Kirjoittaja Aihe: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta  (Luettu 1700 kertaa)

metsienmies

  • *
  • Viestejä: 18
Vs: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta
« Vastaus #15 : Toukokuu 27, 2019, 22:58 »
Pitäisi keksiä max 100 m matkoille suht tarkka reikäpääpatruuna. Reikäpää siksi, että haluaisin käyttää samaa patruunaa kyyhkyyn yms piekkaririistaan, ja umpiluoti tahtoo olla aika heikko tappoteholtaan. SK Subsonic toimi ennen, mutta varastot alkaa olla tyhjät eikä sitä enää kaupasta saa mikä on takaisku koska toimi todella hyvin sekä tarkkuuden että muunkin puolesta, eikä ollut edes riistohintainen :/

Ainakin näitä on olemassa ja pistin äsken tilaukseen muut paitsi Eley, joka tuntuu olevan loppu monesta paikasta.
RWS Subsonic (tämä toimi viimeksi testatessani ihan suht hyvin)
S&B 22 LR SUBSONIC LHP (ei kokemusta)
CCI 22LR Sub-Sonic HB (ei kokemusta, mutta CCI Standard Velocity on käynyt välillä oikeinkin hyvin)
Win .22 LR Subsonic Max HP (ei kokemusta)
Eley .22LR Subsonic HP (ei ollut tilattavissa).

Itelle käy rws subsonic hp kylmällä ihan uskomatonta kasaa, cci sub sonic hp vähän huonommin ja winchester 42max käy tosi huonosti ja käy huonosti myös mitä olen yleisesti ottaen nähnyt, tosin cci ja winukka testattu plussakeleillä eikä pakkasillä ollenkaan. Winukassa paras osumaenergia kun testannut tölkkiin täynnä vettä. Tosin erot ovat niin pienet ettei winchesteriä kannata omasta mielestä käyttää. Itsellä myös yhdestä rasiasta 5 hylsyä ei tullut ulos vaan piti pari kertaa lukko lyyä kiinni ja avata että viimeinkin vetäisi sen ulos - ainut patruuna jonka kanssa ollut mitään syöttö/poistohäiriöitä. Winukassa myös se marginaalinen osumaenergia lisä on mitätön koska tarkkuuden puolesta sillä ei osu paljoa mihinkään.

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 2.652
Vs: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta
« Vastaus #16 : Toukokuu 28, 2019, 05:57 »
Winsusta poimittu samoja ongelmia, tiukkapesäiseen ei pesity ollenkaan vaikka pesä on SAAMI toleranssien sisällä. Winsuja on kokeiltu vaikka mitä ja aina yhtä huonot kokemukset, ellei pesity, niin ei käy, tai jos pesittyy niin hylsyt halkeilee, välillä tussahtaa ja toisinaan pamahtaa.
Kylätason ampuja

Tapiok

  • *
  • Viestejä: 114
Vs: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta
« Vastaus #17 : Toukokuu 28, 2019, 07:51 »
Useampi 500 kpl paali Winsun 40 ja 42 gr reikäpäitä tullut ammuttua, ollut omassa käytössä aika tavalla yleispaukku jahtihommissa. Käynti riittävää noin 2 cm nippua 50 metriin. Useasta tuhannesta paukusta muistan yhden toissa syksyltä, joka karkasi reilusti yliääniseksi, muuten ollut hyvin tasainen. Syöttyy ja poistuu aseista moitteetta, eikä myöskään ole hylsyjä rikkoutunut. Vanhempi 40 gr oli hieman parempi kuin tämä nykyinen 42 gr. Kokemukset neljästä eri aseesta 2 pulttilukkoa ja 2 puolaria. Pitäisi pari paalia varmaan taas ottaa, kun alkaa kaappi sen osalta tyhjenemään.

RWS SHP hyvä paukku, kannattaa kokeilla, tällä mennään ensi syksyn kyyhkyjahdit. CCI:n Subsonic myös ok, mutta luodin muoto on sellainen, että saattaa ottaa kovasti rihloihin kiinni ja ahdistaa pesitettäessä. Yhteen aseeseen jää pesään, jos koettaa ottaa ampumatonta paukkua pois. Eley käy myös hyvin, mutta reikä on RWS:n kanssa pieni, eikä niin räväkästi aukeava. Esim. kyyhkyjahtiin hyvä.

CCI Supressor ihan ok myös, mutta nopeus alle 300 m/s ja noista poikkeava lentorata. CCI Segmented Subsonic, kolmeen osaan hajoava luoti, käynti 20 mm luokkaa 50 metriin, tehokas jos saisi vielä räksää luvallisesti ampua, mutta isompaan riistaan kumman ponneton.

Sk/Lapua Subsonic, kesällä lämpimässä hyvin tarkka, talvella kasat 30-60 mm / 50 metriä. Paljon tullut käytettyä kyyhkyjahdissa, siistit raadot.

jsr85

  • *
  • Viestejä: 583
Vs: Pitkän matkan pienoiskivääriammunta
« Vastaus #18 : Toukokuu 29, 2019, 23:41 »
Eka kertaa testailin "laatupaukkuja" kun halvalla sain center-x muutaman rasian.
Äkkiseltään paksupiippuinen Cz455 tuntuu tykkäävän, 5lks/50m

Rugerissa Sk rifle matchin kans samaa tasoa. 5lks/50mJR

<t></t>