Kirjoittaja Aihe: Delta Javelin Element Nexus  (Luettu 2829 kertaa)

Janne761976

 • *
 • Viestejä: 11
Delta Javelin Element Nexus
« : Helmikuu 04, 2023, 19:06 »
Nyt olis suunnitelmissa laittaa FFP mrad kiikari.
Harkinnassa olisi Delta Javelin tai Element Nexus 5-20x50.
Javelinista luinkin kokemuksista, mutta onko kellään kokemusta
tuosta Nexuksesta? Arken Ep5 voisi kans tulla kysymykseen,
mutta Suomessa hinta melko korkea. Testien mukaan pitäis olla
hintaluokassaan melko hyvä. Kokemukset myös tästä kiikarista
kiinnostaa. Jos jotain noista löytyy käytettynä niin saa tarjota.
Myös muut suunnilleen saman hintaiset kiinnostaa.

Hassinen

 • *
 • Viestejä: 8
Vs: Delta Javelin Element Nexus
« Vastaus #1 : Helmikuu 04, 2023, 22:17 »
Arkenista yhdeltä rata kerralta kokemusksia. Lasi hintaluokasaan ihan ok. Eye box suurimmalla suurennennoksella kohtuullisen tarkka, mutta pärjää sen kanssa . -10 asteen naksuissa ei moitittavaa. Naksut todella hyvät ja jämäkät. Tornit hyvät näkee ikänäkö vammainenkin lukea niitä.

J.J

 • *
 • Viestejä: 563
Vs: Delta Javelin Element Nexus
« Vastaus #2 : Helmikuu 05, 2023, 10:14 »
Arkeneiden hinta muualla Euroopassa on paljon kohtuullisempi kuin maahantuotuna Härmälään. Eikä lisäksi tule kuin postikulut kun EU alue.

Hassinen

 • *
 • Viestejä: 8
Vs: Delta Javelin Element Nexus
« Vastaus #3 : Helmikuu 05, 2023, 16:06 »
Tältä päivältä testiä Arkenista. Kuva hieman tummempi max. Suurennoksella kuin Zeissin v4 6-24x40 putkella 18x suurennoksella ei sioa eroa. 400m pystyi spottaamaan kaverin osumat ihan hyvin. Pidemmälle ei ollut mahdollisuutta ampua. Ainakin toistaiseksi ei ole kaduttanut hankinta. Taitaa Joensuun Sarrilla olla vielä yksiputki hintaan 890e.

kalle_a

 • *
 • Viestejä: 87
Vs: Delta Javelin Element Nexus
« Vastaus #4 : Maaliskuu 24, 2023, 08:48 »
Vertailin Elementin Nexus 5-20x50 putkea Nightforcen Atacr 5-25X56 putkeen.. ei ehkä ihan reilu vertailu, mutta tässä muutamia ajatuksia.

Nexus on selkeästi kevyempi ja lyhyempi. Se ei tunneloi pienillä suurennoksilla kuten NF ja siinä on selkeästi laajempi näkökenttä pienillä suurennoksilla. Isommilla suurennoksilla NF näkökenttä on laajempi.

Nexuksen valaistu ristikko näkyy jopa päivänvalossa ja on riittävän himmeä myös hämärässä. NF valaisu toimii paremmin hämärässä / pimeässä.

Korotornien naksut tuntuvat selkeiltä ja täsmällisiltä ja molemmissa on zero-stopit korossa. Nexuksen valaisu ja parallaksisäädöt ovat hieman jäykät ainakin alussa ja korotornit ovat ehkä jopa liiankin herkät.

Ja se kuvanlaatu.. NF kuvanlaatu, terävyys ja syväterävyys aivan huippua, muttei Nexus kovin kauaksi jää. NF on kuvaltaan hieman värikylläisempi / tummempi tai kontrastia on enemmän.. en ole optiikan asiantuntija. Pieniä eroja toki on kun vierivieressä vertailee, muttei mitään dramaattista. Terävyys on molemmissa huippuluokkaa kiitos Japanilaisten linssien. NF taakse on ehkä helpompi mennä, muttei Nexus mikään vaikea ole. 20x suurennoksilla NF ei ole ihan niin kriittinen silmänpaikalle kuin Nexus, mutta ero on pieni. Kummassakaan ei ole vaaleaa huntua max suurennoksilla. Molemmat ovat toki tarkempia silmänpaikasta max suurennoksilla kuin esim 15x suurennoksilla. Niin kuin kaikki muutkin kiikarit. Nämä omat havainnot on tehty 50-400m etäisyyksillä harmaassa kevättalvikelissä, joten kovin kattavaa rinnanvertailua pitemmillä matkoilla ja paremmissa keleissä ei ollut mahdollista tehdä.

Summa summarum: Yleisessä laadussa (viimeistely, kokonaisuus), oletetussa kestävyydessä (NF on mm. jenkkien asevoimien valinta) ja optiikan laadussa NF on yllättäen parempi, mutta saahan sen hinnalla liki 2.5 Nexusta. Jos keveys ja hinta ratkaisevat niin Nexuksesta saa hyvän kumppanin eikä tarvitse mistään ominaisuudesta tinkiä kovinkaan paljoa. Maailmalla Nexusta on kehuttu vuolaasti eikä syyttä. Omaan satunnaiseen ampumaratakäyttööni Nexus on vähintäänkin riittävä, mutta jos pitäisi näistä kahdesta valita kiikari loppuelämäksi, kovaan käyttöön tai yli kilometrin matkoille niin NF:a on vaikea päihittää.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 24, 2023, 09:38 kirjoittanut kalle_a »

Jahimees

 • *
 • Viestejä: 48
Vs: Delta Javelin Element Nexus
« Vastaus #5 : Huhtikuu 25, 2023, 11:56 »
Oliko tämän Arkenin paino hieman yli 1,2kg?