308 lataus+muut holkit

Aloittaja Petsku, helmikuu 06, 2024, 17:35

« edellinen - seuraava »

Petsku

Moro!
Kävi tässä sit kumminkin niin, että rupean lataamaan 308:ia vaikkei se ehkä tällä hetkellä ole taloudellisesti järkevää :)
Ostettuna nyt vanhempi RCPS latauslaite, Leen käsi nallitin ja Reddingin match grade annostelija. Osa vasta postissa matkalla.
Holkit pitäisi hommata. Luin pitkään ja hartaasti juttuja täältä. Ovat aika vanhoja, mutta idea pitää paikkansa edelleen, linkit ei :).
Olen ajatuksissani kallistunut kokosupistavaan holkkiin jonka "yritän ainakin" sovittaa uutukaiseen TRG-22 308 pesään hyvää ammusta muokkaavaksi.
Mikä olisi valmistajan malli ja holkki mikä olisi nyt hyvä hankinta tähän ja olisiko sen oltava niitä delux ja pro ja ultimate malleja joissa on se
irto sovitin hylsynpaksuuden mukaan ja pitäisikö olla mikrometrillä säätyvä luodin asetin?
Onko kannatusta erilliselle pelkän kaulasupistukselle?
Pääosin yritän ampua ite ampumiani Sakon hylsyjä jotka jäävät nyt käyttöön osto-ammuksista.

HJu

#1
Se nyt vähän riippuu. Rahansäästö on 308 Winissä väärä syy ladata mitään. Aseelle räätälöity tarkkuuslataus sen sijaan on hyvä syy ja peruste

Jos ammut VAIN omalla aseella ammuttuja ja kenttäkepoisuus ei ole niin nuukaa niin kaulasupistus on (pitkin hampain) ok. Itse en kaulasupista mitään vaan täyssupistan aina, oli ase itselataava tai pultti. Täyssupistuksessakin pitää kuitenkin olla järki mukana.

Supistusholkeissa Redding S-type kaularinkulalla on ehkä hienoin ja kallein. Minulla on sellaiset pulttilukkoihin eli 284 Winiin ja 338 Lapuaan. Itselataavien ihan perus FL-holkit. Jos Type-S holkkis ei raaski ostaa niin Forsterin FL-holkki on hyvä. Jos lataat useampaa kuin yhtään luotityyppiä, niin mikrometrisäätö on kiva ja kätevä luodinasetinholkisssa. Tarkkuuteen se mikrometrisäätö ei itsessään vaikuta. Forster Ultra mikrometrisäädöllä on oma valintani ollut jo vuosia kalipereissa 223, 308, 284 ja 338 Lapua. 2 ensinmainittua on itsellä itselataavia.

Eli Forsterilta löytyy mielestäni parhaat. Kalliimpia löytyy Reddingiltä mutta ne lähinnä näyttää kivemmilta, ei niillä kasakoot Forsterista pienene.

En ole kaikkia maailman holkkeja testaillut joten kehukoot muut omiaan jos näkevät tarpeelliseksi.
Terveisin,


HJu

Petsku

Moro!
Hurjan surffailun ja toimitus ongelmien päätteeksi päätin, että hommaan:
https://www.asetalo.fi/lataustarvikkeet/redding/latausholkit/redding-308-win-match-ful-die-set-category-i/7050/
ja siihen sit holkki.
Ei oikein mistään ollut saatavilla Forsterin parempia holkkeja, muuten kuin USA:sta tilaamalla n. 1kk -> toimitusajalla.



HJu

Nuo on ihan hyvät. Itsellä oli samat kunnes myin kiväärin ja holkit pois. 10  vuotta myöhemmin piti ostaa uudet ja tällöin tuli Forsterit hankittua.

HUOM. Reddingin luodinasetin ei sitten kestä puristelatauksien tekoa ja siitä on nykyään käyttöohjeissa ihan kieltokin. Itse aikoinaan yhden onnistuin rikkomaan mutta tuolloin Redding ei sit kieltoa ollut vielä ohjeisiinsa laittanut. Rikkoutuneen osan saa Reddingiltä kyllä tilattua mutta siinä on omat koukeronsa. Älä siis tee puristelatauksia niin kaikki säilyy ehjänä.
Terveisin,


HJu

rum

Forstereissakin on kahenlaista luodinasetinta 2 benrestit joissa asetin ottaa enempi nokasta ja tuossa mun microasettimessa ei juuri reunoja ole jonka voi saaja rikki puristuslatauksella kaikki siis 0.30cal.

HJu

Itse käyttänyt vain Ultraa micrometrillä.
Terveisin,


HJu

MOj

Itsellä sekä Redding että Forster. Aavistuksen pidän Reddingin holkkeja ylipäätään aavistuksen laadukkaampina.

HJu

Reddingit on nätimmin pinnoiltaan viimeisteltyjä ja maksaahan ne enemmän että syytäkin olla parempia kuin halvemmat.

Nämä on näitä BMW/Audi/MB -hifistelyjä. Kaikki toimii hyvin.

Ja siten kun aletaan ampumaan oikeasti pieniä kasoja niin siirrytään  Wilsonin Inline-systeemeihin ja jätetään 7/8" kierrekiiinnitykset traktorikorjaajille :-)
Terveisin,


HJu

MOj

Lainaus käyttäjältä: HJu - helmikuu 07, 2024, 22:15
Reddingit on nätimmin pinnoiltaan viimeisteltyjä ja maksaahan ne enemmän että syytäkin olla parempia kuin halvemmat.

Nämä on näitä BMW/Audi/MB -hifistelyjä. Kaikki toimii hyvin.

Ja siten kun aletaan ampumaan oikeasti pieniä kasoja niin siirrytään  Wilsonin Inline-systeemeihin ja jätetään 7/8" kierrekiiinnitykset traktorikorjaajille :-)

On Reddingeissäkin osunut maanantai kappale koneistuksen virheestä johtuen kohdalle, mutta vaihtui takuuseen. Noihin kun kurkkii endoskoopilla, niin kauhistuu ja erot viimeistelyssä kyllä selviää.

HJu

Ei sellaista valmistajaa olekaan etteikö sekundaa tulisi satunnaisesti vastaan. Itsellä tuli vastaan yksi Reddingin hylsynpidin jossa hylsy jäi liian syvälle hylsynpitimeen. Upotus pitäisi olla 0.125" mutta tuossa se oli 0.135". En jaksanut reklamoida kun toiset hylsynpitimet toimi.

Toinen Reddingin hylsynpidin 338 Lapuaan hajosi täyssupistuksen yhteydessä. Syynä lähinnä liian pienet ainevahvuudet ja se että hylsynpitimen ulkoreunaan oli koneistettu karhennuksia joista se repeämä alkoi. Tästä reklamoin ja sain uuden tilalle kun lähetin vanhan irto-osineen tehtaalle.
Terveisin,


HJu

rum

Onhan niillä kaikilla maant.kappaleita, yhet forsterit kans aikoinaan lähti kiertoon.

Teslonkilla kun noita kattelee niin onhan ne aika karuja sisäpinnalta merkistä riippumatta.

HJu

Eihän niillä pinnoilla ole väliä jotka eivät luotiin koske.
Terveisin,


HJu

rum

Supistusholkissa oli kaulavika, teki aikarumat jäljet kaulan osalle olisko jääny hiomatta en tiijä.

HJu

No joo, ei toki hylsykään saa saada kipeää siitä holkista.
Terveisin,


HJu

veeteetee

Hiekanjyvä hylsyn ja holkin välissä tekee komeat jurmut, ensin holkkiin ja sitten seuraaviin hylsyihin :( Jaa, mistäkö tiedän ::) Hioin holkin ja homma jatkuu :D