Kirjoittaja Aihe: Kiikaritähtäimen hankinnassa huomioon otettavat asiat  (Luettu 1784 kertaa)

HJu

  • *
  • Viestejä: 6.508
Vs: Kiikaritähtäimen hankinnassa huomioon otettavat asiat
« Vastaus #15 : Maaliskuu 30, 2021, 12:30 »
Itse tykkään Vortexin PST II:sta enemmän kuin Burriksen XTR II:stä mutta erot ovat enempi makuasioita. Halvemmalla saisi vielä Meoptan Optika6-sarjaa josta omaa kokemusta minulla ei ole.

Terveisin,


HJu

Kosanderi

  • *
  • Viestejä: 453
Vs: Kiikaritähtäimen hankinnassa huomioon otettavat asiat
« Vastaus #16 : Maaliskuu 30, 2021, 16:16 »
Moi,

HJu:n kanssa samoilla linjoilla. Itsellä käytössä 3-20 ja 5-25 benderit, pari kiinteäsuurennoksista Mark 4 Leupparia ja C-More 1-6. Muutoin jatkuvasti silmän alla Steinerin M-sarjan 1-8, 5-25 ja 4-28 sekä saman firman jahtikiikareita ja jotain Burriksen tähtäimiä ml. XTR-II. Teknisesti kaikki ovat toimivia kiikareita, mutta Burriksen kuva vaan on omaan silmään sumuinen kaikkiin edellämainittuihin verrattuna. Vortexit, joita näen merkittävästi vähemmän, ei nekään tietenkään yhtä kirkkaita ole, kuin Steinerin tai Benderin tuotteet, mutta mielestäni optisesti parempia, kuin Blurriksen kiikarit. Siksi oma valinta noista kahdesta olisi Vortex. Kalliimmissa kallistuisin tänäpäivänä Steineriin.

Itse pistin juuri tilaukseen 5-30x56 Meopta FFP Optika6:sen. Mielenkiinnolla odotan kyseisen putken suorituskykyä. Joidenkin mielestä Optika6 on inan parempi kuin Vortex, mutta uskon kun näen. Tulee kestävyyskin testattua, kun tarkoitus on laittaa se 338:n päälle. Itseäni on jo jonkin aikaa houkuttanut joulukuusitähtäin, ja siltä pohjalta retikkeliksi MRAD RD. Onhan tuossa Meoptassa vähän tyhmiä ratkaisuita kuten lukittava korotorni ja "vapaasti pyörivä" sivutorni(mielummin toisinpäin omasta mielestä) ja ei mitään indikaattoria käytettävästä korotornin kierroksesta, mutta katsotaan nyt.

capo

  • *
  • Viestejä: 41
Vs: Kiikaritähtäimen hankinnassa huomioon otettavat asiat
« Vastaus #17 : Maaliskuu 30, 2021, 17:22 »

"Delta javelin ja suurella todennäköisyydellä et kadu ostosta."
Helppo olla samaa mieltä mitä MK-O kirjoitti.

Vertailin tuossa eräänä päivänä omaa pst gen II 5-25 tuohon Delta Javeliiniin. Ei epäilystäkään kumpaan valinta
osuisi. Javelinissa selkeästi parempi optiikka, koko suurennusalueella kirkas kuva reunoja myöten. Erinomaiset tornit, terävät sopivan tiukat naksut ja molemmissa lukitus. Valo keskiosassa ja pisteessä, toimii päivällä ja hämärässä, kaksi eri ristikkoa. Veikkaan että, tuossa kokoluokassa ja tuohon hintaan ja vähän ylikin, on vaikea löytää parempaa kokonaisuutta.