Kirjoittaja Aihe: Missä vika?  (Luettu 2111 kertaa)


TJV

  • *
  • Viestejä: 11
Vs: Missä vika?
« Vastaus #1 : Joulukuu 03, 2019, 23:40 »
On kyllä idioottimaista ampua arvoriistaa huvikseen yli oman tarpeen. Muutama mehtäkana per nessu pitäisi riittää kaudessa. Mutta meitä on monenlaista kulkijaa, ikävä kyllä.

Sakot ja määrä aikainen metsästyskielto sopiva rangaistus.

jthyttin

  • *
  • Viestejä: 1.083
Vs: Missä vika?
« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2019, 07:59 »
Jepjep, linnut kotiin että luonto pysyy puhtaana.

Tarinoita on aina vähintään kolme, molempien osapuolten kertomus ja sitten se miten asia oikeasti menikään. Olisi tuokin luottamustehtävän haltija voinut jättää julkisen äyäämisen vähemmälle.

Jokke Espoosta

  • *
  • Viestejä: 153
Vs: Missä vika?
« Vastaus #3 : Joulukuu 04, 2019, 08:08 »
Vähän ihmeellinen avautuminen ja epämääräiset tiedot kyllä.

Lainaus
Suomussalmen paikallisen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja ja metsästyksenvalvoja Mikko Juntunen kertoo Kainuun Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että alueella on kulkenut metsästysporukka, jolta ei löytynyt kunnioitusta luontoa tai sen muita käyttäjiä kohtaan. Hän peräänkuuluttaakin asennekasvatusta.

Kirjoittaja perustaa kertomansa paikalliselta metsästäjältä saamaansa kuvasarjaan, jonka perusteella Jumaliskylässä ei metsästys mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

– Metsäkanalintuja on ammuttu kasapäin, raadeltu metsässä ottaen talteen vain parhaat palat. Osa linnuista kokonaisinakin, ja lintujen luut karvoineen päivineen on jätetty metsäautoteitten varsille, hän kuvailee.

Hänen uskoo, että taustalla eivät ole paikkakuntalaiset metsästäjät, vaan harrastajat ovat vierailevien tähtien aikaansaannosta. Hän myös korostaa, että suurin osa metsästäjistä toimii kuitenkin oikein.

– Mitähän tällaisen toiminnan takana oikein on? Onko motiivina päässä virtaavalla urealla ja etanolilla ryyditetty tappamisen vimma, hän pohtii.

Hän muistuttaa, että raatojen jättäminen lojumaan voi vaarantaa esimerkiksi paikalle osuneen hirvi- tai ajokoiran hengen, sillä linnunluut voivat tukkia tai jopa rikkoa eläimen suolen. Hän korostaakin, että jos riistaeläinten metsästys on tavoitteena, olisi kunnioittavaa ottaa saalis kokonaisena talteen ja pitää luonto puhtaana.

Hän ilmaisee myös huolensa siitä, kuinka saaliinhimossa ei välitetä aina siitä, millainen lintu tähtäimeen osuu. Soidinsuot, jonne kanalinnut kerääntymät soitimille, tulisi jättää rauhaan, mutta Juntusen mukaan niiden kohdilla näkyy säännöllisesti autoja parkissa. Hän pohtii myös, huomioivatko teerimetsällä olevat aidosti sen, onko kohteena oleva lintu vanha vai poikanen.

Paljonko on kasoittain?
Mitähän tarkoittaa metsäautotien varsi? Jos on otettu linnulta takki pois ja jätetty nahka jonnekin metsään 5-10 metriä tiestä kuusen alle niin en nyt oikein osaa kauhean suurena rikoksena pitää.
Arvelut siitä onko kyseessä paikalliset vai ulkopaikkakuntalaiset eivät ole kyllä yhtään minkään arvoisia.
Mihin perustuu arvelu siitä että kaikki soidinsuon lähistöllä olevat autot ovat metsällä? Onhan noita lintuharrastajia ja muita metsässä liikkujiakin.
Soidinsuolta metsästys on aivan laillista hommaa. Pomppulinnun ikää ei ainakaan kyllä moni ehdi arvioida, soidinsuolta kiväärillä on sentään pieni mahdollisuus päästä valitsemaan minkä ampuu. Tolkku määrissä tietysti täytyy pitää mukana.

Noin yleensä sanoisin että melkoinen oma maali luottamustoimessa olevalta ihmiseltä lähteä yhden tai muutaman ihmisen töhöilyjä ruotimaan valtakunnan mediassa, etenkin kun puolet tarinasta on joko arvelua, vihjailua tai virheellisiä väitteitä.

Mainitaan nyt vielä että halveksun syvästi ketään "metsästäjää" joka ei ota riistalta lihoja talteen, enkä ampuisi yli oman tarpeen etenkään kanalintuja joilla on hankalaa muutenkin nykyisissä talousmetsissä ja näillä pienpetokannoilla.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2019, 08:26 kirjoittanut Jokke Espoosta »
Trying is the first step towards failure
-Homer Simpson

metsienmies

  • *
  • Viestejä: 416
Vs: Missä vika?
« Vastaus #4 : Joulukuu 04, 2019, 21:38 »
Jätetty "karvoineen päivineen". Mää kun luulin että linnuilla on sulat - taitaa kainuussa olla jalostuskanta.