Kirjoittaja Aihe: Laukaisuvastus  (Luettu 4535 kertaa)

VTu

  • *
  • Viestejä: 35
Laukaisuvastus
« : Tammikuu 15, 2005, 15:26 »
Minkäslaisia mielipiteitä palstan aktiiviAMPUJILLA on TA-kiväärin laukaisuvastuksesta (siis sen herkkyydestä)? Onko kokemuksia snellareista, onko käyttökelpoinen vai ei?Mielipiteitä varmaan on lähes niin paljon kuin ampujiakin, johtuuko lie siitä, että omaan aseeseen kun on tottunut, niin siitä sitten helposti tykkääkin. Loput sitten joko ovat huonoja, tai ainakin vähän huonompia kuin omassa aseessa oleva... :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut VTu »

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 3.128
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Tammikuu 15, 2005, 15:44 »
Omassa aseessa on n.600 gramman laukaisu ilman etu- tai jälkivetoa, toisten mielestä laukaisun pitäisi olla 1-1.5 kiloa mutta makunsa kullakin  :wink:
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja

JpL

  • *
  • Viestejä: 1.204
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Tammikuu 15, 2005, 16:11 »
Snellarilla tahtoo itselläni mennä vähän hankalaksi, koska etenkin hengästyneenä voi tulla ns. yllätyspaukku. Muutaman kerran kävi, ja sitten vaihdoin turvallisuussyistä tavanomaiseen.

 Tuossa on kivääri 27:n laukaisukoneisto ja LEVEÄ (9mm) liipaisin, joka on karhennettu.  Siitä saa mielestäni erinomaisen tuntuman. Joka tapauksessa itselläni on 7-8mm etuveto, sitten tulee stoppi, ja siitä n. 500g, ja laukaus lähtee. Hieman jääpuikkomainen tuntuma, mutta laukaisu on etuvedolla mielestäni huomattavasti selkeämpi vakioida samanlaiseksi, vaikka olisi väsynyt ja kädet vapisisi. Yritin alunperin opetella ampumaan samanlaisella laukaisusäädöllä kuin Koheltajalla, mutta en oikein tottunut siihen. Sain myös kasat vähän pienenemään etuvedolla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JpL »
- \"Olen halunnut tehdä elämässäni vain kolmea asiaa: Kirjoittaa, metsästää, ja rakastaa.\"


JHa

  • *
  • Viestejä: 592
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Tammikuu 15, 2005, 17:44 »
TA aseessa ei saa laukaisuvastus olla alle 1kg jos haluaa oikeasti ampua hanskat kädessä hengästyneenä, paineen alla vain suunniteltuja laukauksia. Kasa-ammunta ja muu rata-ammunnat ovat eriasia. On makuasia pitääkö etuvedosta vai ei. Itse pidän etuvedottomasta venymättömästä laukaisusta. Hyvässä koneistossa 1 kg ei tunnu raskaalta.Herkistimillä voi omasta mielestäni heittää vesilintua. On turha totutella ampumaan herkistimellä radalla ja ilman maastossa. TA aseessa laukaisukoneiston pitää olla yksinkertainen ja helposti puhdistettava. Se tulee voida irroittaa kenttäolosuhteissa ilman, että aseen kohdistus muuttuu. Monessa TA-aseessa ei tähän ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Santaa löytyy aseesta esim. TA-kisan jälkeen sen verran, että heikompihermoinen rata-ampuja menettää yöunensa silmäteränsä vuoksi. Toki osa TA-kisailijoista kuten v.2001 Häyhässä jossa 4 kpl TRG meni jumiin ei suojaa riittävästi "rata-asettaan" tetsattaessa. Rölli nostaa pölyä ryömmittäessä ja kaverin suujarru hiekkapuhaltaa lähimaastoon aseen koneistoon. Ei kannata ottaa asetta maastoon jos pelkää kuulla sitä rahinaa mitä lukko pitää hiekkaisena. TA:lle ase on työkalu eikä koriste-esine jota esitellään kavereille ja sen 0,5 MOA:n käyntiä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut JHa »

Koheltaja

  • *
  • Viestejä: 3.128
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Tammikuu 15, 2005, 19:56 »
Lainaus käyttäjältä: "JHa"
ja sen 0,5 MOA:n käyntiä.


Näkis vaan  :wink:Se on totta että liian herkäksi laukaisua ei kannata laittaa, kohmeisilla sormilla alkaa 600gramman laukaisukin olemaan hiukan turhan herkkä. Snellari on mielestäni saatanan ja perkeleen välimaastosta siitä syystä että jos sen kanssa haluaa olla sinut niin silloin on joko käytettävä jatkuvasti snellaria tai sitten ei ollenkaan, muuten on pakka niin sekaisin kuin olla voi. Kiireessä, kohmeisilla sormilla ei saada snellarilla muuta aikaan kuin niitä kuuluisia ,oho, äännähdyksiä kanssa ampujilta ja luoti sijoittuu aivan jonnekkin muualle kuin pitää. Eräs tuttava pääsi aikoinaan puolikuun kerhoon snellarin kanssa räplätessä, erikoiseen paikkaan se puolikuukin tuli, ylähuuleen...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja