Avoin Keskustelu > Eränkäynti

Metsästysasetuksia 1.1.2010 alkaen, muutoksia villikaniin

(1/3) > >>

SO:
Jos joltain muultakin on mennyt ohi, niin tässä on muutama muutos metsästysasetuksiin jotka tulevat voimaan 1.1.2010. 11 §

Loukun ja jalkanarun käyttäminenElävänä pyytävää loukkua tai muuta vastaavaa pyyntilaitetta saa käyttää ilveksen, euroopanmajavan, kanadanmajavan, piisamin, tarhatun naalin, ketun, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon, villikanin,...

Eli villikania saa pyytää loukulla ilman riistahoitopiirin erityislupaa. 16 §

Yleiset ampuma-asevaatimuksetRiistaeläimen ampumiseen käytettävän rihlatun luotiaseen luodin osumaenergian on piipun suusta mitattuna oltava vähintään 100 joulea (E 0 > 100 J). (29.10.2009/823)

Aikaisemmin oli vähintään 150 joulea (E 0 > 150 J).1) jos asetta käytetään ketun, tarhatun naalin, mäyrän, saukon, supikoiran, pesukarhun, rämemajavan, metsäjäniksen, rusakon, metson, teeren tai hanhen ampumiseen, patruunan luodin painon oltava vähintään 2,5 grammaa ja osumaenergian 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 200 joulea (E 100 > 200 J). (29.10.2009/823)

Villikani on poistettu tästä tarpeettoman järeästä E100 > 200 J ryhmästä.

-------------------------Käytännössähän tämä mahdollistaa villikanin loukuttamisen Kehä III sisäpuolella sikäli kun on maanomistajan lupa. Minkälaisia loukkuja villikanille käytetään ja pitääkö siellä olla jotain safkaa syöttinä? Pari viikkoa olisi vielä aikaa nikkaroida joku pyydys kasaan.

MSa:
Eivät taida olla fiksuimmasta päästä itikoita. Supiloukku vaan tulille, jotakin tuoretta nakerrettavaa sisälle niin voi toimiakin. joskus muinoin pihapiirissä villiintyneet kanit saattiin noin pataan.

JRu:
Mä olen pyydystänyt karanneita poikasia / nuoria kaneja minkkiloukulla mutta isoille se on liian nafti, kyljet ottaa häkin seiniin, tulevat epäluuloisiksi eivätkä mene sisään. Joku 30x30 cm tunneli on sopivan kokoinen kaikenlaisille villikaneille.Ohessa sekunnissa piirretty perspektiivivikainen kuva perusloukusta jollaisen olen itsekin joskus rakentanut. Perällä on evästä ja takareunastaan saranoitu "astinlauta" joka painuessaan vetää vaijerin/johdonpätkän/tms. välityksellä häkin katosta roikkuvasta varresta. Varren pää pitää luukkua auki, luukku nojaa varren päähän vastintapilla.Luukun tunnelin suuaukon puoleisessa päässä on varsi johon jousi kiinnittyy, toinen pää jousesta kiinnittyy häkin kattoon, tällöin jousi vetää luukkua koko ajan kiinnipäin. Suuaukon tienoilla on "kynsi" joka väistyy kiinni paiskautuvan luukun tieltä mutta törmää luukkuun toisesta suunnasta. Näin elukka ei voi nysvätä luukkua auki joutessaan kun se kököttää yön loukussa.Perälle porkkanaa, näkkileipää, jyrsijöiden siemensekoitusta tai ihan vaan kerättyä voikukkaa & apilaa, riippuu vähän siitä mitä on tarjolla luonnossa miten houkuttelevaa häkin sisältö on. Loukkua ei tarvi sen kummemmin naamioida.Villikani on hyvin reviiriuskollinen, meidän tarhasta joskus karanneet palasivat päivä toisensa jälkeen syömään kotinurmikkoa ja siitä ne oli helppo kerätä tavalla tai toisella. Toki laki muuttuu vasta 1.1.2010 alkaen mutta sitkeä huhu täälläpäin on kiertänyt jo pitkään että vaikka noi puput on ihan mahdottomia juosta kiinni minkään haavin kanssa, niin sentään ihan 320m/s nekään ei juokse...Sitten kun se päähän ammuttu pupu lepää tontissa niin se on helpointa nylkeä ensin ja sitten suolistaa. Nylkeminen on kuin vetäisi hanskan kädestä kun on kerran katsonut mallia tästä videosta:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YlY8K23MEJ8[/youtube]Villikani maistuu sitten ihan broilerilta eli ei juuri miltään. Ei kannata erehtyä tekemään mitään "riistaruokaa" vaan se kaipaa voimakkaita makuja kaveriksi jos siitä haluaa kunnon aterian. Oma suosikki on leivitetyt lihat pekoni- aurajuustosekoituksen kanssa uuniin, suolaa + pippuria ja se on siinä.Nimim. villikanitarhan omistaja :)SO:

--- Lainaus käyttäjältä: "JRu" --- sitkeä huhu täälläpäin on kiertänyt jo pitkään että vaikka noi puput on ihan mahdottomia juosta kiinni minkään haavin kanssa, niin sentään ihan 320m/s nekään ei juokse...

--- Lainaus päättyy ---


Hahmottelin mielessä samanlaista rakennetta kuin JRu:n kuvassa, riippuen vähän siitä mitä tarvikkeita löytyy. Karkuun juoksevia varten on nelijalkainen "aktiiviloukku" olemassa.PJA:
Mulla olis pari supiloukkua ilman aktiivikäyttöä. Voit saada SO ne käyttöön jos mahdollisuuksia löytyy. Omissa nurkissa ei paljon kaneja loukutetta.Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta