Kirjoittaja Aihe: Häyhä-2007 kisa TJ0  (Luettu 31343 kertaa)

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.973
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #45 : Elokuu 23, 2007, 18:45 »
Niinpä. Ongelmana oli että lähtöaika otettiin ylös yhdellä rastilla ja tuloaika toisella. Lisäksi väki tuli erilaisista aikataulusähläyksistä eri järjestyksessä kuin oli suunniteltu joten oletettua lähtöaikaakaan ei voinut käyttää. Vaikka asia olisi huomattu jo su iltapäivällä, niin uusintoihin ei olisi ollut aikaa joten näin se meni tällä kertaa. Itse huomasin sen vasta eilin 23.45 kun sain tuloslomakkeen käyttööni ja kävin kaikki pisteytykset uudestaan läpi.Ei tästä kai muuta oppia tullut kuin että lähtö- ja tuloajat pitää aina saada samaan lomakkeeseen ja siten rastin pitää alkaa ja loppua samassa paikassa.Itse olen helpottunut siitä että kisan voittajasta ei ole epäselvyyttä. Muut sijoitukset ovat kiinnostavia asianosaisille mutta kun erot ovat muutamia pisteitä niin kaikki tietävät että toisena päivänä järjestys olisi todennäköisesti ollut hieman toinen. Jokainen pari varmasti tietää mikä heillä kisassa meni hyvin ja missä on petraamisen varaa joten aivan hukkaan ei suunnistuskaan varmasti mennyt vaikka aikapisteitä ei voitu nyt valitettavasti huomioida.BTW kisan ammunnat olisi PV:n käskystä lopetettu su klo 17 mennessä joka tapauksessa uuden joukon saavuttua alueelle joten aivan hirveitä pelivaroja ajallisesti kisalla ei ollut.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Terveisin,


HJu

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.075
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #46 : Elokuu 23, 2007, 19:19 »
Lainaus käyttäjältä: "HJu"
jossa kaikki tietää asiat paremmin kuin niiden suunnittelija

Lainaus
Jossain vaiheessa käy sitten niin että kisoja ei pidetä jos tuosta tulee yleisempikin asenne. Tämä vain realiteettinä.


Jos kilpailijoiden asenne tuntuu kovasti väärältä niin kannattaa kokeilla tulla vuodeksi tiskin tälle puolelle. Kritiikki ei ole pahantahtoista vaan toive että Joku Muu (tm) järjestäisi jatkossakin näitä skaboja joihin on 99%:sti ollut ihan nautinto osallistua. Siitä 1%:stä on pakko huomauttaa koska huomauttamatta ei kehitystä tapahdu. Toimitsijaksi ryhtyminen taas tarkoittaa kisan jäämistä väliin ja se on ainoa syy miksen ollut toimitsijana jo tänä vuonna. Jos pitää valita toimitsijaksi ryhtyminen tai kisan peruuntuminen niin kai sitten pitää lähteä toimitsijaksi. Toistaiseksi ei ole tarvinnut ja siitä vilpitön kiitos kaikille järjestäjille ml. ylituomari.


Lainaus
Yhtä hyvin voisi väittää että supistetaan ammunnat yhteen rastiin ja sillä hyvä.


Ne ammunnat kuitenkin mittaa osuntaa todellisissa olosuhteissa ja todellisilla etäisyyksillä. Ei maastonkäyttörasteissa mitään vikaa kun niissä on joku kosketus todellisuuteen. 100 metrin päässä tähystävän vihollisen iholle ryömintä on TA:lle ns. "career limiting move". :lol: Jos yhtymäkohta pitää saada ammuntoihin niin testataan vaikka kolmella rastilla piippukankea pitkin ammuttavia lähitilanteita.


