Kirjoittaja Aihe: Spuhr laatu  (Luettu 1310 kertaa)

MOj

 • *
 • Viestejä: 494
Spuhr laatu
« : Lokakuu 21, 2020, 21:42 »
Monesti tullut todettua, kun käyttää Spuhr:in yksiosaista jalkaa irti (ST-3701) TRG:stä, jollaisissa mulla on kaikki optiikat kiinni, ja laittaa takaisin, niin kohdistukset säilyy uskomattoman hyvin.

Tänään tuli vähän mittailtua vahvistusta asialle. Kivääri tukevasti viilapenkkiin ja kahdella heittokellolla jalan etu ja takareunasta lukemat ensin sivusuunnassa ja sitten pystysuunnassa. Tähtäin mittausten välillä kokonaan pois aseen selästä, ja sitten takaisin. Ruuvit samaan momenttiin. Jalka oli sadasosamillin tarkkuudella samassa asennossa kun ennen irroitusta, sekä sivu että pystysuunnassa. Heti jos veti eri momenttiin kiinnitysruuvit, heittoa alkoi tulla.

Ei tarvi huolehtia kiväärin kohdistuksista yhdistelmällä TRG/ Spuhr, kun vaihtelee tähtäimiä, kunhan vaan on huolellinen ja käyttää momenttiavainta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 21, 2020, 21:45 kirjoittanut MOj »

MTä

 • *
 • Viestejä: 118
Vs: Spuhr laatu
« Vastaus #1 : Lokakuu 21, 2020, 22:32 »
Minulla ei ole heittokelloa. Käytän UR-15 ja AR-10 samaa tähtäintä, Vortex 1-6x Razoria Spuhrin pikajalalla.
Omat huomiot on, että sivusuunnassa ei tarvitse tehdä yhtään säätöä, vaikka kuinka vaihtelee. Mutta... vähän joutuu kireyttä säätämään, ~1 kierros ruuveihin. Tärkeää luonnollisesti on, että painaa tähtäintä piippua kohti ja asettaa tähtäimen samalle hahlolle kiskoon.

Olen korkin alle tehnyt kynsilakalla merkit koroon, jolla voin nopeasti hakea molemmille aseille oikean kohdistuksen. Esim. 50/200m .223lle ja 50/150m .308
Sen verran nuo on kuitenkin lähellä toisiaan, että isommat eläimet jää alle 100m ja pärjää toiminnallisessa ammunnassa ilman säätöjäkin.

Tietysti jos ei olisi köyhä ja kitsas niin hankkisi kourallisen tähtäimiä, mutta mennään nyt tällä...

MTä

 • *
 • Viestejä: 118
Vs: Spuhr laatu
« Vastaus #2 : Kesäkuu 20, 2021, 15:27 »
Miten ja millä osalla tarkalleen olette laittaneet punapisteen Spuhrin jalkaan kiinni? Picatinny vai jalalle ominainen levy?
45 asteen kulmaan ylös tai alas? Vai suoraan ylös?
Asettuuko hyvin silmälle?

Kuvassa olisi nyt ainakin 4 vaihtoehtoa.

MMä

 • *
 • Viestejä: 693
 • Mielipiteeni eivät välttämättä edusta työantajaani
Vs: Spuhr laatu
« Vastaus #3 : Kesäkuu 20, 2021, 22:42 »
Miten ja millä osalla tarkalleen olette laittaneet punapisteen Spuhrin jalkaan kiinni? Picatinny vai jalalle ominainen levy?
45 asteen kulmaan ylös tai alas? Vai suoraan ylös?
Asettuuko hyvin silmälle?

Kuvassa olisi nyt ainakin 4 vaihtoehtoa.
Osta spuhrin oma punapistejalka tuohon kiikatijalkaan. On hyvä eikä tule turhia paloja väliin. Saa yleisimmä punapisteet päälle, sivulle tai 45 asteen kulmaan.
https://spuhrwebshop.com/en/accessories/rds/
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2021, 09:21 kirjoittanut MMä »
#tacticalmajorsclub
TA-killan ase-ja ampumakouluttaja

HJu

 • *
 • Viestejä: 6.533
Vs: Spuhr laatu
« Vastaus #4 : Kesäkuu 21, 2021, 08:19 »
Omassa ressuarskassa on SP-3616 -jalan vasemmalla puolen (vasenkätinen ampuja) aseman 3 korkeudella A-0025B-mountissa Vortex Crossfire. Asetta tarvitsee kallistaa ehkä joku 30 astetta niin dotti on pystyasennossa ja sillä voi ampua. Itseasiassa lähelle sillä voi ampua asetta kallistamattakin mutta osumapiste on tällöin vähän sivussa. Dotin olen kohdistunut 12 metriin.

Ne punapistekiinnityspalat löytyy täältä https://spuhrwebshop.com/en/accessories/rds/

Asekaappisäilytyksessä dotti leventää aseen tarvitsemaa tilaa merkittävästi ja pullistaa asepussiakin. Jos asepussi on kovin nafti niin joutuu ostamaan isomman tilalle.
Terveisin,


HJu