Kirjoittaja Aihe: Häyhä 2019  (Luettu 11727 kertaa)

MTP

 • *
 • Viestejä: 111
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #15 : Huhtikuu 21, 2019, 20:23 »
Lainaus
Partiokohtaiset:

•   Auto, johon partio mahtuu naamioituneena tähystämään. Yhdessä kilpailutehtävässä partio tähystää omasta ajoneuvostaan. Naamiointi tulee järjestää siten, ettei partiota havaitse auton ulkopuolelta. Autosta ei ammuta.

Saisiko tähän tarkennusta? Onko auto parkissa vai liikkeessä tehtävän aikana? Miltä etäisyydeltä partiota ei saa havaita auton sisälle? Onko partio havaittu jos ulkopuolelta havaitaan kuljettajan paikalla istuvan henkilön, mutta kuljettaja ei tähystä esim. katselukiikareilla tai kurki avatuista ikkunoista tms. ??

SpA

 • *
 • Viestejä: 157
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #16 : Huhtikuu 23, 2019, 21:14 »
KILPAILUKUTSU
L. Säännöissä mainitun lisäksi vaadittava varustus
--
Henkilökohtaiset:
--
•   Ensihoitosarja: sis. vähintään avaruuslakana, kiristysside ja paineside. Suosituksena Erikoisjääkärin (pieni) tai taistelupelastajan ensihoitosarja. Lisäksi jokaisella osallistujalla on oltava valmius hoitaa itse pienet naarmut, päänsäryt sekä taito henkeä pelastavan ensiavun antamiseen.
Jos olen ymmärtänyt oikein, niin jokaisella pitää olla voimassa oleva EA1 (3v. suorituksesta) tai muu järjestäjän hyväksymä osoitus sääntökohdan täyttymisestä. 
Jos jokin muu, niin mikä?  Vai pitäisikö vaatimus muotoilla uudelleen tai kokonaan poistaa?

Kieltämättä hyvä ja selkeyttävä ajatus, mutta ei poisteta tässä vaiheessa, kun kutsu on jo tehty. Kisan alkaessa ei tulla kyselemään EA-kortteja kilpailijoilta.
Muistetaan nyt kuitenkin, että pyssyjen kanssa siellä heilutaan, joten jokaisella olisi suotavaa olla kyky myös toimia vahingonlaukauksen sattuessa. Tiedoiksi riittävät Taistelijan oppaan temput. Ensiaputaitoa saatetaan tulla mittaamaan myös simuloiduissa tilanteissa kilpailun aikana.Lainaus
Partiokohtaiset:

•   Auto, johon partio mahtuu naamioituneena tähystämään. Yhdessä kilpailutehtävässä partio tähystää omasta ajoneuvostaan. Naamiointi tulee järjestää siten, ettei partiota havaitse auton ulkopuolelta. Autosta ei ammuta.

Saisiko tähän tarkennusta? Onko auto parkissa vai liikkeessä tehtävän aikana? Miltä etäisyydeltä partiota ei saa havaita auton sisälle? Onko partio havaittu jos ulkopuolelta havaitaan kuljettajan paikalla istuvan henkilön, mutta kuljettaja ei tähystä esim. katselukiikareilla tai kurki avatuista ikkunoista tms. ??

Auto on tehtävän aikana pysäköitynä. Tarkentavat ohjeet tulevat tehtävänannossa.
Mediocrity rules - .308 Winchester.

SpA

 • *
 • Viestejä: 157
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #17 : Toukokuu 13, 2019, 09:02 »
Olin viime viikolla Vuosangassa ja KaiPR:ssa kisaa valmistelemassa. Monta asiaa selkeytyi puolin ja toisin ja suunnittelussa edettiin hienosti. Saamme vahvaa tukea KaiPR:sta kisan järjestämiseen.

Kilpailu järjestetään ampumaharjoituksena ja rasteille tulee PV:n valvojat. Hirveästi työvoimaa rasteille heistä ei kannata odottaa, sillä herrojen tehtävänä on lähinnä varmistaa, että ammunnat tapahtuvat turvallisesti.

Perjantain ja lauantain aikana Vuosangassa saattaa olla myös arvovaltaisia vieraita. Toivotaan, että he ehtivät tutustua meidänkin tekemiseemme.


