kevyt vaimennin 338 lapua magnum

Aloittaja Ukko, huhtikuu 12, 2021, 20:31

« edellinen - seuraava »

Ukko

Eli tarkoistus olisi hiukan monipuolistaa TRGS-S käyttöä ja laittaa siihen vaimennin. Ase on ollut +20 vuotta metsästys käytössä ilman pönttöä mutta nyt olisi ajatus käyttää asetta myös pidemmille matkoille niin pöntön hommaaminen olisi edessä. Toki AU sl7i olisi helppo ratkaisu mutta painava etuvaimennin kohtuulliseen keveään aseeseen ei oikein innosta niin mitä suosituksia olisi vaimentimelle? Kriteerit olisi mahdollisimman siro ja kevyt pönttö mutta rekyyliä ja ääntä tulisi kuitenkin ottaa mahdollisimman paljon pois. Mitään super kevyttä nyt on turha edes haaveilla mutta kaikki paino mitä keulalta saa pois olisi plussaa.

Petroman00

Br:n pönttö kun levisi, niin hommasin lämäriin jaki super classikin, puolet br:n painosta. Kun ilmoitin pyssyn, mihin tulee, niin sanoivat jakilla laittavansa välilevyt teräksestä kaliperin vuoksi.
Freyr&devik olis kyllä ainakin painonsa vuoksi kiva..

Ukko

#2
No itse asiassa homma pyörähti eteenpäin ja perjantaina tilasin Jakin titanium super pöntön ja paketti tuli postiin jo lauantaina. Jakilta tuota ehdotettiin kun heiltä kysyin mitä malleja lämäriin noilla spekseillä olisi saatavilla ja sama neuvo tuli täältä foorumin kauttakin yksityisviestillä eräältä liikkeeltä josta kiitokset heillekin mutta olin jo ehtinyt vaimentimen juuri tilaamaan ennen viestin tuloa.

Ja nyt tuota vaimenninta käsissä pyöritellessä tuntuu kyllä varsin mukavan oloisella. Viikonloppuna kohdistelin TRG 41 hylje hommia varten ja aseessa on SL7 ja kyllä ero on huomattava painossa noiden kahden vaimentimen välillä. TRG:ssä tuo SL7 menee ihan hyvin eikä se siinä lavetissa niin kauhean kokoiselle tunnu mutta kevyeen TRG-S en kyllä sitä ottaisi. Mielenkiintoista nähdä miten vaimennusteho äänen suhteen eroaa noissa. Ja rekyyli tuntumaa nyt on vaikea selvitellä noiden SL7 ja Jakin välillä kun kierre on pakosta eri joten pönttöjä ei voi vaihtaa aseiden välillä ilman muunnosholkkia mihin ei ole tarkoitus lähtä. Aseet on fyysisiltä ominaisuuksiltaan niin eri luokkaa että rekyyli eroa tulee jo siitäkin huomattava määrä.

Ukko

Vaikka vähän yksin puheluksi menee niin tässä hiukan kokemuksia jos joku muukin katselee vaimenninta samalla idealla.

Eli ammuin päivällä aseella enemmänkin ja eipä ole juuri kuin positiivisia ajatuksia. Vaimennin ottaa ääntä korvakuulolla samalla lailla pois kuin tuo SL7. Sitä minkä eron puoleen tai toiseen mittari antaisi äänenvaimennuksesta noinen välilllä on paha sanoa mutta ainakaan minä en osaa noita sen suhteen pistää paremmuus järjestykseen. Vaimennin on juuri riittävän kevyt että sopii aseen ergonomiaan ja yhtään painavempaa pönttöä en tuohon aseeseen ottaisi. Rekyyliä vei niin paljon pois että innostuin vanhaa paukku varastoa vähentämään enemmänkin. Ilman vaimenninta aseella penkistä ampuminen on yleensä ollut että maks 5 paukkua ja sen jälkeen on ollut itselle helppo perustella miksi lopettaa ampumisen siltä kertaa. Mutta nyt ei ollut mitään ongelmia rekyylin suhteen. Ainoa ongelma on vaimentimen äärettömän nopea lämpeneminen eli jo muutamalla paukulla väreily tuli kiusaksi. Mutta kevyt rakenne vastaavasti jäähtyikin todella nopeaa. Sitä en tiedä miten tuollainen alumiini/titaani vaimennin tykkää vaimentimen lämpösuojista kun melko lämpö voimala on tuo lapua mag. Kaiken kaikkiaan vaimentimia on kertynyt jonkin moinen läjä ja pakko myöntää että tämä tuntuu parhaalle paino/koko/teho suhteeltaan mitä noita on jo ennestään. Tuntuu että +20 vuotta vanha ase sai uuden elämän tuon vaimentimen mukana.

nikko

Terve.

Olen pitempään jo näitä juttuja mietiskellyt ja vähän innostuin näistä teksteistä sekä otin jakiin yhteyttä jossa kysyin löytysikö heiltä vaimenninta .338lm kivääriin, heidän vastaus tuli nopeasti joissa ilmoittivat että super classic olis yksi heidän tehokkaimpia malleja ko kaliiperiin mutta pienempiä/kevyempiäkin malleja löytyy....

Nyt enään olisi ongelma että super classic vai titanium super kevyempi vai mahdollisesti parempisuoritus kyky vaimennuksessa

Lähetetty minun SM-G398FN laitteesta Tapatalkilla


oho osu

#5
Mites asia on päivittynyt kolmessa vuodessa? Mikä on fiksuin 338LM vaimennus 27" piipulla, M18x1 vaimenninkierteellä ja 1:10" rihlanousulla? 6.7 kg aseella (+bipodi, +kiikari&jalka, +monopodi)

AU Borelock suujarru ja Borelock vaimennin? AU suora M18x1 vaimennin? Jaki Super Classic terässisuksin?

Päätyykö nää kaikki aina samaan asentoon riippumatta siitä missä asennossa alkaa ruuvaamaan vaimenninta kiinni? Eli vakiosuuruinen ja -suuntainen mahdollinen aiheutettu siirtymä?

Onko havaintoa mihin PV on päätynyt?

oho osu

Jos ei ole salaista, onko kellään tietoa mitä esim. TRG M10:iin näytetään liitetyn? Esittelykuvista ei voi oiken tehdä lopullisia johtopäätöksiä, pöydällä voi olla eri kuin mitä tilauksessa. Mutta Viron tilaamissa M10:eissä näkyis ainakin olevan AU:n Borelock-suujarru? Ja toisessa kuvassa joku lyhyt Borelock-kiinnitteinen vaimennin? Mutta sehän saattaa olla myös .308-versiota.