Kirjoittaja Aihe: Reppu asepussilla  (Luettu 29463 kertaa)

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #15 : Huhtikuu 24, 2010, 11:55 »
Olen Eberlestockin maahantuoja.Oulussa ei ole tällä hetkellä muita jälleenmyyjiä kuin Budgetsport.

Siellä oli 2009 syksyllä myynnissä lähinnä X1E ja GS05 Gunslinger.

Useat jälleenmyyjät ovat aika arkoja ottamaan koko tai edes osarepertuaaria liikkeeseensä, joten usein pitää tilata suoraan meiltä.

Se luonnollisesti hankaloittaa fyysisiä vertailuja eri mallien ja vaihtoehtojen kesken.

Palautusaika on kuitenkin 14 pv, joka auttanee vähän riskienhallinnassa.Muutimme 2010 jälleenmyyjille ehtoja vielä siten, että myymme Eberlestockit tukkupakkauksin.

Se kannustaa pitäämään malleja näytillä ja vertailtavana jonkin verran, mikä on asiakkaan edun mukaista.

Ei meidänkään kannata lähetellä yhtä reppua ja juomapussia kerrallaan varsinkin kun liikkeessä ei ole yhtään mallia katsottavana.

Osa jälleenmyyjistä varmasti tykkää kyttyrää, mutta minkäs teet.

Lista varmasti päivittyy syksyyn mennessä: http://www.kivelaoutdoor.com/Jalleenmyyjat.htmlJoissakin reppukuvissa esiintyvä tanko on kuvaustuki. Pitää ottaa parempia kuvia kunhan ehditään.

Lisää kuvia mm. http://www.eberlestock.comMitä tulee Eberlestockin X1A1 vuosimallista 2006 tehtyihin jäljitelmiin, niin niistä on jonkin verran juttua täällä:

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=34605&postdays=0&postorder=asc&start=345Tänä keväänä tuo myös Halti oman asekotelollisen metsästysrinkan, nimi taitaa olla Camo.

Siinä olevia piirteitä löytyy malleista X1A1 ja X1E, mutta se ei ole sinänsä Eberlestockin kopio.

Tässä asiassa ei sinänsä ole mitään yllättävää. Suomalaiset näyttävät olevat eräänlaisia

edelläkävijöitä näissä asioissa.Emme itse ole tulossa Riihimäen erämessuille tänä vuonna.

Ehkä Budgetsport ottaa jotain malleja messuille, saa nähdä.Eberlestockit voidaan kauttaaltaan litistää vajaatäyttöisinä aika hyvin vakiovarusteena olevien kompressioremmien avulla.

Tässä esim. GS05 tyhjänä ase kotelossaan.

http://www.kivelaoutdoor.com/Gunslinger-2_files/shapeimage_6.png" alt="" class="bbc_img" />

Tämä malli jäänee pois tuotannosta ja sen korvaa G2:

http://www.kivelaoutdoor.com/Gunslinger-II.html

Tarkemmat erot on selitetty sivuilla.Tosiaan, Mini-Me on ollut hyvin suosittu malli. Ja erittäin suosittu Ruotsissa.

Sillä voi toki kantaa mitä tahansa asetta, mutta kun rinkoista puhutaan niin tukeva ja kookas lantiovyö on se, joka

säästää selkää siirtämällä painon 50-70%:sti jalkoihin. Mutta toki tuo Mini-Me:n pienikin lantiovyö vähän auttaa ja kahdet

valjaat verrattuna yhteen kantohihnaan. Monissa halvoissa repuissa lantiovyö on olematon ja se onkin lähinnä poistamassa

repun hakkaamista selkään ja vähentämässä sivuheiluntaa kuormattuna.

Mini-Me:n kantojärjestelmä on itseasiassa aika tukeva: systeemiin tulee asekotelo ja ase, paketti kiristetään kasaan

kompressioremmillä = ase toimii myös rinkan runkona.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

