Kirjoittaja Aihe: Jotokset  (Luettu 5472 kertaa)

AJJV

  • *
  • Viestejä: 96
Jotokset
« : Joulukuu 21, 2016, 10:51 »
HeiOnkos täällä jotosveteraaneja jotka tietoa haluavat jakaa?Olemme kaveriporukalla lähdössä talvijotokselle ja kokeneempien vinkit ja jotosmuistot tulisivat tarpeeseen. Ryhmänä olemme sinällään tottuneita luonnossaliikkujia ja eränkäviöitä, joku saattsisi luonehtia aktiivi ressuiksikin. Kesä jotoksia osalla takana muutamia toisilla ei.Onko jotain vinkkejä tai huomioon otettavia asioita joita haluatte jakaa?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
\"Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.\" Carl Von Clausewitz

Taipuu

SO

  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 2.730
Re: Jotokset
« Vastaus #1 : Tammikuu 23, 2017, 03:20 »
Talvijotokset on hienoja viikonloppuja, sisältö riippuu paljon järjestäjän motivaatiosta. Muutamia vinkkejä kerran talvijotoksen voittajapartiossa olleena:

1. Sukset ja niiden toimivuus sekä käyttö ihan avain asemassa. Riittävästi voiteita yms. mukaan että pärjää vaikka keli muuttuu.

2. Tasaiset suoritukset jokaiselta rastilta.

3. Kevyet varusteet lähtökohtaisesti, mutta tarpeeksi lämmin makuupussi ja alusta ettei tarvitse palella yöllä ja saa levättyä. Jos on huopavuorilla liikkeellä niin vaihtohuovat mukaan.

4. Jos neste tulee camelbakista, sijoitus mahapuolelle takin alle ja letku hihasta jos on pakkasta.

5. Kamat kannattaa käydä hiihtämässä etukäteen niin näkee sopivan vaatetuksen ja että sukset toimii. Eikä haittaa muutenkaan vähän hiihdellä etukäteen...

6. Unohtaa heti sen että niin vähän vaatteita ettei tule hiki... Kuivat ja lämpimät vaihtokamat mukaan ja taukotakki. Yleensä rasteilla joutuu odottamaan ja tulee kylmä. Vaihtopipo tai 2.

7. Tärkein ea-varuste on vaseliini, perse ja nivuset hiertyy aika helposti ja meno alkaa harmittamaan.

8. Kiikarit on melkein aina olleet tarpeen syksyllä ja talvella. Jetboil tms ja termospullo.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »