Kirjoittaja Aihe: Ampuminen kouluaineeksi Suomessa  (Luettu 1306 kertaa)

Jousimies

  • Hallitus
  • *****
  • Viestejä: 426
Vs: Ampuminen kouluaineeksi Suomessa
« Vastaus #15 : Elokuu 04, 2021, 13:32 »
Jos elefantin haluaa syödä niin jostain pitää aloittaa.
Oliskohan ne koululaisten tutustumisammunnat ensimmäisenä just ilma-aseella ja vaikka pienoiskiv./pist. tyyppisellä kalustolla?

mikkos

  • *
  • Viestejä: 31
Vs: Ampuminen kouluaineeksi Suomessa
« Vastaus #16 : Elokuu 04, 2021, 14:49 »
Ne kotopuolessa järjestetyt ampumarata päivät yläasteen valinnaisen kurssin yhteydessä on aivan normaaleja oppitunteja. Ne pidetään viikolla normaalin lukujärjestyksen puitteissa.

Rhy tukee kalustolla, patruunoilla ja ratapäivän eväillä, sekä tietenkin järjestämällä ohjaajat. Opettajat ovat oppilaiden mukana ja kuljetus koulun/opettajien kautta.

Vastaavia päiviä sitten pidetty tarpeen ja kysynnän mukaan muillekin. Yleensä metsästäjätutkintoon valmentavalta rhy:n ja kansalaisopiston kurssilta tilausta tulee.

Aikanaan itse kun yläasteella olin ja saman valinnaisen kurssin otin, meillä oli mahdollisuus halukkailla lähteä opettajien jahtiporukoiden mukaan mettille. Onni jos oli myötä kokkailtiin seuraavalla viikolla koululla porukalla pyydettyä riistaa.

Long Range

  • *
  • Viestejä: 336
Vs: Ampuminen kouluaineeksi Suomessa
« Vastaus #17 : Elokuu 06, 2021, 07:17 »

Hienoja versioita lasten ja nuorten saattamiseksi hienoon lajiin eli ammuntaan on näköjään eri puolilla Suomea.Eikun monistamaan kenellä vaan intoa riittää.

Korviini tuli huhu jonka todenperäisyyttä en tiedä: Kiinassa olisi jopa yliopisto,jossa ammuntaa opetetaan eräänä pääaineena.

Timppa

MickeA

  • *
  • Viestejä: 24
Vs: Ampuminen kouluaineeksi Suomessa
« Vastaus #18 : Marraskuu 22, 2021, 21:39 »
Juuri viimeviikolla oppilaani kyselivät josko voitaisiin järjestää reissu ampumaradalle. Kohteliaana opettajana laitoin esimiehelleni selvitykseen, joka laittoi sen positiivisena asiana eteenpäin omalleen. Molemmat ovat hyvin asemyönteisiä henkilöitä. Mikäli hommaan tulisi luvat + innokkaita tulisi riittävä määrä delegoisin sen itse ammunnan pitämisen jollekin metsästys/res-yhdistykselle. En halua että harrastuneisuuteni tällä saralla olisi koko oppilaitoksen tiedossa. Kaikissa työpaikoissani on ollut aseita omistavia opettajia ja parhaissa olemme jopa käyneet työporukalla ampumassa. Kunnavaltuustossa on ilmeisesti yritystä josko metsästyksestä saisi kouluaineen/kerhon koululle.