Kirjoittaja Aihe: Petauksesta eroon pienempi rekyylisissä  (Luettu 1433 kertaa)

Jarmando

  • *
  • Viestejä: 22
Vs: Petauksesta eroon pienempi rekyylisissä
« Vastaus #15 : Elokuu 14, 2021, 11:07 »
Ysärin alussa Kokkolassa intin aseseppäkoulussa oli opettajana kanssa TAK85-kehitystyössä mukana ollut kapiainen (nimeä en muista), joka haukkui koko idean menneen alusta pitäen vihkoon. Sanoi tulleen valtiolle niin kalliiksi, että mikä vaan kaupallinen ase olisi ollut parempi ja samalla nykyaikainen. Pähkinänkuoressa jotenkin, että: Oli hirveästi mossen osia ja aattelivat, että noista tulee kätevästi. Kun pinot oli raakattu, speksit täyttäviä ei niin montaa ollutkaan ja joutuivat teettämään lisää runkoja ja lukkoja. Myöskin "vanhanaikainen" ratkaisu oli työläämpi kasattava, kun piti tehdä priimaa. Jotenkin noin muistan sen kertoneen...

Itse petausblokkiin ja sen ideaan en muista moitteen sanaa kuuluneen.

HJu

  • *
  • Viestejä: 6.615
Vs: Petauksesta eroon pienempi rekyylisissä
« Vastaus #16 : Elokuu 14, 2021, 14:28 »
Tottakai kyse oli "oma työ on ilmaista"-projektista. Toisaalta uudelle tarkkuuskiväärille ei olisi välttämättä löytynyt yhtään rahaa.

Tähtäimen osalta tapahtui jotain mystistä kun uudelle aseelle hankittiin heti sekä S&B että Zeiss-tähtäimiä. Koulutus- ja huoltomielessä aivan hölmöä puuhaa.

Projekti meni pieleen vielä a-tarvikkeenkin osalta eli valittiin patruunaksi kk-patruuna vaikka sittemmin ladattiin erityisesti TAK-85lle erityistä tarkkuuspatruunaa. Olisivat ottaneet edes D46 11 gramman luodin käyttöön  niin tehokas (ylisooninen) kantama olisi parantunut samantien noin 200m.
Terveisin,


HJu