Kirjoittaja Aihe: OAC Kar 147 UC karvapohja eräsukset  (Luettu 484 kertaa)

HK22

  • *
  • Viestejä: 8
OAC Kar 147 UC karvapohja eräsukset
« : Tammikuu 24, 2021, 21:57 »
Moi! Löytyykö noita ja missä toimii, missä ei? Itselläni kokemuksia kengillä, lumikengillä ja peristeisillä eräsuksilla kahlaamisesta. Jos asut etelässä (About HML-Lahti-Lappeenranta) akselilla, niin olisi huippua päästä testaamaan nopeasti joskus.

Poikanen

  • *
  • Viestejä: 300
Vs: OAC Kar 147 UC karvapohja eräsukset
« Vastaus #1 : Tammikuu 24, 2021, 23:26 »
Ainaki pohjosempana nuita saapi vuokrata vähän kaikkialta pikkurahalla. Lisäksi partioaitan 365 klubista niitä vissin vois lainata.

https://www.partioaitta.fi/365klubi/retkeilytuotteiden-lainauspalvelu/

Pet

  • *
  • Viestejä: 35
Vs: OAC Kar 147 UC karvapohja eräsukset
« Vastaus #2 : Tammikuu 25, 2021, 11:24 »
Hei,

En niitä suksiksi varsinaisesti kutsuisi. Toimii tureikoissa ja ojakkoisissa pakoissa lyhyytensä vuoksi eli ketterät. Matkan taittoon eivät ole parhaat, koska ns. liu'uttaminen vaatii kovahkoa alustaa ja vähintään tasaista ja mielellään myötäistä. Kovalla pakkasella eli alle -20 pakkasissa ei välttämättä liu'u oikein alamäkeenkään lumessa, vaikka käyttäisit luisto-/jäätymisenestoainetta. Matkan taittamisessa kasvattaa kuntoa tai syö kuntoa enemmän vs. perinteiset eräsukset. Loivan ja lyhyen kärjen vuoksi pehmeässä ei haukeudu samanlailla hangen pinnalle kuin eräsukset, joka osaltaan lisää rasitetta pehmeässä.

Jos tuli negatiivinen kuva, niin ei ne huonot ole. Itsellä satunnaisessa samoilu ja metsästys käytössä olleet varmaan sen kuutisen vuotta kohta. Mutta esim. latvalinnustukseen olen harkinnut moneen otteeseen jotain enemmän suksen tyylistä vaihtoehtoa, jotta matka taittuisi vaivattomammin ja jouhevammin. Metsät ovat tosin talousmetsiä pääasiassa, niin edelleen menty noilla.