Bipodit ja tripodit keksitty ja joku miettii miksi nähdä vaivaa johonkin muuhun tukimysteeriin.
Täällä olikin keskustelua erilaisista viritelmistä.
Kirjoitinkin joskus bipodista kun se teki harvakseltaan jonkun flierin ja laitoin hyllylle koko vekottimen.Otin uudelleen ja virittelin ja tein aseen perään maahan upotettavan piikin ja se lisäsi kyllä luottamusta.
Kuitenkin sellainen ominaisuus "jäykästä" jäi,että tekee pientä pystyä riippuen lepääkö käsi millä voimalla kiikarin etujalan päällä tai jos ampuu siten,ettei käsi ole ollenkaan kiikarin jalan päällä.
Kun olen 40 vuotta ampunut ratakäynnit pääosin tukevilta pöydiltä kasa tukia käyttäen niin tiedän,että olen ehkä liiankin kriittinen tuennalle.
Laitan kuvan "kuution" kehitysversio 2:sta.Ekan tein liian pehmeästä materiaalista ja sen hylkäsin.
Tuon kuution paino on vain 270 grammaa,mutta radalla ampui samaa korkoa tiukalla otteella ja ilman kättä kiikarin jalan päällä.Iskun vaimennus näyttää toimivan.
Ammunta on kuitenkin myös värähtely peliä ja jos/kun bipodi osuu kovemman/pehmeämmän päälle korkoeroa helposti syntyy ja otteen kireyskin näkyy taulussa.
Ehdin jo proton päältä 2 teertäkin tiputtaa viikonloppuna.Tähän asti tuntemukset hyvät.
Teen tuohon vielä lisää korvakoita kun kuutiota kääntelemällä saa eri korkoja.Pienemmät korko säädöt tietty asetta hahlossa edestakaisin kuljetellen.
Teoreettista tuen korkeuslaskentaa voi harrastaa.Kun puut 15-25 m korkeita ja ampumamatkat 100-300 m ja perän alimman kohdan ja tuen väli 0,6-0,8 m niin verrannolla saa helposti "kuution" korkeustarpeet sottailtua.
En täältä kaupoista löytänyt 150x150 tai 200x200 valmiita harkkoja niin jouduin liimaamaan 30 mm paksuja päällekkäin.
Tarvikkeet maksoivat <10 eur ja niillä syntyy vielä toinenkin kuutio.
Kehitellään ja kuutioidaan-:).
Timppa
Ps.Jos löydän jostain about 200x200 mm "harkkoa" niin teen kyllä proton pitkästä versiosta,joka koko aseen matkalla yhtenäinen ja jonkun mittainen V hahlo jossa aseen perä voi kulkea edestakaisin.Materiaali kevyttä,niin kulkee helposti mukana.