Kirjoittaja Aihe: Jussia kytikseltä  (Luettu 1044 kertaa)

mepayUlike

  • *
  • Viestejä: 23
Jussia kytikseltä
« : Tammikuu 26, 2021, 08:41 »
Tuli tässä kytättyä pupuja, 1 tuli hollillekkin. Olin 90% varma että jänis on,. Mutta päätin varmistaa lampulla. Jänö oli, vaan en ampunut kun mietin onko tunnistaminen valolla ja ampuminen ilman valoa keinovalon käyttöä metsästyksessä , mikä siis rangaistavaa. Luulisin, että oisin voinut hyvällä omatunnolla ampua, mutta pieni epäilys vaivasi niin jätin väliin. Eli oliko varovaisuuteeni  perseestä vaiko vastuullista toimintaa?

jli

  • *
  • Viestejä: 904
Vs: Jussia kytikseltä
« Vastaus #1 : Tammikuu 26, 2021, 13:46 »
Onhan siinä hyvä pitää vähän taukoa ennen kuin ampuu. Käsittääkseni luontodirektiivin mukaisesti

Lainaus
kiellettyjä ovat: sokeiden tai runneltujen eläinten käyttäminen houkuttimina; nauhurit; sähköiset ja elektroniset tappo- tai tainnutusvälineet; keinovalolähteet; peilit ja muut häikäisevät laitteet; kohteita valaisevat laitteet; yöllä ampumista varten tehdyt pimeänäkölaitteet, joissa on elektroninen kuvan suurennin tai kuvan muunnin; räjähteet; toiminnaltaan tai käyttötavaltaan valikoimattomat verkot, toiminnaltaan tai käyttötavaltaan valikoimattomat loukut; varsijouset; myrkyt ja myrkky- tai nukutussyötit; uloskaasuttaminen tai -savustaminen sekä puoliautomaatti- tai automaattiaseet, joiden lippaaseen mahtuu enemmän kuin kaksi panosta. Kuljetusmenetelmistä kiellettyjä ovat lentokoneet ja moottoriajoneuvot.

Kohteita valaisevina laitteina ei kuitenkaan pidettäisi katu- tai pihavaloja, joita ei suunnata erityisesti tiettyyn kohteeseen tai pyritä nimenomaisesti hyödyntämään metsästyksessä.

En kyllä mene vannomaan, mutta nuo nyt äkkikatsomalta näytti jossain metsästyslain liitteessä olevan.

SO

  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 2.988
Vs: Jussia kytikseltä
« Vastaus #2 : Tammikuu 26, 2021, 14:56 »
Ylläpidon näkökulmasta tämä ei ole oikea paikka pohtia tekemisiään, joten lukitaan aihe tältä osin.

terv,
-Ylläpito