Kirjoittaja Aihe: Kiikarin kiinnityksestä ja jaloista  (Luettu 468 kertaa)

Zetori

  • *
  • Viestejä: 170
Kiikarin kiinnityksestä ja jaloista
« : Marraskuu 28, 2021, 12:45 »
Ajattelin ensin hommata halvat alumiiniset yksosaiset optilockit tulevan Tikka t1x UPR katolle. Kiikarina Falcon optics m18 putki. Sitten eksyin lueskelemaan täältä ja muualta aiheesta kiikarin kiinnitys ja hoksasin että ei sekään ole välttämättä niin yksinkertainen asia kun äkkiä ajattelisi. On kaikenlaista läppäämistä yms.

Muutama kysymys aiheesta...

1. Mitä etua saan kaksiosaisista optilockeista suhteessa yksiosaisiin?
2. Jos hankin laadukkaat kaksiosaiset teräsoptilockit niin tarviiko niitä alkaa läppäämään linjaan?
3. Onko mahdollista, jos haluan esim. kuljetuksen ajaksi käyttää kiikaria pois, saada se takaisin niin että osumapiste ei siirry? Jos on niin millainen kiinnityssysteemi tähän vaaditaan?

expressload

  • *
  • Viestejä: 281
Vs: Kiikarin kiinnityksestä ja jaloista
« Vastaus #1 : Marraskuu 28, 2021, 13:37 »
Kun asennetaan tehtaalaiseen aseeseen jossa kiinnityskiilat ovat käytännössä linjassa keskenään senverran kun kewytrekyylisessä pyssyssä tarvitaankin..silloin kiinteä renkulat ovat paikallaan varsinkin jos hankkii Optilockit joissa on sisällä mullinsilmä renkula.

Kaksiosaisissa teräsrenkaissakaan ei tarvitse läpätä silmiä keskenään linjaan koska läppääminen hoituu niillä mullinsilmillä,jos siis Optilockit,varovaisesti kiikari kiinni kansiruuveilla ja pikku liikahtus eteen ja taakse liukurenkaissa hoitaa läppäämisen,eritoten jos ase on nakskakkosen rekyylinen,toimii raskaammillakin paukuilla.

Kiikarin irrottaminen ja kiinnittäminen esim Optilockin Weaver alapaloilla pitää osumapisteen riittävän kohdallaan vaikkapa hirwen kellistämiseen,etäisyyden kasvaessa ja kohteiden pienentyessä tahi siirryttäessä kasa-ammunnan harrastamiseen vaadittaneen uusi kohdistus ainakin parilla paukulla jotta saadaan varmuus osunnasta haluttuun kohteeseen.Pelkästään ruuvien kireyden saaminen samaan momenttiin kuin ennen irrotusta ei onnistune kenttäolosuhteissa polven päällä...paitsi jos on momenttiavain mukana..melko pienet momentin muutokset näkyvät kohteessa jos etäisyys on vaikkapa 300m ja tähtäyspiste paikkalapun kokoinen.

Expressload.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 28, 2021, 13:39 kirjoittanut expressload »