Kirjoittaja Aihe: 22LR kisan sääntöjä?  (Luettu 1622 kertaa)

Jarmando

  • *
  • Viestejä: 22
Vs: 22LR kisan sääntöjä?
« Vastaus #15 : Maaliskuu 05, 2021, 23:11 »
Niin siinä maalipuolella hatarana ajatuksena olisi ylipitkille matkoille vaikkapa pieleen tasapainotettu spinneri, tai keinulauta? 30-50cm vartta ja painotus hivenen toislaitaiseksi, jolloin osuma melkein pyöräyttää ja liike on laajaa, sekä kestää kauan. En ole tuollaisia tehnyt, enkä kokeillut ja siksi kyselen. Olettaisin että ilman liioiteltuja materiaalivahvuuksia voisi lr-paukkua kestää +100m? Alle 100m perinteinen kongi menee mainiosti...
Seuraavaksi olisinkin kysellyt tuosta maalien kokopuolesta. Koheltajan kongista pitää melkein pienentää, tai viedä kauemmas, ettei se tule ja tyhjää palkintopöytää  ;) Ei vaiskaan... Mikäli PRS-säännöillä menee: maalien ja/tai ampuma-asentojen pitää olla niin haastavia, ettei kaikki laakit osu... huipuillakaan. Tai muuten koko porukka on jaetulla ensimmäisellä sijalla. Siltikin kärkisijojen ratkominen uusinnalla kummittelee vaihtoehtona. Kestääkö porukka 4/10 tulostasoa koko päivän, vai pitääkö liian vaikeat vaateet laittaa vasta niihin mitalikierroksiin?
Ratayhdistys anoo uutta ratalupaa ja pyrkimyksenä olisi saada rasteihin vaihtelevat etäisyydet, sekä korotornien rutinaa konginkilinän sekaan...

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 2.955
Vs: 22LR kisan sääntöjä?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 06, 2021, 06:47 »
Ei tarvitse kun puuskittaista tuulta niin 1/4 lätkä on varsin haastava 150m matkalla, tyynellä helppo jos aseessa on käyntiä ja on aikaa tähtäillä. Nopeassa kahden lätkän ammunnassa, missä vuorotellen osuma lätkään, ei olekkaan ihan niin helppo jos ampuu kelloa vastaan.

Piekkareille voi ihan hyvin tehdä vaikka pyöreitä lätkiä tavallisesta S235 tai S355 levystä jonka paksuus on 4-6mm. Menee ajan kanssa kuperaksi mutta kääntää toisinpäin tai napauttaa vasaralla suoraksi. Ei piekkari välttämättä tarvii hardoksia.
Kylätason ampuja

saku_s-t

  • *
  • Viestejä: 373
Vs: 22LR kisan sääntöjä?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 06, 2021, 08:34 »
Jos pystyy itse peltejä tekemään niin 3moan pleittit joka matkalle. Kiireessä ja ajan kanssa varmasti riittävän haastava

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla


esase

  • *
  • Viestejä: 68
Vs: 22LR kisan sääntöjä?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 06, 2021, 10:09 »
Tre

Radoilla joilla peltien käyttö on kielletty:
-Yksi vaihtoehto peltien tilalle on kirjaston poistokirjat. Kirjan hyvä paksuus on noin 1-3cm. Kansien laadulla ei ole suurta merkitystä.
>>>Ohkaiset vihkoset eivät merkaa kovin hyvin osumia. Paksut 5cm ja yli kirjat ovat niin raskaita, että eivät merkaa osuma selkeästi.
>>> toki radalle lentää paperisilppua. Heti ammunnan jälkeen näyttää rivolta, vaan seuraavana päivänä ekotekoa ei enää huomaa. Tuuli ja/tai sade tekee kesälläkin tehtävänsä.
-Ilmastointiteippillä (kuten kumiliuskalla pellit) roikkumaan telineen poikkivarresta.
>>> Kirjan heilunnasta näkee hyvin osuma-alueen.
-Jos uhraa rahaa askartelu pahveihin A5 koko, niin tulokset saa laittaa kansioon muistoksi osumakuviosta.
(6.5 ja 300 kaliibereilla lyhyillä 300m asti matkoilla, kirjat eivät pahemmin heilu osumista. Paksut ohutlehtiset noin 800+ sivuiset kirjat toimivat jotenkuten. Vaneria varmaan pitää kokeilla vielä)

Esa

Jarmando

  • *
  • Viestejä: 22
Vs: 22LR kisan sääntöjä?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 06, 2021, 11:38 »
Joo, pehmoisesta (S235/S355) olen rtc-treeniräkin tehnyt ja kyllä 6-millinen osumia kestää. Eli räkin poikkipukkina on 2x4" (juu, puuta), siinä 40x40mm rakennuskulmia 45mm ruuveilla, akselina 8mm pultit ja lätkät hitsattu putkenpätkiin, noin 25cm harjateräsvarsin. Kokolailla paljon on (joukkueenakin) sitä mätetty ja ei vaan meinaa antautua... Niin ja vielä, etäisyys useimmiten 50m, jolloin high velocity-paukut heilauttavat lätkää ihan reilusti. Räkki tekaistiin tallista löytyneistä matskuista ja proto-ajatuksella, että näkee missä tarvitaan vahvennusta. "Teen sitten sen paremman, kun..."

Kun kaveripiirissä on laserleikkaajia, niin ajatuksena olisi seuraavaa: Haen romulootasta kilokaupalla pyöreitä reiänsilmiä, erikokoisia 5-20cm. Sitten hitsaten jonkinlaista vartta ja akselointia, että heilahtaisi reilusti osuman saadessaan. Roikkuvia en tähän laittaisi, koska luoti on jo melkomoisessa alakulmassa yli 200m matkoilla? Kisaan ei varmaankaan 50-maalia riitä ja määrästä johtuen rakenne pitäisi olla helppo toteuttaa, vieläpä halvoista aineista. Halavala!!

Vielä kun keksisi että minkälaiseen varteen? Kevät aikaa veistellä itselle parit protot ja alkaa puhumaan isoon pumpsiin rahoitusta seuralta...