JRu

 • *
 • Viestejä: 1.076
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #16 : Huhtikuu 24, 2010, 19:33 »
Joitakin huomioita puolentoista vuoden käyttöajalta "perus- Just Onesta" eli J104:stä. Uskon että ainakin osa huomioista pätee muihinkin Eberlen aserinkkoihin.* Hyvä kantaa.* Fiksut päätaskut, isot karkeat vetoketjut toimii ok.* Vetoketjua suojaava kangaslipare usein vetoketjujen välissä. Onko se nyt "sade-" vai "tuulilista" vai mikä.*  Ison aseen ( äänenvaimentajalla, bipodilla ja suurilinssisellä tähtäimellä ) sullominen täyteen pakatun J104 asetaskuun on aikamoista akrobatiaa, varsinkin jos kompressioremmit on kiristettynä. Kotona pakkausjärjestyksen kanssa voi kikkailla mutta miten maastossa kun ase pitäisi palauttaa käytöstä asepussiin? ==> Väkivaltaa ja ravistelua kunnes ase tuntuu olevan asetaskun pohjalla.* Piippu alassuin kantaminen takaperoista ja tekee pienestäkin liukastumisesta kivikossa tai rinteessä kalliin keikan asesepälle. Perä kestää iskuja paremmin kuin piipunsuu, vaikka olisikin 4x 1000den Cordura suojana.* TRG perä ja matalallekin asennettu 56mm Zeiss on yhdistelmä jolla hupusta loppuu leveys:http://i299.photobucket.com/albums/mm294/ruistola/Sako%20TRG-S/TRGS41_J104_2.jpg" alt="" class="bbc_img" />* Yo. syystä levennettyjenkin asetaskujen kapenevasta alapäästä pitäisi luopua ja siirtyä vaikka rehellisesti tasaleveään asetaskuun. Aseen painopisteen ( n. patruunapesä ) pitäisi kulkea alempana ja aseen pitäisi olla repussa piippu ylöspäin. Kyljestä vetoketjulla aukeava asepussi olisi myös kiva, jäisi se pujottamisen riemu pois. Tälläisen repun nimi on kylläkin sitten dragbag.* "Kännykkätasku". Vaikka siinä on pehmustus niin sinne on asennettu kiinteästi metallinen lenkki kännykän näyttöä naarmuttamaan. En käytä.* Leiripussi on hyvä. J104 tyyppinen modulaarisuus vois olla taktisissakin repuissa kova juttu. Mahtuu talo kyytiin tarvittaessa mutta menee myös päivärepusta.http://i299.photobucket.com/albums/mm294/ruistola/Hunting%202009/11.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

MaK

 • *
 • Viestejä: 174
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #17 : Huhtikuu 25, 2010, 14:20 »
Tähän mahtuisi hieman pitkäpiippuisempi ase:

http://www.youtube.com/watch?v=1nM6wfjuirE
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #18 : Huhtikuu 25, 2010, 17:39 »
Rehellinen eväs, punainen maito ja voi.Mutta tuossa tuli paljon asiaa ja ideoita.

Joissakin malleissa on levennetty asekotelon alapää eli lähinnä leveäkoteloisissa M-malleissa, joissa on tarkoitettu kannettavaksi keskimäärin metsästysaseita hiukan isompia aseita. J-sarjan asekotelot ja huput voivat olla pieniä TRG-kokoluokan aseille, mutta yleensä nekin ovat kuitenkin mahtuneet.

J107M-mallissa asekotelo on hiukan leveämpi (JRu:lla on J107H):

H: 86 x 15 x 7 cm

M: 86 x 22 x 7 cmJos pelkää, että aseen piippu ei ole turvassa asekotelon pohjalla niin on pari optiota:

- pitää laittaa ase perä alaspäin, mikä tarkoittaa, että asekotelon pitää olla riittävän leveä ko. aseelle

- jos ase ei mahdu perä alaspäin koteloon, kuten JRu:n tapauksessa, niin asekotelon pohjalle voisi ehkä laittaa jonkin riittävän suojan tai sitten piipun päähän. Asekotelon pohjalle - tulee mieleen vaikka pohjalla varustettu muovinen pehmustettu, kotelon muotoinen, "putki".Jos esim. J-sarjassa on kompressioremmein litistetty myös asekotelo niin silloin ne on avattava, että aseen saa työnnettyä koteloonsa.

Aseen pujottaminen täyteen pakattuun reppuun on aina vaikeampaa.

Mutta tämä riippuu myös aseen muodosta. TRG:n muotoilu ja isohko bibodi stoppaavat herkemmin.Sivuvetoketjua on aina silloin tällöin mietiskelty ja ehdoteltu.

Eberlen päätös on tällä hetkellä kotelo ilman sivuhalkiota.

Muistaakseni (n. 2 v sitten) perustelut olivat jotenkin niin, että se tuo joitakin ongelmia ja että sitä todella tarvitsevia oli kuitenkin melko marginaalisesti.

Täytyy muistaa, että M-malleissa on hyvä leveäkoteloinen vaihtoehto isoja aseita kantaville.

Toki, dragbag on myös olemassa.Kännykän kantaminen avaintaskussa oli hyvä huomio.

En ole aivan varma mitä netissä lukee, mutta taskun pehmuste hiljentää avainnipun helinää.

Tosin piilotan esim. itse mm. auton avaimet johonkin auton lähelle mielummin kuin kannan niitä maastossa.

Avainlenkki kannattaa poistaa jos taskussa kantaa elektroniikkaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Tetsu

 • *
 • Viestejä: 8
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #19 : Toukokuu 02, 2010, 06:22 »
Itsellä on nyt ollut metsästyskäytössä kolmisen vuotta Eberlestockin Gunslinger GS05, ja täytyy myöntää etten vaihtaisi enää pois. Kanalinnustuksessa asekotelossa on kulkenut Tikka M65 ja repussa kaikki muu oheismatsku mitä jahdissa tarvitaan. Onpa tullut heitettyä viikon mittainen vaelluskin (tosin ilman asetta) kyseinen reppu selässä ja hyvin toimi. Erinomaisen hyvinä puolina pidän todella hyvää kantolaitetta joka ei juurikaan estä esim. haulikon käyttöä nopeissa tilanteissa. Viilekkeet ei ole tiellä ammuttaessa. Lisäksi juomarakolle on kaksi paikkaa valmiina, joka on kuumana syksypäivänä elinehto metsässä. Kompressiohihnat vetävät tyhjästä repusta ylimääräiset pois ja reppu pysyy kompaktin oloisena. Tosin repun läpässä on kaksi vetoketjutaskua joista toinen on valtava, ja se on hankala kompressoida jos jää vajaaksi.Jos nyt joitan huonoa pitää mainita, niin istumatauot on pidettävä esim. kaatuneen puun luona jos ei halua riisua reppua. "Majavanhäntä" torpedoi mukavat sponttaanit istu mättäälle sessiot. Toki ei reppua ole naulattu selkään... Toinen on sadekeli. Vaikka reppuun on saatavilla sadesuoja, niin ainakin minulla asekoteloon sataa jonkin verran sisään. Se on vähäistä ja vaatii kohtuullisen kovan sateen, mutta sanotaan nyt vaikka päivän kestävä retki ja koko ajan sataa tasaisesti. Sadesuoja pitää veden mutta kotelo ja siellä ase on kauttaaltaan kostea/märkä. Tiedä sitten onko käyttäjässä vika??
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

mysteryman

 • *
 • Viestejä: 957
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #20 : Toukokuu 02, 2010, 10:59 »
Tuli sitten hommattua tue X1E malli. Kävin testailemassa sitä gunslingerin kanssa rinnan ja huomasin että jos reppu on muuten tyhjä niin gunslingerin asekotelo on liian väljä minun kalustolleni. Ase ketkui kotelossa holtittomasti ellei laittanut molempia lukituslenkkejä kiinni. Ei siitä toki muuten ole haittaa mutta asetta ei saa selästä reppua maahan laskematta jos lenkit ovat kiinni. Ase kulki kyllä muuten molemmissa vaivatta. Olen nyt käynyt repun kanssa pari testireissua. Toisella reissulla pakkasta oli pari astetta ja pinnan H-kangas oli silti pehmeä ja hiljainen. Sen sijaan tuo repun sisäpinnoissa oleva kiiltävä kalvo kovettui melko lailla muoviksi jo näin alhaisella pakkasella. Tuo kovettuminen vei osittain hiljaisuusominaisuudet kävellessä ja täysin reppua avattaessa. Repun penkominen oli siis verrattavissa muovipussiin. Käyttäytyykö kangas muilla vastaavalla tavalla vai onko tämä vain tuon uuden X1E mallin ominaisuus?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #21 : Toukokuu 21, 2010, 08:42 »
Käytin itse pitkään Gunslingeriä metsällä pienen aseen kanssa ja huomasin samaa, pieni ase (mm. rihlakko) heiluu tietyissä tilanteissa jonkin verran.

Tähän on pari lääkettä:

1) Karsinoidaan aseen heiluminen lukituslenkeillä. Riippuen miten ase karsinoidaan, sen saa vedettyä avamatta lenkkejä tai sitten pitää avata yksi lukko.

