Kirjoittaja Aihe: Huskerilta hauska testi.Pakko jakaa.  (Luettu 596 kertaa)

Long Range

  • *
  • Viestejä: 311
Huskerilta hauska testi.Pakko jakaa.
« : Maaliskuu 08, 2021, 06:42 »
Otin copy/pasten Piekkaritiimiläisille lähettämästäni viestistä.Viesti sisältää normaalia velmuiluani mm. Laulumaalle..

Huomenta!

En tiedä tuon Husker nimimerkin oikeaa nimeä,mutta hänellä on USA:ssa sisärata itsellä kotona ja kun hän testaa jotakin ne on vakuuttaavasti tehtyjä tutkailuja.

Ja ilmeisesti hänellä ei työt tai rahanpuute häiritse piekkarin käynnin tutkailuja,koska aikaa tuntuu löytyvän mitä kummallisempien asioiden tarkasteluun.

Olipa  päättänyt porata piekkarin luoteihin jäljet sivulle (Kuva Offset 1).Laittaa poratut jäljet pesään eri suuntiin klo 6/9/12/3 ja katsoo minne kasat muodostuu.

Aseen kohdistus siten,että poraamattomat vievät keskelle.

Kuvasta Offset 2 näkyy minne kasat muodostuivat.

Kuvassa Offset 4 testikalusto.Vakuuttava laite.

Mitä opimme tästä? En tiedä,mutta Johtaja Laulumaalle terveisiä,että jos röntgenkuvaat 6 PPC luodit ja huomaat seinämävahvuus eron,niin laita tussimerkki ja muista minne tähtäät kun asetat sen pesään merkki suuntaan klo 12 -:),heh.heh,heh,.........

Ja sepille viesti,että se piipun suun katkaisukohta tarttee OIKEASTI OLLA ABSOLUUTTISEN PYÖREÄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Millä sen varmistaa onkin sitten eri kysymys?

Käänsin Huskerin tekstin google kääntäjällä ja kuten sanottu olin matematiikan ja fysiikan tunnilla usein kalassa/metsällä ja en tuota aivan ymmärrä:

Siirtymä Cg (painopiste) aiheuttaa ammuksen epätasapainon ja se pakotetaan pyörimään geometrisen akselin ympäri piipun reiässä, ja tämä on luonnoton tila.

Kehräävä ammus pyörii aina pääakselinsa ympäri ja pääakseli kulkee aina ammuksen Cg läpi, jos se on niin vapaa.

Cg-siirtymän ansiosta tangentiaalinen nopeuskomponentti syntyy, kun luoti on porausreiässä.

Tämän seurauksena luoti alkaa pyöriä pääakselinsa ja Cg: nsä ympäri heti, kun se poistuu kuonosta.

Tämä tangentiaalinen nopeuskomponentti luo sivuttaisen ajautumisnopeuden, kun luoti poistuu porausreiästä.

Tämän sivuttaisvirtausnopeuden suunta on kohtisuorassa tasoon, joka sisältää sekä geometrisen että pääakselin kuonon ulostulohetkellä.

Kun Cg-siirtymä sijaitsee kammion geometrisen akselin alapuolella, luoti taipuu 90 astetta vasemmalle ja törmää lasketun "dispersiosäteen" määrittelemän ympyrän ulkoreunaan.

Tämä hajotussäteen yhtälö = 24 * Pi * (MV / kierrosnopeus tuumina) * TOF * Cg-siirtymä tuumina.

Jokainen alla olevien kaavioiden laukaus ammuttiin POA: n x, y-koordinaattien ollessa 0 ", 0 "ja keskellä oleva 5-laukaisuryhmä ammuttiin ilman minulta aiheutunutta epätasapainoa.

Landy


An offset Cg (Center of Gravity) causes the projectile to be imbalanced and it's forced to rotate about the geometric axis while in the bore of a barrel and this is an unnatural condition.

A spinning projectile will always spin about its principal axis and the principal axis always passes through the projectile Cg if it’s free to do so.

Due to the Cg offset, a tangential velocity component is produced while the bullet is in the bore.

Consequently, the bullet will start spinning about its principal axis and its Cg the instant it exits the muzzle.

This tangential velocity component creates a lateral drift velocity when the bullet exits the bore.

The direction of this lateral drift velocity will be perpendicular to the plane containing both the geometric and principal axes at the instant of muzzle exit.

With the Cg offset located below the geometric axis in the chamber, the bullet will be deflected 90 deg's to the left and impact at the outer edge of a circle defined by the calculated "Radius of Dispersion.”

This equation for the Radius of Dispersion = 24 * Pi * (MV / Twist Rate in Inches) * TOF * Cg Offset in Inches.

Every shot in the charts below was fired with the POA being the x,y coordinates of 0",0" and the 5-shot group in the center was fired without any induced imbalance on my part.


Timppa« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 08, 2021, 06:43 kirjoittanut Long Range »

jli

  • *
  • Viestejä: 795
Vs: Huskerilta hauska testi.Pakko jakaa.
« Vastaus #1 : Maaliskuu 08, 2021, 08:43 »
Ei noita kehräävän, tai minkään muunkaan luodin g-voimia kannata vähätellä. Jos vaikka kiväärinkuti pyörii 3500 r/s, nopean päässälaskun perusteella tulisi luokkaa 100 000 g keskeiskiihtyvyyksiä. Siinä lyijy karkaisi kiertoradalta ilman vaippaa, ja meinaa karata senkin kanssa.
Luoti pyrkii lyhenemään ja paksunemaan kierrosten kasvaessa, ja piipun suulla se on jo joitakin tuhannesosia tai yhden satkun isompi kuin lähtiessään. Vaippa taas yrittää revetä auki suurimman halkaisijan kohdalta niin, että halkeama on luodin pituussuuntainen.