Lainaus
Tietty jos pistetään kaikki parit samaan kasaan niin sitten voi olla pidempikin rasti mutta on ikävää katsella kiikareilla kun iost pojat riitelee siitä kuka saa missäkin kuraojassa ryömiä


Kuvailit juuri stalking- rastin joka mikan kanssa lusittiin VaaSl/TA3 TA- kokeessa Niinisalossa. Toimi ihan hyvin kun käytössä oli riittävästi tilaa ja kolme tuntia aikaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.973
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #47 : Elokuu 23, 2007, 21:54 »
Tottakai perusteltua kritiikkiä saa esittää mutta saa siihen myös kommentoida varsinkin ne joiden toimintaa kritisoidaan ja jotka tietävät tasan tarkkaan miksi jokin asia oli niin kuin oli. Moni asia joka kisaajan näkökulmasta on vain toimitsijoiden pahanilkisyyttää ja ammattitaidottomuutta ei sitä kuitenkaan usein ole vaan taustalla voi olla erilaisia rajotteita joita ei aikataulusyistä voida joka kisaajalle erikseen selittää. Esimerkkinä nyt vaika ammuttavan maalin ilmoittaminen rastituomarille. Jos ei ilmoita tai ilmoittaa väärän maalin niin sitten mahdollinen osumakin jää saamatta. Kannattaa ilmoittaa oikea maali tuomarille jos haluaa pisteitä. Tuomarin on vaikea tähystää isoa sektoria käsivaralta kiikareille jos ei edes tiedä mitä maalia pari yrittää ampua. Ja väärän maalin ampumisesta ei kisassa eikä tosielämässä ainakaan mitään meriittiä pitäisikään saada.Sanon toiseenkin kertaan että jos joku osaa tehdä paremmat kisat niin sen kun tulee tekemään, areena on varsin vapaa. Narista on helppo mutta paremman tekeminen onkin sitten vähän haasteellisempaa. Eli tervetuloa vaan pöydän tällekin puolelle :-)Ensi vuonna rakentelen omakotitaloa ja sitten ajattelin ampua harrastesarjassa joku 2-3 kisaa putkeen. Olen ollut järjestämässä ainakin 4 kisaa paikan päällä varajohtajana ja ylituomarina ja lopuissakin taustapiruna. Joten ihan omaa etuani ajattelen kun koitan saada uusia järjestäjiä paikalle. Asiassa pätee sama kuin Killan hallituksessakin: Kun sama väki tekee liian kauan samaa niin kehitys pysähtyy. Väittäisin että tässä kisaformaatissa ollaan pikkuhiljaa siinä pisteessä yksittäisten rastien sisällön suhteen.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Terveisin,


HJu

er

 • *
 • Viestejä: 1.540
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #48 : Elokuu 23, 2007, 23:09 »
Puuttumatta pisteytyksiin ym. Totean että A3 oli tosiaan kisan vaikein, mutta antoisa rasti. Kaikki rastit eivät voi olla tämän kaltaisia, mutta näitäkin pitää olla. Sitähän se eräs tärkeimmistä ta:n tehtävistä on. Tähystäminen tulisi tapahtua kauempaa jos sitä arvioidaan, muutoin tulee tahatonta virhetulkintaa.A3:sta ajatellen kehittämisideoita.Maalialueelle valemaaleja, kuvaamaan vihollisen perusmokuja.Maalit tulee olla löydettävissä, joskin vaikeasti.Etenemistä  ei arvostella, mutta tuliasemaan tulee edetä ja poistua ryömien.

Etenemisrastia ajatellenTähystys kauempaaEtenijöiden tulee tuhota maali tulialueelta ja ilmaista se paukkupatruunalla.

(Tähystäjällä RK) Amunnan jälkeen pari jää paikalleen ja käytetty etäisyysarvo tarkistetaan ja arvostellaan.

(Koroja ja sivuja ei voi arvioida koska rastivalvoja ei tunne kisaajan ballistiikkaa)Edettävä matka noin 100m.Aika: 30minEtenemisreitti: Melko avoin maasto jossa pensaikkoa ym.Tähystys:500m päässä etenijöistäParit lähevät pari kerrallaan, joilloin reitti voidaan valita vapaasti, joskin sektorin rajat määrätään.Käytännössä tämä on siis lyhennetty Vaasan TA3 eteneminen.Samaan rastiin yhdistetään naamionnin arvostelu.

Huomautan että nämä eivät olleet arvosteluja vaan kehittämisideoita.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Train hard--->Fight easy

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.075
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #49 : Elokuu 23, 2007, 23:25 »
Lainaus
Monessa kohtaa on jo esitetty että pidettäisiin Häyhäkisassa rastisuorituksena 3h kestävä eteneminen


En kai ole varsinaisesti suoraan sellaista ehdottanut tai sitten on tullut näppihäiriö koska ei ole ollut ainakaan tarkoitus ehdottaa. En nimittäin usko että se on järjestettävissä koska 12-20 paria kerralla on melkoinen määrä väkeä ja kahteen osastoon jaettuna se alkaa varmaan aiheuttaa melkoisia aikataulupaineita. Se oli nyt vaan esimerkkinä omasta mielestä hyvästä etenemis- , naamiointi- ja maastonkäyttörastista: Kaikki ratkaisut mitä TA:t tekee on funktionaalisia koska kukaan ei ole käymässä ostoslistatyyppisesti läpi onko kengänpohjat mustat tai näkyykö kello. Jos paljastuu niin paljastuu ja syyllinen löytyy todennäköisesti peilistä. Motivoi paljon paremmin a) miettimään sitä omaa liikkumista ja naamiointia kuin viiden minuutin poseerausrasti ja b) mittaamaan liikkumisen ja naamioinnin kenttäkelpoisuutta kun niiden varusteiden kanssa pitää sekä liikkua suht hankalassa ( muttei mahdottomassa ) maastossa 500 m ja vielä suorittaa tuliasematoiminta siihen liittyvine varusteiden välppäämisineen. Tämä kaikki tähystyksen alla. Näin esimerkkinä siitä miten käytäntö, harjoittelu ja siperia aiheuttaa ahaa- elämyksiä: Mikan kanssa bongattiin esim. kiikareiden heijastus levähdyspaikalta asti eli n. 5-600 m kyseisestä TA- parista. Jos oltaisiin oltu vihollisen vasta-TA- pari niin olisi kaivettu optiikkaa esiin ja ruvettu paikantamaan tarkemmin mihin 338LM palautteen voi lähettää :lol:Tiedoksi vielä että ei se mainitussa VaaSl TA- kokeessakaan ole laaki & vainaa jos mokaa vaan x virhepistettä ja pakollinen 30 ( muistaakseni ) metrin peruuttaminen, tämä per paljastuminen. Ei siis todellakaan ole tuurirasti. Jos mokaa kerran niin tulee pikku sakko ja vähän lisää puurtamista. Jos tyrii jatkuvasti niin se alkaa näkyä pisteissä. Jos ei koskaan saavuta ampumatasaa niin saa ansaitusti nollat.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

LSa

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.164
 • Edistän: 1 | +5 | 8 | 9 | 36 | 37 | 39 | 41 | 44
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #50 : Elokuu 24, 2007, 01:38 »
Mukavia juttuja noi (ryömimis-) etenemisharjoitukset. Niiden avulla saa maaston lukemiseen rutiinia. Lisäksi ne kehittävät matalana liikkumista niin, että osaa oikeassa tilanteessa ryömiä eleettömästi sen muutaman viimeisen metrin tuliasemaan tullessa, jos on tarve. Niihinhän nuo harjoitukset on tarkoitettu. Harjoittelu ja todelliset toimintamallit kannattaa erottaa toisistaan. Vaikea uskoa, että kukaan taistelutoimintaa enemmän tunteva ryhtyisi tositilanteessa tekemään sellaisia taktisia typeryyksiä kuin esim. monen sadan metrin ryömiminen tähystyksen alla.

Kannattaisikohan mennä tyvestä puuhun. Esim. opetella ensin normaalin sotilaan tavoin liikkumaan alueella jossa on myös vihollisia. Pitäähän sinne toiminta-alueelle ensin edes päästä, että pääsee ryömimään.

Nykyaikainen sotajoukko (myös venäläinen) käyttää mm. maastonvalvontatutkia suojaamaan omat aukealla olevat asemansa. Tutkan keilassa ei kauaa ryömitä piilossa. Avomaalla ei maastonkäyttö onnistu, koska osaava tutkaporukka kattaa katvealueet. (Maastovalvontatutka oli muuten myös kilpailun tukipyynnössä.)

