Kirjoittaja Aihe: Bausch & Lomb Eyeball Mk II  (Luettu 11790 kertaa)

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
Bausch & Lomb Eyeball Mk II
« : Lokakuu 17, 2006, 20:04 »
Elikkä,Tuli sitten päivitettyä optiikkaa ihan kunnolla. Eilen laseroitiin silmät Tampereen Medilaserissa Zyoptix Lasik - menetelmällä. Vaikea tietysti sanoa vaikka viikon päästä olisi sokea kuin lepakko mutta toistaiseksi fiilikset on aika mahtavat. Korjausta oli -1,5 + hajataitto, nyt näkö on parempi kuin koskaan laseilla tai piilolinsseillä korjattuna eikä leikkauksesta ole kuin puolitoista vuorokautta. Itse operaatio oli asiakkaan ominaisuudessa ihan triviaali, molemmat silmät laseroidaan kerralla ja kun siirryttiin silmästä toiseen niin fiilis oli lähinnä että "siinäkö kaikki?" . Tietysti tömäkkä puudutus silmässä ja haluttaessa hoitajan tarjoama diapami niin "mikää ei oo mitää" . :lol: Oli oikeastaan aika hupaisaa katsoa kun näkökenttä oli täynnä milloin mitäkin työkalua mutta itse operointia ei tuntenut edes kosketuksena.Koko hommaan liittyvät ennakkoluulot ovat puhtaasti korvienvälisiä, jos lasit ahdistaa ja persaus kestää sen, että rahaa palaa Hensun hinta eikä sillä saa kuin suurennoskertoimen 1x eikä edes vapaavalintaista retikkeliä niin go for it. Mä suosittelen lämpimästi. Schmidt & Benderin läpi voi TA- harrastaja tuijotella silloin tällöin mutta silmien läpi joka päivä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JRu »

espo

 • *
 • Viestejä: 444
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Lokakuu 18, 2006, 01:25 »
Kyllähän tuo silmien leikkaaminen on käynyt mielessä joskus kun olen oikeakätinen ja vasensilmäinen, löytyy hajataitteisuutta ja piilokarsastusta, normaalin taittoviran lisäksi. TA-harrastuksessa joutuu usein tuijottamaan optiikan läpi pitkiäkin aikoja, ja ainakin minulla silmälasin kehykset tuppaavat haittaamaan tähystämistä, eli tihruan usein silmälasien yli sitä ristikkoa. Ja silloin silmät rasittuvat... Eli nykyjään löytyy näköjään kelpo konsteja parantaa suorituskykyä lääketieteen keinoin, jos sattuu muuten olemaan hiukan huono näkö...hyvä näin. Silmälasittomuus on iso etu maastossa pyssyn kanssa koluttaessa, joten kaippa tällaisetkin aiheet sopivat hyvin tälle palstalle. Saiskos sitä suurennusta vähän lisää  ja sopivan retikkelin....
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut espo »

MSa

 • *
 • Viestejä: 1.240
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Lokakuu 18, 2006, 11:19 »
Älä Espo mene vaan leikkaukseen. Ne 6,5mm kasat Santiksessa puolimoottorilla on osoitus sun customoidun "bio-optiseen järjestelmän" toimivuudesta...  :lol:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut MSa »

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.576
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Lokakuu 18, 2006, 18:43 »
Tämä on varmaan itsestäänselvää mutta muistettakoon että minkään kirurgisen toimenpiteen lopputulosta ei voi kukaan taata. Todennäköisyydet ovat hyvät mutta eivät 100%. Lisäksi joitain näkövikoja ei voida Lasik-leikkauksilla edes korjata.Nykyään Lasik-leukkaukset osataan tehdä jo aika hyvin. Ei silti välttämättä kannata ottaa sitä halvinta "Kaksi silmää yhden hinnalla" -tarjousta ainakaan selvittämättä vähän mitä firmasta puhutaan. Osa Lasik-liikkeistä on jatkuvasti Kuluttajaviraston listoilla epämääräisen markkinoinnin vuoksi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Lokakuu 18, 2006, 20:54 »
Lainaus
minkään kirurgisen toimenpiteen lopputulosta ei voi kukaan taata.


Kun suosista ostaa yleisesti parhaaksi tunnustettua niin todennäköisyys saada sutta pienenee, ihan niinkuin näiden harrastekapineidenkin kanssa. Vähän surffaamalla kyllä löytää erot Zyoptix Lasik- (S&B) ja PRK- (Tasco) operaatioiden välillä ja on vaikea suositella kenellekään jälkimmäistä vain säästösyistä kun lopputulosta saa kuitenkin ihailla sen 16h vuorokaudessa. Tässä on yksi ostos missä ei todellakaan kannata säästää ja omat kehuni rajaankin vain siihen parhaaseen ja kalleimpaan vaihtoehtoon.Omalla kohdalla kuvio oli selvä, yksilöllisiin silmäkarttoihin perustuvan leikkauksen rantautumista Suomeen olin odottanut siitä asti kun siitä ensimmäisen kerran bongasin infoa netistä, taloudellisista syistä hommaa on tietysti lykätty parikin kertaa mutta nyt kun tilaisuus tuli niin piti vähän surffata että kenellä on hommasta täälläpäin maailmaa kokemusta ja silmäkirurgi Harri Koskelan (ent. silmälasien käyttäjä itsekin) nimi jäi pakan päällimmäiseksi. Sitten löytyi paikka missä ko. jamppa leipoo silmiä ja otettiin riski -- kannatti.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JRu »

1Bazoomer

 • *
 • Viestejä: 20
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Lokakuu 19, 2006, 13:28 »
Kun olen itsekin aikeissa korjauttaa silmät niin kehtaatko JRu laittaa sen hinnan vielä ihan euroina niin voisin saada verensyöksyni hyvissä ajoin...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut 1Bazoomer »

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Lokakuu 19, 2006, 14:09 »
Jees, ihan julkista tietoa ja löytyy myös Medilaserin www- sivuilta.Esitutkimus 194€ josta Kela korvaa osan, jää maksettavaksi n. 114€

Kontrollikäynti 1kk leikkauksesta 99€

Muut kontrollikäynnit (Kela korvaa osan) 72€ , näistä ei ole itsellä ollut puhetta joten en tiedä ovatko välttämättömiä

Zyoptix-  Lasik 1330€ / silmä eli 2660€

Toimistomaksu 9€Itsellä siis mennyt tähän mennessä 2783€ ja ainakin 1kk kontrollikäynti on vielä edessä. Tuntuuhan kymmenen silmälasiparin hinta kerralla aika kovalta mutta edelleen olen sitä mieltä että tästä nauttii joka päivä, joka tilanteessa, aamusta iltaan, toisin kuin jostain lelusta asekaapissa tai parkkipaikalla. Käyttömukavuudeltaan ei voi edes puhua piilareista tai silmälaseista samassa lauseessa, silmät on alkuvaiheen tippojen laittelun jälkeen huoltovapaat ja silmälaseihin verrattuna nyt on käytössä koko näkökenttä, ilman vääristymiä. Ainakin hajataitto korjattuna silmälaseilla kuva oli aina vähän vääristynyt ja esim. autoillessa vilkaisut sivuille menivät yleensä ohi linssin eli kuva oli samea. Kilpa-autoillessa se nyt ei niin haitannut koska peltiä voi oikoa varikolla mutta siviilissä maalin vaihtamisesta tulee aina ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia :twisted:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JRu »

LSa

 • Killan puheenjohtaja
 • *****
 • Viestejä: 1.972
 • Edistän: 1 | +5 | 8 | 9 | 36 | 37 | 39 | 41 | 44
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Lokakuu 19, 2006, 15:28 »
Onnea uusille silmille!Miten hämäränäön kanssa kävi?

Tuli vaan mieleen, että harvoin tulee edes ajateltua kuinka paljon isoja ja pieniä vahinkoja silmä-/suojalasit vuosien saatossa estävät.Itselläni on laseihin/silmien lähelle törmännyt kaikkea mahdollista: sormia, varpaita, naruja, oksia, kipinöitä, palojätteitä, höyryä, metallipaloja, jäätä, metallipuikko, kaikenlaisia roskia, myrkkyjä, liuottimia, hauli, pikkuötököitä jopa satasen kohtaamisnopeudella jne.Tikkejä on tullut muutaman kerran silmien lähelle. Silmät ovat kuitenkin kunnossa. Toisinkin voisi olla.Suojalasit suojaavat silmiä vihollisen vastatarkka-ampujatoiminnan seurauksilta – epäsuoran tulen heittämän maan ja sirpaleiden lennellessä. :)Lisäksi suojalasit ovat hyvät, jos saa kyydin toiminta-alueelle esim. traktorin lavalla, miehistönkuljetusvaunun kannella, moottoripyörän kyydissä, moottorikelkassa tai sen reessä. Ilman laseja ympäristön tähystäminen on viiman takia vaikeaa.Aurinkolasit kuuluvat sissipakkaukseen – ehkäisevät lumisokeutta ja mahdollistavat tähystämisen auringonkin suuntaan.Lisäksi lasit suojaavat tuulisella ja kylmällä kelillä silmiä viimalta. Räntäsateessakin ympäristön tarkkailu onnistuu gogglesit päällä paremmin, kuin ilman.Eli nyt, kun olet korjannut silmäsi ja ”suojalasit” ovat poissa niin olet varmasti jo hommannut kunnolliset aurinko-/ampujanlasit ja gogglesit tilalle? esim. http://http://www.essgoggles.comJos laseja ei vielä ole, niin hommaa ensimmäisenä niin pienet, että ne kulkevat mukana. Suojalasien tehokkuus perustuu siihen, että ne ovat päässä silloin kun niitä tarvitaan. :roll: :oops:

 Polaroiduilla näkee mm. kaupungissa liikkuessa paremmin ikkunoiden heijastusten läpi. Heijastusten poistaminen on ainakin kalamiehille tuttu juttu.Joskus löysin tämmöisiä maalikuulapelaajien käyttämiä tarroja, kun mietin optiikan naamioimista: http://http://www.goggleskinz.com Ja sieltä linkit Skinz ja Camo.Ei noilla tarroilla suojalasien linssin kiiltoa taida saada pois, mutta peittävät ainakin silmät, joten voit lasit päässä aiheuttaa vaaratilanteita nukkumalla niin, että taisteluparisi ei huomaa sitä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut LSa »

JHa

 • *
 • Viestejä: 571
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Lokakuu 19, 2006, 16:07 »
Tuli mieleen näistä sisseille välttämättömistä "suojalaseista" erään mortin ryhmyrille toteama lausahdus morttikauden alun tetsauksissa. "Ei näe mittää, paleltaa ja värinääkin on". Raukalla oli lasit pahasti sumeena ja tetsaussuuntakin poikkesi toivotusta. Hänen osaltaa homma onneksi vaihtui pikaiseen kotiutukseen. Sissi metsässä rähinä päällä näkökyky ainoissa suojalaseissa ja lasit huurteessa ja rikki. Valitettava kohtalo :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JHa »

LSa

 • Killan puheenjohtaja
 • *****
 • Viestejä: 1.972
 • Edistän: 1 | +5 | 8 | 9 | 36 | 37 | 39 | 41 | 44
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Lokakuu 19, 2006, 16:35 »
tuskinpa mortin kotiutus laseista riippui.

Aika harvoin se sissi siellä metsässä rähinöi. Taitaa suurin osa ajasta mennä ihan vaan siirtymisiin, lepoon, oleiluun ja odottamiseen. Niissä laseista on hyötyä. Suurimmat hyödyt tulevat liikuttaessa: kilpapyöräilijät ja -hiihtäjät, moottorikelkkailijat jne. käyttävät suojalaseja niiden "haitoista" huolimatta. Sissin toimintaympäristö on silmille paljon vaarallisempi. Miksi siis ylenkatsoa suojalaseja?Sissihommissa lasit on pimeässä liikkuessa suojelleet ainakin omia silmiäni ihan hyvällä menestyksellä oksilta. On se linssin ohjaaman oksan silmäkulmasta valuttama verinoro kuitenkin pienempi juttu, kuin silmämuna oksan päässä.  :DJännä juttu miten sotilaat ympäri maailmaa pitävät suojalaseja, mutta suomalaiseen toimintaan ne eivät sovi?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut LSa »

john

 • *
 • Viestejä: 1.417
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Lokakuu 19, 2006, 17:41 »
Lainaus käyttäjältä: "LSa"
tuskinpa mortin kotiutus laseista riippui.

Aika harvoin se sissi siellä metsässä rähinöi. Taitaa suurin osa ajasta mennä ihan vaan siirtymisiin, lepoon, oleiluun ja odottamiseen. Niissä laseista on hyötyä. Suurimmat hyödyt tulevat liikuttaessa: kilpapyöräilijät ja -hiihtäjät, moottorikelkkailijat jne. käyttävät suojalaseja niiden "haitoista" huolimatta. Sissin toimintaympäristö on silmille paljon vaarallisempi. Miksi siis ylenkatsoa suojalaseja?Sissihommissa lasit on pimeässä liikkuessa suojelleet ainakin omia silmiäni ihan hyvällä menestyksellä oksilta. On se linssin ohjaaman oksan silmäkulmasta valuttama verinoro kuitenkin pienempi juttu, kuin silmämuna oksan päässä.  :DJännä juttu miten sotilaat ympäri maailmaa pitävät suojalaseja, mutta suomalaiseen toimintaan ne eivät sovi?


Tässä on yksi brändi, jos kelpaa hieman pienemmät kakkulat: http://www.bodyspecs.com

Ja näitä saa pian suomestakin...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Anonymous »

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Lokakuu 19, 2006, 18:09 »
Lainaus
Onnea uusille silmille!

Miten hämäränäön kanssa kävi?


Kiitos. Hämäränäöstä en osaa sanoa eroa entiseen. Kun illalla päästän koirat pimeälle pihalle niin tuntuu että aiempaan verrattuna ihan +-0.Suojalaseista sen verran että nyt helpotti kun pakko ei ole pitää mitään, toki näkö kannattaa suojata mutta kun ryömii kanervikossa lasit huurussa aivan umpisokeana niin hermo on piukassa ja tekee suoraan sanottuna helvetin hyvää ajatella että jatkossa voi nostaa huuruiset gogglet pois nenältä ja silti näkee yli metrin päähän tarkasti.Harvoin silmälaseista on haittaa ollut, mutta silloin kun on ollut, niin ne onkin meinanneet pilata koko päivän. On ne toki monesti suojanneetkin, esim. hitsaus- tai rälläkkäroiskeilta, mutta erillisiä suojalasejahan voi ja pitääkin käyttää silloin kun ylimääräistä roipetta on syytä epäillä olevan ilmassa. Siitä valinnan vapaudestahan tässä nimenomaan maksettiin eikä kaduta yhtään.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JRu »

askomiko

 • *
 • Viestejä: 145
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Lokakuu 19, 2006, 21:21 »
Ooh, tuota karttaideaista tuli joskus ihasteltua, että "jospa vain suomestakin saisi", ja näköjään siis saakin! Tämähän on mielenkiintoista. Aiemmista laaseroinneista on kuitenkin jonkin verran kuullut myös huonoa, hämäränäön, silmien kuivumisen ja haamukuvien suhteen, kaipa ne samat pätee tähänkin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut askomiko »

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.576
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Lokakuu 20, 2006, 20:09 »
Suojalaseista ja PV:stä sen verran että ainakin Santiksessa kaupunkisotaa treenaavilla varusmiehillä on kaikill suojalasit jakovarusteena. Ainoa merkittävä miinus on lasien suojapussit jotka täysmustina "loistavat" maastohupulla varustetun kopmposiittikypärän otsalla puolen kilometrin päähän silloin kun lasit ei ole päässä ha suojahuppu taskussa.Suojalasien käyttö on fiksua aina kun pelataan ampuma-aseiden kanssa ja metsässä tetsatessa ne myös suojaavat silmiä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Marraskuu 16, 2006, 22:33 »
No niin,Tänään oli kuukauden jälkitarkastus vielä Medilaserin tiloissa ja otettiin kartat silmistä. Operaatio ja toipuminen menivät putkeen, oikeassa silmässä nyt nollanäkö ja vasemmassa läppä vielä hieman turvoksissa -0,25 jonka odotetaan tasoittuvan ennen 6kk jälkitarkastusta. Klassinen näkötesti meni sukkelaan kun vain luki kaikki merkit tauluista sitä mukaa kun lekuri ehti niitä seinälle heittää. :D
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JRu »