Avoin Keskustelu > Aseet

Harjoitus ase ja kaliiperi

(1/8) > >>

Suolakala:
Aiheesta saattaa olla useampikin keskustelu mutta pikaisesti en tuollaiseen törmännyt.

Eli ainakin omassa kukkarossa tuntuu pahalta ampua isommissa määrin jo ihan 308, 6.5 Creedmoor tai muilla vastaavilla ja saati kalliimmilla kaliipereilla. Eli jos puhutaan vaikka muutamasta sadasta laukauksesta vuodessa. Joten sen pohjalta mielenkiinto herännyt edullisemman harjoittelu aseen ostoon. Pyöritellyt mielessä 22lr, 22 wmr, 17 hmr tai ehkä myös 223 hankkimista harjoitus aseeksi. Kuulisinkin mielellään mielipiteitä mihin kaliiperiin päätyisitte näissä edullisemmissa luokissa? Edellä mainituista itseä kiinnostavat tällähetkellä eniten 17 hmr ja 223. Noihin suht laadukasta panosta saa aika edullisesti. Molempiin löytyy myös patruunaa siinäkin tilanteessa että lyijyn käyttö kielletään. 22 lr ei tällä hetkellä oikein innosta koska patruunoissa kokemuksen mukaan suuria eroja eli tasalaatuista panosta vaikea saada. Lisäksi laadukas 22lr panos ei yleensä ole enää hirveän edullinen. Lisäksi myös mahdollinen pelko lyijyn kiellosta patruunoissa. 22 wmr voisi taas olla toimiva mutta sen patruunoista ei juuri itsellä ole kokemusta ja lisäksi aseita vähemmän tarjolla kuin muihin kaliipereihin.

Eli kysymys ja mielellään perusteluiden kanssa jos olisit katsomassa edullisemman a-tarvikkeen harjoitus asetta mihin päätyisit?

HJu:
223 Rem koska halvimmat laadukkaat tehdaspatruunat. Itselataamalla voi ladata jopa nykyisillä komponenttien hinnoilla match-latauksia alle euron pala.

Piekkari on myös hyvä.

metsienmies:

--- Lainaus käyttäjältä: HJu - Huhtikuu 15, 2024, 20:06 ---223 Rem koska halvimmat laadukkaat tehdaspatruunat. Itselataamalla voi ladata jopa nykyisillä komponenttien hinnoilla match-latauksia alle euron pala.

Piekkari on myös hyvä.

--- Lainaus päättyy ---

Saahan itse lataamalla 6.5 creestä/308sta match tason paukkua myös siihen vajaa 1€ pala

Se ihan riippuu pitkälti siitä mitä siltä harjoittelulta hakee ja minkälainen rata on käytössä. 22lr on vieläkin kokonaisvaltaisesti paras harjoittelukaliiperi 300m matkalle ja alle, ja on se 90€/500kpl match tason paukusta kuitenkin edukasta verrattuna vaikka 223 bulkkiin. Ja itse asekkin on noin 50% kiväärin hinnasta. Ballistiikkaa ja laukasua opettaa aikalailla. Viimesimmän ehdotuksen perusteella ampumaradat ovat jäämässä kieltojen ulkopuolelle.

Jos taas haluaa reeniaseella myös vähän enemmän tehdä (esim pienpetojen tai lintujen metsästys) tai on ampuma-alaa sinne 500m päähän niin sillon itse ottaisin 223.

Ippe69:
Vähän jäi auki että onko sinulla jo olemassa 308 tai creedmmor?
223:lla saa ampua aika paljon että aseen, optiikan ym. varusteiden hinnan säästää patruunoissa. 308:iin kuitenkin saa bulkkipaukkua alle euron kappale ja ovat kohtalaisia pidemmällekin matkalle.
Jos ei ole isompaa eikä välttämättä sellaista tarvi niin 223 on oikein hyvä kaliiperi.

Reunasytytteisistä kaikki on jossain määrin tai paljonkin ronkeleita panosten suhteen. Kuitenkin 22lr on ylivoimainen valikoimassa ja kalleimmatkin lr patruunat on halvempia kuin halvimmat hmr tai wmr patruunat. Ja halvemmistakin löytyy hyviä. Se on lisäksi lentoradaltaan sopiva simuloimaan pitkän matkan ammuntaa lyhyillä radoilla. Hiljaisuus vielä mukava lisä.
Hmr ja wmr on tietynlaiseen metsästykseen sopivia mutta treeniaseena en näe mitään etua älärrään verrattuna.

Creedmoorea lukuunottamatta kaikki löytyy itseltäkin, reunasytytteiset vaihtopiippuina.
Noista 308 "ykkös" aseena. 223 on metsästystä varten. Sillä ei juuri tule treenattua kun hinta on niin lähellä samaa kuin 308 halvimmillaan.
Wmr jäi pois käytöstä kun hmr tuli ja sekin jäi pois käytöstä kun 223 tuli. LR jäi aktiiviseen treenikäyttöön 308:n lisäksi.

HJu:
223 Match tehdaspaukku maksaa karkeasti 40-50% vähemmän kuin 308 tai 6.5Cr. Ei väliä jos lataa itse mutta painaa vaakakupissa jos aikoo eni.mäkseen ampua tehdaspatruunaa.

Tosin koko kysymyksenasettelu on pielessä. Jos haluaa säästää niin ei kannata alkaa harrastamaan ammuntaa. Siihen helposti uppoaa kaikki irtoraha :-)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta