Kirjoittaja Aihe: USA:n viranomaiset haluavat tiedot kaikista mobiilisovelluksen käyttäjistä  (Luettu 1285 kertaa)

hamiku

  • *
  • Viestejä: 71
Tähtäinsovelluksen käyttäjät ympäri maailman uhkaavat paljastua, jos amerikkalaisviranomainen saa tahtonsa läpi.
Kivääritähtäimen käyttöä tukevan Obsidian 4 -nimisen mobiilisovelluksen lataajat ovat Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tullilainvalvontavirasto ICEn tähtäimissä, Forbes-lehti kertoo. Virasto yrittää selvittää American Technologies Networkin valmistamien tähtäimien mahdollista laitonta myyntiä ulkomaille ja vaatii osana tutkintaa tietoa kaikista tähtäimeen liittyvän sovelluksen lataajista.

Obsidian 4 -sovellus mahdollistaa muun muassa tähtäimen kalibroinnin puhelimella ja suoran videokuvan saamisen tähtäimestä. Androidille sovellusta on ladattu yli 10 000 kertaa, iPhonen latausmääristä ei ole tietoa.

Sovellusta käytetään ATN X-Sight 4K- ja ThOR 4 -sarjan kiikaritähtäimien kanssa. Ainakin ensimmäisiä myydään myös Suomessa, joten sovelluksella saattaa olla myös suomalaisia käyttäjiä.

Kyseessä on ensimmäinen paljastunut tapaus, missä yhdysvaltalaiset viranomaiset vaativat Applelta ja Googlelta henkilökohtaista tietoa yhden sovelluksen kaikista lataajista. Jos Apple ja Google joutuvat luovuttamaan tiedot, viranomaisille päätyvät sovelluksen lataajien nimet, puhelinnumerot, maantieteellisestä sijainnista kertovat ip-osoitteet ja tiedot sovelluksen käyttöajoista.

Vaatimus tyrmistyttää tietosuoja-aktivistia. Privacy Internationalin Edin Omanovic sanoi Forbesille, että varassa ovat tuhannet sellaiset lataajat, joilla ei ole mitään tekemistä tutkittujen rikosten kanssa. Kyseessä olisi vaarallinen ennakkotapaus syyttömien ihmisten henkilötietojen laajamittaiseksi haltuunottamiseksi.

https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006234167.html
Kotisivu ja kauppa: www.mildot.fi  /Instagram:mildot.fi
Facebook: Mildot Finland

jthyttin

  • *
  • Viestejä: 907
Onpa yksipuolinen typistelmä. Halukkaat saanevat tutustuttua asiaan vähän laajemmin alkuperäiskielellä.