Monen kilpailijan tarkka-ammuntaan liittyviä taitoja oli kiva seurata. Niissä näkyi harjoittelu. Rehellisesti sanottuna toiminnassa näkyi valitettavan usein myös se, että normaalit toimintarutiinit (mm. kommunikointi, suunnittelu, varusteiden järkevä pakkaaminen, turhien varusteiden karsiminen, kompassin käyttö, askelparit, ajan seuraaminen, oman toiminnan suojaaminen, tähystysrutiinit…) oli jäänyt treenaamatta. http://www.mpkry.fi –sivuilta löytyy monia hyviä kursseja joilla voi tutustua perussotilastoimintaan. Tarkka-ammuntakursseilla sotilaan perustaitoihin ei valitettavasti ehditä keskittyä.

Ihan perusjuttuja. Miten jalka tulee maahan hitaasti edetessä? Minkälainen askel? Miten jalka nostetaan maasta? Miten kävellään niin, että samalla kyetään tähystämään ympäristöä? Miten kävellään niin, että ei laukaista lankamiinaa? Maassa makuullaan kääntyminen – laitanko polven toisen jalan alta vai nostanko yli?

Jos lähtisin tekemään todenmukaista etenemisrastia niin en kertoisi etenijöille missä tähystäjät ovat. Eivät ne sitä tositilanteessakaan tietäisi. Hyvä sääntö on +1. Vihollisia on aina vähintään yksi enemmän mitä tiedät.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 3.140
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #51 : Elokuu 24, 2007, 07:18 »
Ensiksikin tiedoksi että vuoden 2008 kisaan on jo kilpailunjohtaja ja varajohtaja löytynyt.Lähtisin ensin siitä että saadaan perusasiat kuntoon. Eli ei ole ensimmäinen kerta kun kisoissa (ei siis ainoastaan häyhässä) tuloslomakkeet häviää tai niistä puuttuu tietoja. Tämän takia esitän sääntölisäystä ReSul:n TA-sääntöihin. Kyseessä ei ole mikään epäluottamus vaan ihan sen takia että myös järjestäjillä on mahdollisuus tarkastaa pisteet mikäli omat paperit häviää ja osakseen se varmistaa että kilpailijat voivat myös omalta osaltaan tarkastaa pisteet tuloksien julkaistamisen yhteydessä. Samasta asiasta on puhuttu useissa eri kisoissa kun pisteissa on ollut epäselvyyttä, aina sama juttu uudestaan. Menetelmähän on käytössä esim. SRAssa. Menetelmä voitaisiin ottaa käyttöön ta-kilpailuissa ja näyttää samalla mallia muille.

------RESUL TA-säännöt

Sääntölisäys kohtaan 9. Pisteytysa.

Kilpailijoille jaetaan ennen kilpailun alkua pistelomakkeet. Kilpailijoiden pistelomakkeet tulee pitää mukana koko kilpailun ajan. Pistelaskussa käytetään kaksinkertaista pistelaskujärjestelmää jossa rastituomari merkitsee oman pistelomakkeen lisäksi myös kilpailijoiden pistekorttiin rastilta saadut pisteet. Jokainen kilpailija on itse velvollinen pitämään huolta että kilpailijan pistekorttiin kirjataan pisteet joka rastilta. Rastituomari kuittaa pisteet allekirjoittamalla pistelomakkeen rastin jälkeen.Tällä menetelmällä suljetaan pois mahdolliset pistelomakkeiden häviämiset. Lisäksi jokainen kilpailija voi tarvittaessa tarkastaa että pisteet on oikein kirjattu tuloksiin. Mikäli epäselvyyttä järjestäjän pistelomakkeista löytyy tai niistä puuttuu tietoa, on kilpailija velvollinen esittämään kilpailijan pistelomakkeen josta puuttuvat tiedot voidaan tarkastaa. Pistelomakkeet tulee pitää tallessa siihen asti kunnes kilpailun tulokset ovat virallistettu ja protestiaika päättynyt.b.

Kilpailun tuloksia julkaistaessa on oltava esillä rastikohtaiset pisteet. Näin toimittaessa myös kilpailijat voivat varmistaa rastipisteet omista pistelomakkeista. Mikäli pisteissä on ristiriitaisuuksia, voidaan asiasta tehdä protesti mikäli kilpailija näin haluaa.

Tänä vuonna kilpailijat allekirjoittivat rastipisteet (ainakin muutamilla rasteilla) mutta sehän ei sulje pois mahdollisuutta että ne yhdet ja ainoat lomakkeet häviää. Oliko ne suunnistusrastin lomakkeet allekirjoitettu joista puuttui loppuaika?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

mika

 • *
 • Viestejä: 1.902
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #52 : Elokuu 24, 2007, 11:59 »
Lainaus käyttäjältä: "LSa"
Mukavia juttuja noi (ryömimis-) etenemisharjoitukset. Niiden avulla saa maaston lukemiseen rutiinia. Lisäksi ne kehittävät matalana liikkumista niin, että osaa oikeassa tilanteessa ryömiä eleettömästi sen muutaman viimeisen metrin tuliasemaan tullessa, jos on tarve. Niihinhän nuo harjoitukset on tarkoitettu. Harjoittelu ja todelliset toimintamallit kannattaa erottaa toisistaan. Vaikea uskoa, että kukaan taistelutoimintaa enemmän tunteva ryhtyisi tositilanteessa tekemään sellaisia taktisia typeryyksiä kuin esim. monen sadan metrin ryömiminen tähystyksen alla.

Kannattaisikohan mennä tyvestä puuhun. Esim. opetella ensin normaalin sotilaan tavoin liikkumaan alueella jossa on myös vihollisia. Pitäähän sinne toiminta-alueelle ensin edes päästä, että pääsee ryömimään.

Nykyaikainen sotajoukko (myös venäläinen) käyttää mm. maastonvalvontatutkia suojaamaan omat aukealla olevat asemansa. Tutkan keilassa ei kauaa ryömitä piilossa. Avomaalla ei maastonkäyttö onnistu, koska osaava tutkaporukka kattaa katvealueet. (Maastovalvontatutka oli muuten myös kilpailun tukipyynnössä.)

Monen kilpailijan tarkka-ammuntaan liittyviä taitoja oli kiva seurata. Niissä näkyi harjoittelu. Rehellisesti sanottuna toiminnassa näkyi valitettavan usein myös se, että normaalit toimintarutiinit (mm. kommunikointi, suunnittelu, varusteiden järkevä pakkaaminen, turhien varusteiden karsiminen, kompassin käyttö, askelparit, ajan seuraaminen, oman toiminnan suojaaminen, tähystysrutiinit…) oli jäänyt treenaamatta. http://www.mpkry.fi –sivuilta löytyy monia hyviä kursseja joilla voi tutustua perussotilastoimintaan. Tarkka-ammuntakursseilla sotilaan perustaitoihin ei valitettavasti ehditä keskittyä.

Ihan perusjuttuja. Miten jalka tulee maahan hitaasti edetessä? Minkälainen askel? Miten jalka nostetaan maasta? Miten kävellään niin, että samalla kyetään tähystämään ympäristöä? Miten kävellään niin, että ei laukaista lankamiinaa? Maassa makuullaan kääntyminen – laitanko polven toisen jalan alta vai nostanko yli?

Jos lähtisin tekemään todenmukaista etenemisrastia niin en kertoisi etenijöille missä tähystäjät ovat. Eivät ne sitä tositilanteessakaan tietäisi. Hyvä sääntö on +1. Vihollisia on aina vähintään yksi enemmän mitä tiedät.


Tämä pitäsi jo lohkasta omaksi keskusteluksi. Mutta nyt tyhmänä kysyn jotta miten kaikki tuo edellä mainittu tulisi tehdä että se olisi oikein? Eikö se ole nyt vähän tekijäkohtaista miten asiat hoidetaan, kunhan hoidetaan?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
CHAIRBORNE - USB Troop

er

 • *
 • Viestejä: 1.540
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #53 : Elokuu 24, 2007, 16:38 »
Täsamälleen samaa mieltä Mikan kanssa. Ta kisa ei ole kauneuskilpailu ja tosiasia on että homman voi hoitaa monella eri tapaa.Tässä suhteessa kaukaa tähystäminen ja suora tulos näkyy/ei näkynyt on paras. Homma ei jätä sijaa tulkinnalle. Säärien tiirailu kuuluu Missi kisoihin, ei ta kisaan. Kun arvostelua tekee 1 henki on tyylin arvointi aina enempi vähempi subjetiivinen näkemys. Jos pava paukahtaa tai nuppi näkyy, niin ne ovat absoluuttisia mittareita.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Train hard--->Fight easy

LSa

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 2.164
 • Edistän: 1 | +5 | 8 | 9 | 36 | 37 | 39 | 41 | 44
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #54 : Elokuu 24, 2007, 17:34 »
Lainaus käyttäjältä: "er"
Tässä suhteessa kaukaa tähystäminen ja suora tulos näkyy/ei näkynyt on paras. Homma ei jätä sijaa tulkinnalle. Säärien tiirailu kuuluu Missi kisoihin, ei ta kisaan. Kun arvostelua tekee 1 henki on tyylin arvointi aina enempi vähempi subjetiivinen näkemys. Jos pava paukahtaa tai nuppi näkyy, niin ne ovat absoluuttisia mittareita.
Tätä varten viime vuonna oli käytössä lämpökamera jolla oli osaava käyttäjä. Tänä vuonna yritin tosiaan saada käyttöön maastonvalvontatutkan jolla sen nupin näkemisenkin "absoluuttisista mittareista" saataisiin ne inhimilliset tekijät vähemmälle.

Noita paukkuvalohälyttimiä tms. miinoja en ole innokas käyttämään, koska kokemus on osoittanut, että ne on helppo asentaa niin, että ne paukahtavat vaikka etsimässä olisi pioneereja. Tämä ei kilpailijoita motivoi.

Täällä on keskustelemassa monia jotka ovat toimineet koulutushommissa vuosikausia ja nähneet esim. erilaisia tapoja edetä. Tiedän, että näkemykseni ovat subjektiivisia, mutta uskon, että jo pelkästään kolmena perättäisenä vuonna Häyhässä maastonkäyttöä arvostellessa tyylejä on tullut nähtyä sen verran, että omakin näkökulma on laajentunut. Voisi helpolla väittää, että rasteilla toimitsijana tai tuomarina oleminen kehittää. Voi kerralla verrata useita erilaisia tyylejä toteuttaa sama asia.Minäkään en pidä sitä, että maastonkäyttöä joudutaan tällä hetkellä toteuttamaan taitoluistelutuomarointina, mutta tulevaisuudessa asiat voi toki toteuttaa toisin. Tässä oli myös syy siihen, että annoin tehtävistä palautteen. Haluan, että taustat avautuvat ja porukka saa käsitystä toistenkin toimista. Olisi mahtavaa, jos kaikkien suoritukset saataisiin esim. videoitua niin muutkin näkisivät kuinka suuri kirjo erilaisia toimintamalleja kilpailijoilla on.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.973
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #55 : Elokuu 24, 2007, 22:08 »
Lainaus käyttäjältä: "SO"
Ensiksikin tiedoksi että vuoden 2008 kisaan on jo kilpailunjohtaja ja varajohtaja löytynyt.


Loistavaa ! Varmaakin ennätys alallaan. Aiempina vuosina kisanjohtajaa on haettu kissojen ja koirien kanssa vielä huhtikuussa. Tänä vuonna johtaja oli ajoissa valittu mutta miestä piti vaihtaa aika myöhäisessä vaiheessa työkiireiden vuoksi. -> Vielä kun saadaan PV:lle tukipyynnöt ajoissa niin hommahan sujuu hyvin. Tästä nimittäin tuli palautetta valvojan suunnasta että "Jatkossa olisi hyvä että tukipyynnöt tulevat ajoissa. Ehditään reagoimaan niihin paremmin." Tukea kyllä tuli mutta se oli vaatinut tiettävästä erityisen suopaa suhtautumista vähän joka tasolla organisaatiossa.


Lainaus
Tämän takia esitän sääntölisäystä ReSul:n TA-sääntöihin.


Ehdotus on hyvä. Laita se ResULin ampumatoikuntaan kirjallisena (esim. info@resul.fi -sähköpostin kautta) niin se tulee myös asianmukaisesti käsiteltyä. Kisassa kaksoispistelaput voidaan ottaa käyttöön myös ilman sääntömuutostakin. Säännöthän ei ota pistelaskun toteutustapaan sinänsä hirveästi kantaa. Jos se lukee säännöissä niin siitä tulee pakollista sitten kaikkiin ResULin TA-kisoihin. En tule vastustamaan asiaa mutta olisiko se hyvä rajata esim. vain SM-kisoihin kuten muutama muukin asia säännöissä ? Minulla ei asiaan ole vahvaa näkemystä ja SRAssa tuo tosiaan toimii aika hyvin. Edelleen toimitsijan pitää muistaa ja osata täyttää laput oikein ja kilpailijan osata tarkistaa ne oikein. Osa Häyhän nykylomakkeista on mielestäni hieman turhan vaikeaselkoisia ja samaa sanoi muutama kisaajakin. Mitä painaa nimikirjoitus lomakkeessa jos ei ymmärrä koko lomaketta ?


