Kirjoittaja Aihe: Aktiivikuulosuojaimet  (Luettu 8299 kertaa)

mepayUlike

 • *
 • Viestejä: 23
Aktiivikuulosuojaimet
« : Heinäkuu 10, 2019, 00:52 »
Olisi aika siirtyä korvatulpista aktiivisiin kuulosuojaimiin. Msa sordin ja peltor alkaa n +200e, jossakin näin burrelit, maksoi edellisiin verrattuna naurettavan vähän. Onko hinta suoraan verrannollinen laatuun?

Haittaavatko kupit paljon ampumista? Viimeksi ampunut kupeilla vuonna 88 kun rk:lla pääsi kokeilemaan, ei mitään muistikuvaa.

Sitten taitaa löytyä vielä aktiivitulppiakin,  ovatko harkitsemisen arvoisia? Vinkkejä ja kokemuksia vaan tänne, olisin niistä kovin kiitollinen.

mikkos

 • *
 • Viestejä: 31
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #1 : Heinäkuu 10, 2019, 06:56 »
Tuli joitain vuosia sitten hankittua Peltorin Sporttac malli ammuttajan hommia silmällä pitäen. Ei tarvi enää nostella läppiä korvilta ampujien vaihtuessa tai radioliikenteen ajaksi. Nuihinkin saisi radiopuhelimen liitettyä, mutta eipä ole tullut johtoa hommattua yhistyksen kamppeisiin. Vertailu kohtaa muihin ei isommin itsellä ole, mutta varsinkin tarjous hinnassa ollessaan varmasti hinnan väärti.
Kupit on matalat, verraten moniin perus suojaimiin, eivätkä ampuessa haittaa. Makuulta ammuntakin sujunut ilman ylimääräistä hieromista.
Kyseessä siis tämä malli https://www.retkitukku.fi/peltor-sporttac-aktiivikuulosuojaimet.html

Huhtpa

 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #2 : Heinäkuu 10, 2019, 09:29 »
Kuulosuojaimiin pitää suhtautua niin kuin turvalaitteisiin. Niiden on tarkoitus suojella käyttäjää.
Kuulosuojainten vaimennustehoissa on  niin isot erot että auto maailmassa sopivat verrokit olisivat 1980-luvun Ruosteinen Renault ilman mitään turvavarusteita  vs. Volvo xc90 vm 2019.

Halvimpien suojainen vaimennus teho on 19 dB ja tehokkaimmat 40 dB. Muistakaamme taas että dB steikko on logaritminen eli 3 dB nousu kaksinkertaistaa äänenpainetason ja puolittaa turvallisen alistumista ajan.
Eli ero parhaiden ja halpojen välillä on karkeasti 64-kertainen.

Sitten on vielä se on aktiivisuojaimissa 1 vai 2 mikrofonia. Katkaiseeko melu hetkeksi mikrofonien toiminnan vai leikkaako se vain voimakkaat äänet. Kuinka paljon mikrofonit vahvistaa ääntä.

Muutama vuosi sitten tutkin tarjonnan ja aktiivi-suojaimiksi valikoitui Peltor Pro-tac 2. Se oli silloin parhaiten suojaava. Toki SRA:ssä Käytän tupla suojia. Parhaimman toiston ääni-ympäristöstä sai ilmeisesti Peltor Tactical XP mallilla. Kehitys kehittyy enkä tiedä mitkä on tämän päivän parhaat.

Jos valistuksesta huolimatta haluat halvat etkä välitä omasta terveydestään voit tilata eBay:sta venäläiset kuulosuojaimet.
 

Nalli

 • *
 • Viestejä: 9
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #3 : Heinäkuu 10, 2019, 12:00 »
Jos on silmälasit, niin silikonipehmusteet on hyvä juttu. MSA Sordinilla mennään, pääosassa metsästys. Ostoni aikaan Peltorissa oli epästandardi merkkikohtainen liitin radiolle, Sordiineissa normaali 3,5mm aux liitin.

mika

 • *
 • Viestejä: 1.868
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #4 : Heinäkuu 10, 2019, 12:03 »
MSA sordinit taikka Peltorit niin kummassakaan ei raha mene haaskuun. On käyttäjäkohtainen juttu miten luurit istuu itselle ja ampuma-asentoon. Itsellä pääsääntöisesti sordiinit.
CHAIRBORNE - USB Troop

jsr85

 • *
 • Viestejä: 688
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #5 : Heinäkuu 10, 2019, 12:11 »
Sordinit geelipehmusteilla käytössä eikä voi pahemmin valittaa, pysyy tiiviinä vaikka lasin aisat menee pehmusteiden alle.

JR
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2019, 12:13 kirjoittanut jsr85 »
<t></t>

kumimuumi

 • *
 • Viestejä: 108
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #6 : Heinäkuu 10, 2019, 12:47 »
Mä vaihdoin Sportaceista Sordineihin kun tuli sopivasti kokeiltavaksi. Mukavammat päässä ja mun mielestä Sordineissa toimii äly paremmin kuin Peltoreissa. Ja mettällä radio kiinni luureissa.

metsienmies

 • *
 • Viestejä: 424
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #7 : Heinäkuu 20, 2019, 14:31 »
Itte ostin sordin supreme pro x ja tuntu siltä ettei olis suojaimia päässä lainkaan kun ampui, palautin ne alle 30min. Pidättäydyn vanhoissa ja hyvissä peltor shootereissa, ovat suojaukseltaan melkein yhtä tehokkaat kuin optima 3. Ainut vaan, että kun laittaa mikin päällä niin kokoajan pientä taustakohinaa.

mepayUlike

 • *
 • Viestejä: 23
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #8 : Heinäkuu 24, 2019, 00:54 »
Vielä ei ole tullut suojaimia hankittua, odotan tilipäivää. Onko kellään tietoa silenta mill com mista? Miten pärjää noille peltoreille ja sporttaceille? Lienee kotimaiset ja ladattavat.

epe

 • *
 • Viestejä: 26
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #9 : Heinäkuu 24, 2019, 07:36 »
Silentan kuulevat mallit ovat melko mölkeröitä eli ei oikein sovellu ammuntaan.... Vai onko niillä joku malli jossa olisi pelkkä kuulevatoiminto? Kyllä nuo Sordinit kannattaa hommata niin ei mene rahat hukkaan!

metsienmies

 • *
 • Viestejä: 424
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #10 : Heinäkuu 27, 2019, 12:06 »
Vielä ei ole tullut suojaimia hankittua, odotan tilipäivää. Onko kellään tietoa silenta mill com mista? Miten pärjää noille peltoreille ja sporttaceille? Lienee kotimaiset ja ladattavat.

Itte testannu silentan milcomit päässä, koko on aikalailla sama ku sordineissa mutta ainakin itselläni sulkeutuvat paremmin korvan ympärille kuin sordinit. Mutta paras neuvo on että käyt kiertämässä kauppoja ja koitat niitä suojaimia päässä, sillä kaikki kehuvat tietenkin itselleen sopivia tuotteita.

Sordinit itselläni ei vaimenna laukausua käytännössä yhtään, toiset taas kehuvat parhaimpina ikinä. Itse käytän radalla peltor optima 3 ja metässä peltor shooter jotka molemmat saman kokoisia isoja möhkäleitä eikä minulla ole mitään ongelmaa sen suhteen, etteikö muka ne päässä voisi ampua - joillekkin voi taas olla hankalaa. Sport tac on ainut joisa olen kuullut pääsääntöisesti vain hyvää ja on suunnitteilla itselleni hommata ne, mutta en ole testannut ampua ne päässä joten en voi vaimennuksesta sanoa mitään, mutta kaupassa istui ja sulkeutui hyvin. Tosin sordinitkin kaupassa tuntuivat vaimentavan hyvin, ammuttaessa ei käytännössä yhtään. Jos vain mahdollista keskustele kauppiaiden kanssa että saatko kokeilla ampua ne päässä testatakses onko hyvät ja pyytää palautusoikeutta jos ei käy. Tietenkin pitää näistä sopia ennen kuin ne ostaa.

SJ

 • *
 • Viestejä: 55
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #11 : Elokuu 05, 2019, 21:24 »
Meinasinkin juuri kysyä tästä asiasta, joten heitän oman kysymykseni tähän kertjuun:

Eli miten eri suojain mallit sopivat kiväärin tukin kanssa? Itselläni on ollut tiettyjen kiväärien ja/tai ampuma-asentojen kanssa ongelma kun kupit tuppaavat kolisemaan tukkiin ja tulevat muutenkin tielle? Onko neuvoja? Kuulokkeena Peltor Optime II.

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.576
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #12 : Elokuu 05, 2019, 21:48 »
Ohuemmat kupit auttaa. Vaatii yleensä tulpat lisäksi. Toinen on vähän korkeammat tähtäin jalat mutta siitä tulee omat lisähaasteensa kulujen lisäksi.
Terveisin,


HJu

SJ

 • *
 • Viestejä: 55
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #13 : Elokuu 09, 2019, 09:59 »
Sitten vielä toinen kysymys:

Kaikki varmaan muistavat ne kuulosuojaimet mitä intissä käytettiin, eli vastaava, ellei identtinen lienee Peltor Bulls Eye 1. Onko mitään aktiivisuojainta jotka taittuvat kasaan vastaavalla tavalla? Ei ole iso juttu, mutta on noita helpompi kuljettaa ratakassissa kun eivät vie niin paljoa tilaa.

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.576
Vs: Aktiivikuulosuojaimet
« Vastaus #14 : Elokuu 09, 2019, 10:29 »
Peltor Comtac XP ja XPi sekä Sordin Pro-X taittuvat kasaan, ovat pienillä kupeilla ja aktiivisuojaimia.
Terveisin,


HJu