Kirjoittaja Aihe: vyökantahylsyn supistusholkki  (Luettu 3437 kertaa)

JHa

  • *
  • Viestejä: 638
vyökantahylsyn supistusholkki
« : Lokakuu 12, 2005, 15:35 »
Onko kokemuksia Innovative Technologies:n vyökantahylsyn supistusholkista. Ongelmana on .338 Lm hylsyn paisuminen juuri vyön yläpuolelta ja tästä johtuva tiukkuus pesässä. Eli löytyykö lääkettä kohdan muokkaamiseen ja antaako se turvallista lisäaikää hylsylle. Sisäpuolisia venymisestä syntyviä "railoja" en vielä ole havainnut.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JHa »

WELHO

  • *
  • Viestejä: 29
Re: vyökantahylsyn supistusholkki
« Vastaus #1 : Lokakuu 12, 2005, 16:24 »
Lainaus käyttäjältä: "JHa"
Ongelmana on .338 Lm hylsyn paisuminen juuri vyön yläpuolelta ja tästä johtuva tiukkuus pesässä.
Mitä onko joku tehnyt 338 lm:stä vyökanta version :?: , en ole ainakaan kuullut moisesta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut WELHO »
Metsästysmielessä tapahtuvan ampumisen viehätys riippuu siitä onko oikealla vai väärällä puolella

JHa

  • *
  • Viestejä: 638
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Lokakuu 12, 2005, 17:26 »
Urakantainen taitaa olla oikeampi termi, mutta ongelma terminologiasta riippumattomasti sama :roll:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JHa »

HJu

  • *
  • Viestejä: 8.010
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Lokakuu 12, 2005, 20:21 »
Tarvittaisiin varmaankin ns. small base sizer mutta niitä ei taida 338LM:ään olla tarjolla mutta Reddingiltä tilaamalla varmaankin saisi kun kertoo miten tiukka se pitäisi kannan kohdalta olla.Innovative Technologies tekee vyökantahylsyille noita holkkeja mutta en ole kuullut niistä juuta tai jaata mainospuheiden lisäksi. Pitäisi kysellä jenkkiläisiltä palstoilta. Heiltä kannattaisi kyllä kysyä suoraan olisiko heillä apuja 338LM:n tapaukseen.Jossain vaiheessa hylsyjen järkevä käyttöikäkin tulee vastaan mutta en tiedä onko tässä siitä kyse.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 3.309
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Lokakuu 13, 2005, 08:48 »
Aikoinaan painin saman ongelman kanssa eli hylsyt jumittaa kannasta pesään. Jumittamisesta päästiin sillä eroon että sorvasin ja karkaisin holkin joka supistaa hylsyä pelkästään kannasta. Supistus onnistuu tämän tyyppisellä holkilla todella hyvin ja periaatteessa lisää hylsyn käyttöikää siksi että välttämättä hylsyyn ei tarvitse tehdä kokosupistusta vaan pelkkä kaula/perse riittää.Holkin tekeminen/teettäminen ei ole kovin kaksinen homma asian osaavalle koneistajalle tai sellaiselle jolla on hyvä sorvi, meitin sorvi on loppuunajettu joten sillä ei enään noin mitta tarkkaa hommaa saa tehtyä.Kannattaa kilauttaa Jaloselle ja kysyä holkin tekemisestä, Jalosella on LM kalvain joten sillä sen tekeminen onnistuu melko helposti. Holkin teko kannattaa tehdä niin että holkin alaosaan jätetään reilun kokoinen kaulus estämään holkin laajenemista supistusvaiheessa, jos näin tehdään niin silloin holkki pitää ruuvata alakautta prässiin kiinni.Sisämitoitus tehdään niin että LM kalvaimella kalvetaan holkin sisäosa niin että kalvainta ei ajeta aivan loppuun asti eli holkki jätetään sisältä "tiukaksi". Mitoitus kannattaa tehdä sen verran tiukaksi että hylsy supistuu kannastaan lähelle tehdasmittoja.Tämän jälkeen holkki käänetään sorvissa toisinpäin ja avarretaan holkin yläpäästä sisäpintaa niin että holkki supistaa vain ja ainoastaan alaosasta n.10mm matkalta. Kun holkki on valmis niin sen jälkeen se karkaistaan, oman holkin karkaisin "verisuolalla" lasinkovaksi.Kun holkki on valmis niin ei muuta kuin holkki prässiin ja hylsyjen kantoja supistelemaan. Supistusrasvaksi suosittelen Hornadyn vahaa, se ainakin on osoittautunut erittäin toimivaksi erilaisissa vaativissa "erikois supistuksissa" kuten kaliiberimuutoksissa, hylsyn alaosan supistuksissa yms. Hylsyn kannan supistaminen vaatii jonkin verran voimaa sekä tukevuutta prässiltä joten millään rimpulaprässillä hommaa ei kannata tehdä.Eikös JPu:lla ole 30-378:iin vyökannan supistaja? Muistaakseni siinä oli ongelmana että se "veisti" messinkiä pois kannasta eikö toiminut niin kuin piti, lisäksi se taisi olla sikahintainen.Kannattaa kilauttaa Jaloselle ja kysyä jos hän tekisi erän näitä erikois supistimia 338LM:lle, Jyri voisi varmaankin sellaisia tehdä jos saisi useamman kappaleen tilauksen kasaan.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja