Kirjoittaja Aihe: Aktiivikuulosuojaimet  (Luettu 289 kertaa)

mepayUlike

 • *
 • Viestejä: 6
Aktiivikuulosuojaimet
« : Heinäkuu 10, 2019, 00:52 »
Olisi aika siirtyä korvatulpista aktiivisiin kuulosuojaimiin. Msa sordin ja peltor alkaa n +200e, jossakin näin burrelit, maksoi edellisiin verrattuna naurettavan vähän. Onko hinta suoraan verrannollinen laatuun?

Haittaavatko kupit paljon ampumista? Viimeksi ampunut kupeilla vuonna 88 kun rk:lla pääsi kokeilemaan, ei mitään muistikuvaa.

Sitten taitaa löytyä vielä aktiivitulppiakin,  ovatko harkitsemisen arvoisia? Vinkkejä ja kokemuksia vaan tänne, olisin niistä kovin kiitollinen.

mikkos

 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #1 : Heinäkuu 10, 2019, 06:56 »
Tuli joitain vuosia sitten hankittua Peltorin Sporttac malli ammuttajan hommia silmällä pitäen. Ei tarvi enää nostella läppiä korvilta ampujien vaihtuessa tai radioliikenteen ajaksi. Nuihinkin saisi radiopuhelimen liitettyä, mutta eipä ole tullut johtoa hommattua yhistyksen kamppeisiin. Vertailu kohtaa muihin ei isommin itsellä ole, mutta varsinkin tarjous hinnassa ollessaan varmasti hinnan väärti.
Kupit on matalat, verraten moniin perus suojaimiin, eivätkä ampuessa haittaa. Makuulta ammuntakin sujunut ilman ylimääräistä hieromista.
Kyseessä siis tämä malli https://www.retkitukku.fi/peltor-sporttac-aktiivikuulosuojaimet.html

Huhtpa

 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #2 : Heinäkuu 10, 2019, 09:29 »
Kuulosuojaimiin pitää suhtautua niin kuin turvalaitteisiin. Niiden on tarkoitus suojella käyttäjää.
Kuulosuojainten vaimennustehoissa on  niin isot erot että auto maailmassa sopivat verrokit olisivat 1980-luvun Ruosteinen Renault ilman mitään turvavarusteita  vs. Volvo xc90 vm 2019.

Halvimpien suojainen vaimennus teho on 19 dB ja tehokkaimmat 40 dB. Muistakaamme taas että dB steikko on logaritminen eli 3 dB nousu kaksinkertaistaa äänenpainetason ja puolittaa turvallisen alistumista ajan.
Eli ero parhaiden ja halpojen välillä on karkeasti 64-kertainen.

Sitten on vielä se on aktiivisuojaimissa 1 vai 2 mikrofonia. Katkaiseeko melu hetkeksi mikrofonien toiminnan vai leikkaako se vain voimakkaat äänet. Kuinka paljon mikrofonit vahvistaa ääntä.

Muutama vuosi sitten tutkin tarjonnan ja aktiivi-suojaimiksi valikoitui Peltor Pro-tac 2. Se oli silloin parhaiten suojaava. Toki SRA:ssä Käytän tupla suojia. Parhaimman toiston ääni-ympäristöstä sai ilmeisesti Peltor Tactical XP mallilla. Kehitys kehittyy enkä tiedä mitkä on tämän päivän parhaat.

Jos valistuksesta huolimatta haluat halvat etkä välitä omasta terveydestään voit tilata eBay:sta venäläiset kuulosuojaimet.
 

Nalli

 • *
 • Viestejä: 8
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #3 : Heinäkuu 10, 2019, 12:00 »
Jos on silmälasit, niin silikonipehmusteet on hyvä juttu. MSA Sordinilla mennään, pääosassa metsästys. Ostoni aikaan Peltorissa oli epästandardi merkkikohtainen liitin radiolle, Sordiineissa normaali 3,5mm aux liitin.

mika

 • *
 • Viestejä: 1.805
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #4 : Heinäkuu 10, 2019, 12:03 »
MSA sordinit taikka Peltorit niin kummassakaan ei raha mene haaskuun. On käyttäjäkohtainen juttu miten luurit istuu itselle ja ampuma-asentoon. Itsellä pääsääntöisesti sordiinit.
CHAIRBORNE - USB Troop

jsr85

 • *
 • Viestejä: 586
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #5 : Heinäkuu 10, 2019, 12:11 »
Sordinit geelipehmusteilla käytössä eikä voi pahemmin valittaa, pysyy tiiviinä vaikka lasin aisat menee pehmusteiden alle.

JR
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2019, 12:13 kirjoittanut jsr85 »
<t></t>

kumimuumi

 • *
 • Viestejä: 101
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #6 : Heinäkuu 10, 2019, 12:47 »
Mä vaihdoin Sportaceista Sordineihin kun tuli sopivasti kokeiltavaksi. Mukavammat päässä ja mun mielestä Sordineissa toimii äly paremmin kuin Peltoreissa. Ja mettällä radio kiinni luureissa.