Muutama poiminta:
 • Toimitsijat
Toimitsijat kutsutaan vapaaehtoiseen kertausharjoitukseen. Näin napsuu kertausharjoituspäiviä plakkariin ja matkakulut korvataan jokaiselle. Samalla saadaan tapahtuman ajaksi ruokahuolto ja kaikki tarvittavat varusteet ja ajoneuvot toimitsijoille PV:lta. Muistathan kertoa sähköpostitse, mikäli sinulla on voimassaoleva ajolupa PV:n ajoneuvoille.
Näillä näkymin VEH alkaa Kajaanissa pe 16.8. klo 8.00 ja päättyy su iltapäivällä. Jo torstaille järjestetään mahdollisuus majoittua KaiPR:ssa ja sunnuntaina etelään junalla meneville järjestelyt niin, että iltapäivän junaan ehtii.
Toimitsijat majoittuvat sisätiloissa.

 • Kilpailijat
Tuliasemat ja maalialueet saatiin ruuvattua niin, että jokaisella rastilla maksimikaliiperi on nyt .338 Lapua Magnum eli 8.6x70mm.
Lauantain iltapäivällä rastien välillä tulee n. 8km siirtymä, johon suositamme lämpimästi käyttämään partion omaa ajoneuvoa.
Myös kilpailijoille on luvattu ruokahuolto PV:n puolesta.
Majoittuminen tapahtuu teltoissa.
KaiPR:n vahvan tuen vuoksi kilpailumaksua voidaan laskea. Maksu tulee olemaan 20€, eikä aiemmin ilmoitettu 50€. 60% alennus!


Sponsoreilta on tulossa erittäin hyviä tuotepalkintoja, joista osa arvotaan. Niin kisaajilla kuin toimitsijoillakin on tsäänssit saada kynsiinsä satojen eurojen arvoisia harrastusvälineitä!


Tällä hetkellä ilmoittautuneita toimitsijoita n. 20 ja kisaajia n. 30. Mukaan tarvitaan lisää porukkaa.


Muistakaa ilmoittautua sekä MPK:n kurssikalenteriin että sähköpostitse.

Toimitsijat: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99100/ ja aku . saarelainen [äåt]gmail.com
Kilpailijat: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99099/ ja hayha@takilta.fi
Terveisin,
Joona Sipi
Kilpailunjohtaja
Mediocrity rules - .308 Winchester.

2REP

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #18 : Toukokuu 26, 2019, 22:45 »
Moi! Voiko kilpailuun osallistua ulkomaalaiset joukkueet? Ranskan muukalaislegioonassa osoitettiin mielenkiintoa, kun ehdotin kilpailua joukkueenjohtajalleni.

Terveisin,

Jere

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.698
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #19 : Toukokuu 27, 2019, 00:48 »
Aikoinaan kysyin samaa ja tuolloin ei järjestäjä halunnut kääntää tehtäväkäskyjä englanniksi ja vedottiin että pv:n alueelle on hankala saada lupaa ulkomaalaisille ja kaikki oli olevinaan niin viyun hankalalaa. Tämä kisa oli Santahaminassa HJ+JHa.  Fakta on että jos Häyhä-kisat halutaan kovatasoiseksi ja tuottamaan killalle rahaa on tietyistä asioista joustettava.

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.049
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #20 : Toukokuu 27, 2019, 07:07 »
Kyllä ulkomaalaisia on voitu kisaan ottaa ja on otettukin mutta PV:ltä pitää anoa luvat. Ongelmat ovat rajallisia ampuma-alueilla. Varuskunnissa ongelmat voivat olla kuitenkin  ylitsepääsemättömiä. Ulkomaalainen ei tietenkään voi saada SM-titteliä mutta kisan voivat voittaa. Ensimmäisen Häyhän voittivatkin virolaiset mutta SM-titteli meni parhaalle suomalaiselle parille.

Toinen ongelma johon on törmätty lähes joka vuosi on se että vieraat ovat kyllä tulossa mutta vieraiden työnantaja lähettääkin kisaajat työkeikalle maahan x ja kisaosallistuminen estyy viime hetkellä. Tämä on se yleisin ongelma. Kisaajien aseiden luvitus on sitten vielä se kolmas ongelma. TT4-tukiaseiden kanssa voi tulla ongelmia. Aseiden luvitus on kuitenkin täysin viranomaisista kiinni eikä killan päätettävissä oleva asia.

Nykyformaatilla kisa ei mitenkään rahasampo pysty olemaan koska rahaa saisi vain jos kisamaksu nostetaan tonniin per partio ja sponsorirahaa alettaisiin hakemaan isosti. Ulkomaisten sponsorien kanssa on sama ongelma kuin kisaajien kanssa eli kulkuluvat pitää anoa hyvissä ajoin. PV ei välttämättä saa tukea umpikaupallista kilpailua jolloin kilpailu pitäisi siirtää muualle.

Kisajohto tietää miten helppoa/vaikeaa kulkulupien saanti on tänä vuonna. Ranskalaisia (vai olivatko sittenkin saksalaisia, muisti pätkii) on ainakin yhdessä kilpailussa ollut. Samoin amerikkalaisia. Eli ei se aivan mahdotonta ole mutta ei myöskään pelkkä ilmoitus- tai päätösasia.

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2019, 07:32 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

Zero The Hero

 • Hallitus
 • *****
 • Viestejä: 36
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #21 : Toukokuu 27, 2019, 08:13 »
Sanoisinpa että tuota vaikeutta ehkä hivenen nyt liioitellaan. Ulkomaalaisten pääsy harjoitusalueelle on J-os:n komentajan päätettävä asia ja jos J-os tukee kisaa jo muutenkin, niin kiltisti kysymällä varmasti ulkomaalaisetkin pääsevät mukaan. Heitä kuitenkin lappaa jo muutenkin erilaisissa harkoissa vaikka millä mitalla. Venäjä/Valko-venäjä saattaisivat ehkä aiheuttaa kakistelua.
Mitä aseiden luvitukseen tulee: suomalaiset sotilaat ovat rampanneet TT2, 3 ja 4-aseineen eurooppalaissa kisoissa kisakutsun ja joukko-osaston komentajan allekirjoittaman travel orderin kanssa ilman ongelmia.
Kysymys taitaakin lähinnä olla siitä, halutaanko SM-kisasta kv-kisa kun FS jo sellainen on. Häyhässä tuomarointi, pistelasku sekä rastikuvaukset tarvitsevat hieman vakauttamista ja vakiointis jos sitä kanssinväliseksi kisaksi kehittää. Samoin, sotilaalliset oheistehtävät eivät voi silloin olla kovin tiukasti kotimaiseen kalustoon tai toimintatapoihin sidottuja. Jos siis tasapuolisuutta tarjotaan vierailijoille.

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.049
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #22 : Toukokuu 27, 2019, 08:30 »
Säännöt käännettiin englanniksi viimeksi viime vuonna. Ulkomaiset kisaajat eivät päässeet paikalle koska työnantaja lähetti heidät oikeisiin töihin jonnekin muualle. Eli olisi voinut osallistua mutta eivät pystyneet.

Santahaminassa kilpailu pidettiin varuskunnan sisällä joka tuo vaikeusastetta, Vuosangassa tämä ei ole ongelmana.

Minun mielestä ulkomaisten kisaajien osallistuminen olisi hienoa mutta ei välttämätöntä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2019, 10:34 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

SpA

 • *
 • Viestejä: 157
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #23 : Toukokuu 27, 2019, 09:18 »
Kilpailunjohto sai jo varhain uteluita kisasta yhdeltä sveitsiläispartiolta.

Yllättävä hidaste kilpailuun osallistumiseen tuli ResUL:n suunnalta. Tällä hetkellä vain SAL:n kilpailulisenssi ja Reserviläisen ampuaturva kelpuutetaan vakuutuksiksi. Vakuutuksen saamiseksi vierasmaalaisen partion on esim. liityttävä kannatusjäseneksi sellaiseen suomalaiseen reserviläisyhdistykseen, joka sallii ulkomaalaisten jäsenyyden. Informoituamme tästä venkautuksesta sveitsiläisiä, ei heistä ainakaan kuulunut enää mitään. Käytännön järjestelyt siis ryydyttivät alkumetreille.

Englanninkieliset käännökset ohjeista ja kilpailusäännöistä on aivan toteutettavissa. Toki tiettyjen korkeakulttuuristen siirtomaavaltojen kansalaiset eivät kummemmin tuosta englannistakaan kostu.

KaiPR:sta vähän pyöriteltiin päitä kun mainitsin mahdolliset ulkomaalaiset, mutta uskoisin, että ihan järjestettävissä alkushokin jälkeen.


Joona Sipi
Kilpailunjohtaja


Edit: Ei muuten ole rahasammoksi Häyhä-kisasta. Eiköhän tästäkin vuodesta tule vähän takkiin Killalle. Sponsoreille tällainen muutaman kymmenen ukkelin puuhastelu metsässä ei juuri tuo näkyvyyttä. Toki koitetaan kosiskella printtimediaa mukaan ja päivitetään Instagramia, mutta ei Häyhä-kisa ikinä mikään Helsinki City Run tule olemaan.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2019, 09:23 kirjoittanut SpA »
Mediocrity rules - .308 Winchester.

2REP

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #24 : Toukokuu 27, 2019, 10:57 »
Kiitos nopeista ja asiallisista vastauksista!

MMä

 • *
 • Viestejä: 527
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #25 : Toukokuu 27, 2019, 11:25 »
Selitykset siitä että ulkomaalaisien osallistuminen olisi vaikeaa, on kyllä aika paksua. Ei ole - varsinkin jos kyseessä on ammattisotilaat. Tämä on ihan normaalia toimintaa PV:ssa nykypäivänä. Höääyhässäkin on tosiaan ollut monena vuonna mukana ja ainakin edellä mainittujen alkuvuosien lisäksi myös vuonna -12 voittajapari oli ulkomaalainen.


Tuo RESUL kanta myös vakuutuksiin on suorastaan naurettava: monta vuotta on PV:n tiimit ampunut virkamatkalla noissa eli Valtiokonttorin vakuuttamana ilmaan mitään RESUL/SAL lisenssejä tai vakuutuksia. Ei US Army ota Arrow harjoitusta varten erillistä Suomalaisista vakuutusta. Eri asia on sitten kaiken maailman ulkomaalaiset ressuporukat joilta tosiaan voi olla ihan fiksua vaatia ainakin todisteet vakuutusturvasta.Kokonaan toinen kysymys on miksi ihmeessä Häyhän pitäisi olla KV-kisa? FS on jo KV-kisa joten toisen näistä voisi ihan hyvin pitää kotimaisia sotilastaitoja ja taistelutekniikkaa mittaavana. On totta, että Häyhä on enemmän sotilastaitokilpailu ja FS ampumakilpailu, mutta molempia voidaan kehittää. Oman KV-kisakokemukseni perusteella voin todeta, että mitään hävettävää ei ole nytkään edes Jenkki armeijan resursseilla järjestettyyn kisaan verrattaessa.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2019, 14:43 kirjoittanut MMä »

Jerkko

 • *
 • Viestejä: 407
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #26 : Toukokuu 27, 2019, 13:16 »
Ihan pikku detail että 2012 puolalaiset eivät voittaneet vaan tulivat 2. sijalle ihan pisteidenkin perusteella.

MMä

 • *
 • Viestejä: 527
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #27 : Toukokuu 27, 2019, 14:43 »
Ihan pikku detail että 2012 puolalaiset eivät voittaneet vaan tulivat 2. sijalle ihan pisteidenkin perusteella.
Muistin väärin. Hyvä että korjasit.

SpA

 • *
 • Viestejä: 157
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #28 : Kesäkuu 14, 2019, 12:24 »
Ilmoittautuminen - niin kilpailijoiden kuin toimitsijoiden osalta - päättyy su 16.6.

Ranking-pisteiden mukainen kilpailupartioiden valinta tehdään juhannusviikolla.
Mediocrity rules - .308 Winchester.

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.698
Vs: Häyhä 2019
« Vastaus #29 : Kesäkuu 22, 2019, 21:27 »
Onnittelut 2014 jälkeen ansaittujen ranking-pisteiden mukaan kilpailuun valituille ja muille ensikertalaisille.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2019, 21:56 kirjoittanut SO »