Lainaus
Oliko ne suunnistusrastin lomakkeet allekirjoitettu joista puuttui loppuaika?


Oli ne allekirjoitettu niin tuomareiden kuin kisaajien toimesta mutta loppuaika puuttui silti. Loppuaikahan otettiin Taistelurata-rastilla ja vähäisestä rastimiehityksestä johtuen kisaajia on voinut tulla paikalle ilman että ketään on kellottamassa tai vastaanottamassa. Epäilen että näin on käynyt mutta rastituomari voi YV:nä tai täällä vahvistaa jos lukee tämän. Lomakkeessa ei kyllä ollut kellonajalle mitään tiettyä paikkaa koska lomaketta tehtäessä tätä ajanottokuviota ei ole mietitty. -> Riittävä miehitys rasteilla on myös pakko varmistaa koska alimiehitys kostautuu.Kisaorganisaatio pitänee kisajohtajan toimesta palautetilaisuuden jossa käydään vähän läpi sitä mikä meni pieleen, mikä meni hyvin ja mitä pitää jatkossa parantaa. 2008 kisan johto olisi hyvä saada paikalle ettei ainakaan samat ongelmat toistuisi jatkossa. Nyt kun uudet veturit on tiedossa niin heidän kannattaa hyödyntää syntynyt kokemus tuoreeltaan.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Terveisin,


HJu

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 3.140
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #56 : Elokuu 27, 2007, 12:50 »
Rastikohtaiset tulokset on vihdoin saatettu julkisuuteen.[size=60]PRKL. että tulosten saaminen voi kestää!!![/size]
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 3.140
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #57 : Elokuu 27, 2007, 15:49 »
Ja tiedoksi kaikille että minä en ole millään tavoin vastuussa pisteistä tai niiden oikeellisuudesta. Satuin vain olemaan se joka noita häyhä-sivuja ylläpitää, tulokset on saman tunnin sisään lisätty näkyviin kun ne on minulle sähköpostilla toimitettu. Ilmeisesti useammillakin pareilla on kirjattu tuloksia ristiin niin että ampujalla on tähystäjän pisteet ja päinvastoin. Tuloksista vastaa kilpailun johtaja ja tuomari.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.973
Re: Häyhä-2007 kisa TJ0
« Vastaus #58 : Elokuu 27, 2007, 18:56 »
Tarkkaanottaen tulosten oikeasta kirjaamisesta vastaavat ne jotka ovat lomakkeet allekirjoittaneet eli rastituomari ja kilpailijat. Ylituomari ja muu tulospalvelu ei voi kirjata taulukkoon muuta kuin mitä tositteissa lukee. Se että tieto siirtyy tositteesta käsisyötllä exceliin oikein on toki tulospalvelun vastuulla. Ne on tarkistanut tulospalvelu jo kertaalleen ja itse kävn joka lomakkeen läpi vielä toiseen kertaan.On aika varmaa että parit ovat joillain rasteilla ampuneet eri järjestyksessä kuin mitä lomakkeessa lukee, mutta sille ei tulospalvelu oikein voi mitään. Toisaalta koska kyseessä on parikilpailu niin on kilpailun lopputulosten kannalta aivan sama kumman ampujan sarakkeeseen tiimin pisteet menee. Ajattelin kuitenkin että laitetaan se taulukko julkisuuteen jossa on minun ymmärryksen mukaisesti paras saatavissa oleva tieto.Taulukot jotka ovat kisan tulossivulla nyt, ovat samat jotka olen toimittanut ResULiin kisan virallisina tuloksina. Sinne tosin ei harrastajasarjan tuloksia ole toimitettu koska harrastajasarja ei ole ResULin virallisen SM-kisan mukainen kisa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
Terveisin,


HJu