Yletän ainakin itse avamaan lenkin laskematta rinkkaa selästä. X1E: marssikävelyssä voidaan käyttää suuaukon kiinnitysnauhaa aseen kiilaamiseen liikkumattomaksi vajaatäyttöisellä rinkalla. Kaikki riippuu myös aseen ja optiikan koosta. Täyteenpakatulla rinkalla asekotelo litistyy riittävästi. Tottakai asehuppu kiristää aseen, mutta sitä eivät kaikki halua käyttää. Hyvä varuste kuitenkin joissakin lajeissa kun ase pitää suojata kokonaan.

2) Mm. Gunslingerin tuli pari vuotta pienet lenkit asekotelon sivuille joilla asekoteloa voidaan litistää. Aseen saa silti vedettyä kotelostaan, riippuen tietysti kuinka tiukkaan on litistetty. Tämä on ollut aika riittävä vajaatäytteisellä rinkalla. X1E-mallissa voidaan koteloa hieman litistää reitittämällä sivukompressioremmit sivukahvojen kautta.

3) Kun rinkka on pakattu täyteen tai lähes täyteen niin asekotelokin litistyy jonkin verran. Tämän huomaa sitten käytännössä. En kiilaa asekoteloa mitenkään kun käytän X1E-rinkkaa esim. parin yön keikoilla.Pitää perehtyä tuohon vuorikankaan rahinaan tarkemmin. Kun meillä oli viime talvena kovat pakkaset niin testailin kuinka paljon eri kankaat kovettuivat. Kaikki keinokuitu muuttui äänekkäämmäksi vaatteet mukaanlukien, mutta eivät kuitenkaan ns. sipsipusseiksi. Pakkasta oli noin 25 astetta.

En halua mitenkään vähätellä asiaa vaan otan sen vakavasti. Näkisin, että tulevaisuudessa pitää kehittää esim. vedenpitävä, hiljainen, pehmeä 3-kerroskangaslaminaatti, jonka sisäpinta on ns. Hi-visibility, kestävä ja helppo pitää puhtaana.Olemme koonneet listan Eberlestockeihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia tänne:

http://www.kivelaoutdoor.com/FAQ.htmlSuppeahko lista käyttäjäkokemuksia. Saamme mm. erämessuilla melko paljon erinomaista palautetta Eberlestockeista, mutta ne on dokumentoimatta. Toisinaan tulee käyttäjiltä hyviä kehitysehdotuksia, joita viemme tarpeen mukaan eteenpäin. Olemme maailman toiseksi suurin jakelija USA:n ulkopuolella, joten meitä on kuunneltu aika hyvin. Esim. X1E kehitettiin meitä varten X1A1-mallista. G2 speksattiin GS05:n kehittämistarpeiden pohjalta jne. Ideoita G2:een yhdistettiin F3 Halftrackista ja JP9 Blue Widowista. G2:n asekoteloa on levennetty alapäästään eli sinne mahtuu mm. TRG piippu ylöspäin.

Eberlestockin tuotekehitysrotaatio on ollut aina nopea ja se on nopeutumaan päin entisestään.

http://www.kivelaoutdoor.com/Kayttokokemuksia.htmlEberlen oma lista:

http://www.eberlestock.com/Testimonials.htmNetistä hakemalla löytyy myös paljon käyttäjäkokemuksia, erityisesti Pohjois-Amerikasta.Äskettäin perustamani Facebook-yhteisö, johon vähitellen kerääntyy myös kokemuksia:

http://www.facebook.com/pages/Eberlestock/330174315737
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Korruptio

 • *
 • Viestejä: 59
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #22 : Toukokuu 21, 2010, 10:09 »
Noiden suullisten palautteiden muistamiseen on aika helppo ratkaisu, osta sellanen digitaalinen sanelukone, ne ei nykyään maksa juuri mitään hyötyynsä nähden ja sisään sopii tuntikausia jorinoita ja vainoharhaisemmatkaan ihmiset harvemmin kieltäytyy nauhoituksesta kun ei siinä mitään yhteystietoja ja nimiä yms kuitenkaan tarvitse antaa. Helpottaa kummasti jälkikäteen asioiden muistelua kun ei pelkästään oman hataran, vanhan muistin ja mielikuvien varassa tarvitse olla vaan voi tarkistaa äänitteestä että mitä siellä oikein on horistu.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

POM

 • *
 • Viestejä: 72
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #23 : Kesäkuu 07, 2010, 10:57 »
Monenlaista viritystä kiväärin kantamiseksi selässä metsällä on tullut kokeiltua ja komerosta löytyy viritelmiä varmaan enemmän kuin kohtuu hyvin varustetusta alan liikkeestä. Yhteistä kaikille toistaiseksi on se, että omasta mielestäni toimivaa ei ole vielä kohdalle sattunut. Eberlestockin tuli aikanaan hankittua, erityisesti silmällä pitäen Ruotsin talvilintujahteja ja reppu on kyllä käynytkin Ruotsissa muutaman kerran, mutta tositoimista se on tullut kuitenkin toistaiseksi hylättyä. Syynä se, että asetta joutuu kantamaan väärinpäin eli piippu alaspäin. Vaikka hiihtäen(kin) tulee joskus kompuroitua (piipun suun vioittuminen kivikossa tms) suurempi ongelma on mielestäni kuitenkin lumi (ja muukin roska), jota jossain vaiheessa takuuvarmasti on asepussin pohjalla vaikka kuin käyttäisi perän päässä huppua tms. Ongelma olisi erittäin helposti poistettavissa, jos asepussin muotoa muutettaisiin, joka mahdollistaisi aseen kantamisen piippu ylöspäin ja pussin kyljessä olisi dragbagin tyyliin vetoketju. Itse en ainakaan metsästyksessä tarvitse tuota 'pikavetokoteloa', josta aseen voi repiä kotelosta reppua selästä ottamatta (ainakin teoriassa, riippuu kyllä aseesta: jos aseessa iso kiikari ja pitkähkö piippu, menee vähän akrobatian puolelle). On varmaan tarpeen sotahommissa, joihin reppu lienee alunperin kehitetty (?). Kuten jostain vastauksesta ilmi kävi, tämä ei ilmeisestikään tule toteutumaan ja selitys tietysti on olematon markkina verrattuna jenkkien ym asevoimien tarpeisiin. Joten pitänee jatkaa dragbagien vertailua.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

pkivela

 • *
 • Viestejä: 100
Re: Reppu asepussilla
« Vastaus #24 : Kesäkuu 18, 2010, 16:02 »
Kyllä aika moni käyttäjä kantaa asetta piippu ylöspäin, jopa kapeassa asekotelossa, kuten X1E:ssä ja J-sarjan rinkoissa.

Jos aseesi on isohko, kuten voisin ajatella TA-killan foorumien lukijana, esim. Sako TRG niin silloin pitää olla leveämpi asekotelo, esim. Gunslinger, jotta asetta voi kantaa piippu ylöspäin. Toki näinkin painavapiipuinen ase kuin TRG:kin nyt on, on hiukan yläpainoinen näin päin.Tässä joitakin kuvia ruotsista. Taitavat nämä olla piippu alaspäin.

X1E: http://f.imagehost.org/view/0059/IMG_2042

X1E: http://img51.imageshack.us/img51/9044/hiihto.jpg

X1E: http://g.imagehost.org/view/0204/IMG_1879

GS05: http://img685.imageshack.us/img685/5071/suomtt.jpg

GS05: http://img29.imageshack.us/img29/1937/teerilj.jpgSivusta aukeavaa asekoteloa halajavia on aina joskus, mutta niin vähän, ettei sellaista koteloa rinkkaan ole tehty - edes sotilaskäyttöön.

Eli tässä kohtaa pitää katsoa ns. drag bägejä. Niidenkin MOLLE-nauhakujiin kyllä saa kiinni yhtä jos toista varusteiden kantamiseen.

Tässä on esimerkkinä Eberlestockin ERB. Valjaat voi kääntää siten, että voit halutettsasi kantaa asetta piippu ylös tai alaspäin.

Tottakai markkinoilla on paljonkin erilaisia bägejä. Tässä mallissa ulkopuolisiin laukkuihin menee reilut 15 litraa.

Aselaukun sisälle saa myös mahtumaan esim. varavaatetusta latvalinnustusta ajatellen.

Dragbagi ei ole ollenkaan sillätavalla huono latvalinnustukseen, koska sitä voi vetää aika hyvin lumessa loppumatkan kun lähestyy ammuntahollia.

Päälle voi ehkä vetää jonkin lumisuojakankaan liukupinnan parantamiseksi.

http://www.kivelaoutdoor.com/Dynamite.html
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »