Kirjoittaja Aihe: Testipöytä  (Luettu 1149 kertaa)

Long Range

 • *
 • Viestejä: 312
Testipöytä
« : Lokakuu 19, 2020, 06:42 »

Teetin/tein noita kuvan mukaisia kasa-ammunta pöytiä 8 kpl ja loppusijoitus paikaksi tulee Lappeenrannan Urheilutalon 50 m:n sisärata.
Painoa noille tuli <50 kg / pöytä ja näyttää mahtuvan farmariautoni peräkonttiin kun kaataa takapenkit.Yksinään kyytiin saanti/pois saanti hiukan haastavaa,mutta kahdestaan ok.

Kun noita kasa/testipöytiä on harvalla radalla,niin laitan piirustukset joiden mukaan nuo värkättiin.Piirustukset sain Tapani Nousiaiselta.
En ole vielä noiden päältä ampunut,mutta tällä viikolla käyn 300 m:n radalla pöytää koittamassa keskisytytteisillä.
Kannet on 30 mm:n koivuvaneria,jalat 80x80 putkea ja vaakatuet 40x40 putkea.
Tuollainen kulkee vielä radalle mukana/ pois tarvittaessa.

Timppa


HämeenHitain

 • *
 • Viestejä: 63
Vs: Testipöytä
« Vastaus #1 : Lokakuu 19, 2020, 08:05 »
Komea pöytä. Tukevuus edellyttää raskasta rakennetta ja massa itsessääkin auttaa jämäköittämään pöytää. Auton perässä kuskaamistahan se ei helpota...

Jos tuota haluaisi optimoida kuljettelua varten, niin "puolittaisi" isojen neliöputkien poikkileikkauksen, tekisin vanerikannesta helposti irroitettavan (siipimutterit tms) ja jalkojen T-pienan päälle voisi lisätä kahden etujalan väliin levyn, jonka päälle voisi esim. lapioida 20 l muurausämpärin täyteen hiekkaa (n. 30 kg) tai kuljettaa mukana sopivia betonilaattoja, joilla saisi ainakin 60 kg massaa. Melkoinen operaatio tämänkin kasaamisessa ja purkamisessa tietysti olisi, mutta onnistuisi yksinikin.

jli

 • *
 • Viestejä: 795
Vs: Testipöytä
« Vastaus #2 : Lokakuu 19, 2020, 09:03 »
Laitahan testiraporttia, kun kokemuksia kertyy. Näyttää ainakin lupaavalta. Joskus näkee videoita, joissa 10000 euron asetta testataan maastossa vinoon asennetun, 3 euron puutarhapöydän päältä ja sitten ihmetellään, kun kasa ei eroa tonnin aseen vastaavasta. Muovipyötä on kyllä varmasti kevyt kantaa paikalle, mutta alustan vaste saattaa vaihdella turhan paljon olosuhteista riippuen. Jos alusta on vakaa eikä muutu olosuhteiden muuttuessa, on sen päälle helppo järjestää juuri sellainen jousto tai vaste, kuin haluaa ja tarvitsee.

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.955
Vs: Testipöytä
« Vastaus #3 : Lokakuu 19, 2020, 16:00 »
Tein aikoinaan vähän vastaavan auton peräkonttiin mahtuvan pöydän sillä erolla että pöydässä oli taitettavat jalat sekä  takajalkaan integroitu penkki. Painoa pöydällä ei mahdottomasti ollut mutta se ei tukevuutta vähentänyt koska jalkojen asento ja rakenne tukevoitti pöytää kun ampuja istui penkille.

Oma pöytä meni aikoinaan lainaan erään edesmenneen alan lehden porukalle eikä sen jälkeen ole ollut pöydästä havaintoa, lainassaa vieläkin jossain päin suomea...

Joskus näin vastaavaa pöytää myynnissä jonkun toimesta mutta aikoihin ei ole noita taitettavilla jaloilla olevia pöytiä näkynyt oikein missään. Joskus jos on tylsää niin voisi yhden pöydän tehdä mökille, jos saan yhtä hyvän kun aiemmasta niin voisi tehdä pienen erän jalka osia myyntiin.
Kylätason ampuja

Long Range

 • *
 • Viestejä: 312
Vs: Testipöytä
« Vastaus #4 : Lokakuu 19, 2020, 16:46 »
Valettua / muurattua betonipöytää ei tukevuudessa voi näillä rakenteilla korvata,mutta kun alkanut iän myötä väärät paikat itselläkin jäykistyä (niska ja käytös) ,niin pidempi ampumasessio makuulta alkaa olla työmaa.

Tuo jalkojen täyttäminen / tyhjentäminen raskashiekalla on mahdollinen ja jahka noiden pystyjalkojen sisätilavuus on about 12 litraa,niin kromiittihiekalla pöydän paino liki tuplaantuu.

Aina on hyvä muistaa,että 500 mm pituisen piipun suun liikahdus 0,1 mm on about 600 kertainen 300 m:n päässä.....Eli 60 mm.
Ei tarttisi testipöydän juuri notkua.

Timppa
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2020, 04:16 kirjoittanut Long Range »

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.955
Vs: Testipöytä
« Vastaus #5 : Lokakuu 19, 2020, 20:11 »
Ei siirrettävät pöydät koskaan vastaa betonipöytää mutta on monesti mielekkäämpiä kun hiasen konepelti (?), puutarhapöytä tai märkään maahan mätkähtäminen makuulteen.

Se mun ex pöytä missä istuin oli osana rakennetta, tukevoittaa pöytää huomattavan paljon mutta miinuksena on ettei eri kokoiset ampujat saaneet luontevaa asentoa koska penkissä ei ollut säätöjä.
Kylätason ampuja

TicTac

 • *
 • Viestejä: 61
Vs: Testipöytä
« Vastaus #6 : Lokakuu 19, 2020, 23:23 »
Tuon oivan testipöydän siirrettävyyttä helpottaisi tuon pöytälevyn 700 mm sivulle ja/tai alas jalustaan asennettavat pyörät?
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 19, 2020, 23:25 kirjoittanut TicTac »

Long Range

 • *
 • Viestejä: 312
Vs: Testipöytä
« Vastaus #7 : Lokakuu 20, 2020, 04:46 »

Kustomoin keväällä 2 vanhaa asuntovaunua villisian kyttäys kopeiksi.Purin osan sisustuksista ja tein tukevat pöydät sisälle.
Pöydät ovat ylhäältä saranoitujen ikkunoiden kohdilla.
Naamiointi naamioverkoilla vielä.

Kun noissa vaunuissa oli kulmissa nostettavat / laskettavat jalat ja kun pulttipyssyllä vaunut ilmaan tunkkasin,niin siitäpä tuli mieleen:

Raskas betoni/muurattu ampumapöytä peräkärryyn tai vanhaan asuntovaunuun (tieliikennekelpoinen kuitenkin ellei säilytetä samalla radalla koko aikaa).Ajeleepi ampumapaikalle ja tunkkaa kärryn/vaunun ilmaan.3-tukipisteinen riittäisi.Vatupassilla vaakaan.

Lavan/vaunun lattiaa SAATTAISI joutua vahvistamaan... 

Jos vaunu,niin voisi saada hiukka lämpöäkin sisälle ja jatkaa kautta.

Kimppahankintana ei kulukaan kohtuuton. Tai jos joku taho ihan itse rahoittaa,niin voi vuokrata muille ja saada hiukan kuluille jakajia.

Timppa

Long Range

 • *
 • Viestejä: 312
Vs: Testipöytä
« Vastaus #8 : Lokakuu 24, 2020, 15:24 »
PV:llä oli senverran omaa käyttöä 300 m:n radalla,joten tänään vasta pääsin.

Sain issekseni pois autosta/takaisin autoon. Hieman nujuamista oli kyllä.

Pöytä on kyllä tukevin "siirtopöytä" joka minulla ollut.Ammuin päältä ok käyntiä ja lopuksi laitoin kiikarin 50 X suurennokselle ja kädet molemmin puolin pöytää,vääntelin ja katsoin putken läpi.Sain dotin liikkumaan about 2-3 cm taulussa.
Kyllä tuosta tavan kuolevaiselle latauksen käynti selviää.
Betonipöytä ampujat sitten ihan oma rotunsa-:).

Timppa