Kirjoittaja Aihe: Herrasmiesten kasakisa 2021 (.22LR/300m)  (Luettu 401 kertaa)

hamiku

  • *
  • Viestejä: 98
Herrasmiesten kasakisa 2021 (.22LR/300m)
« : Toukokuu 01, 2021, 06:52 »
Long Range shooting Finland (LRS Finland) Facebook ryhmä järjestää nyt 15.-31.7 väisenä aikana kilpailun toisen kerran.

Eli homma menee näin: Se voittaa, joka ampuu .22LR pienoiskiväärillä pienimmän 10 laukauksen kasan 300 metriin ja postaa mitatusta kasasta kuvan tämän julkaisun kommentteihin. Lukekaa alta kisan säännöt!
SÄÄNNÖT: Kasa pitää olla mitattuna kasan kauimmaisten reikien keskipisteistä. Voit siis mitata kasan koon mittaamalla kasan kauimmaisten reikien ulkoreunojen välisen etäisyyden ja miinustamalla siitä luodin halkaisijan 5,7mm. Mittaus millin tarkkuudella, eli suosittelemme käyttämään työntömittaa. Kasa pitää ampua vähintään 300 metriin, eli esim. 290 metriä ei käy. Laukaukset täytyy ampua makuulta käyttäen bipodia tai reppua (EI kasapenkkejä yms). Takapussia saa käyttää. Kilpailuun osallistutaan postaamalla kuva kasasta tähän viestiketjuun. Kuvassa täytyy näkyä kasa ja kuvatekstissä tulee ilmoittaa kasan koko milleinä. Kuvatekstissä voi kertoa myös käytetyn patruunan ja aseen. Kasan koko tulee kertoa ensimmäisenä kuvatekstissä selkeästi. Kilpailu on voimassa 1.5. - 31.7. Kilpailuun max 2 kasaa per ampuja. Voit siis radalla ampua useita yrityksiä, mutta kisaan voit osallistua vain kahdella kasakuvalla esim. kisan alussa uskaltaa postata kuvan huoleta, koska myöhemmin voi postata kuvan toisesta yrityksestä. Jokaiselta ampujalta huomioidaan parempi kasa. Parannat mahdollisuuksiasi arvonnassa postaamalla 2 kasakuvaa kisaan.
.22lr ja 300m siksi, että pienoiskiväärillä ampuminen tuolle etäisyydelle on haastavaa ja se simuloi hyvin kiväärillä ampumista kauas esim. tuulen lukeminen on tärkeässä roolissa. 300m ratoja Suomesta löytyy, toisin kuin pitkiä kivääriratoja, eli näin useampi pääsee osallistumaan.
Kilpailu on herrasmiestyylinen, eli jos joku on niin kusipäinen, että haluaa huijata, niin sille ei voi mitään. Ryhmässä tosin on erittäin asiallista porukkaa, että näin kilpailussa tuskin käy👊
JOKAINEN VASTAA ITSE AMMUNTANSA TURVALLISUUDESTA JA LAILLISUUDESTA! Facebook ei ole mukana kilpailussa.
Kertaus:
- .22LR
- 10 laukauksen kasa ja siitä kuva.
- kuvatekstissä kasan koko milleinä
- 300 metriä
- makuulta
- tukena bipodi/reppu+takapussi
- kasoja saa ampua useita ja valitse niistä paras
- yhdeltä ampujalta max 2 kasaa kilpailuun. Parempi kasa huomioidaan.
- kisa alkaa 1.5. ja on voimassa 31.7. asti
Kotisivu ja kauppa: www.mildot.fi  /Instagram:mildot.fi
Facebook: Mildot Finland

MOj

  • *
  • Viestejä: 490
Vs: Herrasmiesten kasakisa 2021 (.22LR/300m)
« Vastaus #1 : Toukokuu 02, 2021, 11:21 »
Hieno ja hyvä idea, varsinkin näin korona aikaan. Mitenkään kritisoimatta mitään, mielestäni 200 m olisi riittävä ja mielenkiintoisempi matka kaliiperi huomioiden, joka simuloisi suunilleen 338 lm ampumista 1000 metriin sivutuulen osalta, joka on kuitenkin tarkka-ampujan työkalu sotakentällä noille etäisyyksille. Lisäksi ehkä helpompi toteuttaa ”kotioloissa”.

Kuitenkin hyvä idea kaikenkaikkiaan.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 02, 2021, 11:23 kirjoittanut MOj »