Kirjoittaja Aihe: Ehdottakaa piippua:  (Luettu 13672 kertaa)

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 3.128
Vs: Ehdottakaa piippua:
« Vastaus #15 : Marraskuu 22, 2021, 20:30 »
Kotimaiset on nähty, lastupiiput kuparoi älyttömästi ja Sakon piiput myös hinnaltaan ulkona vaikka muuten ovat hyviä. Lotharin piiput on arpapeliä saako hyvin käyvän vai ei, hyvät on todella kovalla käynnillä mutta sellaisen löytäminen tulee kalliiksi.

Jos käyntiä haluaa niin maineikkaat jenkki nappirihlatut piiput on hyvä valinta. Shileniä olen käyttänyt viime aikoina eikä ole tullut pettymystä, käyntiä löytyy ihan perus CrMo piipusta joka on rosteria halvempi. Huippukäyntiä jos haluaa niin sitten joku jenkki rosteri, Shilen on aika varma valinta tässäkin.

Nappirihlattu piippu kannattaa ottaa valmiiksi muotoon sorvattuna koska piipun viimeistely läppäys tehdään vasta muotoonsorvauksen jälkeen. Ainakin Shilen toimii tällä tavalla, muista valmistajista ei tietoa. Läppäyksen jäljiltä piippu on tasaisesti piipunsuuta kohti supistuva. Jos ostaa aihion niin muotoonsorvauksen jälkeen on riskinä että piippu on tiukempi alkupäästä missä piippu on paksumpi ja väljempi piipun suulta. Joskus vaikuttaa käyntiin ja joskus ei, lähtökohtaisesti piipun suuta kohti väljistyvä piippureikä ei ainakaan paranna käyntiä.

15 vuodessa on kokemukset lisääntyneet ja näkemykset muuttuneet, sen verran monta piippua on tuhrattu viime vuosien aikana kun asiat pitää tehdä oman pään mukaan. Aikansa kun sitä omaa päätä hakkaa seinään niin silmät alkaa harittamaan ja näkökenttä laajenee, alkaa näkemään ihan uusia asioita piippujen valmistajista ja ominaisuuksista. Ei ole sattumaa että monessa mitali aseessa on jenkki nappirihlattu piippu.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 22, 2021, 20:35 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja