Kirjoittaja Aihe: Budjetti kiikaria  (Luettu 2178 kertaa)

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Budjetti kiikaria
« : Maaliskuu 05, 2022, 12:30 »
Vortex Strike Eagle vs Vortex Venom. Mitä eroa kuin hinta ja kantsiiko hankkia tuo Venom. Sopisi budjettiin ja on jo 34 mm renkaat. Miten tuo Diamondback Tactikal 6-24x50, siihenkin olisi jo renkaat ja sekin sopisi budjettiin ja saisi Finnaccuracy:lta.

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.039
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #1 : Maaliskuu 05, 2022, 23:32 »
Venomissa ei ole valaistua ristikkoa ja huonompi kuvanlaatu kuin Strike Eaglessä. Ei tainnut olla myöskään lukittava torneja. Zero stop sentään löytyy.

Diamondbackista puuttuu valaistus, korosäätövaraa on selvästi vähemmän kuin edellisissä eikä zerostoppiakaan ole

Kun ei tiedä käyttökohdetta niin paha sanoa mikä olisi sopivin käyttötarkoitukseen. Kun kaikki ovat saman firman tuotteita niin Vortex on pitänyt huolen että lisärahalla saa lisäominaisuuksia. Tarvitsetko niitä kaikki pitää sinun päättää.


Terveisin,


HJu

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #2 : Maaliskuu 07, 2022, 10:02 »
Kiitos HJu. Selventi asioita huomattavasti. Kiikari puhtaasti ratakäyttöön ja tulee Jalosen .308 päälle, kait se kestää siinä. Alkanut kiinnostaa ampua pitemmälle matkalle. Ei toistaiseksi tarvi valoa ja kun paremman kiikarin saan hankittua niin jompikumpi Venom tai Diamondback siirtyy Sakon piekkarin päälle sakon optiloceilla. Nuista kahdesta pitäisi kait valita. Optilocit muuten hyvät sisärenkaalla, mutta kiikaria vaihtaessa jokunen vuosi sitten tuohon Jaloseen nii sisä rengas oli katkennut ja siitä puuttui noin sentin  pala. En viittinyt ruveta liimailemaan ja nakkasin palasen roskiin ja ajattelin ettei se haittaa, jos siitä pieni pala puuttuu ja kun uutta sisärengasta ei ollut mistä laittaa, renkaat kiinni. Irrotin kiikarin pari viikkoa sitten vaihtaakseni sen toiseen aseeseen niin hoksasin että että runkoon oli puuttuvan sisärenkaan pätkän kohdalle tullut juhlava pullistuma ja viereen painauma, että silleen. Se on vain kumma että kaikki pitää opetella kantapään kautta. Olen huomannut että nuo sisärenkaat katkeilee, olen huomannut sen muissakin jaloissa, kait se aika niissä tekee tehtävänsä, tai olen kiristänyt liikaa. Periaate, että kaikki kiristetään kahden kulmahampaan tiukkuuteen ja kun naksahtaa niin kierros takaisin. Markka aikaan meni kymppejä, nyt tuntuu että satasia. Autoja pitää olla kaksi, vuosi sitten maasturista porsi laatikko, kesällä kannentiiviste, kaksi lasta opiskelee yliopistossa, vanhin on jo onneksi työelämässä. Rahaa on mutta ei kunnon vaatteita. No, nämä loput ei aivan kuulunut aiheeseen, mutta tulipahan kirjoitettua. Metsästys aseissa Leupoldia ja Meoptaa.

Pöksä

 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #3 : Maaliskuu 07, 2022, 12:40 »
Minulla ei ole ainuttakaan Optilockin sisärengasta hajonnut. Alkuun laitoin sormitiukkuuteen, nykyään momenttiavaimella kansiruuvit 2nm.

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #4 : Maaliskuu 08, 2022, 10:10 »
Mielestäni ne kiristysruuvit aika hennosti kiinni, en niitä kovin tiukkaan ole kiristänyt. Luulen että materiaali niissä sisärenkaissa on vain ajansaatossa haurastunut kun ne renkaat oli niitä ensimmäisiä optilockkeja ja siitähän on jo aikaa kun niitä markkinoille tuli. Tarkoitus ollut hankkia tuollainen momenttiruuvari ase hommiin mutta en ole aikaiseksi saanut. Sakolta ja aseliikkeistä noita sisärenkaita varmaan saa mutta Sako nykyään varaosia lähettää ilmeisesti vain aseliikkeiden kautta ja paikkakunnalla jossa asustelen niin aseliikettä ei ole.

Jarmando

 • *
 • Viestejä: 111
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #5 : Maaliskuu 08, 2022, 10:42 »
Muistelisin OL-muoveja nähneeni Ahti Huvilan verkkokaupassa myynnissä?

https://www.ahtihuvila.fi/cgi-bin/webio2kauppa?Asetarvikkeet/Kiikarinjalat/Optilock_kiristysholkki_30_mm&naytasivu=608&id=0&saitti=ahtihuvila

Niillä on myös sitä pienempää ruuvia tarjolla, jos haluaa päivittää vanhat kuusiokolot torxeihin.

T: nimim. itselläkin yksi poikki.

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #6 : Maaliskuu 11, 2022, 09:57 »
Vortex Venom vai Diamondback Tactucal 6x24, kumpi etevämpi.

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.039
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #7 : Maaliskuu 11, 2022, 10:17 »
Venom. Uudempi, zerostop ja enemmän säätövaraa.
Terveisin,


HJu

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #8 : Maaliskuu 16, 2022, 13:09 »
Juolahti mieleen, kun avotähtäimillä vei reilusti alas ampuessa niin kaverilla oli kaava jolla laskettiin tähtäys ja osumapisteen ero ja jyvää viilaamalla sain kerralla osunnan kohdalleen, niin pätisikö sama menetelmä Optilokkeihin, eli etummaista rengasta viilaamalla, hiomalla tai jyrsimällä renkaan alaosasta saisi sitä etunojaan ja sisärenkaat hoitaisi sitten linjauksen. Ei tartteisi hankkia kallistettua jalustaa, niin, paljonko tuosta joutuisi hiomaan jotta olisi merkitystä ja yleensä onko kannattava ajatus.

Perkeleen_Luoma

 • *
 • Viestejä: 1.296
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #9 : Maaliskuu 16, 2022, 13:30 »
Jos renkaiden välinen etäisyys on 100mm, niin 0,1mm korkeus ero tekee 1mrad taululla.
Huomattavasti helpompaa on korottaa takarengasta, esim. juomatölkistä leikatuilla shimmeillä.
Sellainen n. 0,6mm paksu shimmi vastaisi 20moa kallistetua jalustaa.
If you haven’t failed, you’re not trying hard enough.

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 3.128
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #10 : Maaliskuu 16, 2022, 16:07 »
Diamondback tactical 6-24 ollut muutaman vuoden piekkarin päällä kallistetussa kiskossa, zero on osunut sen verran hyvin kohdalle ettei ole tarvinnut zero stoppia koska 50m zeron kanssa jää vajaa kierros käyttöön alaspäin. Kuvan laatu on hintaisekseen ihan ok, vähän sumuinen +18 suurennoksella mutta radalla pärjää hyvin. Näkökenttä on laajahko, silmän keskityksen kanssa hieman pelivaraa, ristikko ja säädöt vaikuttaisi täsmäävän, naksut terävät ja täsmälliset, pakkasella toiseen suuntaan säädöt toimii viiveellä eli jäykät rasvat ja/tai löysä jousi.

Kokonaisuutena ihan ok putki mutta samassa hintaluokassa on varmaan parempia ja huonompia, olen ollut tyytyväinen ja vielä on putkessa ollut plussia enemmän kun miinuksia.
Kylätason ampuja

EVä

 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Budjetti kiikaria
« Vastaus #11 : Huhtikuu 08, 2022, 09:50 »
Kiitoksia vastanneille ja kuka sitä nyt jalkoja hiomaan kun voi koroketta laittaa jalkoihin. Paljonhan sitä älyäisi kun tuon älyäisi. Nuo milliradiaanit hukassa kun kiertokoulua tullut käytyä ja sitäkin väärään suuntaan. Täytyy Salon kirjat kaivaa esiin kun tullut ne aikanaan hankittua ja taisi olla täällä jossakin sivustolla ihan piirtämällä tehtyä juttua noista milliradiaaneista. Se kaveri taisi tehdä myös naamioviittoja. Täytyy ruveta katselemaan ja etsimään.