippuen lämpimämpinä.
Tuo on siis rakennusten ja laitteiden lämpökuvaukseen tarkoitettu malli.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 30, 2020, 13:13 kirjoittanut jli »